Zwembadpersoneel ook in beroep veroordeeld voor dood Salam (9)

VIDEOARNHEM - Een badmeester (63, Leersum) en twee badjuffen (58, Bennekom en 42, Lienden) van zwembad ’t Gastland in Rhenen, zijn in hoger beroep, net als bij de rechtbank vorig jaar zomer, schuldig bevonden aan de dood van het 9-jarige meisje Salam uit Syrië. Ze zijn veroordeeld tot 60 uur werkstraf voor dood door schuld. 

10 reacties

  • Desirea

    5 jaar geleden
    @Ikke Vergelijking van niks. Zal de arts zeggen het is tijd om naar huis te gaan als jij met bv een hartaanval op de grond ligt en hij zegt wacht maar op mijn collega. Het ging hier om een mensenleven. Geen continu toezicht? man wat zit je daar dan te doen als badmeester???
  • Pipo

    5 jaar geleden
    Ja en het beroep is badmeester, geen lestijdmeester. Verantwoordelijk tot de laatste zwemmer veilig de deur uit is. Het ergst is dat ze niet net te laat ontdekken dat er iemand op de bodem ligt maar veel en veels te laat. Ik ga daarom mee in de uitspraak van de rechter en acht die mensen beroepsmatig schuldig en wens hen veel sterkte met het meedragen van die schuld.
  • Ikke

    5 jaar geleden
    Op een gegeven moment dragen de zwemonderwijzers de kinderen over aan de leraren. Hetzelfde geld voor naar een zwemles ze dragen de kinderen over aan de ouders. vanaf dan zijn die verantwoordelijk. Het zwembad was in de tussentijd gesloten voor bezoekers. je kan niet verwachten dat er dan continu toezicht gehouden word.Dit is een schandelijke uitspraak in een rechtszaak  wie alleen maar verliezers kent.
  • Paul

    5 jaar geleden
    Eh het was schoolzwemmen. Waar ze zwemles kreeg. Daar mag je pas heen als je kunt zwemmen?
  • gerrit59

    5 jaar geleden
    en de leraren worden die niet gestraft, die hebben het kind tenslotte meegenomen.