Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan deugend Nederland

18-11-2018 07:27

Sintcadeaus 2018

Deugvolk!

Op 5 oktober demonstreerden enkele aanhangers van de rechts-nationalistische beweging Pegida bij de Ulu-moskee in Utrecht. Tegendemonstranten, vermoedelijk hooligans van de islam, gooiden met blikken, eieren en glas naar ze. Burgemeester Jan van Zanen blies de demonstratie daarop af. De Pegida-demonstranten werden, voor hun eigen veiligheid, met bussen afgevoerd.

Ik hoorde jullie niet.

Op 17 november demonstreerden enkele aanhangers van het links-extremistische Kick Out Zwarte Piet bij de Sinterklaasintocht in Eindhoven. Tegendemonstranten, vermoedelijk hooligans van PSV, zongen Sinterklaasliedjes en liepen dreigend op ze af. De politie voorkwam een confrontatie door de Kick Out Zwarte Piet-demonstranten een veilige plek te bieden in het politiebureau.

Jullie schreeuwden moord, brand en –het zal eens een keer niet­– “Racisme!”

Er is een woord voor jullie soort.

Dat woord is: hypocrieten.

De grote winnaars van gisteren waren trouwens de blokkeerfriezen. Die bleken inderdaad gelijk te hebben toen ze stelden dat ze met hun (strafbare) actie op de A7 bij Joure vorig jaar een veldslag tussen Kick Out Zwarte Piet-activisten en Friese (voetbal)hooligans hebben voorkomen. Daar kunnen ze bij hun hoger beroep handig gebruik van maken.

Maar dat terzijde.

Waar het mij om gaat, is wat anders: fuck you.

Groet,

JanD

PS. Anders lees je een keer me nieuwsbrief. Daar staat ook zo’n mooi voorbeeld in, over ‘boze witte mannen’.