U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 7
Roorda noemt het ‘zorgelijk’ dat een meerderheid van de Nederlanders in een enquête van het College voor de Rechten van de Mens de demonstraties tegen Zwarte Piet ‘onacceptabel’ noemde. “Men staat positief tegenover vrije meningsuiting en demonstratierecht, maar laten het er van ...

6 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
1
11

"Het argument dat de activisten op andere tijdstippen moeten demonstreren, gaat volgens Roorda niet op. “Je zegt ook niet dat Nederlandse tegenstanders van Poetin het hele jaar kunnen demonstreren behalve als hij hier op bezoek komt.”

De veiligheid van onze kinderen dient boven het recht van demonstreren gesteld te worden. Daar zal vrijwel iedereen het mee eens zijn.
Om die reden zou een demonstratieverbod moeten gelden, op de plaats van de Sinterklaasintocht. Elders kan men dan wel demonstreren.

1 Cody    
6 maanden geleden door Cody
4
Meld

Sinds wanneer is KOZP ene vreedzame protestbeweging? Het zijn racistische haatzaaiers die niets anders doen dan met hun vingers naar blanke mensen wijzen.

2 Kaffer    
6 maanden geleden door Kaffer
5
Meld

Nou inderdaad. Waar kun je als heel klein groepje aktivisten het meest effectief demonstreren tegen de sluipende, verderfelijke invloed van een Stenen Tijdperk ideologie in Nederland? Pal voor een moskee natuurlijk. Oh wacht...

3 Ness    
6 maanden geleden door Ness
7
Meld

Niet op de dag van de intocht ,zeker niet bij kinderen in de buurt.
Voor de rest mogen.ze kakelen in elk programma wat ze willen.

Anders protesten op Konings dag tegen de monarchie , of mocht dat al niet .....

4 Mesjokke    
6 maanden geleden door Mesjokke
4
Meld

Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen protesteren en provoceren.
Protesteren deden wij vroeger tegen de overheid of tegen kernraketten.
Maar een Zwarte Piet met Sinterklaas is nooit een punt van enige discussie geweest.

5 welofniet    
6 maanden geleden door welofniet
5
Meld

Demonstreren daar is niemand op tegen, lijkt mij. Maar demonstreren van 2 groepen die op een ernstige geweldadige manier tegen elkaar staan en dat in het bijzijn van mega veel kinderen, dit soort demonstraties zouden verboden moeten zijn. De kinderen lopen een groot risico om slachtoffer te worden van het geweld.
En volgens een demonstrant zou het geweldig zijn dat de kinderen onder het bloed en botsplinters van sinterklaas komen te zitten. Demonstranten zoals deze moet je überhaupt niet in de buurt van kinderen laten.
Dus demonstreren is oké, maar dan ver uit de buurt van kinderen, en op veilige locaties, zodat onschuldigen die niet bij de demonstraties horen ook geen slachtoffer kunnen worden.

6 Niet wit niet zwart    
6 maanden geleden door Niet wit niet zwart
0
Meld

Deze man ziet duidelijk hoe gek een paar van zijn eigen medemensen zijn.

https://www.telegraaf.nl/video/1380784/anti-piet-activisten-zijn-werkloze-idioten?utm_source=google&utm_medium=organic

We laten Zwarte Piet toch niet verdwijnen voor een handje vol zielige stakkers die Zwarte Piet zien als een slaaf en daar een vorm van racisme in zien.

7 welofniet    
6 maanden geleden door welofniet
2
Meld

"Demonstreren een grondrecht dat altijd en overal moet kunnen".....tenzij je met een bordje "Weg met de monarchie" langs de route van het koningspaar staat.
Laten we dan ook eens proberen wat er gebeurt als we een vergunning aanvragen voor een demonstratie tijdens het suikerfeest voor de grootste moskee in ons land met als onderwerp: "Erdogan moet zich niet bemoeien met turken in Nederland".
Of een betoging voor de poorten van het grootste asielzoekerscentrum met als onderwerp: "criminele asielzoekers moeten direct worden uitgezet"

8 Winterpret    
6 maanden geleden door Winterpret
2
Meld

Ja, dat er een grote overlap is tussen de mensen die de voorvechters van het vrije woord zijn, en de mensen die tegen het demonstratierecht van anti-Piet activisten, dat heb ik hier al vaker geschreven.

Maar om de ironie daarvan te zien, daar zijn ze helaas te dom voor. question

9 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
11
Meld

@5 , "Protesteren deden wij vroeger tegen de overheid of tegen kernraketten."

Dat er ook vaak genoeg heel erg gewelddadig aan toe ging.


Was vroeger echt alles beter, of hebben de mensen "vroeger" te veel geromantiseerd??

10 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
7
Meld

Wat een domme vergelijking van die universitair docent, om een bezoek van Poetin te vergelijken met de jaarlijkse eeuwenoude intocht traditie van Sinterklaas.

11 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
3
Meld

1 : Een betaalartikel dus niet volledig te lezen als je al 5 artikelen gratis hebt gelezen.

2. Hoe zit het met de veiligheid van omstanders zoals de kinderen in dit geval bij demonstraties?

12 =*(++)*=    
6 maanden geleden door =*(++)*=
6
Meld

@11 Ja, in zijn betoog worden gemakshalve de kinderen vergeten. Zij zijn het kind van de rekening.

13 Cody    
6 maanden geleden door Cody
2
Meld

@13
Ja, precies, en over de veiligheid en welzijn van de kinderen hoor je geen enkele jurist , specialist of docent, ook niet van die hoogleraar Jacquelien van Stekelenburg, hoogleraar sociale verandering en conflict, VU Amsterdam.
Ze strooien met grote woorden, maken geleerde opmerkingen, maar over datgene waar het die dag om gaat, n.l. Een feestdag voor de kinderen en hun ouders, zwijgen ze in alle talen.

14 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
0
Meld

Wat heeft het verzieken van een traditioneel kinderfeestje met 'het recht op demonstratie' te maken...?!

15 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

@14 "....Ja, precies, en over de veiligheid en welzijn van de kinderen hoor je geen enkele jurist , specialist of docent...."

Ja, het moet een rare of zelfs traumatische gewaarwording zijn voor kleine kinderen die uitkijken naar Sint en Piet maar te maken krijgen met politie, controles en grimmige en schreeuwende volwassenen!

16 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

Wat is er moeilijk aan om op de dag van de intochten alle demonstraties te verbieden. 1 dag in het jaar niet, waar hebben we het over, zeg.

17 lisaaatjuh    
6 maanden geleden door lisaaatjuh
0
Meld

@9 ".... mensen die de voorvechters van het vrije woord zijn, en de mensen die tegen het demonstratierecht van anti-Piet activisten...."

Een kinderfeest is geen politieke arena...!!

18 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

@18 , Ben ik op zich wel met je eens.

Echter moet je dan ook eerlijk kijken naar het feit dat ze jarenlang in een andere arena de discussie aan hebben willen gaan, echter consequent genegeerd werden.

Je kunt niet enerzijds mensen jarenlang negeren als ze de discussie buiten deze arena aan willen gaan en dan achteraf verwijten dat ze de discussie niet buiten deze arena willen voeren.

Want dat wilden ze wel, jarenlang.

En dit is gewoon een objectieve constatering waarmee ik geenszins stel dat ik het met hun standpunt inhoudelijk eens ben.

19 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
10
Meld

@17 , "Wat is er moeilijk aan om op de dag van de intochten alle demonstraties te verbieden. "

Daar zit de oplossing niet. Simpelweg omdat er altijd wel randfiguren zijn die de confrontatie toch wel gaan opzoeken.

Dat is het probleem. Beide zijden van het verhaal worden "op locatie" vertegenwoordigd door het onderontwikkeld deel van die zijde.

20 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
10
Meld

@17
Eigenlijk is dát de ultieme oplossing.

Maar zoals @20 al schrijft "er altijd wel randfiguren zijn die de confrontatie toch wel gaan opzoeken" díe het voor IEDEREEN verzieken.

21 DagmarA    
6 maanden geleden door DagmarA
3
Meld

Aldus de hoeders van democratie en vrijheid hierboven.

/sarc

Accepteer het nou maar. De anti-pieten gedroegen zich. De pro-pieten waren een stel zwakzinnige tokkies die zich misdroegen.

22 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
13
Meld

@22 Hooligans gedragen zich nooit, dat hebben we gezien.

23 lisaaatjuh    
6 maanden geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@22
De hooligans kwamen pas in zicht tijdens de intocht van sinterklaas, de anti-pieten zijn hier 4 maanden per jaar mee bezig. In deze 4maanden doen zij niet anders dan provoceren en eisen.
Ook dreigen zij met de dood op sinterklaas, zodat de kinderen onder het bloed en botsplinters komen te zitten. Mensen met zulke gedachtes hebben een kronkel in hun bovenkamer. De hooligans komen tenminste nog op voor de kinderen.
Tevens gaan de anti-pieten steeds verder met hun eisen. Het gaat inmiddels niet meer om zwarte piet te verbannen, maar heel het sinterklaasfeest.

24 Niet wit niet zwart    
6 maanden geleden door Niet wit niet zwart
2
Meld

Dat recht moet worden aangepast.

25 niet-alles-geloven    
6 maanden geleden door niet-alles-geloven
2
Meld

@24

Als hooligans je vrienden zijn geworden moet je je afvragen waar het is misgegaan.

Ondertussen was er niets aan de hand geweest als dat clubje anti-pieten met rust was gelaten. Dat geëtter begon vorig jaar al met die terror-friezen.

En stop met het misbruiken van kinderen om je achter te verschuilen. Dit gaat om debiele volwassenen.

26 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
8
Meld

@24 : "Tevens gaan de anti-pieten steeds verder met hun eisen. Het gaat inmiddels niet meer om zwarte piet te verbannen, maar heel het sinterklaasfeest".
Roetveegpieten waren idd ook al niet goed....

Ik denk dat het zelfs verder gaat dan dat want er is ook al protest tegen de 4 Mei viering, tegen cowboys en indianenfeesten, tegen straatnamen, het hebben van KERSTvakantie, etc. etc.
We hebben gewoon last van een clubje drammers die veel te veel tijd hebben. Ik zeg stel ze tewerk of zet ze in een gesloten instelling.

27 Winterpret    
6 maanden geleden door Winterpret
1
Meld

@26
Geef eens aan waar ik laat weten dat ik bevriend met de hooligans ben. Je fantasie is op hol geslagen!
Maar schijnbaar ben jij dus bevriend met de man die sinterklaas een kogel door zijn hoofd wilde schieten, zodat de kinderen onder het bloed en botsplinters komen te zitten. Als dit je vriend is dan is er iets mis in je bovenkamer.

28 Niet wit niet zwart    
6 maanden geleden door Niet wit niet zwart
2
Meld

@27
Dit groepje bestaat uit werkloze alcoholisten die vaak ook dakloos zijn. De uitkeringsinstanties zouden de beelden moeten bekijken of ze bekenden zien. Dan kunnen ze per direct de uitkeringen stopzetten, en alles met terugwerkende kracht terug laten betalen. Dan moeten ze wel werken, en hebben dan ook geen tijd voor deze domme dingen. Dan worden ze eindelijk ook een keer nuttig voor de maatschappij.

29 Niet wit niet zwart    
6 maanden geleden door Niet wit niet zwart
2
Meld

@19 Hoezo werden ze genegeerd? Er is naar ze geluisterd. Op diverse plaatsen is Zwarte Piet al aangepast. Ze mogen hun zegje doen bij diverse talkshows. En nog is het niet genoeg. En dan is het toch begrijpelijk dat de voorstanders nu zeggen: Nu is het genoeg. Blijf van onze kinderen af.
En toch willen ze op een gewelddadige manier demonstreren tijdens de intocht. Dat veel mensen dit niet zien zitten is logisch. Ze hebben al meerdere malen bedreigingen geuit. En de burgemeesters laten het allemaal toe. Dan is het niet zo gek dat er mensen er op uit gaan om de kinderen te beschermen.

30 benbenieuwd    
6 maanden geleden door benbenieuwd
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

15 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K

( Video ) Baudet: ‘Dit vraaggesprek is...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet i...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Mies het zusje van Wim
Hoeveel dode kinderen is jouw twijfel waard?...
@837Dat jij , als zogenaamde verpleegku...

minder dan een minuut geleden door Mies het zusje van Wim

Nerva
Zo verliefd zien we Willem-Alexander en Máxi...
Altijd mooi als een relatie goed loopt....

minder dan een minuut geleden door Nerva

Citrusvrucht
Voor de hoofdpijn-vacature zoekt VVD buiten d...
Met OPGEHEVEN hoofd? Lees ik dat echt? In m...

1 minuut geleden door Citrusvrucht

Wendel
'Verzekeringspremies stijgen verder door extr...
Door kartelvorming, toegejuichd door onze "vo...

1 minuut geleden door Wendel

eigenmening
Aan de kiezers van Nederland...
En HET lult hier ook alweer onzin....

2 minuten geleden door eigenmening

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig