Viervoudige liquidatie Enschede gistermiddag gepleegd

Tijdens een persconferentie die zojuist werd gehouden in verband met de vier doden die zijn gevonden in een pand in Enschede heeft de politie bekend gemaakt dat de vier slachtoffers vermoedelijk toch allemaal door vuurwapengeweld om het leven zijn gekomen. De schietpartij zou echter niet ’s nachts hebben plaats gevonden maar korte tijd voor de vondst van de lichamen.

Viervoudige liquidatie Enschede

De politie kreeg gisteren rond 15.00 uur een melding binnen dat er zich in het bedrijfspand aan de Leeuwenhoekstraat twee doden zouden bevinden. Bij het betreden van het pand werden inderdaad twee mannen dood aangetroffen. Na verder onderzoek werd er in een andere ruimte van het pand nog eens twee lichamen gevonden. De mannen zijn vermoedelijk allemaal doodgeschoten. Buurtbewoners zouden in de nacht van maandag op dinsdag tussen 02.00 uur en 02.30 uur meerdere knallen hebben gehoord vanuit het pand en vervolgens een auto die met piepende banden wegreed. Omdat zij hierbij dachten aan vuurwerk maakte niemand melding hiervan bij de politie. Tijdens de persconferentie maakte de politie echter bekend dat de schietpartij vlak voor de vondst van de lichamen moet hebben plaats gevonden.

Slachtoffers

De slachtoffers zijn vier mannen waaronder de huurder van het bedrijfspand. De huurder is de 43-jarige Tuan Nguyen uit Enschede. Hij werd op 20 juni van dit jaar aangehouden in het pand aan de Leeuwenhoekstraat samen met de 34-jarige oorspronkelijk Armeense Artur Sargsyan uit Hengelo, hij is eveneens een van de slachtoffers. Het bedrijfspand waar Leeuwenhoek Handelsmaatschappij was gevestigd deed dienst als growshop en tijdens de inval op 20 juni werd een hoeveelheid van 17 kilo wiet aangetroffen. Zowel Tuan Nguyen als Artur Sargsyan waren inmiddels vrij in afwachting van hun proces. In de bedrijfsgegevens van Leeuwenhoek Handelsmaatschappij is te zien dat het bedrijf tot 25 april van dit jaar nog op naam stond van een bedrijf van Artur Sargsyan. Daarna is het overgescheven op naam van Tuan Nguyen.

De andere twee slachtoffers zijn een 27-jarige man, eveneens afkomstig uit Hengelo en een 62-jarige man uit Arnhem. De 27-jarige man uit Hengelo is Maijkel Akfidan. Hij was samen met zijn broer eigenaar van Mexicaans restaurant Caballeros in Hengelo aan de Marktstraat. Artur Sargsyan woonde weer in een van de appartementen boven het restaurant. Het vierde dodelijke slachtoffer is een man uit Arnhem, vermoedelijk eveneens van Vietnamese komaf.

maijkel akfidan

Maijkel Akfidan

Growshop

Volgens de burgemeester van Enschede was het na de vondst van de 17 kilo softdrugs in het pand niet mogelijk om deze te sluiten. De vondst leidde niet tot voldoende verstoring van de openbare orde. Wel is er een waarschuwingsbrief uitgegaan. Op 16 oktober jongstleden is er wederom een doorzoeking gedaan in het pand. Er werd toen niks illegaals aangetroffen. Het bedrijf gevestigd in het pand zou volgens de kamer van koophandel een groothandel zijn voor tuinartikelen maar was in werkelijkheid een growshop. Of de vondst van de partij wiet of de bezigheden van het bedrijf gerelateerd is aan de dood van de vier slachtoffers wordt nog onderzocht.

Lees ook: Update: Vier dodelijke slactoffers in bedrijfspnd Enschede

[sgmb id=”1″]

8 gedachten over “Viervoudige liquidatie Enschede gistermiddag gepleegd

  • november 14, 2018 om 19:33
    Permalink

    Wiet=Geld en veel wiet=veel geld.

    Laatste keer was er 17 kilo wiet(€85000) in dat pand gevonden/gepakt door de politie.

    Beantwoorden
    • november 15, 2018 om 08:08
      Permalink

      Ja dat is inderdaad een goede reden om 4 mensen van het leven te beroven!

      4 moorden = levenslang = €85000/ (gemiddeld) 40 jaar bajes = €2125per jaar = €177 per maand.

      Ik zeg, lekker bezig thuis tuinders!

      Beantwoorden
      • november 15, 2018 om 15:47
        Permalink

        Wiskundig klopt je berekening. Maar dat sommetje slaat natuurlijk nergens op. Die verloren 85000 slechts het tipje. Stel het was een afnemer met een gepakte plantage. Die ligt met zijn netwerk onder vergrootglas. Lastig. Of een concurent in kweek of levering materiaal. Gaat logischerwijs om heel wat meer knikkers. Maakt het overigens niks minder erg.

        Beantwoorden
  • november 18, 2018 om 04:17
    Permalink

    god is al machtig, weet alles, kan alles, en zal geen fouten maken!
    o’nee, stomme ik, god heeft ook christenen gemaakt, deze “dienen” om de fouten van god recht te zetten.
    echt, hoe kan je het illegaal maken van een plantje verantwoorden, een natuur product, en creatie van god, verbieden.
    onze regering is ziek, waar van akte!
    elke dode door de verboden van de staat zijn toe te rekenen aan de staat.

    Beantwoorden
  • november 18, 2018 om 12:40
    Permalink

    @ping pong.
    Als je hem wat minder had gerookt, had je het beter begrepen.

    Beantwoorden
  • november 20, 2018 om 09:14
    Permalink

    @wilbert, leg uit. Ik kan mij goed vinden in ping pong ze verhaal. Niet helemaal maar voor een groot deel zeker.

    Waarom is alcohol waar elke dag mensen aan sterven legaal. Maar dit plantje niet? Waar nog nooit in de geschiedenis iemand aan dood is gegaan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.