Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Deze 7 jonge chef-koks gaan het helemaal maken (zeggen de kenners)

Michelin verdeelt over precies een maand zijn sterren over Nederland. Ongetwijfeld gaan ze naar ervaren topkoks. Op wie letten de kenners in het vak nog meer? Nou, op deze zeven chefs.

  1. Minder vlees en zuivel, maar wat eten we dan wel? Dít is het gezondste eetpatroon ter wereld
    PREMIUM

    Minder vlees en zuivel, maar wat eten we dan wel? Dít is het gezondste eetpatroon ter wereld

    Als het aan de Gezondheidsraad ligt, eten we in de toekomst minder vlees, en niet meer dan de aanbevolen hoeveelheden vis en zuivel en meer plantaardige producten. Zoals in de mediterrane keuken al heel gewoon is. Deze keuken is bewezen gezond, erkent ook het Voedingscentrum. Wat heeft dit eetpatroon te bieden en waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. ,,Niet voor niets wordt een dieet met veel groenten en weinig vlees al jaren voorgeschreven aan obesitaspatiënten.”