• 6
  • 819x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Lees het nog 's rustig door. Alles staat erin.

15
51 Dune

@51 Ja, maar het slaat niet allemaal op Amerika. Wat ik zeg, losse zinnetjes uit een artikel plukken is niet de manier.
@50 Nee, dat is niet logisch. Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Hout bevat van zichzelf veel water, onder omstandigheden waar het regelmatig regent zorgt dood hout niet voor extra veel bosbranden. Wel onder droge omstandigheden.

2
52 Zucht

@47
Waarschijnlijk water oppompen van 400 meter diepte in plaats van 300 meter.

1
53 -Koeievla-

@50
Vind je? Ik vind dat niet logisch klinken. Het lijkt me nou typisch iets voor deskundigen om over te oordelen.

1
54 -Koeievla-

@52 : Dood hout droogt zelfs als het af en toe regent, alleen als het lang achter elkaar regent en vochtig blijft, blijft het nat en gaat het rotten.
In droge streken zal het dode materiaal op blijven bouwen tot er een bosbrand komt.
Daarvoor hoeft het echt niet zo droog te zijn als in Californië, sommige bossen in Nederland zijn al droog genoeg. Loop maar in de herfst door een dicht naaldbos op de Veluwe, de takjes op de grond zijn vaak droog genoeg om niet te verrotten, dan wordt het in de zomer gevaarlijk.

6
55 Jackd

@43
Onze 'bossen' zijn nauwelijks bossen te noemen in vergelijking met de bossen in de VS.

Het probleem is ontstaan door tientallen jaren van verwaarlozing en onmiddellijke bestrijding van branden.

Daardoor hebben de bossen geen kans gekregen zich te verjongen, zijn er grote oppervlaktes ontstaan met heel dichte bebossing (dunne dode bomen en struiken) en hebben ziektes een kans gekregen zich te ontwikkelen (miloenen bomen zijn door ziektes geveld)
[quote]
In central Idaho, western Montana, central Colorado, northeastern Utah, and southern California, mortality rates were two to four times those of growth rates.
[/quote]
https://www.srs.fs.usda.gov/compass/2018/07/03/the-state-of-the-nations-forests/?doing_wp_cron=1542474373.2184948921203613281250

Daardoor zijn er grote oppervlaktes ontstaan die voornamelijk bestaan uit dode bomen / struiken.
Als daar ook nog eens, zoals onderzoek heeft uitgewezen, brand door hoogspanningskabels ontstaat (over een behoorlijke lengte) is het niet verwonderlijk dat (zoals mensen melden) er opeens een behoorlijke oppervlakte in de hens staat (die bijna niet meer te blussen is)

Bijkomend probleem is dat men in California al jaren kampt met tekort aan (grond)water, niet alleen omdat er steeds meer water gebruikt werd, maar ook omdat het grondwater hier gezakt is (natuurlijke beweging)
De cyclus van regenwater is onderbroken en daarom zullen de bossen op een gegeven moment ook gaan opdrogen.

De politiek heeft daar niks aan gedaan, jaren niet, alleen kappen van hout gaan verbieden in verband met milieu activisten, terwijl dat eigenlijk één van de methodes is om een bos gezond te houden.

Verder is California al een aantal jaren failliet, dat speelt ook een rol in dit gebeuren.

14
56 Proemevla

@56
Dus jij beveelt de VS aan om geen bosbranden meer te blussen?
Merkwaardige oplossing.

2
57 -Koeievla-

* Verwijderd door de redactie *

58 Proemevla

Niet met een busje zippo benzine maar met laserwapens want dat is logisch. Maar je mag ze niet simpel noemen.

1
59 Drs. Mezun

On the role climate change may have played in the wildfires in California, Pres. Trump says, "I think you have a lot of factors."

2
60 Moien

@56 , natuurlijk zijn die bossen groter maar hebben de amerikanen ook veel meer geld en manschappen om dit probleem te tackelen.
Wij zijn er alle bij er over eens dat het huidige beleid niet goed schijnt te zijn in deze omstandigheden, ik geloof niet dat dit puur komt door de laatste 10 jaar, het weg pompen van water voor de steden in combinatie met niet weghalen van dood hout is al veel langer aan de gang.
Nogmaals, men heeft geen baat bij het vinger wijzen, er moeten oplossingen komen want wij hebben tegenwoordig ook die problemen in Europa, zie zweden, portugal, kroatie, frankrijk en spanje.

1
61 NLsandman

@52 Dank je. Je bevestigt wat ik zeg. @50 Als het droog is bevat dood hout geen water en levend hout nog steeds wel. Dus het risico op bosbrand is groter als het dode hout niet wordt opgeruimd.

6
62 Dune

@62
En hoe wil jíj al het dode hout opruimen dan? Net als Proem alle bosbranden lekker laten uitfikken? Of heb je een beter idee?

2
63 -Koeievla-

@63 Je hoeft niet alles op te ruimen. Strooksgewijs gecombineerd met brandgangen scheelt al een hoop.

1
64 Dune

@12 : Die gouverneur Brown, die hier in de reacties meerdere keren wordt genoemd als degene, die deze branden bewust in de hand heeft gewerkt, heeft een wet uitgevaardigd die zorgt dat het electriciteitsbedrijf dat, volgens geldende wetten, onvoldoende zorg had besteed aan dat hun hoogspanningsleidingen en -masten voldoende vrijgehouden worden van vegetatie zodat ze geen branden veroorzaken, de schadevergoedingen die ze moeten betalen aan familie van omgekomen mensen en verloren gegaan bezit, die schadevergoedingen mogen verhalen op hun afnemers.

4
65 Wendel

@63 : Er was altijd een uitstekend systeem in die zin: er werd onderhoud gepleegd aan bossen en de tegenprestatie was het hout dat ze konden verkopen, dat was zelfs enigszins winstgevend en was een federaal bedrijf, dat zichzelf uitstekend kon bedruipen. Door teveel groei onder de bomen worden de bomen niet mooi groot en recht en zijn slechter verkoopbaar. Maar ook houden de wilde dieren meestal niet van dichte bossen, ze leven liever aan de rand van bossen. Dus hun gepraat dat het beter zou zijn om de wilde dieren in stand te houden, is ook niet waar.

Ten slotte is, zoals gezegd, die ondergroei alleen maar een stuk brandgevaarlijker. En er schijnt een brandvertragende spar te zijn, Douglas, die inderdaad brand vertraagt maar als hij, door al dat kreupelhout en dode hout, in brand vliegt, brandt hij ook veel heter dan ander hout, en dan vergroot dat het probleem juist.

3
66 Wendel

@64 Grappig. Uw eigen link stelt voor om niet geplande bosbranden uit te laten branden. Waar haalt u uw zogenaamde kennis nou eigenlijk vandaan?

1
67 Zucht

@56 : Ik vraag me af waarom je 10 minnen al hebt, als de post die je hebt geplaatst enkel feiten bevat welke bekend zijn.

1
68 Gezond boerenverstand

@64
Hoeveel brandgangen en hoe breed moeten die zijn om effectief te zijn bij dit soort droogtes en wind? Hou je überhaupt nog bos over?
En 'strooksgewijs opruimen' gaat natuurlijk slechts marginaal helpen. Ik kan niet voor me zien hoe dat bosbranden of het overwaaien ervan, gaat voorkomen. Als je geen ondergroei hebt, heb je wel dorre bladeren en zo. Er is een grens aan wat en hoeveel je kan opruimen. Je hebt het niet over een parkje van een paar hectare.

1
69 -Koeievla-

@68
Simpel, komt van de anti trumpies, die hebben niks met feiten, Trump heeft alles verkeerd gedaan.

De feiten zijn dat er tientallen jaren een nalatig beheer is geweest, dat er veel milieuwetten zijn gekomen en bijbehorende bureaucratie die de zaken verslechterd hebben, nooit is nagedacht over waterbeheer en instand houden van de regenwatercyclus, iets wat nu bijna niet meer is terug te draaien omdat men jaren geleden al tot 300 meter moest boren om aan grondwater te komen en nu het ondergronds water netwerk is beschadigd / ingestort, de bossen niet meer genoeg water aantrekken en door ziektes en watergebrek steeds gevaarlijker worden en firma's als PG&E die alleen (uiteraard) kijken naar maximale winsten en daardoor nalatig zijn in onderhoud.
Daarbij corrupte gouverneur en failliete staat.

7
70 Proemevla

@70 Zegt de dorpsgek die zijn feiten en waarheden van YouTube haalt..
Whahahaha

1
71 arcenist

@70 : Er is wel degelijk bij nagedacht, want zo consequent iedere poging om dood hout en struiken te verwijderen, torpederen en blokkeren zoals gouverneur Brown (Democrat) en verdere Democrats in machtsposities deden, is geen ongelukje.

5
72 Wendel

@71 : Zegt de trol die alleen op de persoon kan schelden maar niet met inhoudelijke argumenten komt, omdat hij die niet heeft.

5
73 Wendel

@73 Dat is als trekken aan een dood paard, volkomen zinloos.

0
74 arcenist

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

13 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

17 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

28 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

7 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

8 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
TarzansexHindi Blue CinemaWww Indianhotsex ComParalyzed PornHarley Quinn NekedFamily Cums ComIsabella Uzcategui AnalNudewomen PornEmiru HotJoyce Dewit NudeWomen Fucks HorseBigtit TiktokHentaianime PornHetai AnimesPennybarberXxx Pornos En EspañolXxx India Com石原莉奈Deep Throat BjProstrate Message PornKolkata Video Sex VideoChyna On PornSuzanne Ferrari PornSex Fight DivasXuckold PornValeria Golino NudeHyderabad Telugu SexFallout 4 Naked ModTori Lynn GainesManhwa+18Double Penetration ReviewFamle XxxNatasha Malkova BfBsby Sitter PornYounger Porn StarsReal Amateur PornFilme Pornô CaseirosNude Teenage SelfiesXxx Sax HotChudai Ke SathGolden Boy AnimeWww Hd Sax ComBest Sex Toy WebsiteFlash TitiesAriana Aimes4k Pron ComXnxxx In HindiDevar Bhabhi Ka Bf Hindi MeinShoplyfter Lulu ChuKissa Sins OnlyfansAbella Danger Newestسكس مرهقاتBf Sex Video Bf SexRocco Siffredi AnalSextag.Jemima Kirke NudePia Wurtzbach NudeVillage Bathing PornTightassesHitch Hiker Blow JobMandy Lee OnlyfansMother And Son Sex Videos TeluguSwathi Naidu XxPorn ZogSnipper Wolf NakedTelugu Hd BfXxviseoEsperanza Gómez PornPorn Xhaسكس منرجمJqv MovieImage PornographiesChatertubeXvideos Brad MontanaFilmes Pornôs Com Mulheres NegrasAnnabel Redd NudeRec Room PornVeronica Rose Onlyfans LeakedCelebrity NudesJizzyouGaon Ki Desi ChudaiAngelina White XxxJeon JisuMota LodaKrissy Lynn BlackedMikeadriano ComMaature Porn TubeCam SecTik Tok NudedPure 18Victoria PeachFree Porn HersCocks AnimeXxx Indian HoneymoonCyberpunk Edgerunner PornFree Lesbian Porn DownloadPirn GifsStacyqKannada XvideoBathroom Open SexSextvxJav Father In LawXxx In AnimeHot HentayRomantic Three SomeSite OmegleXxx Bf NewXxxxx Red TubeIndian Xxxx HdHindi Xvideo InDown Sindrome PornMiley Cyrus NudesCrossdressing Comic PornPorn Mms ClipIndian Porn With SisterJenna Jameison PornPorn Hd FuCharlie Damielo NakedHalle Berry In SwordfishShruti Hassan XnxxSexxyjaimie LeakedLez MasterbatingAnal EboniesArabes PornosPorn Hindi SoundHentaiblueTamil Video Sex PhotoIndian Bf Saree WaliVideo Of Naked WomenKruzadar NudeJavporn UncencoredVideos De SexeSensual BowjobSlowteasinghandBig Man NippleDasha TaranSouth Actress XnxxBangladeshi AdultBengali Wife PornRevenge Porn GfLesbian Neighbor PornNaked Fat Old LadiesGirlswithmusclesMariska Hagitay NudeWww Xx VidéosKajal Agarwal X Video木下凛凛子ThelilianagarciaSites Like MotherlessNude Male Crlebrities