door chouffleur in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 7
  • 521x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Het argument dat de activisten op andere tijdstippen moeten demonstreren, gaat volgens Roorda niet op. “Je zegt ook niet dat Nederlandse tegenstanders van Poetin het hele jaar kunnen demonstreren behalve als hij hier op bezoek komt.”

De veiligheid van onze kinderen dient boven het recht van demonstreren gesteld te worden. Daar zal vrijwel iedereen het mee eens zijn.
Om die reden zou een demonstratieverbod moeten gelden, op de plaats van de Sinterklaasintocht. Elders kan men dan wel demonstreren.

4
1 Cody

Sinds wanneer is KOZP ene vreedzame protestbeweging? Het zijn racistische haatzaaiers die niets anders doen dan met hun vingers naar blanke mensen wijzen.

5
2 Kaffer

Nou inderdaad. Waar kun je als heel klein groepje aktivisten het meest effectief demonstreren tegen de sluipende, verderfelijke invloed van een Stenen Tijdperk ideologie in Nederland? Pal voor een moskee natuurlijk. Oh wacht...

7
3 Ness

Niet op de dag van de intocht ,zeker niet bij kinderen in de buurt.
Voor de rest mogen.ze kakelen in elk programma wat ze willen.

Anders protesten op Konings dag tegen de monarchie , of mocht dat al niet .....

4
4 Mesjokke

Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen protesteren en provoceren.
Protesteren deden wij vroeger tegen de overheid of tegen kernraketten.
Maar een Zwarte Piet met Sinterklaas is nooit een punt van enige discussie geweest.

5
5 welofniet

Demonstreren daar is niemand op tegen, lijkt mij. Maar demonstreren van 2 groepen die op een ernstige geweldadige manier tegen elkaar staan en dat in het bijzijn van mega veel kinderen, dit soort demonstraties zouden verboden moeten zijn. De kinderen lopen een groot risico om slachtoffer te worden van het geweld.
En volgens een demonstrant zou het geweldig zijn dat de kinderen onder het bloed en botsplinters van sinterklaas komen te zitten. Demonstranten zoals deze moet je überhaupt niet in de buurt van kinderen laten.
Dus demonstreren is oké, maar dan ver uit de buurt van kinderen, en op veilige locaties, zodat onschuldigen die niet bij de demonstraties horen ook geen slachtoffer kunnen worden.

0
6 Niet wit niet zwart

Deze man ziet duidelijk hoe gek een paar van zijn eigen medemensen zijn.

https://www.telegraaf.nl/video/1380784/anti-piet-activisten-zijn-werkloze-idioten?utm_source=google&utm_medium=organic

We laten Zwarte Piet toch niet verdwijnen voor een handje vol zielige stakkers die Zwarte Piet zien als een slaaf en daar een vorm van racisme in zien.

2
7 welofniet

"Demonstreren een grondrecht dat altijd en overal moet kunnen".....tenzij je met een bordje "Weg met de monarchie" langs de route van het koningspaar staat.
Laten we dan ook eens proberen wat er gebeurt als we een vergunning aanvragen voor een demonstratie tijdens het suikerfeest voor de grootste moskee in ons land met als onderwerp: "Erdogan moet zich niet bemoeien met turken in Nederland".
Of een betoging voor de poorten van het grootste asielzoekerscentrum met als onderwerp: "criminele asielzoekers moeten direct worden uitgezet"

2
8 Winterpret

Ja, dat er een grote overlap is tussen de mensen die de voorvechters van het vrije woord zijn, en de mensen die tegen het demonstratierecht van anti-Piet activisten, dat heb ik hier al vaker geschreven.

Maar om de ironie daarvan te zien, daar zijn ze helaas te dom voor. question

11
9 Weet geen naam

@5 , "Protesteren deden wij vroeger tegen de overheid of tegen kernraketten."

Dat er ook vaak genoeg heel erg gewelddadig aan toe ging.


Was vroeger echt alles beter, of hebben de mensen "vroeger" te veel geromantiseerd??

7
10 Weet geen naam

Wat een domme vergelijking van die universitair docent, om een bezoek van Poetin te vergelijken met de jaarlijkse eeuwenoude intocht traditie van Sinterklaas.

3
11 Marrie

1 : Een betaalartikel dus niet volledig te lezen als je al 5 artikelen gratis hebt gelezen.

2. Hoe zit het met de veiligheid van omstanders zoals de kinderen in dit geval bij demonstraties?

6
12 =*(++)*=

@11 Ja, in zijn betoog worden gemakshalve de kinderen vergeten. Zij zijn het kind van de rekening.

2
13 Cody

@13
Ja, precies, en over de veiligheid en welzijn van de kinderen hoor je geen enkele jurist , specialist of docent, ook niet van die hoogleraar Jacquelien van Stekelenburg, hoogleraar sociale verandering en conflict, VU Amsterdam.
Ze strooien met grote woorden, maken geleerde opmerkingen, maar over datgene waar het die dag om gaat, n.l. Een feestdag voor de kinderen en hun ouders, zwijgen ze in alle talen.

0
14 Marrie

Wat heeft het verzieken van een traditioneel kinderfeestje met 'het recht op demonstratie' te maken...?!

2
15 CoolMemories

@14 "....Ja, precies, en over de veiligheid en welzijn van de kinderen hoor je geen enkele jurist , specialist of docent...."

Ja, het moet een rare of zelfs traumatische gewaarwording zijn voor kleine kinderen die uitkijken naar Sint en Piet maar te maken krijgen met politie, controles en grimmige en schreeuwende volwassenen!

1
16 CoolMemories

Wat is er moeilijk aan om op de dag van de intochten alle demonstraties te verbieden. 1 dag in het jaar niet, waar hebben we het over, zeg.

0
17 lisaaatjuh

@9 ".... mensen die de voorvechters van het vrije woord zijn, en de mensen die tegen het demonstratierecht van anti-Piet activisten...."

Een kinderfeest is geen politieke arena...!!

1
18 CoolMemories

@18 , Ben ik op zich wel met je eens.

Echter moet je dan ook eerlijk kijken naar het feit dat ze jarenlang in een andere arena de discussie aan hebben willen gaan, echter consequent genegeerd werden.

Je kunt niet enerzijds mensen jarenlang negeren als ze de discussie buiten deze arena aan willen gaan en dan achteraf verwijten dat ze de discussie niet buiten deze arena willen voeren.

Want dat wilden ze wel, jarenlang.

En dit is gewoon een objectieve constatering waarmee ik geenszins stel dat ik het met hun standpunt inhoudelijk eens ben.

10
19 Weet geen naam

@17 , "Wat is er moeilijk aan om op de dag van de intochten alle demonstraties te verbieden. "

Daar zit de oplossing niet. Simpelweg omdat er altijd wel randfiguren zijn die de confrontatie toch wel gaan opzoeken.

Dat is het probleem. Beide zijden van het verhaal worden "op locatie" vertegenwoordigd door het onderontwikkeld deel van die zijde.

10
20 Weet geen naam

** gebruiker verwijderd **

@17
Eigenlijk is dát de ultieme oplossing.

Maar zoals @20 al schrijft "er altijd wel randfiguren zijn die de confrontatie toch wel gaan opzoeken" díe het voor IEDEREEN verzieken.

21 verwijderd2420

Aldus de hoeders van democratie en vrijheid hierboven.

/sarc

Accepteer het nou maar. De anti-pieten gedroegen zich. De pro-pieten waren een stel zwakzinnige tokkies die zich misdroegen.

13
22 zeikenderechter

@22 Hooligans gedragen zich nooit, dat hebben we gezien.

1
23 lisaaatjuh

@22
De hooligans kwamen pas in zicht tijdens de intocht van sinterklaas, de anti-pieten zijn hier 4 maanden per jaar mee bezig. In deze 4maanden doen zij niet anders dan provoceren en eisen.
Ook dreigen zij met de dood op sinterklaas, zodat de kinderen onder het bloed en botsplinters komen te zitten. Mensen met zulke gedachtes hebben een kronkel in hun bovenkamer. De hooligans komen tenminste nog op voor de kinderen.
Tevens gaan de anti-pieten steeds verder met hun eisen. Het gaat inmiddels niet meer om zwarte piet te verbannen, maar heel het sinterklaasfeest.

2
24 Niet wit niet zwart

Dat recht moet worden aangepast.

2
25 niet-alles-geloven

@24

Als hooligans je vrienden zijn geworden moet je je afvragen waar het is misgegaan.

Ondertussen was er niets aan de hand geweest als dat clubje anti-pieten met rust was gelaten. Dat geëtter begon vorig jaar al met die terror-friezen.

En stop met het misbruiken van kinderen om je achter te verschuilen. Dit gaat om debiele volwassenen.

8
26 zeikenderechter

@24 : "Tevens gaan de anti-pieten steeds verder met hun eisen. Het gaat inmiddels niet meer om zwarte piet te verbannen, maar heel het sinterklaasfeest".
Roetveegpieten waren idd ook al niet goed....

Ik denk dat het zelfs verder gaat dan dat want er is ook al protest tegen de 4 Mei viering, tegen cowboys en indianenfeesten, tegen straatnamen, het hebben van KERSTvakantie, etc. etc.
We hebben gewoon last van een clubje drammers die veel te veel tijd hebben. Ik zeg stel ze tewerk of zet ze in een gesloten instelling.

1
27 Winterpret

@26
Geef eens aan waar ik laat weten dat ik bevriend met de hooligans ben. Je fantasie is op hol geslagen!
Maar schijnbaar ben jij dus bevriend met de man die sinterklaas een kogel door zijn hoofd wilde schieten, zodat de kinderen onder het bloed en botsplinters komen te zitten. Als dit je vriend is dan is er iets mis in je bovenkamer.

2
28 Niet wit niet zwart

@27
Dit groepje bestaat uit werkloze alcoholisten die vaak ook dakloos zijn. De uitkeringsinstanties zouden de beelden moeten bekijken of ze bekenden zien. Dan kunnen ze per direct de uitkeringen stopzetten, en alles met terugwerkende kracht terug laten betalen. Dan moeten ze wel werken, en hebben dan ook geen tijd voor deze domme dingen. Dan worden ze eindelijk ook een keer nuttig voor de maatschappij.

2
29 Niet wit niet zwart

@19 Hoezo werden ze genegeerd? Er is naar ze geluisterd. Op diverse plaatsen is Zwarte Piet al aangepast. Ze mogen hun zegje doen bij diverse talkshows. En nog is het niet genoeg. En dan is het toch begrijpelijk dat de voorstanders nu zeggen: Nu is het genoeg. Blijf van onze kinderen af.
En toch willen ze op een gewelddadige manier demonstreren tijdens de intocht. Dat veel mensen dit niet zien zitten is logisch. Ze hebben al meerdere malen bedreigingen geuit. En de burgemeesters laten het allemaal toe. Dan is het niet zo gek dat er mensen er op uit gaan om de kinderen te beschermen.

2
30 benbenieuwd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Kijk, een witte racist XD...

zojuist geplaatst door DikkeTor

Schildpad
Statushouders ook in de wachtrij

Deze persoon is niet alleen kaal, wit en man, maar op zijn gedachtengoed past er bij.Als het er uitziet als een eend, en kwaakt als een eend ....

zojuist geplaatst door Schildpad

ongelovenloos
Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Waarom hebben ze het nooit over het feit dat die asieleisers zelf de verdragen aan hun laars lappen door zich niet te registreren in het land wa...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@17 Bedoel je al die single mannen?...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
‘Klimaatkloof’ in Nederland: mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

https://www.nieuwskoerier.nl/news/983152-mensen-met-een-krappere-beurs-zijn-groener-bezig-dan-rijken...

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@27 We hadden in 1951 beter niet klakkeloos een handtekening onder het vluchtelingenverdrag moeten zetten. . . . ...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50 Dankjewel Bop.Maar de heimwee die vluchtelingen hebben naar het thuisland daar kunnen wij ons waarschijnlijk niet eens een goede voorste...

19 minuten geleden geplaatst door VBOH

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@3Ze lijken ook allemaal sprekend op mekaar, die Friezen....

21 minuten geleden geplaatst door Ronin

Querulijn Xaverius
‘Klimaatkloof’ in Nederland: mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Roep ik al jaren. Een gewoon gezin mag geen gehaktballetje meer eten, maar de rijken (vaak D66 bakfietstroela's) gaan 3 x per jaar op winterspor...

22 minuten geleden geplaatst door Querulijn Xaverius

Schildpad
Alleen nog online lessen aan Columbia Universiteit in New York, joodse studenten voelen zich onveilig door pro-Palestijnse protesten

Dit gaat wel héél ver hè. Kunnen ze die pallie lui niet remote laten meedoen en van de school weren?Zwaktebod ......

22 minuten geleden geplaatst door Schildpad

NK. App
Indian Blue VideoXxxvideo PoliceDad Blow JobLauren Phillips NakedSuck An SwallowRussia Mom SexCourtney Simpson PornJjuicyjassBhabhi Ji XnxxCome In My MouthHorny Lilly ComActresssexTawna Bandicoot PornKiernan Shipka NudeJapanese Sexism MovieVoyeuring PornJewels OnlyfansNubiile FilmsSexocom BonecaLaura Lux NudePorn Indian ViralMost Beautiful VaginaFlight Attendant SexXxx Korea ComTitanic Nud ScenePorn Black AmatuerTit SuckingItalian Sex ComPorn In Haiti成人网站Chaturbate FemmesSinn SagrMandy_lee OnlyfansTiffany_longHollywood Nude ScenesDiya SexHindi Voice Xxx ComTerra Patrick PornErotic BuitiesPornhub BdmsPorn TivitterNatalie Noel NudesJessica Alba LeakedDemondemi NudePornzzCourtney Cox Sexy3d Xxx ComMile High Club PornPublic BondageJustin Owens PornShow TittysOpen Sex Video Full HdLord ArdvarkChachi XxxxDesi House Wife Sex VideoReal EscortsMilfed Porn SiteHottest Nude CelebritiesPorn CelebritsLelu LovrWwe Paige SextapeSurprise NudeCoimbatore Sex VideoKaren UeharaPornhub RedtubeKenna James FeetDadcrush ComKink.c OmXnnx LesbienXnxxlanaMonika DeeIndian Sexy Bhabi XxxFree Pprn VideosSkipthegames OrlandoNew Aunty Sex ComHindihdpornNude Sex DesiBangcumOpentgcapsAnime PeladasWomen Given HeadGang Rep Sex VideosXvideo MumMilf In A ShowerCute Sexy RobuttsXxx Videos SanilionXxx American BfOrgasim PornAlexia BarlierBella Hadid ToplessLynette HentaiWew.free PornBlackescortsNude Indian PicturesKoreansexvideoMalayali PronXxx Stormy DanielsMacy NihongoLesbian Tribbi.gNude EboyHindi Sex ForceCumming PngDad Creampies DaughterInterracial Cartoonporn日本av电影JasonluvSavita Bhabhi Xxx ComicsLtyazılı PornAlica Witt NudePornhub CategoriesBangla Hd Porn VideoHot Sexy Bhabhi Porn VideoIndian Aunty Fingering VideoLesbian Pussy GrindingAmateur CickoldMad SexKannada Sex Video PlayGonzo Porn VideosDesi Mother Son Sex VideoPimped PornDeepthroat MouthcumPorn Chun-liEporner.conmCodi Vore BbcBelle Delphine Only Fans LeakMassgae XxxSexal AnimeLena The Plug VideoElsie YalaterGetting Some Hammock Ass BrazzersStart Sex VideoJerk Off In PublicJapanese Porn OAvatar NudeStraught Gay PornXxx Hd Best QualityDesi Maid FlashAlyx Star Porn VideosDragon Ball Super PornFree Shemale PornVibrating Panties VideoVideos Xxx En EpañolLarge Porn TubesIndian Xxxsex VideoSeducing Porn VideosWww Naugty America ComGabbie Carter - ExploitedcollegegirlsPorn Beatiful WomenOnlyfzns LeaksButtex