U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 31
Sinds de val van dictator Soeharto in 1998 maakt Indonesië een proces van democratisering door. Conservatieve moslims profiteren daarvan en veroveren steeds meer macht. Tot bezorgdheid van minderheden. Trouw spreekt in een vijfdelige serie met aanhangers van verschillende religies. Dit is ...

6 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
1
22

Pakken van de kansen in een vrij land en daarna alle vrijheden van iedereen afpakken.

Gebeurt hier ook. Is al in volle gang

1 Lerac    
6 maanden geleden door Lerac
2
Meld

We zijn gewaarschuwd................

2 Febee    
6 maanden geleden door Febee
1
Meld

“Indonesië heeft nog steeds het imago van een gematigd land”, zegt hij. “Maar dat beeld klopt steeds minder. De intolerantie neemt hier toe.”

Waarvan akte. De 'gematigde islam' verdwijnt, als hij al ooit bestaan heeft. In werkelijkheid praat men dan over de 'volksislam'. Die maakt plaats voor de gearabiseerde globaliserende versie van de islam. En die is ontdaan van alle tolerantie en vriendelijkheid.

3 schrootflint    
6 maanden geleden door schrootflint
1
Meld

De import van de islam is het slechtste wat Europa is overkomen na de Tweede Wereldoorlog .

4 Gr@ndioos    
6 maanden geleden door [email protected]
2
Meld

Overal waar de islam de kop opsteekt, wordt het een grote teringbende.....

5 LoydMorris    
6 maanden geleden door LoydMorris
1
Meld

Dat klopt wel, een oude Indo met wie ik bevriend was, die onlangs overleed, zei steeds dat er vroeger, toen hij als jongen daar woonde, een goede verstandhouding was tussen Chinese en Indonesische inwoners, in die zin dat ze elkaar met rust lieten en hun gang lieten gaan. Hij betreurde het, dat dat inmiddels zo goed als verdwenen was. Er waren daar ook veel inheemse katholieken, zijn familie was dat ook, hoewel hijzelf niet meer, ook die zijn inmiddels weg-geterroriseerd.

6 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Tijd om, net zoals sommige d66'ers willen, maar eens wat groepen te gaan verbieden. Alles wat niet bevalt, of waar #ophef over is, gewoon keihard verbieden.
d66'ers zullen dat wel waarderen, aangezien zij partijkopstukken hebben die ook van alles willen verbieden wat ze niet bevalt. (zwarte piet)

7 xtremy    
6 maanden geleden door xtremy
1
Meld

@3 : Dat merk je duideljk als je contact hebt met de eerstgekomen gast-arbeiders, weliswaar zijn het vaak eenvoudige mensen en spreken ze nog steeds gebrekkig Nederlands, maar ze zijn eigenlijk zo goed als allemaal uitgesproken vriendelijk, toeschietelijk en beleefd, dit in tegenstelling tot teveel jongeren, die in de moskeeën tegen ons worden opgehitst.

8 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Het voorbeeld waar Europa eens beter naar moet kijken en wat van opsteken.

9 Honda RA302    
6 maanden geleden door Honda RA302
0
Meld

Er zijn ook geen tolerante islamitisch bestuurde landen. Indonesië was de laatste. Tekenend hoe het er in andere landen langzaam, maar zeker ook aan toe gaat.

10 FUBAR76    
6 maanden geleden door FUBAR76
1
Meld

Daar kan KOZP nog wat van leren, en GL en PvdA ook.

11 Goldrush    
6 maanden geleden door Goldrush
1
Meld

@2 .... Helaas al te laat.....

12 Elpo    
6 maanden geleden door Elpo
0
Meld

Maar al die religieuze landen zijn schijnbaar wel onze bondgenoten en zonder problemen gaan we aan hun verschrikkelijke daden voorbij omdat het van economisch strategisch belang is. Allen wij idioten moeten ons richten naar de minderheden en belachelijke UN edicten over migratie en mensenrechten. Dat ze allemaal maar naar de klote lopen.

13 niet-alles-geloven    
6 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

@13 yep een taak voor Amnesty en de VN ipv drammen over zwarte piet.

14 Eastwood    
6 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

@14 dat zijn islam gedomineerde verenigingen

15 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
2
Meld
16 Honda RA302    
6 maanden geleden door Honda RA302
0
Meld

@16 Dat is een van de vele berichten dat het zo langzamerhand de verkeerde kant opgaat in Indonesië. Ik heb geen aversie tegen welk geloof dan ook, maar waar ik wel moeite mee heb is dat geloofsgroepen en dan bepaalde conservatieve richtingen dit soort onmenselijke dingen kunnen doen en dat er niets tegen wordt gedaan!

Ik heb berichten uit Indonesië gelezen dat kerken werden gesloopt met een bulldozer en dat de gelovige christenen er massaal omheen stonden te huilen omdat ze geen gebedshuis meer hadden.
Dat kan allemaal daar! Ook het geval van die gouverneur die in de cel belandde vanwege godslastering is zo'n specifiek voorbeeld.

https://nos.nl/artikel/2172205-christelijke-gouverneur-jakarta-schuldig-aan-godslastering-2-jaar-cel.html

17 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

@2
Alleen is pinokkio geen dictator maar een watje! question

18 Jan met de korte achterlul    
6 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
2
Meld

Nederland moet oppassen dat ze niet dezelfde kant als Indonesië opgaat.
Journalist en schrijver Enis Odaci van de website nieuw wij , is de islamiet achter de digitale spionnenmoslima Nora. Daarvoor heeft hij een subsidie van de Overheid gekregen.
Uit n artikel van de Volkskrant 13 maart 2018.
Volgens de introductie op Odaci's website Humanislam.com werken aan Nora 'in netwerkverband vele honderden organisaties en individuen' mee. Via Twitter, Instagram en Facebook geeft Nora commentaar op uitspraken uit de media die 'discriminerend, stigmatiserend of islamofoob' zijn. Maar volgens wie precies? Die vraag dringt zich wel op, sinds Nora in de lucht is. Ten eerste omdat moslimvrouwen van vlees en bloed in Nederland al enige tijd hun nek uitsteken en dus zelf wel hun zegje kunnen doen. En vooral om hoe Nora vrouwenactivist Shirin Musa aanpakte, de oprichtster van Femmes for Freedom.

19 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
2
Meld

@17
Ja, dit was maar een van de vele voorbeelden. Die kwestie met die gouverneur was helemaal van de zotte. Het argument van de opzwepers was dat een niet-moslim niet mocht citeren uit de koran. Waar ik mij nog meer zorgen over maak is hoe het kan dat volksmassa's zich zo kunnen laten ophitsen en opruien tot dat men als het ware in een fase verkeert van complete zinsverbijstering alsof ze 2 zware XTC pillen gelijktijdig hebben ingenomen?

20 Honda RA302    
6 maanden geleden door Honda RA302
1
Meld

@20
Haatbaarden kunnen heel gemakkelijk een volle moskee opzwepen tot haat en agressie, aangezien de meeste moslims denken dat de prediker het ware woord van Mo verkondigen, en ze zelf niet in staat zijn om kritisch te denken.
Moslims gaan er meestal van uit de de hele wereld om de islam draait, en dat gebruik van haat en geweld een vrijbrief is, omdat te bereiken.

21 Marrie    
6 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Stel je voor een wereld zonder islam. Hoe heerlijk zou het zijn!

22 schrootflint    
6 maanden geleden door schrootflint
1
Meld

@21 Gebrek aan neutraal onderwijs?

23 Honda RA302    
6 maanden geleden door Honda RA302
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

24 RatelAap    
6 maanden geleden door RatelAap

Tsja, hadden we iets anders verwacht van de aanhangers van het geloof van de liefde? Pfffff gewoon het geloof en de ideologie uitsluiten in het westen, geen spullen meer kopen bij mohammedaanse winkels en zeker geen mohammedanen meer aannemen als arbeidskrachten. Koekje van eigen deeg

25 nostradamus666    
6 maanden geleden door nostradamus666
2
Meld

Hier in de buurt ken ik een westerse vrouw die zich bekeert heeft tot de Islam. Tolerantie heeft plaats gemaakt voor intolerantie en overdraagzaamheid....

26 ObJener    
6 maanden geleden door ObJener
0
Meld

Nederland radicaliseerd ook in rap tempo. De hele wereld eigenlijk en het wordt alleen maar vele malen erger.

27 ronaldo lolito    
6 maanden geleden door ronaldo lolito
0
Meld

@2 Ik ken twee mannen die dat hebben gedaan om te mogen trouwen met hun grote liefde. Ze zijn er niet gemakkelijker in de omgang door geworden.

28 thestranger    
6 maanden geleden door thestranger
0
Meld

@27 , klopt en dat zal uiteindelijk uitmonden in meerdere oorlogen, mark my words.

29 Dirk2137    
6 maanden geleden door Dirk2137
1
Meld

Dit is wat de bevolking wil: bewijs. Kuchkuch. Zo ging het er hier ook aan toe binnen de katholieke kerk anno 1600. Wonderen werden verricht, levitatie van halfnaakte zondaressen, heksen wegen ed. Ofwel, om met $links te spreken: "ze zijn nog niet zover" dus gaat de klok terug: https://www.youtube.com/watch?v=5Bp8R9OhAOs Check de commentaren. Zeg niet tegen zo'n Indonesiër dat deze 'bezetenheid' een vooropgezet toneelstukje is waar de oplichter sorry imam graag aan meewerkt, ongetwijfeld om z'n kas te spekken. Want die laaienlichters staan in hoog aanzien.

30 Ness    
6 maanden geleden door Ness
1
Meld

Spiegelen ze zich aan steile Arabs of krijgen ze veel geld van steile Arabs ?
In ieder geval geen goede zaak dat er steeds meer die kant op schijnen te gaan daar in Indonesië.

31 21st Century Guy    
6 maanden geleden door 21st Century Guy
2
Meld

@30 Het lijkt wel een beetje op de taferelen die bij gebedsgenezeres Jomanda plaatsvonden. Wat een theater! Het filmpje wil overigens niets zeggen over dat dit in meerdere of alle moskeeën in Indonesië er zo aan toe gaat. Ik denk het niet.

32 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

@32 : Moslims geloven allemaal heilig in jinns want allah heeft ze geschapen, dat staat in de koran. Er zullen zeker 'jinnuitdrijvingen' plaatsvinden in NL'se mosketen. Het is een geaccepteerd onderdeel van die achterlijke religie. Alleen moslims die bidden en braaf hun poen afdragen aan de moskeet zijn beschermd. Maar wie niet gelooft is heel bevattelijk; zo leggen ze de weerzin tegen hun sprookjesfiguur uit. Enjoy filmpjes; de meeste van die bullshit komt van moslims. Die zijn verplicht alles letterlijk te nemen, dus ook het verhaal van de proleet Mo die de maan in 2-en brak. Moslims zitten met hun gedachtenwereld collectief vast in de 12e eeuw ofzo. Daarom is het niks, was het niks en zal het ook nooit wat worden met die mafkezen hier. https://duckduckgo.com/?q=jinns&t=ffab&iax=videos&ia=videos&pn=1 of https://duckduckgo.com/?q=djinns&t=ffab&iar=videos&iax=videos&ia=videos

33 Ness    
6 maanden geleden door Ness
2
Meld

Ik denk dat die djinns te vergelijken zijn met het verhaal van de slechte engelen/demonen in de bijbel.
https://www.youtube.com/watch?v=RuiA0XGqVsA

34 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Overal hetzelfde met dit kutvolk in deze wereld. Het ergste is dat we lze allemaal nog rustig hun gang laten gaan ook...

35 Anonymousje    
6 maanden geleden door Anonymousje
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

36 gafas    
6 maanden geleden door gafas

Zo tolerant is de islam eigenlijk nergens als de islamisten het voor het zeggen krijgen en de vingertjes in de pap hebben of krijgen.

Sommigen zien een patroon. Sommigen zien niets. Maar om te zien moet je je ogen opendoen. Met dichte ogen is het moeilijk aanschouwen.

Islam - de samenleving past zich aan. Vroeg of laat. Het gebeurt altijd, het gebeurt overal op de wereld als de hoeveelheid islamieten in de samenleving maar voldoende gegroeid is. Je mag dat alleen niet hardop zeggen vandaag de dag. Omdat je dan in het hokje islamofoob terecht komt in het plaats van het hokje realist.


Het Europese wensdenken heeft lange tijd gewenst en ook gedacht dat het in Europa allemaal niet zo'n vaart zal lopen. Die zijn met het denkbeeldige en niet bestaande onderscheid tussen gematigde en radicale islam gekozen. Allemaal wensdenken. Er is maar 1 islam. Vraag is enkel of je je onderwerpt aan de geboden en verboden of niet. Vraag is enkel of je de profeet die je eigenlijk in alles moet navolgen in het leven (want dat was de beste mens in de islam die ooit heeft geleefd) ook in alles navolgt.
En dan moet je nog eens kritisch kijken naar het rijtje waarin je de profeet zoal zou kunnen navolgen omdat de profeet dat tijdens zijn leven ook allemaal heeft gedaan. Nou de profeet is niet altijd alleen maar met een glimlacht en lieve woorden langs de deuren gegaan om het woord van de islam te verkondigen. Hoe noemen we dat ? Gematigd of radicaal ?37 De Vliegende Brabander    
6 maanden geleden door De Vliegende Brabander
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

38 gafas    
6 maanden geleden door gafas

De laatste keer in Jakarta ben ik geschrokken, het land is geheel in handen van de islam, overal allah akhbar gillende haathutten die zelfs midden in de nacht beginnen te roeptoeteren, en onleefbaar door de uitlaatgassen.
Wat een bende.

39 Positivo    
6 maanden geleden door Positivo
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

40 gafas    
6 maanden geleden door gafas

@39 ''Het land is geheel in handen van de islam''. Incorrect. Indonesië is wel groter dan alleen Jakarta.

@40 U vertoont kennisgebrek.

41 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
17
Meld

* Verwijderd door de redactie *

42 gafas    
6 maanden geleden door gafas

@42 U mag mijn ongelijk aantonen. Uw privégeneuzel wordt gemeld.

43 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
15
Meld

Uit het artikel:
"We moeten hier alleen een manier vinden om islam en democratie samen te laten gaan. "

Aangezien de Islam iedere vorm dan anders denken onacceptabel vindt, is dit een totaal onmogelijk streven.
Als je hierin gelooft, sta je bij voorbaat al 1-0 achter.

44 Mappie    
6 maanden geleden door Mappie
0
Meld

@8 Dat zijn dan voor 99% de "hoger opgeleide jongeren" die ze hierheen willen halen. Universiteiten werken hier ook aan mee, want dat brengt meer geld in de laden. De grootste groep zijn lager of niet opgeleid en laten zich misbruiken door de hoger opgeleiden. Door de sociale controle in die groep is daar bijna geen ontkomen aan. D66 die voor de elite en Brussel opkomt, werkt hier graag aan mee.

45 Verwonderd    
6 maanden geleden door Verwonderd
0
Meld
46 Dachtutniet    
6 maanden geleden door Dachtutniet
0
Meld

Kan er niet een deal met Nederland gesloten worden?
Alle moslims uit Nederland (en in ieder geval alle Marokkanen) worden verplicht naar indonesie gedeporteerd.
En in ruil nemen wij alle christenen, boeddhisten en Hindi uit Indonesie op.
Goede deal toch?

47 beastyboy    
6 maanden geleden door beastyboy
2
Meld

Mensen overgieten met zuur is ook zo'n nare islamitische gewoonte.

48 Xmod    
6 maanden geleden door Xmod
0
Meld

@47

Dat vind ik nou een heel goed plan.

Dat zijn de echte ( Nog levende ) vluchtelingen door het geweld van, TJA, Moslims.

49 Dachtutniet    
6 maanden geleden door Dachtutniet
0
Meld

En daar moet de EU, Brussel maar zeker ook Nederland uit hoofde van knuffelaar Rutte voorkomen dat ook wij onder de voet gelopen worden door deze gevaarlijke ideologie wat de islam is.

Rutte lees je ff mee?

50 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
0
Meld

Islam was vrede toch? Of was het nou onderdrukking? Ik weet het niet meer.....

51 Kaffer    
6 maanden geleden door Kaffer
0
Meld

Geweld, onderdrukking en moord zijn onlosmakelijk verbonden aan de vervloekte islam. Tuig is het.

52 hk-sr    
6 maanden geleden door hk-sr
0
Meld

Wees maar niet ongerust, want dit gaan onherroepelijk ook in Europa gebeuren. De islam is gevaarlijker dan welke vorm van fascisme dan ook. Vrede en islam zijn totale tegenstrijdigheden. Onderwerping is het enige dat telt in hun zieke doctrine.
We hebben dit dan te danken aan de huidige politiek correcte neoliberalen en de gevaarlijke kliek in Brussel.

53 bozeman    
6 maanden geleden door bozeman
0
Meld

@34 : Nee, het is een apart 'ras' geesten. In de koran wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen engelen en demonen enerszijds en jinns. Jinns zijn niet 'slecht' maar neutraal, net als mensen. Het begrip is m.i. geïntroduceerd om het in Afrika nog altijd springlevende bijgeloof - voodoo, magie etc - in de ideologie in te kapselen zodat men meer zieltjes kon winnen. Net als besnijdenis trouwens. https://www.quora.com/What-is-jinn-in-Islam

54 Ness    
6 maanden geleden door Ness
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

55 gafas    
6 maanden geleden door gafas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

14 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

( Video ) Baudet: ‘Dit vraaggesprek is...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet i...

1 dag geleden door Moskowfiets

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bluth
‘Wil Baudet straks ook de sharia invoeren?...
@22 Onder andere ja.Dat artikel heeft het...

1 minuut geleden door Bluth

ThWil
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst' geen...
@118 Ik zie al die politici voor mij als tool...

1 minuut geleden door ThWil

Gratiebarmhart
Aan de kiezers van Nederland...
@49https://nos.nl/artikel/470400-eu-zet-tro...

1 minuut geleden door Gratiebarmhart

DeDraakslang
Geheugen van Nederland: Europa één....
@16 Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd ...

1 minuut geleden door DeDraakslang

Moskowfiets
‘Wil Baudet straks ook de sharia invoeren?...
@14 Ik heb tot vandaag nog geen antwoord van...

1 minuut geleden door Moskowfiets

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig