Thiery Baudet: ‘Media maken immigratie altijd zielig’

Thierry Baudet vindt dat de media het onderwerp immigratie altijd veel te emotioneel beladen benaderen. Dat heeft de Forum voor Democratie-leider dinsdagavond gezegd in Jensen. Baudet is geen vriend van de media. “Het is inderdaad voortdurend vechten tegen het frame dat de ander creëert. Immigratie is een typisch voorbeeld: dat wordt altijd zielig gemaakt. Je ziet dus altijd die zielige immigrantenkinderen, maar je ziet nooit het grotere verhaal verteld worden“, zegt hij.

Met het grote verhaal doelt Baudet op ‘wat er gebeurt op de langere termijn als we er niet wat aan gaan doen’. “Je staat altijd op 1-0 achterstand.

De politiek leider voelt zich vaak geframed door reguliere talkshows. “Je moet in elk geval heel goed uitzoeken wie de andere gasten zijn. Ik noemde net het immigratiethema en het zou dan zomaar kunnen zijn dat iemand in dezelfde uitzending over Anne Frank komt vertellen, weet je wel. Om het even even gezellig te maken.”

Dat is ‘heel vaak’ het geval, zegt Baudet. “Dan heb je je item goed gedaan, maar dan komt erna weer iets waardoor het meteen in een vervelend daglicht wordt geplaatst. Ik denk dat steeds meer mensen in Nederland het wel beginnen te zien en hun eigen kanalen zoeken.”

Je hebt te maken met politieke partijen die je tegenstanders zijn en de media zijn dan ook nog je tegenstanders, dus je speelt twee wedstrijden tegelijk.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen