door chouffleur in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 4
  • 804x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Anders dan de term suggereert, vervangt de hechtenis niets. De schuld van Hester staat er nog als ze over tien maanden vrijkomt. Sterker, die is vanwege wanbetaling al vóór de hechtenis opgelopen tot bijna 67.000 euro.

0
1 chouffleur

Moet je de rekening van je man's oma maar niet plunderen. 300 dagen voor het stelen van 54 rootjes is nog mild.

1
2 Wild Rover

Geen medelijden met deze pauper. De dief heeft goede vakanties gehad. Beetje omaatjes, die hulp nodig hebben, bestelen.

1
3 kelb1977

Hetzelfde gebeurt met boetes die mensen wel willen maar niet kunnen betalen en daardoor gigantisch opgelopen zijn : onverbiddelijk het gevang in, met vaak als gevolg het verlies van de huurwoning. En ook daar blijft het verschuldigde berdrag na de detentie gewoon volledig open staan. Mensen komen daardoor van de regen in de drup.

0
4 Herr Wolf

@2 Na die 300 dagen is er niets veranderd. De schuldenaar is er nog slechter aan toe, het verschuldigde bedrag is opgelopen, en de detentie kan zo weer herhaald worden. Een uitzichtloze situatie.

3
5 Herr Wolf

**

0
6 HORK

In het geval van Hester en haar man kan ik er weinig moeite mee hebben gezien zij de boete moeten betalen vanwege diefstal.
Ik vind het wel triest dat er bij het CJIB amper betalingsregelingen mogelijk zijn waardoor mensen met een simpele verkeersboete uiteindelijk zwaar in de problemen kunnen komen die met gespreide betalingen vermeden hadden kunnen worden.

1
7 Tralalala

@5 En terecht.
Geen medelijden met oudevrouwtjesberovers.

1
8 Wild Rover

Kan het niet lezen.

1
9 Eastwood

Misschien is het beter niet van andere te stelen hoe je daarna ook niet om meelij te vragen!

0
10 Zie Hier

@10 Mvr heeft al bijna een jaar gezeten. En dat kan eindeloos herhaald worden !
Maar kennelijk vindt u dat wel oké.

5
11 dr.Bedwetter

@11 Prima goede reden voor anderen om van andermans eigendommen af te blijven moeten ze ook bij andere zaken invoeren!

1
12 Zie Hier

@11 . Deze mevrouw had oma's centjes niet hoeven stelen.
Er zijn absoluut problemen bij het CJIB waarbij, niet criminele, mensen in de problemen kunnen komen. Die mensen mogen van mij klagen en de oneerlijkheid van dit systeem aan de kaak stellen maar mensen als Hester, die klagen omdat ze vast zitten omdat ze gestolen geld niet terug kunnen betalen, daar kan ik geen medelijden voor opbrengen.

1
13 Tralalala

En dan geven ze het geld uit aan bullshit aan vakantie en hoeren, het lijkt wel of de mensheid steeds dommer wordt.

1
14 DNEUS14

Vreemd dat het verhaal niets vermeldt over de mededader die hiervan geweten heeft en daar ook van geprofiteerd heeft. In mijn ogen een incompleet verhaal dus...

0
15 uahoera

@12 U snapt het wellicht niet. Dat jaar dat mvr in detentie zit is geen straf, maar een dwangmiddel om haar te laten betalen. Mvr wil wel, maar KAN niet betalen.
Wanneer mvr een gevangenisstraf opgelegd had gekregen, dan was ze daar na het uitzitten van die straf van af geweest.
Deze gijzeling (lees : niet STRAF) waar mvr nu inzit kan EINDELOOS herhaald worden.
Man man man ... zelfs als je in de schulsanering zit dan ben je daar na 3 jaar van af. Deze mvr jeeft nu een soort van levenslang, hetgeen in geen verhouding staat tot het delict.
Stelt u het zich even voor : een jaar de bak in, met als gevolg je huis (en wellicht je eigendommen kwijt). Dan daarna weer proberen een nieuw leven beginnen, wetende dat je wederom op elk moment weer opgepakt kan worden, en je huis & spullem kan kwijtraken, etc etc etc ...
Maar goed, kennelijk vindt u dat wel oké, ik niet,

2
16 dr.Bedwetter

@16 . Ik ben het met u eens dat gijzeling vanwege schulden een absurd iets is. De schulden worden er alleen maar hoger van en de kosten van dit soort gijzelingen zijn voor de belastingbetaler. Tot zover ben ik het met u eens.
In dit geval betreft het een vordering die naar de gedupeerde, de oma, zou moeten gaan.
Nu is deze gijzeling de minst effectieve manier om de gedupeerde te compenseren maar medelijden dat deze Hester haar huis en eigendommen kwijt kan raken is een beetje moeilijk op te brengen gezien zij ook geen moeite had om zich andermans eigendommen toe te eigenen.

1
17 Tralalala

@16 Ze heeft voor de gijzeling tijd gehad om aan te tonen dat ze het geld terug wilde betalen!

Dat heeft ze dus niet aangetoont!

2
18 Zie Hier

"Wie, vroegen Lindhout en Ten Velde zich af, is er dan bij gebaat dat zij tien maanden de cel ingaat? Het slachtoffer van de diefstal niet. Als Hester vastzit, ontvangt ze niets, zelfs geen uitkering. Daardoor komt een eventuele afbetalingsregeling stil te liggen. Ook de samenleving niet, zegt Ten Velde, die op basis van cijfers van de Raad van Europa uitrekende dat 300 dagen hechtenis de staat zo’n 65.000 euro kost – méér dus dan het bedrag dat het slachtoffer tegoed heeft. En Hester? Die raakt in hechtenis haar huurwoning kwijt en heeft er straks nog een probleem bij."

De verhuurder en de immigrant, dus. Zo simpel kan het zijn. "Uitkeringstrekkers" zijn het favoriete doelwit van verhuurders wat betreft uit de woning werken bij sociale woningen. Ik wil wedden dat de Aedes hiervoor heeft gelobbied.

3
19 Wendel

De Hoge Raad heeft ook boter op zijn hoofd. Een straf mag nooit disproportioneel zijn, en de gevolgen van de straf zijn, bijvoorbeeld in geval van die man met zijn invalide dochtertje, levens-vernietigend voor de persoon en het dochtertje. Daarmee herstel je helemaal niet de rechtmatige toestand, want het is niet rechtmatig dat iemands hele leven is vernietigd tegen de tijd dat de rechter klaar is met hem/haar, dan is er disproportioneel gestraft.

Bovendien is het ook niet te verteren dat kopschoppers en groepsverkrachters, moordenaars naar huis worden gestuurd met een enkelband en dus hun huurwoning en sociale omgeving intact houden maar mensen die geen geweld plegen, maar aan iemands geld komen, dat die alles kwijtraken. Dat is een uiterst scheve verhouding die duidelijk geld belangrijker vindt dan mensenlevens. Het komt in geen geval tegemoet aan het rechtsgevoel van normale mensen en lost bovendien niets op.

3
20 Wendel

@17 Dank voor uw antwoord. ik waardeer het !
Dan zijn we het toch eens dat gijzeling bij betalingsonvermogen inderdaad een heilloos middel is.
Dat mvr gestraft moet worden en ook verdiend staat buiten kijf. Echter zou dan de gijzeling moeten vervallen, en mvr voor een bepaalde, door de rechter vast te stellen tijd een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd moeten krijgen. Wanneer die dan is uitgezeten dan is dat zwaard van Damocles genaamd gijzeling ten minste uit het zicht en kan zij hopenlijk weer een leven met vooruitzichten opbouwen.

1
21 dr.Bedwetter

@5 : misschien moeten we het gevangeniswezen commericaliseren en efficienter maken, zoals in de VS. creert weer werkgelegenheid en wellicht dat ook mensen er sneller naar toe kunnen

2
22 maarten1234

@21 . Ik ben het, weer, grotendeels met u eens. De gijzeling helpt de gedupeerde niet. Hoewel ik deze mevrouw elk persoonlijk geluk ook gun zal ze het gestolen bedrag toch terug moeten betalen.
Het artikel is wat vaag. Mevrouw is ook veroordeeld vanwege diefstal maar over de strafmaat, celstraf of voorwaardelijk, en welke eisen daar verbonden aan zijn, is her artikel niet echt duidelijk.

1
23 Tralalala

Niets zielig aan.

2
24 chouffleur

Geen medelijden mee. Had mevrouw maar een betrouwbare man moeten kiezen. Als je als vrouw uitsluitend je kut achterna loopt en steevast de verkeerde mannen uitzoekt ben je zelf schuld.

4
25 toecutter

@25 Dat is wel heel kortzichtig.

0
26 arcenist

Uiteraard is het heel erg voor de slachtoffers van de diefstal. En lijkt het niet gerechtvaardigd, ze dan maar van overheidswege te compenseren.

Maar wat mij zo steekt, is dat er hier alleen voorbeelden worden gegeven van mensen die in de schulden raken omdat ze andere mensen doelbewust bestelen. Terwijl er vele malen meer mensen door toedoen van regels en verboden en almaar dalende koopkracht voor minima in de onoverkomelijke schulden komen, en dan worden ze bestraft door dezelfde overheid die ze dat heeft aangesmeerd met verlies van alles dat ze dierbaar is en dat ze nodig hebben om zelfs maar te overleven.

0
27 Wendel

Ook wordt door dit soort praktijken iedere kans op een (betere) baan verkeken en dus zekergesteld, dat de persoon in kwestie er levenslang niet meer bovenop komt, en dat het slachtoffer dus ook nooit wordt gecompenseerd. Niet alleen levert het niets op, het is zelfs contra-produktief.

0
28 Wendel

Ze zouden met een enkelband moeten kunnen werken, dan kunnen ze meer terugbetalen en komen niet op straat te staan, waardoor ze zeker NIET kunnen werken of terugbetalen, bedoel ik.

0
29 Wendel

** gebruiker verwijderd **

Ach, deze vrouw vindt het allemaal niet eerlijk. Ze lijkt Calimero wel. Voor oma is het nog veel beroerder allemaal dus neem je verantwoordelijkheid, zou ik zeggen.

30 verwijderd23941

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@86 Ik denk toch eerder CU, ik heb gebeld, gemaild, rooksignalen uitgezonden, maar geen reactie........

zojuist geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@82 Veel mensen zijn kudde dieren. Waarschijnlijk schakelen er in de toekomst nog veel meer christenen over naar de islam....

zojuist geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@79 "Ze geloven alleen hun eigen waarheid" Exact ja. Er tegenin gaan heeft geen enkele zin. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@81 Je bedoelt volkse, witte Nederlanders ?...

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@86 Jezus was een PVV'er. 😃...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Nee dat kan niet, het Chirstendom staat voor openheid XD Dat ging ook heel goed in de Viking tijdperk XD...

2 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Mark Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

Een Nexit is verstandiger. Dan zijn we af van de dreigingen van de EU om ons onze soevereiniteit af te nemen....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Slavink
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Jezus zou zeker op de PVV hebben gestemd....

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

wildersfan
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Als er 1 schaap over de dam is, puntje puntje puntje....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@51 Slavinken horen in de ijskast te slapen, anders gaan ze rotten....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Homem Pelado GifsCuming In Own MouthGemma Next DoorAcomp ManausNaked Hot ManIndian Stripchat LiveSex Aunty Hd VideoXxxx SongPorn Videos Of Dani DanielsBudhwar Peth SexHeadgoddessPorn ComivGranny Porn RubeDaisy BettsCelebrity Sex MoviesSuny Leon Sexi VideoOrgasm Sex PornBrothersistersexGay Porn BoxingTherealmonroesweetsJab ComicxPornopagode ComNaoncontoMamita XxxJapanhd XxxHot Mom Sax VideoCumshot On TittiesFuck A Fan Porn日本 成人 视频Pornhub ABbw Porn TeensPhotoqcompanhantesXxx BumPorn Video Full SexyEbony Casting PornPorn For OmenThisvid.cim18 PorntubesYou JiizzXxx StMy Cheetara91制片厂Hindi Sexy Movie DownloadWwe Chyna PornEhntaiYasminelopez OnlyfansFuta On Male PorncomicsArabelle Raphael AnalWww Desi X ComJesse Pokemon PornXxx Vedio MarathiTorjackanXhamasPorn DeauxmaHentai TrailersSarah700 PornXxx Desi TeluguDredd XxxLesbians Licking TittiesRedgiffMpriah MillsAnimé Non Censuréصور سيكيس متحركةRampant.tvPublic XxxAmanda TrivuzasScarlitscandalLolo FerrariArya Stark NudeDesixxx VidoesHen Tai VideoBusty EmaXnxx DowloandPunjabi SxeSex And Zen MovieAlexis Fawx Porn Hdافضل مواقع السكسSavannah Bond GifsPrivate SelightsIncestflix..comSitw PornSmoking SexxxXxx Hot Bf VideoXnxx Hd BoobsBecky Bandini Porn VideoSex Video Of Julia AnnSolazoalShow Me A Nude WomanPornon XvideosSunny Leone All Sex VideoTanushree Dutta NudeChurch Father SexSister Nude VideoShop Lyft PornThe Naughty Home Pornسكس BrazzersXnxx Com Full MovieMona Singh NudeDiapers For PunishmentNoelle Easton AnalSavannah Bond BjChinese Cam GirlsXnxx ArabnрусскиепорноSamaus PornكسكشMetart PicsTwitch ThotsMallupornvideosFree PornebonyTogapornBokep Full IndoMelissa O Neil HotDudhxxxSucking Boobs In CarBrother Wife Sex VideoDani Daniels NewPornfamilyHitomi XxxWomenmasterbatingDaddy Free PornMilo Miles Gay PornGau Cruising PornSinfuldeeds OfTeddy Bearosito OnlyfansWww Watch My Gf ComHigh Speed SexPoppers Trainer GayPrivatehdIndian Romantic BfLesbian SexoDominant Man PornPornographic SoundsHottest Babe NakedLeabian Face SittingBathroom Mms VideoTelugu Wife And Husband Sex Videos18 SexiPristine Edge CreampiePron VideioLovehomeporn ComCuckold ConsultantTubegalourAmateur Porno.Brittanya Razavi NakedDesi XhamsterPornos En FamiliaJanvar SexNatalie BomkeNadiaporn