U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 11
Kraanwater wordt per 1 januari ‘gewoon’ duurder. Staatssecretaris Menno Snel toont zich ongevoelig voor de lobby van drinkwaterbedrijven om de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent niet te laten gelden voor drinkwater. Nog minder voelt hij voor de suggestie om leidingw ...

6 maanden geleden door Waarheid, gewoon zoals het is

REAGEER MET EEN EMOJI
17
LEES MEER OVER

de dictatuur neemt steeds grotere vormen aan in nederland.
.

1 de redelijkheid    
6 maanden geleden door de redelijkheid
4
Meld

En dan zegt de minister ook nog, Ik heb liever wel een belasting op leidingwa­ter dan niet. Als je dat zegt spoor je voor geen meter en roep je dit voor de achterban. Water hoort gewoon belastingvrij te zijn, het is een eerste levensbehoefte.

2 Waarheid, gewoon zoals het is    
6 maanden geleden door Waarheid, gewoon zoals het is
3
Meld

rekenwonder

en het kan niet, we gingen er op vooruit, of zou er bedoelt zijn met de rekeningen gaat u er op vooruit.
de knip is eerder leeg.

3 120db    
6 maanden geleden door 120db
1
Meld

Veel mensen van mijn generatie en daar onder kunnen alleen nog maar goedkoop water drinken .Alleen is dat water de eigen zilte tranen van verdriet en spijt . "Hadden we maar beter opgelet bij het maken van onze politieke keuzes".

4 Defcte burger    
6 maanden geleden door Defcte burger
4
Meld

Ehrm, rare titel?

Staatssecretaris veegt vloer aan met belangen aangaande de 1ste levensbehoefte van de Burger !

5 mightimouse    
6 maanden geleden door mightimouse
3
Meld

@2 Zijn D66 achterban zal trots op hem zijn.

6 Cody    
6 maanden geleden door Cody
4
Meld

" Daarnaast vindt zij het onbegrijpelijk dat het kabinet tegelijkertijd flessenwater goedkoper wil maken, door de verbruiksbelasting (een soort accijns) op non-alcoholische dranken met 9 cent per liter te verlagen."

Is ook absoluut niet te rijmen ...

7 Schildpad    
6 maanden geleden door Schildpad
1
Meld

De mensen die op deze partijen gestemd hebben die nu in de regering zitten zijn allemaal zonder uitzonding idioten geweest.

8 eigenmening    
6 maanden geleden door eigenmening
4
Meld

"De staatssecretaris benadrukt dat leidingwater ook voor tal van andere zaken wordt gebruikt, zoals douchen..."

Wat stelt Snel dan voor? Dat we 's morgens allemaal in de plomp springen?

9 Cody    
6 maanden geleden door Cody
5
Meld

Had iemand iets anders verwacht in
een failliet land?

10 Weetal    
6 maanden geleden door Weetal
3
Meld

Gewone mensen lijden onder globalisering.

11 DNEUS14    
6 maanden geleden door DNEUS14
4
Meld

D66 is de volgende partij die het loodje gaat leggen na die PvdA. omdat ze in wezen VVD beleid uitvoeren.
Rutte blijft mooi buitenspel door die coalitiepartners als kanonnenvoer in te zetten.

'Regeren met Mark Rutte komt neer op suïcide'
https://www.parool.nl/opinie/-regeren-met-mark-rutte-komt-neer-op-suicide~a4603562/

12 in holland    
6 maanden geleden door in holland
4
Meld

We mogen hopen dat dit roofkabinet binnenkort valt.

13 rabartels    
6 maanden geleden door rabartels
3
Meld

Het land is meer de dupe dan die k*t partij die bij verkiezingen het loodje legt, volgende keer gaat er weer een andere k*t partij mee regeren.

14 Voorzittershamer    
6 maanden geleden door Voorzittershamer
3
Meld

TJA, het zijn weer niet onze belangen die deze minister dient.

al zo veel belasting geld dat we betalen en dat ons natuurlijk van geen kant meer ten goede komt.

15 Gratiebarmhart    
6 maanden geleden door Gratiebarmhart
4
Meld

Je denkt toch niet dat er een minister bij die Ruffies-club zit die iets voor de inwoners van ons land doet!

16 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
3
Meld

Echt belachelijk

17 meneer van het nieuws    
6 maanden geleden door meneer van het nieuws
3
Meld

@11 Als je de diverse huizenprogramma's betreffende koophuizen in de USA, GB en Nederland over de jaren heen volgt valt op dat je een wereldwijde stijging van verkoopsprijzen ziet van 5-10% per jaar waarbij de verkoper het voor het zeggen heeft. Ze zijn globaal de burgers aan het uitmelken/uitroken lijkt wel - en met het excuus dat het gewoon de markt is (of schaarste).
En al die speculanten die huizen die in slechte staat verkeren opkopen, opknappen en dan tonnen meer vragen werken ook de prijsverhogingen in de hand.

18 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
3
Meld

@12 D66 was de partij die water geprivatiseerd wilde hebben. Goed voor de CEO's en aandeelhouders maar slecht voor de klanten (prijsverhogingen) en werknemers bij de waterbedrijven. En uiteraard geen onderhoud uitvoeren waarna de overheid de waterbedrijven terug krijgt als de boel op instorten staat.
En politici dit e.e.a. lopen te verdedigen met privatisering, marktwerking, de overheid is veel te duur etc. Het gewoon weggeven van staatsbedrijven (ooit bij elkaar verdiend door de belastingbetaler en in feite ook eigendom van die belastingbetaler) aan private bedrijven is een vorm van diefstal.

19 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@8 Het systeem van parlementaire democratie zoals dat zich ontwikkeld heeft is zodanig dat alle politici alleen tijdens de verkiezing interactie met de burger willen en vervolgens de komende 4 jaar de wensen van de burger totaal negeren. Zonder burgeroorlog of de mogelijkheid van referenda blijft e.e.a. zo voortbestaan.

20 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@20
O, dus de meeste Nederlanders zijn idiote stomkoppen?
Tikje denigrerend.

21 Van Lingen    
6 maanden geleden door Van Lingen
2
Meld

@20 Nee ik vond @8 juist denigrerend en onjuist alsof "juist" stemmen verandering brengt en wij die klungels zijn die niet juist stemmen. In de schoolboekjes leer je dat de overheid ten dienste staat van de burger maar het omgekeerde is natuurlijk waar. Het enige ministerie dat ertoe doet is het ministerie van financien wat jaarlijks bepaalt wat wij voor ze mogen opbrengen. De rest is franje. De burger heeft het nog te goed voor een revolutie en zoals bekend is het (raadgevend) referendum onlangs afgeschaft.

22 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@22
U schrijft: "...alle politici alleen tijdens de verkiezing interactie met de burger willen en vervolgens de komende 4 jaar de wensen van de burger totaal negeren."
U bent het in feite roerend eens met @8 .

23 Van Lingen    
6 maanden geleden door Van Lingen
1
Meld

Belasting op drinkwater is volledig in strijd met de rechten van de mensen.

Fascisten maken de dienstk uit in nederland. Honderden miljarden aan belastingvrijstellingen richting multinationals worden uitgedeeld.

24 Robin    
6 maanden geleden door Robin
4
Meld

@23 Nee want "beter" stemmen lost dat niet op. En dat is wel wat @8 suggereert. Alle partijen zijn onderdeel van de parlementaire democratie die momenteel verre van democratisch is.

25 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@25
Ik kan u niet meer volgen.
We hebben hier een parlementaire democratie. Niet in alle opzichten ideaal, maar het staat de burger vrij om te stemmen op wie hij wil. Dat er compromissen uit rollen, is altijd zo, partijen kunnen hooguit aangeven welke kant ze de besluitvorming op willen trekken.
Wat is er niet democratisch aan? En wat voor revolutie wilt u dan?

26 Van Lingen    
6 maanden geleden door Van Lingen
1
Meld

Ze weten van gekkigheid niet meer waar ze nog belasting op kunnen heffen. Het wachten is op de terugkeer van het fietsenplaatje...

27 Gurk    
6 maanden geleden door Gurk
2
Meld

@27 Daar zegt u wat: ze gaan de fiets van de zaak vanaf 2019 ook belasten hoorde ik. Laten miljarden liggen met tax op kerosine (waarvoor afspraken met andere landen nodig zijn) en gaan fietsers die er privé mee rijden (hoe meten ze dat?) belasten met zeg een orde grootte 10-30 Euro.

28 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@21 , @23 en @26 U bent aan het zuigen, naar de bekende weg aan het vragen en stommetje aan het spelen. Is ook een tactiek als je het met iemand niet eens bent.

29 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Prima als kraanwater duurder wordt. Dan verspillen mensen er wat minder van. Toch onbegrijpelijk dat wij met zo'n beetje het allerbeste kraanwater ter wereld de wc doorspoelen, onze auto wassen en de tuin sproeien? En ondertussen droogt de natuur steeds verder uit. Als het kraanwater duurder wordt zal er veel meer interesse zijn voor het gebruik van 'grijs water'; nu loont dat gewoon niet.

30 Attercopus    
6 maanden geleden door Attercopus
2
Meld

Wat een gezeik. Kraanwater kost ongeveer een euro per kuub, dat is één eurocent voor een emmer vol. Schoon, helder water.

De meesten hierboven hebben waarschijnlijk geen idee van die prijs, maar ze kunnen een gelegenheid tot janken natuurlijk niet zomaar laten lopen...

31 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@29
Welnee, ik begrijp gewoon niet wat u met 'niet democratisch' bedoelt.
En u kunt of wilt het niet uitleggen. Zolang ik niet weet wat u bedoelt, kan ik niet zeggen of ik het wel of niet met u eens ben.

32 Van Lingen    
6 maanden geleden door Van Lingen
1
Meld

@32 Wat er mis is heb ik in grote lijnen al aangegeven in @20 . Indien u dat niet begrijpt of waarschijnlijker: niet wilt horen heeft het voor mij ook geen zin om te praten over de details (keywords: dichtgetimmerde regeerakkoorden, kadaver discipline in de partijen, partijen kartel, nepotisme, een 1e kamer die partijpolitiek bedrijft en een gebrek aan tussentijdse invloed van de burger middels bijvoorbeeld referenda). Overigens blijf ik erbij dat u niet discussieert maar zuigt.

33 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@33 En wat is het verband met kraanwater? Of ben je alleen maar boos?

Overigens, als het je niet bevalt wat politici doen, stem de volgend keer dan op eentje die je wel bevalt.

34 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@34 Ik reageerde in @20 op @8 en zo ontstond een offtopic discussie. Ook u heeft mijn @20 niet begrepen of gelezen: het is het systeem wat niet (meer) deugt. Het is dus niet een kwestie van op de "juiste" partij stemmen.

35 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@35 Het 'systeem' is niet gewijzigd, dus als het niet meer deugt ligt het aan de poppetjes. Die kun je zelf kiezen bij de komende verkiezingen.

Probleem opgelost, toch?

36 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

Het zuiveren van water om er goed drinkwater van te maken wordt wel steeds duurder.
Maar het gaat hier om een eerste levensbehoefte dus is BTW erover heffen erg dom.

37 Al    
6 maanden geleden door Al
0
Meld

@36
Wat bedoel je met niet gewijzigd? De letter van de wet is niet gewijzigd maar de handelswijze wel.
De partijen hebben teveel invloed gekregen. In de wet staat dat elk 2e kamerlid moet kiezen volgens eigen geweten zonder invloed van buitenaf. Die invloed van buitenaf is er wel degelijk: kadaverdiscipline binnen de partijen, dichtgetimmerde regeerakkoorden etc. Ook is het de bedoeling dat de 1e kamer zuiver controleert of een wetsvoorstel doelmatig is en niet in strijd is met andere wetgeving. In de 1e kamer vindt ook partijpolitiek plaats en niet zo'n beetje ook. Maw: onze parlementaire democratie werkt niet meer zoals ooit eea is ingericht. Men houdt zich niet aan de eigen regels.

38 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld
39 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@38 Alles wat je beschrijft is terug te veranderen door andere mensen te kiezen. Ga je gang.

40 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@40 Meedoen met het partijenkartel om het partijenkartel te veranderen zoals D66 in 1966 probeerde en FvD nu: geloof ik niet in. Op een gegeven moment ben je namelijk onderdeel van het partijenkartel. Als je niet heel veel water bij de wijn doet wordt je gewoon buitengesloten door het kartel en kun je niet functioneren als partij.

41 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@40 Alles is heel simpel in uw visie net als de bouw van die kerncentrale die er gewoon niet gaat komen.

42 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@41 Dat klinkt als een complottheorie, dat ruikt naar een complottheorie, dus het is ongetwijfeld een complottheorie.

Tja...

43 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@43 Uiteraard zegt een ieder die belang heeft bij de huidige status quo dat.
Zelfs D66 dat is opgericht in 1966 vanwege het niet meer functioneren van de parlementaire democratie zegt dat het partijenkartel niet bestaat. Je kunt niet 50-60 jaar meedoen met een systeem en het tegelijkertijd bestrijden: dan wordt je vanzelf onderdeel van het systeem.

44 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@44 "vanwege het niet meer functioneren van de parlementaire democratie"

Nou, nou. Nogal heel erg tendentieus, hoor.
Gelukkig denken de meeste mensen daar anders over.

45 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@45 "Nou, nou. Nogal heel erg tendentieus, hoor. "

Kiezers hebben geen geheugen. Pechtold heeft van D66 in economisch opzicht een neoliberale partij gemaakt en 99% van de D66 kiezers op NK denken dat D66 een linkse partij is.

46 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@46 Mooi dat je het zoveel beter weet dan al die kiezers, dan.

"99% van de D66 kiezers op NK denken dat D66 een linkse partij is"
Onderbouw dat maar eens. Je klept maar wat, vermoed ik zo.

Overigens, wat op NK rondloopt is (gelukkig) niet representatief voor de gemiddelde Nederlander.

47 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@47 "Je klept maar wat"

Hmm Ik heb een half uur van mijn tijd verspild aan discussieren met een puber.

48 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Brood ook. Zelfs op water en brood leven uit armoede wordt onbetaalbaar voor sommigen.

49 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@46 : U contrasteert neo-liberaal met "links". Dat is fout. Neo-liberaal is globalistisch, die worden meestal "links" genoemd, en nationalistisch "rechts", uiteraard altijd met "extreem" ervoor.

50 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Belachelijk.

(Hogere) belasting heffen op kraanwater. Alsof het iets is waarvan je de consumptie moet willen verminderen.

51 progressiefliberaal    
6 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@48 Nee, hoor. Die tijd ligt lang achter me.

Maar als je maar wat beweert zonder te onderbouwen, dan klep je maar wat.

52 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@51 Lees @31 eens, zeurkous.

53 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@49 Lees @31 eens, zeurkous.

54 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

Dat het ook na de verhoging met de prijs wel mee zal vallen, is waar.

Maar het gaat om het principe. Dat lage BTW-tarief is bedoeld voor zaken die je probeert te stimuleren als overheid.

Het omhoog gooien (naast de normale BTW-verhoging van een paar jaar terug) toont aan dat het alleen maar gaat om de inkomsten voor de overheid, niet om de vraag of het terecht is om ergens belasting op te heffen.

55 progressiefliberaal    
6 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@55 "Dat het ook na de verhoging met de prijs wel mee zal vallen, is waar."
Nogal een understatement, lijkt me.

Ik het zou me niet verbazen als een groot deel van de klagers dagelijks met van die flesjes bronwater rondlopen. Water dat iets van een factor duizend duurder is dan dat kraanwater.

56 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@55 "Het omhoog gooien (naast de normale BTW-verhoging van een paar jaar terug) toont aan dat het alleen maar gaat om de inkomsten voor de overheid, niet om de vraag of het terecht is om ergens belasting op te heffen. "

Het ministerie van Financien bepaalt in Nederland. Is het machtigste ministerie. De rest is slechts franje om de burger te misleiden met het idee dat de overheid er voor de burger is. En de politie is de uitvoerende afdeling van het ministerie van Financien om de toevoer van het belastinggeld te waarborgen.

57 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@50 U heeft gelijk. De definities van links en rechts zijn de laatste 20-30 jaar op sommige punten, en vooral hier bij NK, 180% omgedraaid.

58 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@56 ,

Daar zou ik geen probleem mee hebben, als ze op dat flesjeswater de belasting verhogen want dat is inderdaad onzinnig. In Nederland.

59 progressiefliberaal    
6 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@52 "Nee, hoor. Die tijd ligt lang achter me."

Dan wordt het hoog tijd uw taalgebruik aan te passen aan uw leeftijd.

60 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
3
Meld

Deze coalitie wil belasting op arbeid verleggen naar belasting op verbruik.
Dat doen ze hier. Niks bijzonders.

61 Hadjememaar    
6 maanden geleden door Hadjememaar
0
Meld

@57 "De rest is slechts franje om de burger te misleiden met het idee dat de overheid er voor de burger is."

Hiermee heb je je volledig gediskwalificeerd.
Je bent een simpel complottertje.

Wat denk je, is de aarde plat?

62 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@60 Net zulke onzin als jij uitkramen?

Nee, dank je. Daar pas ik voor.

63 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@61 Wat heb je aan meer salaris (minder loonbelasting) als je voor dat geld niets meer kan kopen? Zal wel een één of andere EU adviescommissie geweest zijn dat Nederland uit de pas loopt met de loonbelastingen.

64 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Neoliberalisme at work; hogere belasting op de absolute essentialia van het leven, belastingverlaging voor luxeartikelen.

65 Biesbush    
6 maanden geleden door Biesbush
1
Meld

@64 En begrip is bij jou ook al niet ruim voorradig, zie ik.

66 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@64 Poehpoeh, pakweg 3 ct extra voor een kuub water...
Wat word jij zwaar getroffen.

67 Hadjememaar    
6 maanden geleden door Hadjememaar
2
Meld

@66 Ik hoop voor je dat er pillen bestaan voor die fixatie van jou voor mij - niet normaal dat je op alles wat ik (niet tegen jou) zeg reageert.

68 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@67 Zie @65 en ook @49 .

69 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@67 Maar dan wordt een glas water toch al gauw bijna een honderduizendste euro duurder.

En dat tikt flink aan, op een mensenleven, kan oplopen tot wel een euro, als je de leeftijd der sterken bereikt.

Het is een schànde!

70 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@68 Ik geloof dat jij ook op ieder berichtje van mij reageert. Pot en ketel?

71 LanCaster    
6 maanden geleden door LanCaster
1
Meld

@69 Ik schrijf toch dat ik van mening ben dat jij zwaar getroffen wordt?
Ik heb werkelijk met je te doen.

72 Hadjememaar    
6 maanden geleden door Hadjememaar
1
Meld

@72 je geeft zelf aan in @61 dat het een algemene maatregel is van deze coalitie om belasting te verschuiven van arbeid naar gebruik. Maw het betreft niet alleen water dat duurder wordt. Ik heb het verder niet over mijzelf maar de burger/consument iha die er niets mee opschiet.

73 Conradijntje    
6 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@73 O, je had het verhaal over de BTW-verhoging eerder nog niet begrepen...
Bij deze, dan.

74 Hadjememaar    
6 maanden geleden door Hadjememaar
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

16 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

4 uur geleden door Dirk2137

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Criticaster
Werken met een lege maag: waar heb je recht o...
@59 Jij mag het een dooddoener vinden, ik den...

minder dan een minuut geleden door Criticaster

Vwpeter
Groningers woedend, boeren voeren actie: ‘D...
@17Je ledje is stuk....

minder dan een minuut geleden door Vwpeter

DeDraakslang
"Thierry Baudet haat vrouwen" / Niet uitgezo...
dat kanaal heeft wel meer grappige filmpjes.....

minder dan een minuut geleden door DeDraakslang

moeder
Massa-immigratie? Welke massa-immigratie?...
@3Inderdaad +++++++++++++...

minder dan een minuut geleden door moeder

DagmarA
Meeste Nederlanders drinken meer dan goed voo...
Ik voel een maatregel van de overheid aankome...

1 minuut geleden door DagmarA

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig