Een typefout gaf Russische hackers toegang tot Clintons campagne (trouw.nl)


Russische hackers profiteerden het afgelopen jaar van geblunder bij de Democratische partij, de FBI en president Obama. De Amerikaanse partijen nam... ...

door Moskowfiets in Technologie  ·  143 Reacties

  • 10
  • 715x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@95 Goed dat je over banken begint, daar zat ik namelijk al aan te denken voordat ik de eerste reactie plaatste hier.
Bij banken is het tegenwoordig zo dat je zélf je PC (en mobiel) beveiligd moet hebben met goede software. Anders vinden zij dat je ook zelf aansprakelijk bent voor eventueel misbruik.
Dus de bank legt de schuld bij de klant als de klant de PC niet goed heeft beveiligd.

Waarom zou het in dit geval dan anders zijn?
Het begon inderdaad met het niet geloven van een FBI agent. Daarna ging die agent het niet anders proberen en bleef wekenlang voicemails inspreken. Daarna stuurt iemand een bericht goedgekeurd, in plaats van afgekeurd. Maar zet er wel bij dat het wachtwoord moet worden veranderd.
Allemaal erg raar en slordig, om maar eens een understatement te gebruiken.

En waarom zou zo iets belangrijks als de Democratische Partij niet iemand inhuren om te kijken of alles waterdicht is?

2
101 xtremy

@85 Amateur hackers zijn zover gekomen, al jaren, daarom is dit knullig verhaal zeker uit een grote duim gezogen.
Daarom staat er ook in dit artikel: [quote]Wie daadwerkelijk de infiltratie heeft verricht of wie daartoe opdracht heeft gegeven, is onduidelijk.[/quote]
Maw. het kan iedereen geweest zijn.
Wat men wel hiermee bereikt is dat de inhoud van de mails op de achtergrond komt (er worden nog steeds nieuwe gepubliceerd) en dat de aandacht wordt weggeleid van het feit dat dit een interne zaak is (klokkenluiders).

7
102 Proemevla

@100

Dat was ook zo'n punt: er is ook bij Republikeinen gehackt, gaat het verhaal. Maar die informatie werd nooit openbaar. Als dat klopt, dan moet je wel tot de conclusie komen dat het een gerichte actie was tegen de Democraten.

3
103 zeikenderechter

* Verwijderd door de redactie *

104 Manja

* Verwijderd door de redactie *

105 Manja

@101

Eens. Ze hebben het niet erg ingewikkeld gemaakt voor hackers. Slordig zeker. Al blijft de vraag hoe waterdicht je het kunt krijgen. Eén troela die op een foute link klikt. Zie het maar te detecteren. En dan loopt iedereen ook nog met telefoons. Daar weten al die veiligheidsdiensten ook wel raad mee. Als het echt van hoog kwam, dan waren ze sowieso wel binnengekomen denk ik.

0
106 zeikenderechter

Terug naar analoog. Telex en brieven. Dan is al het gezeik over question

0
107 zeikenderechter

@100 Misschien hebben ze bij wikileaks geen materiaal over Trump gekregen. Misschien wel (zoals @103 zegt) maar het is aan hun de keus wat ze publiceren. Zoals er in Nederland de keus was vooral positief over Clinton te schrijven (vooral niet over de inhoud van e-mails, maar meer hoe ze er aan waren gekomen), en de keus om Trump vooral als heel erg slecht te bestempelen.

@98 Hoe zie jij de toekomst van de Koude Oorlog 2.0 dan voor de nabije toekomst (4 jaar)?

2
108 xtremy

Dit is weer een voorbeeld van nepnieuws. Die info naar Wikileaks kwam van de amerikanen zelf. Dat is al bekend gemaakt.

2
109 B55

@108

Met Trump? Ik durf niet veel te voorspellen, want hij gedraagt zich onvoorspelbaar. Maar ik zie in z'n kabinet niet veel positiefs. Oude stinkend rijke elite, klimaatverandering-ontkenners, olie, kolen, fracking en Wallstreet. Misschien een iets betere relatie met Rusland, maar potentieel veel ellende met China en Iran. Ik hoop dat het congres en de senaat hem in toom kunnen houden.

1
110 zeikenderechter

@104 Assange verschillende interviews.

Ik ben er niet mee bekend.

0
111 LockHerUp

* Verwijderd door de redactie *

112 Manja

@110 Tussen Trump en de Russen zal het (denk ik) veel beter gaan, zeker als Trump de sancties intrekt.
Wat hij met China doet komt op mij over als hard zakendoen. Eerst dreigen (we gaan Taiwan soort van erkennen) en dan betere voorwaarden afspreken als ruil voor erkenning éénlands-politiek. Zo gaat dat in die kringen waarin Trump zich bevind/bevond.

Over Iran heb ik niks gelezen of gehoord, sorry ik lees niet alles, dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen.

2
113 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

114 Manja

@112 "Of de verkiezingen anders verlopen waren is misschien wel de vraag."

Er wordt anders in andere berichten behoorlijk de nadruk gelegd op het "feit" dat de Russen de verkiezingen zou hebben gemanipuleerd.
Terwijl ik dan meer Wikileaks daar verantwoordelijk voor stel. Want die hebben de keuze gehad welke berichten ze plaatsten.
Wat naar mijn idee wél van invloed is geweest op de uitslag, is de inhoud van die e-mails, en hoe Clinton daarmee omging na het lekken.

1
115 xtremy

@113

Ja zo gaat het in de kringen van Trump misschien, maar zo gaat het niet in de kringen van China. Blufpoker is leuk, totdat ze je bluf 'callen'. Dan wordt het spannend. En hij heeft China ook nodig voor Noord-Korea.

Verder vind ik dat die sancties voor Rusland gewoon moeten blijven, dus daar verschillen we van mening.

Met Iran wil ie af van die deal. Hoe en wat precies is nog wat onduidelijk, maar het zou Iran kunnen aanzetten tot lekker doorgaan met een kernwapen.

Maar ik ben fatalistisch. Zinloos je te verzetten tegen zaken waar je geen controle over hebt, dus met Trump moeten we het doen. Ik wacht het af met negatieve verwachtingen.

0
116 zeikenderechter

* Verwijderd door de redactie *

117 Manja

Nou, zijn we het toch een keer over iets eens met z'n allen. De tijd zal het leren.

Ik ga wat anders doen. Fijne avond allemaal.

0
118 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

119 Manja

* Verwijderd door de redactie *

120 Manja

@7 : En omdat de NYT het zegt is het wel waar? HYpocriet.

4
121 JSNK

@121
NYT doet onderzoek
Trump loopt alleen te roeptoeteren

3
122 LGK

"...waardoor de Russen in alle rust Democratische systemen konden infiltreren. ......"
Sinds het verlies van de democraten breekt de paniek en hysterie helemaal los onder de democraten! Zelfs achter het eigen geblunder moet nog de hand van 'de kwade wereldveroverende genius Poetin' zitten..?!?!

3
123 CoolMemories

@123
En ook onder republikeinen

Congres wilt een volledig onderzoek
En wie heeft meerderheid daar?

Het gaat helemaal niet over wie er won, maar dat een buitenlandse mogenheid de verkiezing bewust heeft willen beïnvloeden

Dus naast Obama wilt het congres dit ook uitzoeken

2
124 LGK

* Verwijderd door de redactie *

125 nosuchname

Zonder de zogenaamde Russische inmenging zouden alle boze blanke Amerikanen op Hillary hebben gestemd zeker. Yeah wright.

4
126 Spraypaint

Het was gewoon een inside job.

4
127 lieveschat

Vladimir Putin’s Popularity Is Skyrocketing Among Republicans
http://www.huffingtonpost.com/entry/vladimir-putin-popularity-republicans_us_58518a3ce4b092f08686bd6e

4
128 lieveschat

Gewoon weer fake news dus...
Wikileaks figure says ‘disgusted’ Democrat leaked Clinton campaign emails
http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/14/craig-murray-says-source-of-hillary-clinton-campai/

4
129 lieveschat

Het is gewoon hilarisch om onze zogenaamde Amerika experts ect. te zien op tv met hun mogelijke inmenging van de Russische overheid m.b.t. de presidentsverkiezingen. Wie er ook de emails en documenten van de DNC en Podesta heeft verkregen is toch volledig irrelevant als je de bewijzen ziet dat het DNC en Hillary de verkiezingen zelf beïnvloed hebben op een manier waar geen hond brood van vreet. Waarom wordt niet onderzocht of Donna Brazile, Hillary Clinton en hun cronies niet vervolgd moeten worden voor verkiezingsfraude.

Tevens kan ik de belachelijke hypocriete uitlatingen alleen maar interpreteren dat de VS, UK, Duitsland en andere westerse inlichtingendiensten alles en iedereen mogen hacken en afluisteren zonder enige vorm van aandacht terwijl Rusland dat niet mag.

Het is net zo scheef als dat ze nu op tv zeggen dat Mark Rutte het zwaar krijgt in Brussel om de voor de Nee kiezers van het referendum toch nog een goed resultaat te krijgen. Nou het is heel simpel hoor NEE = NEE en niet een of ander nietszeggend addendum wat niet eens door de andere partij hoeft te worden geaccordeerd. Hoe dom denken die volksverlakkers eigenlijk dat de bevolking is, want de meesten hebben nog het oudere en waardevolle onderwijs genoten.

3
130 niet-alles-geloven

De hele delegatie anti Rusland gekkies zijn weer lekker actief geweest zo te zien. Gelukkig hebben al hun argumenten niet geholpen bij de mens met gezond verstand. Eens kijken waar ze morgen weer mee komen. Ik kijk er al naar uit.

1
131 johnny87

Men leidt de aandacht af van de confronterende inhoud van de mails. Die wordt niet genoemd, nog bestreden. Alles wordt uit de kast gehaald om Trump en Putin te bestrijden door media die al voor de verkiezingen afspraken hadden om Clinton te promoten. Er was ook vooraf afgesproken de exit polls in het voordeel van Clinton te laten uitvallen. Pure manipulatie door mainstream media als de Washington Post, de New York Times etc.die volgens Amerikaanse insiders bewust verkeerde exit polls publiceerden, Europese media holden er achteraan.
Lees hier een Amerikaans verhaal daarover: http://www.naturalnews.com/054857_rigged_elections_fake_media_fairy_tales.html

1
132 logikus

Als een democraat democratisch de verkiezingen heeft verloren op alle punten, ligt dat niet aan hem maar aan anderen. Dat staat natuurlijk vast.
Laten we er nog in 50 staten hertellingen tegenaan gooien net als in Wisconsin. Toen sleepte Trump er zelfs na die hertelling nog een sloot extra stemmen voor hem uit.
En Rutte. Nee=nee. Altijd al. Heeft je moeer je dat niet geleerd?

1
133 Mollevanger

Ach, en dat moeten we allemaal geloven.

1
134 Positivo

@101 Misschien omdat de meeste politici zo dom zijn dat ze daar totaal geen idee van hebben maar wel de arrogantie hebben om wetten te willen maken om ons te beschermen.

Ik kan thuis zitten te internetten en iedereen voor de gek houden met de locatie waar ik zit. D.m.v. VPN kan ik zelfs kiezen of ik in Bejing, St. Peterburg of New York zit.

1
135 niet-alles-geloven

Hacken is uit nood geboren, er waren geen Gb aan geheugen, programma's moesten overschreven worden terwijl ze draaiden (als voorbeeld) en dat vereiste een grondige kennis.
In de prehistorie was het nog makkelijk om een ip adres te achterhalen, had je nog handige programma's als 'Nuke', waarbij je alleen op 'Yes' hoefde te klikken op de vraag:"Nuke the motherfucker?".
Sweet memories.

0
136 Proemevla

Dus Clinton belazerde de kluit en dat kwam aan het licht via haar Email, en hackers brachten die leugens in de openbaarheid.
Misschien is eerlijkheid een oplossing voor die zogenaamde democraten, dan wordt je naderhand ook geen oor aangenaaid.
Eerlijk duurt namelijk het langst , beweerde mijn eigen oma. En dat geld ook voor pseudo-links.

1
137 Mollevanger

Mevrouw Clinton heeft het voorbeeld voor zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke mail gegeven. 'C stands for uhhh copy?' Daar had ze geen Rus voor nodig. Haar mails zijn zelfs terug te vinden op de laptop van een veroordeeld pedofiel in haar eigen kennissenkring. En dan toch maar blijven herhalen dat de Russen alles en iedereen gehacked hebben? Leuk spelletje om de Russen voortdurend te blijven beschuldigen. Uiteindelijk gaan veel mensen die beschuldigingen toch wel geloven. Dat is namelijk hoe nepnieuws werkt en dat weten ze maar al te goed in het land van de NSA.

0
138 Hu.ib

@124
Onzin , er komt helemaal geen nieuw onderzoek er zijn enkele die dat graag willen maar dat gaat niet gebeuren.

“On the House side, there appeared to be less appetite for any new investigations.”
Speaker Paul Ryan, R-Wis., said the House Intelligence Committee will continue to look into cyber threats posed by foreign governments. He did not announce any new investigations and cautioned that recent reports from the CIA should not be used to "cast doubt" on the legitimacy of Trump's "clear and decisive" victory.

Nunes said Monday that he does not see the need for his committee to open a new inquiry into Russian hacking. "Seeing as cyber attacks, including Russian attacks, have been one of the committee’s top priorities for many years, we’ve held extensive briefings and hearings on the topic," Nunes, R-Calif., said in a statement. "As the FBI, CIA, and other elements of the Intelligence Community continue their investigations into these attacks, the House Intelligence Committee will remain a vigilant monitor of their efforts...At this time I do not see any benefit in opening further investigations, which would duplicate current committee oversight efforts and Intelligence Community inquiries."

http://www.usatoday.com/story/news/politics/elections/2016/12/12/mcconnell-says-congress-probe-russian-election-hack/95331688/

0
139 Lias

* Verwijderd door de redactie *

140 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

141 Captain Hero

en ik ben een afstammeling van cleopatra (ik heb nl dezelfde kleur ogen).

de usa slaat helemaal door.

2
142 metoo

Toch was het nuttige informatie voor de democratische kiezer. Het bewijs dat de hele democratie een facade is. Je kan net zo goed een dictatuur hebben, dan blijft het verkiezingscircus ons bespaard. De enige oplossing is gewoon zelfstandig worden en samenwerken met andere zelfstandigen. Geen enkele 'leider' die onze zaakjes regelt en problemen oplost nog vertrouwen, want op al zulke posities kun je onbetrouwbare profiteurs van het hoogste kaliber verwachten.

0
143 zewa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Dat is al zolang die asielzoekers hier naar toekomen. Zijn zat verhalen over te vinden. ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Een geloof is inmiddels tot ras gepromoveerd? Voor mij is een geloof een keuze. En daar mag je op hakken zoveel je wilt. ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@35Sinds wanneer heb ik een religie? Ik ben niet gelovig maar wel allergisch voor fascistische godenaanbidders die vrouwen, homo's en joden al...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@32 En wie is daar schuldig aan? Niet mijn (groot)ouders. . . Zij hebben mijn broers en zussen netjes opgevoed. Niet mijn leraren en ond...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ThWil
Tijd voor een ritje in de gloednieuwe achtbaan van Europa Park: Voltron Nevera

Uren in de rij voor een ritje van nog geen minuut. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Komt dan ook gelijk al dat vuurwerk aan de orde waar blijkbaar kleine kinderen bij zijn betrokken. Uiteraard de kinderen van henk en ingrid. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@34 Is bij jouw religie niet anders hoor....

7 minuten geleden geplaatst door soapbox

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@29""We hebben het over het gevoel van vrijheid in Nederland en daar hoor de vrijheid van Godsdienst, die zwaar bevochten is, gewoon bij."'...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@27 Je blijft dom, kan daar niets aan doen. Nou ja je hebt toch wel nog een prima internetrugzakje voor jezelf kunnen regelen. ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@31 Vooralsnog heb ik het over die specifieke grondwet voor de godsdienst. Godsdiensten behoren geen specifieke privileges voor hun leden te heb...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Horny Lily Sex VideoMom Fucks Sons FriendLady Police XxxPunjabi SuhagratSex Movie PadamFucking CompetitionBrazzers Anal MomClose Up Wet PussiesBabbysitter ThreesomeAsian Massaje PornAmiliyanBlacked TubeBlack Ebony PornographyCelebrity Nudes TwitterNude Tik Tok LivePamela Anderson And Tommy Lee Sex TapeGay Porn BatmanBakkake PornXxx Sexy Video Free DownloadPorn HangingMallu Maria VideosEuphoria_lifeTwitter BlowjobsGhettotuhePutaria Ao VivoBeeg.cimRomantic Hot VediosBoku Wa Chiisana Succubus No Shimobe 2Xxxbokep CinaOutdoor SexyErothoysFlingster ChatHot Bikini PornMoriahmillssDesi Porn Xxx ComThreesome PovSanilaon XxxXxx Colleg GarlBeurettes Video .comPussygifBreast Feed PornBiggest Black PenisesCumshot Videoaسكس العائلاتPornovideoswOphila RainXmxx XhamsterHard Indian Sex VideoTelugu Housewife Sex VideosPerfext PornXvideos BlkAfraican PornX Amster PornCumed TeensSylveon PornMistystoneBeautiful Girls Xxx VideosXhamster Indian NewKulhad Pizza Wala Viral Video LinkSaree Hot Sex VideosBhabhi Blue FilmDesi Sex Movie HdVietnam Sex MovieAnimated Dog.pornIndianas NuasSerens Williams NudeXvideos ConAlura Jenson PovDiana RuisManga ReeditFilm Pour AdultRule 34 ComicsSexy BliwjobClea GultierييكسMoms Hugh TitsPriya SexxToptransbrasilChubby HairypussyFace Hugger PornJarek WentworthGoon Hypno PornDragongalqxy11Adriana Chechik TwitterNude Fakes.Aunt Cass RedmoaکاکولدVideos Pornos GtatisGay CreampiecompilationAkdl-212Danny D Full MovieHappypornXhamtsterHq Porn 3dWww Sexmex XxxCodi Vore Porn VideosEnormous Cock SuckNude TanningAunty Ki ChuchiTeddy Bearosito PornHardcore Animae PornSwing Out Sisters AnimeJanaviTamil Nadu Aunty XnxxAmerican MilfCaetoon Porn VidsSfmcomplileAsmr SexualStephanie Corneliussen NudeTattoo On PussysHimawari Wa Yoru Ni Saku 1Cara Gee NudeMigo IchikiHindi Desi Sexy MoviePorn Video ShowsDasi Xxx MovieIndian X Blue FilmFaketaxi LesbianPorn CnnLesbian Kissing GifKajal Agarwal Ka SexyXx Video Xx Video Xx Video Xx Video Xx VideoCatoon Porn Movies18comic VipBtube BdsmPorn Exploited College GirlsSoapy Massage ThaiPeta Jensen BrazzersNude Women On BeachBig Titted JapaneseDaughter SexstoriesWww Xnxx Porn ComAunty Tamil NudeXxx BooySerious PornPorn Gym TrainerLea Thompson NudeBlacked GifAnal Rape VideosErotic TmblrReshma Nude SexForced PeggingTaboohome.Eva De Dominici NudeBazaar Xxx ComAdriana ChetikHot Naked Teens11 Inch DickPorn De AsiaticasAnime Pron Videos