Chris van Klinken
Volledig scherm
PREMIUM
© Chris van Klinken

‘Cees wil de hypotheek aflossen, ik wil liever naar ons kleinkind in Japan’

Geld en GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Bep en Cees Verberne zijn fans van André Rieu. Ze hebben er flink wat geld over om een concert bij te wonen.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    163

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.