De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Tot 2,5 jaar cel voor mislukte Mocro Maffia ontsnapping met helikopter uit gevangenis Roermond

De rechtbank heeft gevangenisstraffen tot 2,5 jaar cel opgelegd voor een verijdelde Mocro Maffia ontsnapping uit de gevangenis van Roermond.

De straffen zijn veel lager dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. De officier van justitie had gevangenisstraffen tot negen jaar geëist tegen de verdachten inzake betrokkenheid bij de mislukte ontsnapping.

Omdat de rechtbank de (ernstiger geachte) poging kaping en bevrijding niet bewezen acht, legt zij de mannen lagere straffen op dan de officier van justitie heeft geëist: 3 mannen krijgen 30 maanden celstraf en 1 man 24 maanden. Van de 5 verdachten die ook van de voorbereiding van de kaping worden vrijgesproken, krijgen er 2 wel celstraffen (12 maanden en 1 maand) voor de wapens die bij hen werden aangetroffen. Aldus de Amsterdamse rechtbank.

Op 11 oktober 2017 probeerde de groep mannen uit voornamelijk Amsterdam de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. weg te vliegen vanuit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.