Opinie

Doodeng & schokkend: maarliefst 60% Nederlanders is voor censuur op social media

15-11-2018 13:28

Uit een onderzoek (LOL @ url) dat is gehouden door het niet bindende en verder volstrekt betekenisloze dus overbodige orgaan Commissie van Gelijke Behandeling College voor de Rechten van de Mens blijkt dat maarliefst 60% van ‘De Nederlanders’ het helemaal prima vindt als de vrijheid van meningsuiting op social media aan banden wordt gelegd, er censuur wordt gepleegd en ‘kwetsende’ uitingen worden verwijderd. ‘De Nederlanders’ zijn inmiddels zo ver heen dat nog maar 24% van deze ‘De Nederlanders’ het vrije woord op social media ook echt steunt.

Het is onduidelijk waarom de steun voor vrijheid en vrijheid van meningsuiting zo dramatisch is afgenomen. Mogelijk redenen kunnen zijn: slecht onderwijs, propaganda door main stream media en NPO, uitzaaiing van ziektes als ‘fatsoen’ en ‘millennials’ maar ook de laffe en bange typische Nederlandse volksaard kan een reden zijn dat Nederlanders wederom bereid lijken te zijn zich als lamme schapen naar de slachtbank te laten leiden als het er op aankomt.

Dieptepunt in het ‘onderzoek’ van het verder, en doorgaans, overbodige en drammerige maar immer hinderlijke College voor de Rechten van de Mens, dat het vrijwel altijd heeft over ‘discriminatie op de arbeidsmarkt’ en ‘hoofddoekjes’ danwel ‘islam’ (maar zelden over serieuze mensenrechtenschendingen), is dat slechts de helft(!) van ‘De Nederlanders’ vindt dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij/zij/het/anders namelijk denkt en vindt.

Theoretisch vinden 8,5 miljoen Nederlanders dus dat u -niet- zomaar mag zeggen wat u vindt of denkt. Nu maar hopen dat ze geen vuurwapen hebben. Of een religie waarin geweld tegen andersdenkenden wordt aangemoedigd.

De rest van het artikel op de website van het College van Drammen Etc. is een soort eng linksig ideologisch propagandastukje waarin maar weer eens wordt benadrukt dat er ook ‘grenzen’ zijn aan meningsuitingvrijheid en dat kinderen toch vooral op zo jonge mogelijk leeftijd moeten leren dat vrijheid van meningsuiting ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt en gaat om ‘grenzen van anderen’.

Een van die grenzen is dat je mensen niet zomaar op de Linnaeusstraat mag afslachten alleen maar omdat ze je religie hebben gekwetst door bijvoorbeeld met Ayaan Hirsi Ali een film te maken. Een andere grens is dat je niet zomaar een aankomend premier op een parkeerplaats mag doodschieten alleen maar omdat GroenLinks, PvdA, D66, VARA/NPO en Folkert Jensma van NRC daar impliciet toe oproepen. Doe je dat toch dan zal de rechtstaat je keihard straffen door je levenslang vast te zetten.