REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Merkel roept Duitsers op zich te distantiëren van extreemrechts

Duits bondskanselier Angela Merkel heeft Duitsers tijdens haar bezoek aan de oostelijke stad Chemnitz opgeroepen om zich bij demonstraties scherp te distantiëren van xenofobie en rechts-radicalisme. Ze vond het goed dat veel inwoners van Chemnitz zich in september tegen de extreemrechtse betogingen in de stad hadden gekeerd.

37 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Frau Merkel eigen schuld dikke bult... en trek je nu maar terug want eigen volk is een beetje te gehoorzaam geweest en zit nu met een kater.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Merkel luistert niet naar haar volk en met dat beleid zal het nog erger worden en dat is vele landen zo van de EURO zone. Als wij België nemen met één van de hoogste belasting druk van de wereld dan is het toch normaal dat de mensen dat niet langer nemen en gaan kiezen voor meer extreem rechts of links.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Zij begrijpt het nog steeds niet en kiest weer voor de makkelijke weg en wijst met het vingertje naar de gewone burger die zich in de steek gelaten voelt terwijl zij verantwoordelijk is voor heel deze situatie wanneer men morgen recht spreekt zoals het hoort en die mensen niet langer pampert omwille van hun culturele verschillen dan kan de situatie pas veranderen maar zolang men zijn eigen bevolking blijft schofferen blijft de oplossing ver af
  • etienne bies

    5 jaar geleden
    De vraag is of zij wel naar het Duitse volk geluisterd heeft.....
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Mevrouw merkel heeft zelf geholpen om voeding te geven aan extreem rechts. De mensen zijn haar en haar migranten politiek kots moe.