Trump wil eind aan hertelling Florida

Trump wil eind aan hertelling Florida

Trump wil eind aan hertelling Florida ANP

Donald Trump heeft opgeroepen te stoppen met het hertellen van de uitgebrachte stemmen in Florida voor de Senaat en een nieuwe gouverneur. De Amerikaanse president repte via Twitter van onregelmatigheden bij de stembusgang. Hij vindt dat de Senaatszetel naar Rick Scott moet gaan en dat Ron DeSantis de nieuwe gouverneur van Florida moet worden. Scott en DeSantis zijn net als Trump lid van de Republikeinse partij.

Florida besloot afgelopen weekend tot een hertelling van de uitgebrachte stemmen in de tussentijdse verkiezingen omdat de verschillen tussen de kandidaten heel klein waren geworden. Scott had zijn voorsprong op de zittende Democratische senator Bill Nelson zien teruglopen tot ongeveer 12.500 stemmen, ofwel 0,15 procent. In de race voor het gouverneurschap was de voorsprong van de DeSantis op zijn Democratische tegenstrever Andrew Gillum afgenomen tot ongeveer 33.700 stemmen, of 0,41 procent.

Volgens Trump heeft een hertelling geen zin. ,,Uit het niets zijn grote aantallen stembiljetten opgedoken'', aldus de president. Ook zijn volgens hem tal van stembiljetten zoek of vervalst.