door Febee in Binnenland  ·  71 Reacties

  • 6
  • 490x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 hij mocht niet terug naar die plek en voor die straat was voor de optocht een vergunning gegeven waardoor hij er echt rechtvaardig was.

Ook is hij uitgescholden voor black face en dat is gelijk als uitgemaakt worden voor discriminant wat hij dus niet is maar de politie greep daarop niet in.

Zwarte piet is geen black face want dat is een discriminerende term uit Amerika en heeft niets met een niet discriminerende zwarte piet te maken.

2
51 TheoTheo

@49 . Geen antwoord maar een tegenvraag.

Maar goed, de grauwe eeuw is een walgelijk clubje dat zal ieder weldenkend mens vinden.
KOZP hoeft van mij ook niet maar is niet gewelddadig
Hooligans die met blikjes en eieren gooien zijn tuig van de richel en gaan gelukkig vervolgd worden.

Ik begrijp niet dat dat hooligan tuig hier verdedigd wordt. Dan pleit je dus voor geweld wanneer iemand een andere mening heeft. Gevaarlijke ontwikkeling.

9
52 mo

zo zie ik er ook uit als ik vuurtje stook.
dat zijn toch geen zwarte pieten meer.

2
53 120db

@43
Ik vind zelf de vergelijking met Blackface nergens op slaan, en ik heb wat dat betreft voor de Afro Amerikanen dan ook veel meer begrip, dan voor het stelletje zeikers wat hier zit Want je kunt de U.S of America wat dat betreft niet vergelijken met Nederland. Wij hebben hier in Nederland zelf nooit de apartheid gehad en zoals tot recent gebruikelijk was in Amerika en Zuid Afrika. Ik ben zelf in Amerika geweest en op mij zelf kwam het toch nog steeds behoorlijk racistisch over. Dan moet Sylvana Simons daar maar eens een kijkje gaan nemen en dan gaat ze denk ik wel anders piepen. Ik ben daar (in Springfield, Ohio om precies te zijn) nog op visite geweest bij een Nederlandse vrouw die was getrouwd met een Afro Amerikaan. en de hele buurt daar sprak daar hele grote schande van. En ze vonden het ook 3 keer niks dat ik wel gewoon bij die vrouw op visite ging. Want iedereen moet daar zijn plaats weten vonden ze. Toen zei ik gewoon dat we in Nederland dat fenomeen apartheid niet kennen en dat het me geen ene hol interesseerde of ze nu met een blanke of met een zwarte Amerikaan was getrouwd.

1
54 rebo
55 welofniet

Het gezeik begint weer:

https://twitter.com/erikvhest

1
56 Cody

@45
Ik vind het eigenlijk heel moeilijk om er met jou over te praten eerlijk gezegd. Omdat je er door je eigen privé omstandigheden je er waarschijnlijk ook persoonlijk door gekwetst zult voelen. En dat is niet mijn bedoeling. Als Zwarte Piet dan zou verdwijnen omdat dan donkere kinderen er inderdaad heel erg door gekwetst worden zou het me eigenlijk niet uitmaken. Eerlijk gezegd interesseert Sinterklaas me überhaupt geen ene reet. Dat ligt natuurlijk heel anders als je nog kleine kinderen hebt die het nog geloven. Maar als ik dan al die schreeuwende niksnutten bij elkaar zie zoals een Michael van Zeijl@CO dan heb ik toch ook zo iets van dat ik dan mijn kont tegen de krib gaat gooien. En dat er dan in ene niks meer kan.

2
57 rebo

In Amsterdam is niets meer normaal in vergelijking met de gewone Nederlanders. Ik denk dat de sint daar met een rubberbootje binnenkomt maar geen asiel krijgt of visum omdat hij te blank is. Oei, wat zeg ik nou toch weer? Ik verwacht in de raadsvergadering een voorstel voor een getinte sinterklaas met een zwarte baard.

2
58 Verwonderd

@54 : Nee, die vergelijking slaat inderdaad nergens op. Blackface was een figuur in TV-shows rond 1950, ZP is eeuwen ouder dan dat en had een heel andere functie. En ja, dat ingestampte racisme in USA komt uit de protestantse richting. Ik had ooit een diep-gelovige buurman die ervan overtuigd was dat 'zwartjes geen ziel hadden', en die haatte iedere kleurling hartgrondig. De Mormonen beweerden dat negers van een andere planeet kwamen en kinderen van de duivel.

In NL sterft dat soort racisme domweg uit, en de kerken zijn er publiekelijk van teruggekomen. Maar het probleem van het erkennen van (groffe) fouten is dat de verwijten nooit meer stoppen. En dat aanpraten van schuldgevoel heeft een laag-bij-de-gronds motief: geld. Ze - KOTZ et al - willen poen zien. Daarom zijn ze zo fanatiek. Ze menen daar recht op te hebben. Ook Jerry Luchtbakker, wiens stam stervenrijk is geworden door het verkopen van de buren/de concurrent.

3
59 Ness

**groffe fouten in het verleden, begaan door de machthebbertjes en de elite. Die daar inderdaad rijk van geworden zijn. Maar het gewone plebs heeft altijd al het nakijken gehad, toen en nu ook, zowel hier als daar. Deze demonstranten zien niet dat ze gebruikt worden om de ene groep slachtoffers tegen de andere op te zetten. Want zou er een band ontstaan, een eenheid gevormd kunnen worden, dan zouden er lichtjes gaan branden en werd de elite weggevaagd. Verdeel en heers, wat jij, vieze ouwe zak Soros...

1
60 Ness

259
Ik zie Blackface al een U. S. of America dingetjes wat verder niks met Nederland te maken heeft. Verene Shepherd begon in 2013 te zeiken over het fenomeen van Zwarte Piet hier in Nederland. En VN-topvrouw Verene Shepherd was in 2013 tevens de drijvende kracht achter herstelbetalings-commissies. Zo was het toen dus ook de bedoeling dat er dan onder meer vanuit Nederland een hele grote zak met geld
(30 miljard euro) richting Suriname zou gaan. Toeval dat het toen precies samen viel?

1
61 rebo

al = als

0
62 rebo

@57 . Ik waardeer zeer wat je zegt! Dat meen ik.
Echter mijn man en zoon zijn helemaal niet tegen zwarte Piet en balen van groepen als KOZP.
Maar zoals, naar mijn mening ieder weldenkend mens, zijn zij wel tegen geweld en het optreden van deze hooligans.

De grauwe eeuw vind ik een club op zich en die zijn terecht preventief geweerd.

0
63 mo

@58
" Ik denk dat de sint daar met een rubberbootje binnenkomt maar geen asiel krijgt of visum omdat hij te blank is. "

Je kunt het trouwens met al die Sinterklaas en Zwarte Piet perikelen hier natuurlijk ook nog eens op de volgende manier bekijken. Een paar honderd jaar geleden werden er hier vandaan dan schepen naar Afrika gestuurd om dan weer een lading nieuwe Zwarte Pieten te gaan halen. Maar blijkbaar bevalt het ze inmiddels hier in dat vermaledijde racistische Europa dan toch zo goed, dat die Zwarte Pieten nu allemaal zelf massaal in rubberbootjes deze kant opkomen. question

1
64 rebo

@63
Ja maar geweld is nooit een goed idee en lokt enkel maar nieuw geweld uit. Maar ik leg ook een groot deel van de schuld bij onze overheid die het al veel te lang op zijn beloop laten en het maar laten doorsudderen. En ook dat ze met die dingen vooral altijd de weg van de minste weerstand kiezen lijkt het wel. Net als die Afghaanse verkrachter die geen twee jaar cel kreeg omdat hij anders zijn verblijfsvergunning kwijt zou raken. Dat noem ik zelf niet met de mantel der liefde bedekken maar met de mantel der lafheid. Maar zoals met die Armeense kinderen en zoals indertijd met Mauro willen ze dan wel weer in ene de strikte regels gaan toepassen. Terwijl die kinderen het hier dan juist wel goed doen, en zich hier blijkbaar helemaal thuis voelen. Dan weet ik wel wie er dan bij mij als eerste uit gesodemieterd zou worden en als de gesmeerde bliksem terug naar zijn eigen thuisland. En dat zou dan wel die Afghaanse verkrachter zijn en niet die kinderen.

1
65 rebo

@44 Buitenstaanders? Waar haal je het lef vandaan? Zwarte Nederlanders hebben net zoveel recht op hun Nederlanderschap als jij. Dat jij ze als buitenstaanders ziet betekent nog niet dat ze dat voor de wet ook zijn.

Je hebt als blanke Nederlander niet meer recht op Nederland dan een ander met de Nederlandse nationaliteit.

7
66 Gewoon een student

@37
“ Wat gisteren betreft. Al het buitensporig gedrag was duidelijk afkomstig van de harde kern voorstanders van zwarte Piet. Zij zijn degenen die het Sinterklaasfeest op diverse plekken verpest hebben”

De harde kern van PSV bedoel je, hooligans. Hooligans zijn er het hele jaar door om knokpartijen uit te lokken en ik betwijfel of het wel voorstanders waren. Die zijn alleen voorstanders als het hun uitkomt. Alles waar extreem voor staat is fout.

2
67 lisaaatjuh

@32 KOZP gedraagt zich helemaal niet dat is nu het probleem
Juist geen geweld van KOZP dan ook geen last van hooligans

3
68 GOTCHA666

@9 chouffleur Die zitten zondags in de kerk.

1
69 briand

@66 ik heb het @44 over degene die de tradietie volgen en over degene die de traditie niet volgen en dus buitenstaanders.

Waarom denk jij gelijk bij buitenstaanders aan zwarte mensen/Nederlanders? (Volgens mij is er iets niet goed in jou bovenkamer want je ziet te veel zwart wit. Het gaat mij niet om iemands kleur of achtergrond. Bij de zwartepiet tegenstanders gaat het wel om kleur want ze klagen nooit dat een clown wit geschminkt is met hele grote rode lippen en discrimineren hierdoor de zwarte pieten, die niet discrimineren en bekend staan als kindervriend en wel voor alle kinderen)

1
70 TheoTheo

Stadsbestuurders die kiezen voor roetveeg of regenboog pieten kiezen de weg van de minste weerstand. Het zijn gewoon lafbekken.
De anti partij schreeuwt gewoon harder en trekt onmiddellijk de rasccisme kaart. Daar zijn ze bang voor. Het wordt tijd dat de pro groepen harder gaan schreeuwen.

0
71 Hans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@62 Nogmaals er staan van de PVV geen racistische standpunten in de ijskast. Standpunten hebben over een religie, dat is niet racistisch. Oo...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Rinze
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Noem jezelf voortaan Mohammed en blijf daar lekker wonen idioot...

2 minuten geleden geplaatst door Rinze

van Keulen
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Zonder PVV? Nou Frans, je laat weer eens je "democratische"kant zien met als gevolg nog meer stemmen voor de PVV.Je hebt gewoon verloren en ac...

3 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@61 Werden daar ook racistische standpunten in bewaard dan? Het gaat hier toch over de PVV? ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@42 Wederom: oogarts. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

rebo
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@2 Ja je moet altijd zorgen dat je met het gebed in de voorste rij zit. Zodat niet mocht degene voor jou een scheet laten dat jij die dan midden...

6 minuten geleden geplaatst door rebo

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@1 Ben jij dat niet, Marie? 😄...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@60 Jij bent vergeten dat vorige kabinetten hele vriezers hadden aangeschaft tijdens formaties?...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@39Ja dat heb ik inderdaad gelezen. Het ging helemaal nergens meer over en had inderdaad niets meer met het item te maken.Dat speelde hier n...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

@1 Die site doet het niet meer. Bij mij althans. Kun je voortaan niet een volledige link inclusief een verwijzing naar het artikel plaatsen?...

11 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Emily Willis BoobsFantasy FeederPokemon Penny PornFreeblack PornKayden Kross LesbianMom CuckSaxjapanDaughter CumingPorn Old MnFxpornhdBhabhi Ki Mast ChutHandjob By GfVr HentiaAmateur Nude PhotosIndian Desi Village XxxFirst Time With A Lesbian PornWhoahhannahjoNice XxxBlack Naked Old WomanSasha Calle HotLive Nude WebcamPakistan Porn HdChat AvenueAdult Dvd TalkEthical Porn SiteMalayalam Adult MoviesPorn Aunty Sex VideosBrittanykittenDasee XxxBest Hindi PornXxxx VidioaBorder Patrol XxxShemalefuck VideosMia Malkova RedditFree Ones BabesCeleb HijadPorns FilmeXxx Video Hd HdDevar Bhabhi PornSexy Boudi Porn VideoSuny Levni XxxSexs 3dسكسبث مباشرScat Rule 34Cheereleader PornGay+porn+japanNangi Nangi PictureCharo NudeDesi Bang ComXx Sexy Video SongFemale Porn ActressLexi LocklearOnly Sex MovieSex Potos HdSexy PusyBoobiNewestpornstarsSelena PornQuincy RoeHot Blonde StripNino Nakano HentaiAunty Hot Sex VideoAdria.raeAngela White EpornerMongolian Sex VideoHindi Full Hd Porn VideosIsexy VideoMeow Skulls PornJewelz Blu BlowjobFrreuse PornCraziest PornLongest LabiaLightskin Black PornCams SexoZoe Saldana NudeMizz TwerksumBbw Marure PornPinkpornstarsSex Bf AuntyKim Kardashian Full SextapeWife Swapping PornographyVivocalAllison Brie NudeCumswallow PornCumming ShowerAngreji Sexy Blue FilmPriya SrikumarPorn On The Dark WebThegorillagripDubiobikiniLesbain Porn Strap OnTeenfidelity PornRomantic Boobs SexNevarkyAtk GirlfrinedsAna De Arma PornNhenraiEscortannonceHot Porn Step MomFat Girs PornChristmas TittiesXxx Hindi MmsSteff The Barbie DollPorn Sites DownloadableNew Porn MoivesJasmineteaa Onlyfans LeakedWww Sexxxx ComRad TubeDoctor Girl XxxPickup SexMallu Aunty SeducingSissy Hyno PornXnnx.coMorning XxxOnline SexHomemade Sex TubeIndian Porn First Time SexHomemade Wife ShareLesbian Porn JapaneseGuys NakedXxx Hindi FullHard Sexy Videos HdMompov.comG.e-hentai.orgOnly Fans Gratis XvideosAdria Arjona SexySasha KnoxsBrooke BelleXvedioKareena Kapoor XxxFull Fucking VideoNaughty America Mia KhalifaLesbian Fucking MomFemboy PorncomicsNiple GifMiddle Aged Women NudeBeatyfull PornBignaturalboobsPlaygirljaelynnnSexy Girls In PantiesKarlee Grey HotScolllerCarrie SageAna De Armas NsfwBib Butt PornXxx LezbeanEmily Wiillis PornHentai ShotaconVideo Porn De NoeliaBlair Smith Nude