Een erkende installateur is bezig met het installeren van een warmtepomp bij een verwarmingsketel, als onderdeel van een project om een jaren-60 woning energiezuinig te maken. Er vallen steeds meer slachtoffers door het verkeerd installeren of slecht onderhouden van cv-ketels, vaak door onbekwame, niet-erkende installateurs.
Volledig scherm
Een erkende installateur is bezig met het installeren van een warmtepomp bij een verwarmingsketel, als onderdeel van een project om een jaren-60 woning energiezuinig te maken. Er vallen steeds meer slachtoffers door het verkeerd installeren of slecht onderhouden van cv-ketels, vaak door onbekwame, niet-erkende installateurs. © ANP

Waarschuwing voor ‘sluipmoordenaar’ CO

Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan alarm over ‘sluipmoordenaar’ koolmonoxide (CO), waarvoor de afgelopen zes weken al veertig mensen werden opgenomen met een vergiftiging. Die wordt veroorzaakt door defecte geisers, kachels, slechte ventilatie of verstopte rookkanalen.

  1. Doodnormale autogarage is middelpunt van grote plofkraakbende: 16 verdachten voor de rechter
    PREMIUM
    reconstructie

    Doodnorma­le autogarage is middelpunt van grote plofkraak­ben­de: 16 verdachten voor de rechter

    Maar liefst tachtig zittingsdagen in de rechtbank: het grootste strafproces ooit rond plofkraken begint donderdag. Zestien verdachten uit Utrecht en omgeving staan in Duitsland terecht voor het veroorzaken van zo’n negentig explosies bij pinautomaten. Buit? Miljoenen euro’s in totaal. Hoe twee alerte politieagenten deze zaak aan het rollen brachten.
    Utrecht, Amersfoort, Soesterberg
  2. Het grootste oorlogsarchief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’
    PREMIUM

    Het grootste oorlogsar­chief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’

    Wie heulde met de Duitsers, wie verraadde wie, wiens voorouders waren lid van de NSB? Dat kan iedereen straks opzoeken in 485.000 dossiers van verdachte ‘foute Nederlanders’. De meeste Nederlanders juichen toe dat het grootste en meest beladen oorlogsarchief openbaar en online wordt gezet, blijkt uit een enquête. Maar het ligt ook zwaar op de maag. Worden trauma’s opgerakeld, familiegeheimen onthuld en nazaten aan de schandpaal genageld?