REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

In totaal meer dan 400 gewonden bij blokkades tegen hoge brandstofprijzen in Frankrijk, ook vandaag voeren boze Fransen actie

In Frankrijk zijn bij duizenden acties en blokkades uit protest tegen de hoge brandstofprijzen gisteren meer dan 400 gewonden gevallen, onder wie 15 zwaargewonden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner bekendgemaakt. Ook vandaag voeren de “gilets jaunes” actie, in onder meer Carcasonne, Narbonne en Boulou. Manifestanten blokkeren met tientallen auto’s ook de parking van Disneyland Parijs. Een manifestant raakte zwaargewond.

13 reacties

  • Rik Vanderest

    5 jaar geleden
    Moest ik van die Franse dame zijn die dat alles in gang gestoken heeft, ik zou mij diep schamen.
  • Rudy Hamers

    5 jaar geleden
    Wij betalen in België het meest van heel Europa voor diesel. Maar op straat komen zoals in Frankrijk doen we niet. Het is weer zoals gewoonlijk...veel blabla maar geen boemboem!! En met de komende verkiezingen terug stemmen op de graaiende politiekers??
  • Rik Vanderest

    5 jaar geleden
    Moest ik van die Franse dame zijn die dat alles in gang gestoken heeft, ik zou mij diep schamen.
  • Bart van Ransbeeck

    5 jaar geleden
    alexander zegt dat de dure diesel dient om benzine rijden te promoten, maar waarom wordt dan de benzineprijs niet verminderd? dan pas zou het geloofwaardig zijn !!!nu lijkt het gewoon begroting doen kloppen , mocht ecologie echt een topic zijn voor de regering , dan verbieden ze soja genetisch gemodifieerd en round up bespoten want de boskap in brazilie veroorzaakt de opwarming veel meer dan diesel
  • Patrick De Maesschalk

    5 jaar geleden
    diesel rijders moeten ontmoedigd worden en de prijzen in België doen stijgen ,waarom is in Nederland de prijs van diesel dan veel lager dan die van benzine .tegenovergestelde wereld!!!!!!!?????