door Havermout in Binnenland  ·  83 Reacties

  • 2
  • 518x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Je herhaalt steeds je verhaal maar wil geen antwoord op mijn vraag geven. Jij vindt dus de leraren verantwoordelijk?

1
51 Rare Rakker

@50
Begrijpend lezen ......

Uit je eigen link : De SCHOOL BESLIST ZELF of ZWEMLES in het lesprogramma wordt opgenomen...

Zucht...

3
52 Lias

@51 Ik vind geen van twee.
Maar ook zeker niet badpersoneel.

5
53 annie

@37 In welke achterlijke gemeente was dat? Schoolzwemmen is juist leren zwemmen. Educatie, daar heb jij blijkbaar nog nooit van gehoord.

1
54 User76

@21
" De juffen van school onder wiens verantwoordelijkheid ze viel en de badmeesters zijn veroordeeld. "

Welke straf hebben de leerkrachten van school dan gekregen??

Volgens mij zijn die vrijgesproken anders graag een link ...

2
55 Lias

@23
" De juffen van school onder wiens verantwoordelijkheid ze viel en de badmeesters zijn veroordeeld. "

Welke straf hebben de leerkrachten van school dan gekregen??

Volgens mij zijn die vrijgesproken anders graag een link ...

1
56 Lias

@55 is voor @23 sorry @21

0
57 Lias

@52 . Zucht inderdaad. wat is je punt?

Jij beweert dat je bij jullie niet mee mag met schoolzwemmen zonder diploma in @47 Ik leg je uit wat schoolzwemmen is in @50 en zeg daarbij dat scholen het soms schrappen ivm bezuinigingen.

En dan kom jij met deze reactie????? Die slaat totaal niet op de discussie

2
58 mo

@53 Dus alle volwassenen weten dat er kind aanwezig is dat niet kan zwemmen maar niemand is verantwoordelijk als het gruwelijk fout gaat?!?!? Ik lees net in een ouder artikel dat de zwemleraar haar bandjes had afgedaan zodat ze makkelijker kon spelen bij het vrij zwemmen. :S En dan ook nog met droge ogen beweren dat hij haar goed had gezegd dat ze niet bij het diepe mocht komen. Dat kind verstond nog geen Nederlands! Dan laat je zo kind toch niet aan haar lot over en zeker niet zonder badjes spelen?!

2
59 Rare Rakker

@54
Zie @52 De school beslist zelf of ZWEMLES in het lesprogramma wordt opgenomen...

Weer gelijk op de man.. wat triest...

4
60 Lias

@60 . Nog een keer dan

@37 beweert “In mijn gemeente was en is schoolzwemmen geen zwemles.”

Schoolzwemmen is zwemles dat is landelijk zo bepaalt, zie de link., dus ook in zijn gemeente

Of de school wel of geen schoolzwemmen verzorgd heeft daar niets mee te maken.

1
61 mo

@60 Zielig, hoe je @37 verdedigt. @37 beweert dat schoolzwemmen, geen zwemLES is. Uitjes naar het zwembad zijn duur en zou je kunnen verwachten, als ouder zijnde, dat er SCHOLING plaatsvindt.

1
62 User76

@58
Nee.... jij maakt anderen voor gek uit als ze het over gemeenten/scholen hebben waar je alleen met schoolzwemmen mee mag als je in het bezit bent van een zwemdiploma.

Zie je reactie @44 ...dus niet goed gelezen wat er geschreven werd.

Jij denkt het dan beter te weten en schrijft "Schoolzwemmen is zwemles onder schooltijd" met een link @50 over de definitie van "schoolzwemmen" waarin duidelijk staat dat de school ZELF beslist of er zwemles gegeven wordt TIJDENS het schoolzwemmen...

Ergo.... je beweringen dat schoolzwemmen inherent is aan zwemles is pertinent onwaar.

4
63 Lias

@62
Mijn kinderen gingen met school ook naar "schoolzwemmen" maar kinderen zonder zwemdiploma mochten niet mee...

3
64 Lias

@63 Ik kan dat in dat Wikipedia-artikel niet vinden. Volgens mij staat er dat de school zelf bepaalt of zwemles in het lesprogramma wordt opgenomen. Oftewel: de ene school biedt schoolzwemmen aan, de andere niet.

1
65 Smiling

@64 Het was dus een soort van pretuitje (meerdere?), betaald door wie?

1
66 User76

@61
En nog steeds snap je het niet.
@37 en ook ik hebben dezelfde ervaring.

"Schoolzwemmen is zwemles dat is landelijk zo bepaalt, zie de link., dus ook in zijn gemeente"

Nee er staat toch duidelijk "De school beslist zelf of zwemles in het lesprogramma wordt opgenomen."

De gemeente biedt scholen de mogelijkheid om, al dan niet onder schooltijd, gebruik van het zwembad te maken... maar of de leerlingen zwemlessen kunnen volgen beslist de school zelf.

De term schoolzwemmen betekend dat het zwembad/baden op die momenten alleen door scholen gebruikt worden, net als div. zwemprogramma als bejaardenzwemmen etc. etc.

3
67 Lias

@63 Schoolzwemmen is zwemles en dit staat duidelijk in de link. De gemeente biedt het aan maar de school beslist of ze er gebruik van maken.
“De school beslist zelf of zwemles in het lesprogramma wordt opgenomen. Een aantal steden biedt schoolzwemmen aan aan de scholen. Zij kunnen hiervan gebruikmaken. In alle vier de grote steden (Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amsterdam) wordt schoolzwemmen verzorgd. Het aantal lessen en de duur van de lessen wordt door de gemeenten zelf vastgesteld.”


“De leeftijd waarop kinderen leren zwemmen is verschillend. Eventueel worden leerlingen per bus naar het zwembad gebracht en weer gehaald. Scholen die zwemmen opnemen in het lesprogramma, proberen alle leerlingen ten minste zwemdiploma A te laten halen. Leerlingen die dit al hebben behaald, kunnen doorgaan voor B of C en soms ook voor zwemvaardigheidsdiploma's.

Schoolzwemmen heeft in Nederland een lange traditie, wat weerspiegeld wordt in de term schoolslag”

Begrijp je het nu of nog steeds niet.

Schoolzwemmen is zwemles en afmat is een gegeven hoe hard je het ook ontkent.

1
68 mo

@67 Ja, de school beslist of schoolzwemmen in het lesprogramma wordt opgenomen. Maar áls er sprake is van schoolzwemmen, dan is dat zwemles. Anders is het 'zwemmen met school', en dat daar voorwaarden aan gesteld worden met diploma's en zo begrijp ik. De basisschoolleerkrachten zijn geen badmeesters.

1
69 Smiling

@67 "De term schoolzwemmen betekend dat het zwembad/baden op die momenten alleen door scholen gebruikt worden, net als div. zwemprogramma als bejaardenzwemmen etc. etc."

Verzin je dit om nog achterlijker over te komen, je lijkt wel een Russische trol.

1
70 User76

@66
Blijkbaar de ouders en waarschijnlijk uit een hoge verplichte ouderbijdrage....
Neem aan dat de gemeente reductie tarieven aanbood ivm "sportaanbod".

2
71 Lias

@70
Ik bedoel daarmee dat die tijden dan gereserveerd zijn voor die specifieke groepen.. wellicht beetje verkeerd neer gezet
Damn hé ... "fatsoensrakker" eindelijk iets gevonden om gelijk weer in de frame en ad hominem mode te gaan?
Ciao...

2
72 Lias

@71 En jij bent er een van?

1
73 User76

@63 “een link @50 over de definitie van "schoolzwemmen" waarin duidelijk staat dat de school ZELF beslist of er zwemles gegeven wordt TIJDENS het schoolzwemmen..”

Jij leest dingen die er niet staan.... das wel bijzonder.

1
74 Rare Rakker

@74
Nee... ervaring

2
75 Lias

@74 Je schrijft dat het in de link staat... begin je nu te kronkelen om je leugens te verbergen?

1
76 Rare Rakker

@76 is voor @75 bedoeld

1
77 Rare Rakker

@49 "Vroeger leerde ieder kind zo zwemmen."

Nee, nee, en nog 's nee. Mijn kinderen hebben leren zwemmen buiten schooltijd en alle ouders waren erbij. Ik heb zelf ook m'n zwemdiploma gehaald buiten schooltijd. Net als vroeger is schoolzwemmen nu niet verplicht. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze dat invullen.

3
78 Dune

@78 . Ja, ja en nog eens ja

Mijn zoon had ook geen zwemles op school, dat hebben we ook zelf gedaan met hem. Met vroeger bedoel ik meer mijn tijd. Ik had wel al mijn kleuterbrevet maar via school heb ik mijn a, b en c gehaald.
Schoolzwemmen was toentertijd zelfs verplicht.

“Schoolzwemmen wordt verplicht
Het schoolzwemmen werd officieel ingevoerd tussen het einde van de jaren ’60 en begin jaren ’70. Het zwemonderwijs was er op gericht alle kinderen aan een zwemdiploma te helpen en werd gefinancierd met gemeentelijke subsidies. De meeste klassen kregen 1 uur per week zwemles. De leeftijd waarop kinderen zwemles kregen verschilde per gemeente, maar meestal lag de leeftijd rond de 8 jaar. Dit veranderde echter met de jaren, toen kinderen op steeds jongere leeftijd moesten kunnen zwemmen. De bekendste zwemslag werd naar aanleiding van het schoolzwemmen de schoolslag genoemd.“

1
79 mo

@79 Het is niet verplicht en nooit verplicht geweest. De grote steden boden het traditioneel aan. Daarbuiten was er weinig sprake van en nu nog steeds niet.

3
80 Dune

@80 . Sjeesus wat ben jij eigenwijs. Schoolzwemmen was wel degelijk verplicht

“Schoolzwemmen
In 1920 werd door de Vereniging voor Sociale Kinderhygiëne, de Nederlandse Zwembond en de Vereniging van Hoofden van Scholen bij de toenmalige minister van Onderwijs een verzoek gedaan om zwemmen een verplicht onderdeel te laten zijn van gymnastiek in het lager en middelbaar onderwijs (Van der Werff & Breedveld, 2013). Aan dit verzoek werd gehoor gegeven en op alle scholen in Nederland werd schoolzwemmen ingevoerd. Tot 1985 was het schoolzwemmen als verplicht onderdeel opgenomen in de wet voor het basis- en middelbaar onderwijs. In 1985 is besloten de wet te wijzigen. Met invoering van de Wet op Basisonderwijs werd schoolzwemmen niet meer verplicht gesteld. Sinds 1985 is het aan gemeenten en schoolbesturen of zij schoolzwemmen wel of niet willen organiseren en financieren (Crum, 1997). Naar aanleiding hiervan is schoolzwemmen bij scholen en gemeenten een discussiepunt en heeft dit geleid tot een hoog percentage scholen dat schoolzwemmen heeft afgeschaft.“

1
81 mo

@79
Deze gebeurtenis heeft zich 2 jaar geleden afgespeeld, wat voor nut heeft het dan om over schoolzwemmen uit jouw tijd te beginnen en te vergelijken met deze tijd.

Heb je nog antwoord op @55

3
82 Lias

@82 . Dat was in de context van een discussie waarin iemand stelde dat schoolzwemmen nooit verplicht is geweest en daar gaf ik antwoord op. Begrijp je dat?

Och daar heb ik overheen gelezen. Klopt idd, de juffen zijn niet veroordeeld maar de badjuffen en een badmeester

1
83 mo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nighthawk
Muziekdraadje

Xavier Rudd - Follow the Sun | Mahogany Sessionhttps://www.youtube.com/watch?v=XZf_V_iqvVo...

5 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

ongelovenloos
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

" ‘Gedurende tien maanden ben ik vijf keer overgeplaatst van het ene kamp naar het andere, en in elk kamp werd ik omringd door mensen die deze...

21 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

DikkeTor
Australische politie ziet steekpartij bij kerk in Sydney als terroristische aanval

Al dat ongegronde angst voor de Islam, je zou er bijna een fobie van krijgen XD. PS, ik ga even van uit dat het een moeslim was....

21 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

spookrijder
Vader ziet gestolen fiets van zoontje op Marktplaats en confronteert verkopers

@5 Speld in een hooiberg inderdaad....

22 minuten geleden geplaatst door spookrijder

ABRACADABRA
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@11 ho ho ho, wel eerst alle procedures doorlopen dan hè. wat ? zijn die er niet ? o nee, er wordt helemaal niemand een strobreed in de weg gel...

26 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Malinois
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@1Ik kwam deze nog tegen en dacht; Doe er een paar meter bij bovenop en je staat wereldwijd in de spotlights.https://ejbron.wordpress.co...

31 minuten geleden geplaatst door Malinois

Nighthawk
Muziekdraadje

SYNTHONY - Darude Sandstorm by Auckland Symphony Orchestrahttps://www.youtube.com/watch?v=H9r597vJbSQ...

32 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Malinois
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

"Volgens informatie werd de locatie van hun ontwikkeling aan de Russen gegeven door de lokale Russischsprekende bevolking.Slavjansk en Kramato...

38 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Hot Teacher Big TitsChandu SexMature Adult VideosKingconixXnxxcVideos Porno HentaiThaland PornXnxxteenPorn Videso HdKerala Aunty SexHindi Sex Story LatestDeepika Padukone Ki ChudaiBrazzerz ComBrazzers FunnyBlack FuckingDesi Anal Sex ComLisa Ann BideosMisogynistic PornCulos SabrososReddit LipsthatgripStrpmom PornSbongebob PornBig Tites PhotosFat Naked WomanHot Desi NudeXnx Sex Hd VideoWww Poran Video ComKateharrisesGirlsdoporn 254Ebony Slim ThickPound Cake PornStocking TwaseRenee AllmanJohn Sex VideoKittyzkumPornhub Desi VideoSavita Bhabi Pron VideoJav Sleeping PornInterracial Creampies CompilationLifeselecgorLuxurygirlKelly Clarkson NudeMlfpornWhoremomJoys Porn HdXvideobangladeshYua Kisaki LesbianTelugu Sex Videos Free DownloadChut Hd VideoHollywood Softcore MoviesHot Actress Nude VideosCreamy Asian PussySinfuldeeds OnlyfansPorn YoutudeCelebrity MilfBoons PressingSoft Porn For CouplesYourpronMasturb At WorkBest Sex IndianJenna Foxx LesbianAnalized ComNew Bf ComCreampied By DadFaye RaganWww Perfectgirls ComVideo Porn JapaneseFree Porntube SiteJaponezas PeladasPorno PeruanoSara Ali Khan Sexy VideoKristen LanaeBangla Bf Bangla Bf VideoIndian Vip Sex VideoHindi Xnxx StoryChubbygangbangPublic VoyeourOnlytik.comChat Aveue GayPerverse Family.comエロマスタべBelle DelphineFleshlight GirlsXxx ColombiaRachel Starr FeetIndian Desi Sex ClipsX Video HoneymoonHindi Real Porn VideoNude Females At The BeachNude 3dEscort Trans LyonGay Cuminside PornHuge Boobs Sex VideosHxamsterErikaxstacyChut ComFingering Girlfriend In PublicPorn EnemaLana Rhoades CumshotsPublic Discgrace PornReal VirginpornAsiáticas NuaYoung PornaSonakshi Sinha Ka Sex VideoLesbian Wrestle PornHuge Titty MaturePorn4kWild Lesbian SexIndian Sexy Nude VideoHindi Clear Audio PornNaughty Kylie Rocket Seduces StepdadXgroovyPorn CkmicsJenny Mccarthy NakedCock DockerCreampied At PartySpungebob PornMadison Ivy Porn VideosNaked AmericansXbraz MilfDeepthroat GaggingSexy Fuck GamesMost Eatched PornTik Tok Porn RedditEuroescortnewsX PornouStephanie Beatriz NudesXnxx FoursomeBlacked Raw HdLesbian FacesittersSoper PornGangbang Girls Aurora Snow PornGebooruBrazzer AdsGorditas XxxxxXvideos'Avavillain LeakedKittyxkumNude ThickNude Desi ImagesHot ScxOral Sexy PornMotherless.ckmEscortes ParisFree Porn Fir WomenVictorian Era PornFreepublicpornGood DicksuckingXnxx MiaGandi Galiya Hindi