'Italië verandert omstreden begroting niet' (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  29 Reacties

  • 17
  • 452x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Citaat: "Als Rome geen of onaanvaardbare nieuwe cijfers stuurt, kan de commissie een strafprocedure in gang zetten waarin boetes tot 0,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) kunnen worden opgelegd".

Tja, dát gaat de economie van Italië goed doen... maar niet heus!

8
1 Scorpio

Ik zou zeggen volhouden laat die lobbyisten in Brussel maar peentjes zweten.

7
2 welofniet

@2 Maar straks niet janken als straks onverhoopt de Italiaanse economie instort en de banken daar in de problemen komen en door de anderen landen met behulp van belastinggeld van hun onderdanen de boel weer gered moet worden.

13
3 Roy-050

@3
Allemaal opgeklopte angst vanuit Brussel en verder opgeklopt door de media. De economie van Italië staat er helemaal niet slecht voor.
Deze regering doet tenminste niet aan kiezersbeog, iets wat je van de Rutte-kliek niet kan zegen...

7
4 Strongoli

@4
Moet zijn kiezersbedrog..

2
5 Strongoli

@3 U slaat de spijker op z'n kop. Helaas zijn er ook hier mensen die denken dat je geld uit kunt geven wat je niet hebt. @2 Wil straks graag bij gaan passen om de verlaging van de pensioenen in Italie te gaan financieren. Ik stel voor om de pensioen en AOW leeftijd hier vast wat extra te verhogen naar 72. Welofniet wil graag wat langer doorwerken uit solidariteit met de Italianen.

10
6 reality

@4 om hun beloftes na te komen moet het begrotingstekort aardig worden opgeschroefd, dus ik zie de uitspraak van u dat Italië er economisch niet slecht voorstaat niet helemaal zitten.

8
7 Roy-050

@4 Dus jij zou blij worden van cadeautjes door de regering die enkel betaald worden met geleend geld? Ik niet!

2
8 Rare Rakker

@8
Precies!
Natuurlijk mag de Italiaanse regering haar verkiezingsbeloften houden, gewoon een basisloon invoeren en de pensioenleeftijd verlagen.

Maar dat moeten ze dan wel op een verantwoorde manier financieren. Dus andere keuzes maken, waar de oppositiepartijen in Nederland het ook altijd over hebben. Maar misschien zijn er wel helemaal niet zo veel alternatieve keuzes mogelijk? De Italianen bewijzen het hierbij!

5
9 Realisme graag!

@3 dan moet je bij de voorstanders zijn van 1 rijk van nivellering.

Had het een handelsverdrag gelaten met souvereine landen.

Griekenland Italië en dat soort landen redden zich schijnbaar wel tot we allemaal aan dezelfde euro moesten voldoen daar ging het mis.
Elke randdebiel met financieel inzicht had dit aan zien komen behalve de Egoïstische Uitvreters niet.

Wij gaan hoe dan ook meer bijdragen voor al die failliete Oostbloklanden.
Sterker nog het zooitje wat nu aan het roer zit met hun nivelleer principe haalt hier de standaard naar beneden nu er minder netto betalers overblijven en expansie enkel bestaat uit armoe toevoegen.

Komt een nieuwe crisis en ons pensioenfonds wordt de buffer.
Uiteraard vinden de economische delicten die dit steunen niet erg.
Want het is de schuld van de gouden generatie.

2
10 Eastwood
11 Strongoli

@11 Cadeautjes als verlagen pensioenleeftijd, basisinkomen invoeren, btw verhoging schrappen, verlaging ib voor ondernemers en kunstenaars die minder dan 65.000 verdienen, amnestie voor belastingfraudeurs etc

5
12 Rare Rakker

@12
Gewoon sociaal beleid.
Italië kent geen sociaal vangnet zoals in Nederland met aow, kinderbijslag, ww, bijstand óf toeslagen.
Dáár wél eens over nagedacht? 9
Wie zijn wij, om kritiek te hebben op Italië om dáár verandering in aan te brengen?

2
13 Strongoli

@13
Dat mag allemaal, maar dat doe je niet van geleend geld.
En zeker niet als je in een muntunie zit waarbij je andere landen de klos kunt maken door je ongebreidelde leenzin.

6
14 Realisme graag!

Vreemd, ik hoor net van een Italiaanse kennis dat ze de belastingen toch omhoog doen, terwijl ze eerst zeiden dat die omlaag zou gaan... rara politiepet.

2
15 Berpke de Poes

@13 En wat heb je aan het opbouwen van een sociaal beleid als je daar het geld niet voor hebt en het dus moet gaan lenen? Daar bereik je toch niks mee?

En wat is er sociaal aan amnestie aan belastingfraudeurs? Het zijn enkel en alleen populistische maatregelen want pensioenen zijn bijvoorbeeld al geregeld maar de leeftijd wordt zeer populistisch verlaagd

3
16 Rare Rakker

De EU was ook zéér negatief over de plannen van de (linkse) regering Costa in Portugal, toen die onmiddellijk na haar aantreden de zware door de EU opgelegde bezuinigingen aan de kant schoof, de lonen verhoogde en (o.a.) de btw verlaagde.
De economie van Portugal bloeide vervolgens (voor het eerst in járen) enorm op, maar dáár reageerde de EU helemaal niet meer op...

2
17 Scorpio

@16
Ned, de pensioenen worden níet voor iedereen verlaagd.
De pensioenleeftijd wordt gekoppeld aan arbeidsverleden en leeftijd. Het gaat dan wél om legaal arbeidsverleden.
Wanneer je dus meer dan 30 óf 40 jaar gewerkt hebt, kun je dus eerder met pensioen. Italië kent geen aow zoals bij ons. In de praktijk zullen dus maar weinigen van deze regeling gebruik maken omdat ze anders, als ze eerder stoppen, minder pensioen krijgen.
En óók niet veel hebben meer dan 30 of 40 jaar aaneengesloten gewerkt.
Dus u ziet, een hoop heisa om niets.
Verdiep u eerst eens in de achtergonden van deze regeling, voordat u kritiek geeft en de media napraat.m

2
18 Strongoli

@18 Je liegt. De nieuwe regeling is, tel je leeftijd en het aantal gewerkte jaren bij elkaar op. Kom je met die som op 100 uit of hoger dan mag je per direct met pensioen.

En wat ga jij selectief op alle punten uit @12 in. Het belonen van belastingfraude negeer je compleet, het verlagen van de btw ook. Net als het verlagen van de invoer sommige ondernemers. En dat moet allemaal, net als de pensioenleeftijd verlaging, met geleend geld betalen. Jammer dat jij mij beschuldigd van niet de achtergronden kennen terwijl jezelf heel selectief zaken filtert...//

4
19 Rare Rakker

Getuige de plussen en de minnen hier wil men graag zien dat een regering van een land belastingverlagingen en pensioenleeftijd verlagingen doorvoert zonder dat ze het geld er voor hebben. Ze vinden het prima als een land extra schulden maakt om dit soort cadeautjes te kunnen geven. Ik hoop niet dat dit in Nederland gaat gebeuren.....

4
20 Rare Rakker

@19
Nogmaals, er zijn maar weinigen die van die "direct-regeling" gebruik gaan maken omdat ze niet zoveel jaren 30-40 gewerkt hebben.
De meesten zullen dus mét of na 65 met pensioen gaan.
De btw drukt bij de Italianen zwaar op alles, vandaar dat ze dat met een paar procent willen verlagen.
Het basisinkomen is alleen voor de allerarmsten en is een aanvulling tot 750 euro voor de mensen met een klein pensioen, of die al een vorm van uitkering hebben.
Om aan een basisinkomen te komen, moet je wél onder de armoedegrens leven.
Alleen officiële ingezetenen van Italië kunnen daar een beroep op doen. Dus géén migranten.
Belastingfraudeurs wordt géén amnestie verleend.
Mensen die door de crisis en de destijds strengere hervormingen in de problemen zijn geraakt, worden geholpen om uit de financiële problemen te komen.

2
21 Strongoli

@21 “Belastingfraudeurs wordt géén amnestie verleend”

Hahaha lees de plannen eerst eens. Je bent ze nou zo aan het verdedigen dat je met leugens gaat strooien.

En je blijft negeren dat alles betaald moet worden met geleend geld. Dat vind jij een goed idee? Ik niet!!

2
22 Rare Rakker

Nou, dat mogen ze best doen, dat niet aanpassen, maar dan ben je ook gewoon 'on your own'. Zoek het maar uit, zogezegd.

1
23 handsfree

De Ruyters zeggen: " Ciao bella EU."

1
24 De Ruyters van Michiel

de reaguurders die het opnemen voor Italie zijn dezelfde figuren die samen met vrienden een anvondje gaan bieren in de kroeg met ieder zijn eigen rekening
- vervolgens flink bestellen (meer dan ze kunnen betalen)
- om daarna hun rekening neer te leggen bij de vrienden waar ze mee de kroeg in gaan

4
25 krek

@17 Je hebt last van een kort termijn geheugen. Portugal heeft toentertijd 78 miljard moeten lenen om overeind te kunnen blijven. De armoede is er nog steeds heel groot, de lonen behoren tot de laagste van Europa.

De staatsschuld van Portugal is vanaf 2005 van 67 naar 130% gestegen
De werkeloosheid bedraagt 11%

Conclusie: je kletst maar wat

2
26 krek

'Italië heft te minst het leef om en basisinkomen in te voren wat je van andere landen niet zeggen kan en het niet wollen. Ook niet in nederland da vast 60% belastinggeld naar de rijken en tweeverdieners gaan en niet naar eenverdieners. Ik stem 20 maart 2019 op PVV.

2
27 Gunther

@3
Dus u gelooft de onzin in de pers? Italië is echt geen Griekenland en heeft de EU niet nodig, let maar op Brussel gaat inbinden.

1
28 Al

De Europese uni lijkt meer en meer op een dictatuur die ze wil oplegt aan de lidstaten en er wordt al jaren met twee maten gemeten. ? Zo komen Duitsland en Frankrijk overal mee weg maar de kleinste worden uit geknepen als citroenen. Maar nu hebben ze te maken met een land waar een regering is gekozen op een democratische wijze en die op komt voor de belangen van de genen die ze vertegenwoordigen daar kunnen de huichelaars in Den Haag nog iets van leren.

0
29 zilvergoud

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

5 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

6 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
DeepthroatgangbangGrope BoobsCeleb DeepfakesMulheres NuasCristal LustXxxxxxxxhdDeepika Padukone Sex PhotoMia Khalifa Full Sexy VideoTwo Boys XBollywood Sex VideoSex Videos In AuntyPirates 2 Porn MoviePorn XvidMissalicewildR/threesomePorn TubestarSoftcoreVideos Pornos De Los FamososEva NudaX Telugu VideosCollege Girl Xx VideoBj DodoAlanah Rae TitsBolloywood PornHuge Titted TeensFeet LickingTelugu Hard Sex VideosGirls PeggingCamera Inside Vagina During SexAnime BokepWannoncdPornocom NegrasPublic FlshingCzech HuntersBritnj KittenVdatesPaul Wagner PornAdriana RiosMikel RuffinelliFutanari ManhaTamil Sexy PornLego PornLilbussygirl Onlyfans LeakedNewbrazzers PornXxx Hot PictureCarne Eel MercadoEnemapornSky Bri And Johnny SinsFxporn NetVideo Caseiro DesexoTits TumblrClover BalitomoreCeleste PornstarFamily Sex Party VideoPussypornstarStrip ChstJapanese Hot Oil MassagesTs BabydollOldspunkers.comHenati Free PornStep Mom And Son Xxx VideosLesbo Doctor PornNaked PunishedEbony Porn MatureVideo XCfnm MassageReality Kings LesbianAdult Sexual PornPocket Pussy.Www Free Download Sex Video ComMukut ResortPorn ViceoFlower Tucci PornFree Adult Chat RoomsFilmes Porno As BrasileirinhasSoniya Maheshwari NudePorn Poison IvyListcrawrlerKayla Lauren NudeEsther CorzoGb Road X VideoGujarati Xx BpEmily Ratajkowski SextapePlayboy Tv AwingUnsencerd PornPorn TurentSasha Foxxx OnlyfansHolly SampsonHot Naked LesbansJoythailia NudeTeasing BjNekopoi.xareMelinda Dillon NudeXnxx HatAlisonkraftRomantic Hd SexBrandy Renee PornPorn HijasIncredible TittsMom Seduced BabysitterVideospornos Para AdultosAsian Nudes RedditHentia HardStep Daughter PornKim Kardashian BlowjibTooturnttony PornhubGay Porn.japanesePorn Hd StoryFan PornNaked Boobs SexyLeha Ghoti XxxBlonde Sister PornCelebnudephotosBrunate PornEmiri.momotaLesbians Fingering PussiesAntique Lesbian PornArmpit Licking VideosAngela White Porn HdTamil Antys Sex VideosSunny Leone Ki GandDani Danials New PornXxx HabsiPawg JoiCartoon PornvideosFilmes Pornor GrátisLayla London PornstarMarleny Aleelayn OnlyfansLatina Gives HeadChloe Surreal Hard To SwallowSkip The Games SaginawFirst Time Hard SexTaapsee SexOfchloerose NudePolice Wale Ki BfMega LatinassSe Xy Po RnSimply_hentaiDr BokepVideo Pornographie AmateurScan Manga YaoiRiding Position SexualAutofelatioEnglish Blue VideoXxxx AntyAunty Super SexFuck My WifePerverse Familtكس العربيTelugu Heroine Anushka Sex Videos