Krijg je leven terug (zonder al die pillen)
Medicijnen voor hart- en vaatziekten zijn vaak niet nodig als je gezond leeft en eet. Internist Hanno Pijl (59) en diëtist Karine Hoenderdos (51) onderbouwen dat in hun informatieve kookboek. Maak jezelf beter!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
49
Nu we allemaal snotteren of grieperig zijn: ‘Door eten van kippensoep krijg je extra vitaminen binnen’
-
PREMIUM
Minder vlees en zuivel, maar wat eten we dan wel? Dít is het gezondste eetpatroon ter wereld
Als het aan de Gezondheidsraad ligt, eten we in de toekomst minder vlees, en niet meer dan de aanbevolen hoeveelheden vis en zuivel en meer plantaardige producten. Zoals in de mediterrane keuken al heel gewoon is. Deze keuken is bewezen gezond, erkent ook het Voedingscentrum. Wat heeft dit eetpatroon te bieden en waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. ,,Niet voor niets wordt een dieet met veel groenten en weinig vlees al jaren voorgeschreven aan obesitaspatiënten.” -
PREMIUM
Eerste hulp bij verslikken tijdens het kerstdiner: 'Spoor de persoon die zich verslikt vooral aan om goed te hoesten’
De tafel is feestelijk gedekt, iedereen op z’n best gekleed en vlees en vis worden geserveerd. Smullen geblazen, maar pas op voor graatjes en botjes. Die kunnen namelijk in je keel blijven hangen. Wat gebeurt er als je je verslikt? En hoe schiet je je (schoon)familie dan te hulp? Een logopedist legt het uit. ,,Als je je verslikt, dan sluit het strottenklepje de luchtpijp niet goed af.’’ -
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen. -
PREMIUMExpert
80 procent van onze voeding bevat ‘sluipsuikers’: zo krijg je er minder van binnen
Wie minder suiker probeert te consumeren, weet vaak niet dat suiker in allerlei gedaantes bestaat. Deze ‘sluipsuikers’ zitten in maar liefst 80 procent van onze voeding verstopt en zijn, helaas, net zo ongezond als ‘gewone’ suiker. Een voedingsexpert legt uit wat de gevaren zijn voor je lichaam en hoe je ze kunt vermijden.
-
Schoonmaaktip
Je huis weer ‘lenteproof’: maak deze fout niet met je vitrage
-
-
-
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
Nu het eindelijk winter is, gaan we ook weer aan de erwtensoep. Dat mag best uit blik zijn, want de nostalgie en de kou maken rauwe erwten zoet. Drie snert-experts proeven blind acht kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Eentje springt er met kop en schouders bovenuit. -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
-
PREMIUM
Wanneer is te veel sporten gevaarlijk? Cardioloog legt uit wat een sporthart is en welke risico’s er zijn
Sporten is gezond, ook voor je hart. Maar in een klein aantal gevallen kan een intensieve belasting van het hart nadelig of zelfs fataal zijn. Als je heel veel sport, verandert je hart van grootte en vorm, dat wordt wel een sporthart genoemd. Cardioloog Frank Timmermans legt uit wanneer te veel sporten ongezond wordt en welke risico’s je loopt. -
-
51
Dierenartskosten verschillen enorm per praktijk: 340 euro of 135 euro voor dezelfde behandeling