Houtkachel vervuilt meer dan zes trucks (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door chouffleur in Gezondheid  ·  138 Reacties

  • 11
  • 1136x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99 Met dat plastic moet je dan wel wachten tot het vuur helemaal afgekoeld is. Stel dat het nog dezelfde nacht gaat regenen, heb je toch sneller last van roest. Hier komt de vuurton (op deze manier) dus nooit in aanraking met water.

0
101 xtremy

@101 zo goochem ben ik ook wel.
wel een x na drie dagen de as eruit gegooid in de container, begon toen ineens weer te gloeien, was ff schrikken question

0
102 120db

De paasvuren zijn al minder tot dat er een algeheel verbod komt de houtkachel zal zeker een verbod op komen de komende jaren samen met vuurkorven want hout verbranden in het opbaar mag niet meer is milieu vervuilend.
en doe je het toch op oudejaarsavond een vuurkorf aansteken ligt er gelijk in het nieuwe jaar een fikse boete op de deurmat, let maar op het zal zeker de komende jaren wel eens eens werkelijkheid kunnen zijn.

0
103 Billiger

Ik gooi alles in de kachel. Van hout tot bot. question

0
104 Wild Rover

@104 Jij woont in buitengebied dan mag het. questionquestion nog wel als ik het zo lees.

0
105 Saviro

@105 Mwoa.. Iedereen wil naar de Randstad dus ik maak me niet zo druk. question

0
106 Wild Rover

Ik doe aan recyclen omdat toen die boom groeide hij stikstof opnam en nu geef ik het weer terug in de natuur.
Ik was eens in Delfzijl en dan denk je, vlak aan zee schone lucht nou vergeet dat maar want als je die huizen zag die waren zwart van de roet aan de buitenkant alsof er 100 jaar kolen gestookt werd maar dat komt van de industrie in de buurt.

0
107 eigenmening

* Verwijderd door de redactie *

108 Robin

Nederland wil gewoon weer voorop lopen. Alsof die paar houtkorven en houtkachels wat uitmaken. Op landen waar nog volop hout word verstookt!

1
109 MamaMaantje

Die van mij brandt heerlijk.

2
110 Wylde Gjert

Hier in NL valt de stroom steeds vaker uit in steeds grotere gebieden door overbelasting van het lichtnet door de snel toegenomen aantallen inwoners en steeds meer apparatuur/verbruik per persoon waarbij de voorziening achterblijft.

Dus zullen ze zoals @52 zegt, de voorziening niet meer kunnen garanderen en dus zullen losse kachels op hout/pallets/etc. nodig blijven, anders krijg je elke winter doodvriezende bejaarden zoals in het Noorden van GB als ze ingesneeuwd zijn.

1
111 Wendel

En babies en andere zwakkeren.

0
112 Wendel

Stoken is een keuze, ademhalen niet. Weg met die klote haarden. Ik eis frisse en schone lucht.

4
113 Waarheid, gewoon zoals het is

@113 aan zee gaan wonen?

0
114 chouffleur

@114 , nou dat zou ik graag willen ware het niet dat de prijzen van de woningen aan zee nogal hoog zijn.

3
115 Waarheid, gewoon zoals het is

@111 Dat kun je inderdaad verwachten dat mensen die gaan aanschaffen.Wist niet dat het leveren van stroom ook in Nederland al problemen geeft. Gaat dus alleen maar erger worden als ook nog verwarmd moet gaan worden op electra.
Hier niet door overbevolking maar door storm. Die rot bomen die dan niet willen blijven staan. questionquestion maar, die gebruik ik dan volgend jaar wel weer in de kachel.

0
116 Saviro

Als de regering de grote vervuiling bij de vervuiler gaat neergeleggen gaat de hout-stoker flink belasting betalen.

Niet zo veel als de automobilist wellicht maar wel een bedrag. Immers wegverkeer met 75 procent de grootste vervuiler, houtstook, met 13 procent, de tweede.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/05/houtrook-substantiele-bron-van-luchtvervuiling-13279822-a1576015

2
117 Ruud100

@12 als andere mensen er gezondheidsklachten door krijgen is het wel van belang er wat aan te doen, echter men stuit vaak op onbegrip van de houtstoker.

Als iemand voortdurend last van een houtkachel dan kan die de gemeente vragen om een oplossing.

Er is een standaard verklaring van het Longfonds over houtrook en gezondheidseffecten die diegene kan gebruiken bij contact met de gemeente en degene die de rook-overlast (de buren) veroozaakt in de wijk. Het longfonds heeft ook een advieslijn geopend die de gedupeerde kan bellen.

https://www.longfonds.nl/nieuws/kies-voor-je-longen-stook-niet-op-hout

3
118 Ruud100

@115 .
Lees @107 .
En wat dacht je van Wijk aan Zee bij de hoogovens

0
119 eigenmening

@116 .
En dan wil de Roverheid dat iedereen over gaan op warmte pompen en weet je wel hoeveel stroom die verbruiken. (-: dan ligt het stroomnet op zijn gat.

0
120 eigenmening

Het is koud en nat hier ..dus lekker de kachel aan .....

3
121 Gazelle

@121 .
Bij mij ook.

1
122 eigenmening

@120 Wij hebben ook een luchtwarmte dat werkt tot -25 zeggen ze dan is het koud in huis en ze vreten electra , bergwarmte laten aanleggen maar, zonder electra functioneren die niet. Huis nu lekker warm met knappend hout nu en kost me niets . Heerlijke warmte.

0
123 Saviro

Ja wat moet je dan doen met al die bomen die halfverbrand en omgewaaid zijn laten verrotten ? Electra is waar ik woon niet te betalen en de eerste buren zijn meer dan 400meter weg en trouwens die stoken ook hout

0
124 Gazelle

Een houtkachel die meer vervuilt dan 6 zware trucks....
Hoeveel komt er dan per minuut uit de kolencentrales, 60000 zware trucks per minuut aan vervuiling?

0
125 techcenter

En hup de fik erin... Lekkah..

2
126 chouffleur

Vervuilender dan 6 vrachtwagens? Dat is nogal een verschil of je een elektrische vrachtwagen heb of er een op LNG of op schone diesel. En buiten dat zijn er heel veel houtkachel gebruikers die nat hout stoken en geverfd houd en plastic. Die flikkeren alles er in in plaats van schone pallets die niet roken. Dat noemt men een allesbrander waar je alles in mag gooien behalve metaal.

0
127 Jan met de korte achternaam

Ik denk dat ik mijn kolenkachel maar weer eens aansteek. Eerst ff een paar scheppen kolen er op kuche kuche kuche.

2
128 Jan met de korte achternaam

@81

Blokhuis gaat als een dolle rond door het kabinet vragend om steun, ook in dit geval. Het zal net als bij het roken gaan..eerst klein en niet lang erna de eerste straatverboden/sportveldverboden/omgeving ziekenhuizen enz. Men laat het eerst over aan de gemeentes maar als de opsporingsambtenaren steeds van erfen word afgejaagd dan moet de landelijke overheid met iets komen...

0
129 Voorzittershamer

Pas als de milieu rakkers de vliegtuigen, zware industrie, en vrachtwagens en diesel treinen verbieden, dan pas doe ik mijn houtkachel de deur uit.

0
130 Een hardwerkende ZZPer

Snap niet dat jan met de pet alles wat prettig is moet worden ontnomen. kachels zijn luchtvervuilend, we rijden teveel met de auto, gebruiken teveel energie, zetten de verwarming te hoog, worden te oud, en ga zo maar door...terwijl men in Den haag rustig het vleigtuigje pakt om even naar Brussel, of waar dan ook te vliegen voor een paar uurtjes, de grote bedrijven gesubsidieerd worden en maar uitstoten.. Bovendien we zijn zooooo klein landje in de wereld, kijk eens om je heen wat er de lucht instoten wordt door andere grote landen en bedrijven. Ze maken de mensen gek.....

0
131 starboy2500

@130 .
Nee, dan wil ik er pas over nadenken of ik het wel wil doen.

0
132 eigenmening

@14 Mij ook niet heb nog wel een paar sloffe blokken turf.
De laatste die mij het leven zuur maakte is zelf zuur geworden.

0
133 Dragonton

@133 bij de hornbach kan je nog onvervalste bruinkool persblokken kopen.
Lekker warm, maar een luft....

1
134 chouffleur

@133 .
Haal ze om het jaar uit Duitsland.
S,nachts gaan er twee er op de volgende ochtend slechts wat aanmaakhout er op en 3 min later fikt de kachel weer.

0
135 Dragonton

Toen wij (gezin Bezorgde Europeaan) nog in "een woonwijk" woonden hebben wij geen houtkachel gestookt uit sociale overwegingen c.q. ter voorkoming van overlast aan derden. (Je houdt immers rekening met elkander.) Mijn "plezier" of "behoefte" behoeft niet het verdriet van anderen te zijn.

Toen wij "in the middle of nowhere" woonden hebben wij gekookt en gestookt op hout, een prima Co2 neutrale energiebron (een andere warmtebron was overigens ook niet aanwezig) zonder welke "overleving" niet mogelijk geweest zou zijn.

Tijdens onze "tijd" in Alexandria (Egypte) was flessengas onze kook nécessaire. (Verdere verwarming was niet nodig.)

Hier, onze huidige verblijfplaats, Zwitserland, is hout weer de bron voor verwarming. De CV loopt via een houtstook. (Koken op elektra, warm water via elektro "heizer")

Ik ben van mening dat houtstook een prima alternatief voor elektra of gas is (Co2 neutraal) maar niet in dichtbevolkte gebieden (bijv. de Randstad) i.v.m. het "fijnstof". In mijn jeugd waren kolenkachels nog normaal, bij een windstille dag, veelal met mist in voor- of najaar"proefde" je de (schadelijke) gassen.

Woont men afgelegen dan is houtstook een prima alternatief, nooit verbieden, woont men "stads" ja, dan is een verbod m.i. gerechtvaardigd daar waar het tot overlast van anderen is.
Houtstook is niet terug naar de Middeleeuwen maar een milieubewuste keuze, immers hout neemt (ongeveer) net zoveel Co2 op als dat wat bij verbranding ontstaat. (Buiten, mogelijk, "fijnstof".)
(Gelieve hier ook te kijken naar het Duitse en sluitende "Bims-systeem". c.q. de Duitse wetgeving op dit gebied.)

Kortom: houtstook prima (Co2 neutraal) maar (voorwaarde) zonder overlast aan "anderen". De zes trucks in het voorbeeld gegeven lopen op opgeslagen Co2 middels raffinaderijen beschikbaar gemaakt.
Liever één huis warm (hout) dan zes trucks met onnodige "luxe" (diesel).

0
136 Bezorgde Europeaan

@136

Je vergeet even de mensen met long- en luchtwegenklachten ook buiten de randstad in dorp of stad.
Die waren er vroeger niet zoveel omdat de lucht schoner was.
Ik ken er die voor- en najaars en ‘s winters niet met het raam open kunnen slapen terwijl ze dat juist nodig hebben .
Heb je wel eens de zwarte aanslag op kozijnen en tuinmeubilair gezien wat men binnen krijgt?
Er zijn mensen die niet eens meer naar buiten kunnen wegens benauwdheid.
We wonen met z’n allen op een klein stukje grond en horen met iedereen rekening te houden .
We maken toch ook alles rolstoelvriendelijk?
En de rook die je binnen ruikt met een raam open is al slecht .
Verder hangt het er vanaf of het ook nog kankerverwekkend is van wat men stookt.
Niet iedereen stookt “schoon” hout maar velen gooien er alles in ( zelfs verpakkingen uit de super) , als het maar goedkoop is.
Dus een alternatief ? Nee, in veel gevallen niet .

PS
Die 6 trucks vervoeren misschien wel het hout dat jij opstookt .
Ik neem aan dat je geen groot bos met kapvergunning bezit.

3
137 No newstoday

@18

En als iedereen zonnepanelen heeft kan men belasting gaan betalen over wat men normaal aan kilowatt zou verbruiken, en niet over de paar cent die men terugkrijgt.

0
138 Robbedoes

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

ja, laat Timmermansje maar formeren en een regering vormen. kunnen we weer eens lachen en als het lukt, ben ik benieuwd wat voor zooitje die Tim...

4 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Marrie1
Oud-advocaat Inez Weski kreeg na arrestatie voorstel om kroongetuige te worden

Dit zal dan wel op extra rechtszaken uitdraaien van Weski tegen het OM....

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Halsema probeert zich al in te dekken voor als het eventueel fout zal gaan.En dat praten in het diepste geheim zal ook wel een loos iets zijn...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Rinze
Hoe de tv-serie Joodse Raad twee mensen samenbracht: ‘Uren gepraat en veel gelachen’

Hoe kun je nou iemand verachtten vanwege het gedrag van zijn grootvader ?Maar wel goed dat ze samen het gesprek zijn aangegaan en tot wederzij...

18 minuten geleden geplaatst door Rinze

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Eerst Nederland kapot maken en zijn zakken vullen als CEO van de massa-immigratie en dan vervolgens wegrennen omdat hij zijn eigen puinhoop niet...

18 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Offtopic

    "Waarom moet er zo nodig op elkaar gehakketakt worden? Is dat de manier? Moet je elkaar afmaken?" Misschien vooral omdat een ze...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

https://twitter.com/RonFilipkowski/status/1780960157955964930?t=pGzZcimRc6nPJMHLMaieuQ&s=19...

19 minuten geleden geplaatst door GreyB

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

En de Trump media bestookt de achterban met allerlei jury-info, zodat ze weer lekker kunnen gaan intimideren en dreigen. Zo zijn er al enkele ju...

23 minuten geleden geplaatst door GreyB

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@2Het is levensgevaarlijk voor die juryleden en ook voor de rechter en zijn familie die de strontkar van foxnews al over zich heen hebben geha...

23 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Hot Faking VideoElle Lee OnlyfansUltraflmsXnxx ProEmma WatsonboobsXreindeersHot Blonde Big TitsIndian Telugu Porn VideosBigbootypornSex With MuslimDesi Hot SexSuhagrat Porn VideoIndian Hd NudeBig TeenboobsJenny HemdrixShadbase.proBella BatesCanessa CageTracy Cortez NudeBig Lips BliwjobAdriana Fenice NudaPornstar BbwBongacamesTiktokers NuaManuel FrrraraGirlinthemirrorBf Video Sexy OpenLisa Ann PovCardi D PornXnx Girl VideoIndian Sex BoudiPlayboy ShowsDiva MizukiRule34.xxxxRealitykings.comSextap FrancaiseDemon Slayer Hentai GamePorn ToyXnxx HamstersNicole ZurichAriana Marie OnlyfansAnushka Sen Porn VideoIndian SuhagraatBhabi Hot Web SeriesIndian Erotic ScenesSexiest Young PornstarEbony Porn LesbiansM4m MassageMikayla Demaiter Naked60s NudesBen10xnxxBigguckReal Lesbian SexIndian Hard AnalDesi Horny AuntyPractice PornHdhard PornSkirtpussyElisha CuthbertsexyTentacle Hentai GamesAmature Teenager PornEbony Porn MasturbatingFree Porono VideoGromet'sPorn Bbw LatinaAmy Fisher NudeCd PornhubMarathi Hot MovieBp Sexy Picture MarathiMoonlight Lady HentaiBrandi Andrews PornPornografia MayoresXxx VdeoCam Girls Best SitesMatur Nl.comCheating Wife PornosXxx Girl Com3d Porn VideosWww.hentaiLund PornTollywood PornTelegram PornSchool Teacher Sex Video TamilXxx Porn 18 YearCartun Porn VideosSuccubus BlowjobIncest Grannyسكس انمي هنتاىFrance Casting PornKendralustSexo Por NoTifa SexActress Nude PhotosLund XxSex Movie Hollywood NewQueffingLexi Grey PornNude MemesMissionary Position SexCarmen Valentina PornXxx Boobs Sucking VideosDirty Web SeriesAlexis Texas BootyHq PornetXxxx MoviseFree Full Length Brazzers VideosEva Elfie CompilationBarbamiskaPokemon NudeCuming Down Her ThroatHands Free OrgasmSwinger Amatuer PornJapanese Cute PornNaked Pictures Of WomenGerman Teen PornXcxx TamilJogos PornográficasHot Bhabhi MmsUncle XnxxSex Video XmasterOnlyfans BloejobLesbian GapingFree Katina PornTiktok PoenFemdoy PornPorn Brasil NovinhasSoul Eater HentaiPoison Ivy HentHindi UlluTelugu Blue Films HdLetsjerk ComLeaked Onlyfan PornCelina Powell NudesVideos Pornos Mía CalifaHigh Heel HomicideBig Tits Pornstar VideosRomania PornBrenna Mckenna PornhubShemale Tube PornoAnal Xxx VideoAnal Adoration: Kira Noir And Megan MaidenLatest Indian Porn VideosAnal LoveFress XxxTwitter JerkoffPt.bongacams.comNeighbor SexLesbo Party PornBritneyyyofficial OnlyfansFreya Parkerporn