door Brynnar in Politiek  ·  90 Reacties

  • 5
  • 892x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Er zijn quota op spaanse wijnen

0
51 chouffleur

@37

Je vergeet een serie aan Balkan oorlogen 1912-1913 Dat zijn wel degelijk oorlogen die op het Europese vasteland hebben plaatsgevonden, daarnaast is ook nog de Italiaans-Turkse Oorlog uitgevochten maar dat was voornamelijk een koloniaal dingetje

Persoonlijk ben ik van mening dat de onderlinge conflicten wel degelijk zijn ontscherft na de oprichting van de EGKS-EEG-EU. samenwerken ipv oorlog voeren. Met name dat traject is mijn inziens in belangrijke mate debet geweest aan de exceptionele lange periode van vrede tussen de lidstaten.

1
52 DaStef

@28 Toon maar aan.

3
53 Dune

@47

Het Nationaal Socialisme was totaal geen enkele politieke macht van betekenis tot 1929, de partij was in eerste instantie een reactie op het communistische gevaar, dat is overigens ook de reden dat een zekere adolf bij de club (toen nog de DAP) betrokken raakte

Het is jammer dat de Putsch van adolf niet dezelfde behandeling heeft gekregen als het ontmantelen van de "radenrepubliek" dan had onze adolf in 1923 al de eindstreep behaald.

0
54 DaStef

@48 Juist het afbreken van harde scheidslijnen en het aangaan van grensoverschrijdende samenwerking zal leiden tot conflict reductie. Baudet ziet het helemaal fout. Want juist het extreme nationalisme, en Europese naties die alleen maar in hun eigen belang handelden waren de grote katalysatoren achter beide wereldoorlogen.

Het eigen belang dien je juist door het collectieve belang gezamenlijk na te jagen.

4
55 Gewoon een student

@55 "Het eigen belang dien je juist door het collectieve belang gezamenlijk na te jagen."
Ik hoor u nu nooit over assimilatie van islam in dit verband, maar assimilatie in een groot europa moet wel kunnen ?

4
56 chouffleur

@54 Hitler is aanvankelijk als informant van de militaire inlichtingendienst bij de DAP betrokken geraakt.

@55 [Het eigen belang dien je juist door het collectieve belang gezamenlijk na te jagen.]
precies. En vrede is daarvan een afgeleidde.

4
57 TedjeR

@56 Assimilatie is ook helemaal niet nodig. Europa hoeft helemaal geen eenheidsworst te worden. Het is prima mogelijk om een collectieve identiteit te creëren waarbij nog steeds alle ruimte is voor een bepaalde mate van nationale of culturele identiteit. De scherpe randjes moeten er alleen vanaf.

4
58 Gewoon een student

@52 nogal een periferiek karakter die oorlogen, daarop doelde ik niet.

4
59 TedjeR

@58 uiteindelijkk is assimilatie wel wat hij voor ogen heeft... assimileren of opzouten. Maar dan geldt die assimilatie ook voor de autochtone Europeaan, hoor. Hij is tenslotte voorstander van een meer autoritaire structuur waarin een eenheidsworst van cultuur en denken past.

4
60 TedjeR

@58 Onzin, er is geen collectieve identiteit mogelijk.
Wat frankrijk wil , samen met duitsland is een hegemonie op defensie, wet en regelgeving en een fiscale unie.
Waarbij de lidstaten geen inbreng meer hebben behalve een financiele bijdrage naar economische waarde.
Dit gaat verder dan uw illusie over een groot europa.

4
61 chouffleur

@59

Wel een belangrijk aspect als je naar de oorzaken van WO I kijkt.

1
62 DaStef

Opiniesschrijver Jelmer Renema...

"Bent u het ook zo zat dat er in Nederland amper meer linkse media zijn? Steun mij dan! Ik schrijf stukken over politiek op de Publieke Tribune. Het is een van de weinige plekken op het web waar een echt links geluid te horen is. "

Need i say more ..........

3
63 Lias

@61

Een beetje vergelijkbaar dus met het Nederland van 1648, waarbij de gewesten Noord-Holland en Zeeland de hegemonie wilde op Defensie en regelgeving en feitelijk een fiscale unie waarbij de andere gewesten minder in te brengen hebben behalve een financiële bijdrage

Dat is toch wel redelijk goed gekomen inmiddels.

0
64 DaStef

@64 bijna 400 jaar verder met religieuze oorlogen en andere landstwisten ja.. het is goed gekomen question

3
65 chouffleur

@65 ook conflict-handling is iets wat volkeren zich eigen moeten maken.

3
66 TedjeR

@63 [Need i say more .......... ]
Nee, het is juist een verademing als jij je effe een tijdje van dergelijke niet ter zaken doende insinuaties onthoudt.

2
67 TedjeR

@66 er zijn te grote verschillen door europa heen om dat ooit op te lossen.
Opgelegde dwang zoals nu in de steigers staat zal desastreuze gevolgen gaan krijgen

3
68 chouffleur

@62 oh, het revisionisme van de Frans - Pruisische oorlog dat de boventoon voerde en tot de feitelijke grote slachting van WO1 leidde.

2
69 TedjeR

@68 te groot voor jou misschien. Anderen denken daar anders over.

2
70 TedjeR

@70 Nope.. de kanteling is al in gezet

3
71 chouffleur

@28 Verzorgingsstaat; ontslagvergunning; geleide loonpolitiek; overheidsregels voor lonen, arbeidsvoorwaarden, huren, pachten en dividenden; nivellering; sociale mobiliteit; goede gezondheidszorg; bevolkingsonderzoek; verbod op kinderarbeid; kinderbijslag; gelijke rechten voor buitenechtelijke kinderen; wezenuitkering; verplichte pensioenverzekering; onderwijs toegankelijk voor iedereen; onteigening van grond ter voorkoming dat particulieren ermee speculeren; nationalisatie van bedrijven die een monopolie hebben en winstdeling bij grote bedrijven; verbod op vivisectie en vossenjacht; biologisch dynamische landbouw; campagnes voor het eten van volkorenbrood, streekproducten en groenten en fruit; anti-rook campagnes vanwege kanker; rookverbod in overheidsgebouwen; strenge regels voor rookreclame.

4
72 Dune

@67
Ach gut... een quote van de opinieschrijver himself is volgens TedjeR een insinuatie.... hadden we iets anders van TedjeR verwacht?.....

eh Nee... question

5
73 Lias

@69

Gerommel in de Balkan, het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk dat haar greep op diezelfde Balkan wilde versterken is m.i. de belangrijkste reden waarom de boel is ontploft, gooi daar de wapenwedloop, economische macht en de verloren oorlog 1870-71 bij in de mix en het wordt een kwestie van aftellen.

Desondanks had de oorlog tot aan 26 juli 1914 nog voorkomen kunnen worden, De Serven wilden voldoen aan de meest idiote eisen van de Habsburgers, mede doordat de Duitse Keizer ergens op de Oostzee ronddobberde en dat havikken in de Oostenrijkse regering, hoe dan ook wilden aansturen op oorlog, na 27 juli was "point of no return" overschreden en toen ging het ingewikkelde perpetuum mobile van onderliggende verdragen, in gang gezette mobilisaties en uitvoeren van planningen in werking, vanaf dat moment was de oorlog nog onmogelijk te stoppen.

Zoals ik al eerder stelde was dit hele circus alleen maar mogelijk bij een systeem van absolute monarchen. zonder dat er ook maar 1 veiligheidsklep was ingebouwd. Overigs hadden alle partijen belangen.

De Oostenrijkers dachten hun grip op de Balkan te vergroten

De Duitsers wilden een wereldrijk vormen, alleen denk ik dat die zijn gebruikt voor de belangen van de Oostenrijkers. Uit veel stukken uit juli 1914 blijkt toch wel dat de Duitsers helemaal niet zo happig waren op een grootschalige oorlog maar dat ze in de vaart der volkeren zijn meegesleept. Op dat moment hadden ze ook geen oorlog nodig, de economie liep op hoogtoeren.

De Russen wilden hun belangen op de Balkan vergroten
De Engelsen zagen hun numerieke maritieme overmacht verdwijnen
De Fransen wilden Elzas Lotharingen terug

Veel van deze zaken zijn inderdaad wel ingegeven door een soort van nationalisme echter denk ik dat de geopolitieke achtergronden veel belangrijker waren dan het nationalisme, Nationalisme is alleen het bindmiddel om de neuzen van het "volk" dezelfde kant op te krijgen, als religie niet meer werkt.

0
74 DaStef

Roemenie, Hongarije, Italie, polen, tsjechie, etc beginnen flink dwars te liggen.
in duitsland groeit het ongenoegen, Le pen groeit ..
Ik voorzie een europese staatsgreep

3
75 chouffleur

@65

Van die 400 jaar hebben we er inmiddels 70 jaar opzitten, nog 330 jaar.

Het culturele verschil, en taal verschil maar zeker ook het economische verschil was tussen de gewesten in Nederland in 1648 groter dan tussen de Europese lidstaten tegenwoordig. Wij zijn inmiddels gewend geraakt aan de dominante positie van Noord en Zuidholland in Nederland.

0
76 DaStef

@74 in veel woorden beschreven wat ik al eerder vermeldde... onderliggende conflicten die nooit opgelost waren.

0
77 TedjeR

@75

Niet zolang deze landen nog in belangrijke mate aan de tiet van Brussel liggen, en de steun voor Le Pen ligt in het verlengde van andere landen, ongeveer 20% van het electoraat zit op de rechtervleugel, dat is ook hier zo, maximale wat Geert en Derry kunnen halen ligt ongeveer op 35 zetels.

0
78 DaStef

Baudet for Premier !!!!!

5
79 xtremy

@77

De conflicten gaan terug tot het uiteenvallen van rijk van Karel de Grote

0
80 DaStef

@51

Beetje moeilijk om een quota te hanteren met open grenzen met vrij vervoer van goederen en diensten.

Besides, dit artikel spreekt je quota verhaal meer dan tegen
https://www.bkwine.com/news/spanish-wine-selling-in-france/

0
81 Zwartwit

@48
hoe zo destructief en desastreus?

oorlog dat is " destructief en desastreus"

Als ik om me heen kijk zie ik allemaal weldoorvoedde en onbeschadigde mensen met het voorrecht niet te weten hoe destructief en desastreus eruit ziet.

1
82 morandi

@81 gaat volgens mij verder terug, maar dat is niet relevant voor de zoveelste miskleun van Baudet met betrekking tot WO1

1
83 TedjeR

Grappig dat iedereen roept dat nationalisme de reden is voor de oorlog maar het is niet nationalisme maar de drang van machtsexpansie die de reden van oorlog is. De EU is zo'n orgaan dat juist uit is op machtsexpansie....daar zit het gevaar, niet bij nationalisme als (fanatiek) aanhanger van je eigen natie-staat.
Overigens wordt ik ook niet warm van de tweet van Baudet maar wat het artikel erbij haalt is gewoonweg onzinnig.

2
84 Salitos

Baudet blundert....
Next.

0
85 Hadjememaar

@15 Klopt, het is ultra rechts!

0
86 dummydum

@84 het grote verschil is dat de EU op zich helemaal geen macht heeft, de nationale regeringen zijn uiteindelijk gewoon de baas en bepalen het programma van de EU.
Itt die ouwe machthebbers die inderdaad graag gebied wilden hebben om hun persoonlijke macht uit te breiden.
Die ouwe Duitse keizer had gewoon een minderwaardigheidsprobleem, zijn neven hadden veel meer land onder hen.

0
87 streek

@53

Ik moet de geschiedenis bewijzen, zoals het in de geschiedenisboeken staat opgetekend? Goh, stop toch eens met het lezen van die nazipropaganda. Zo te lezen wordt u daar niet echt intelligenter van.

0
88 Borealis

@88 Zie @72 . Los van de holocaust en WOII zou je van Hitler een heel warm socialistisch gevoel moeten krijgen. Joop den Uyl kreeg dat ook tijdens zijn Duitse studiereis in de jaren dertig.

1
89 Dune

@89

Gelukkig ben ik u niet. Heb totaal geen gevoel, nog begrip voor uw nationaalsocialistische gevoelens.
Voor mij valt u dan ook onder het uitschot van de maatschappij.

0
90 Borealis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

21 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

31 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

32 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

34 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

36 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Nickiitheboss OnlyfansTeens Drunk PornScarey PornTransexual GloryholeLingerie CreampiesLinda Cardellini NudeKardashian NudeSazóndepuertoricoPornogay CaserosTraci Lords NudThat Malicious AgeAlyssa_pusyBlue Film InCumshots JapaneseLatina Interracial PornYesporn Please ComShort Stack PornXxx Full Hd Video IndianDesi Sex New SiteRachel May RoseMexican Aunt PornCoco Chat .frXcam PornNovinha PornoMia KhalifaxnxFat NudeJaboltvSamaporno.comThelilyolsen NudeChrissy Teigen. UdeSex+Morgpie LeakBeatriz CorbettAfrican Porn MoviesSexy Hd Indian VideosSex Mms LatestSpit On My DickNude AmrapaliGordibuenaspornoRedhead CuckoldXxx MohiniAdriana Chechik LesbianMom Son Talking DirtyBest Webcam Porn SitesBandes Dessinées PornographiqueFilming NudesWomen Men NakedPublic Pick UpsNadia Jay PornFreeuse ComNedia Ali XxxBest Ebony PornostarsLesbiam XxxGina GersonXvifeos.xomSixxcPoop PornAnime SexpornStaci SilverstoneCharlotte CarmenXx VidsMalayalam Romantic SexSexshotSex Bollywood SceneCatra PornHentia UnsencerdChamstwrBig BulgeRajini Sex VideoXxxvvideosHindi Porn With SoundCute Nude TeenagersLesbian Bondage OrgasmGayporn NextdoorYorpornoTop Porn SitsNew Xxxxxx VideoPersisn PornBrickzilla OnlyfansMissionarie PornU138305077Xxx Videos TrainGrand Daddy AssjobYour_desssert CamDeep Fake NudeTukif PornosOlder MaturepornGuys In SpeedosXvideos SuhagraatMommy FuckLookathernow PornSavysummer NudeKendra XnxxCorinnakopf SextapeBrother And Sister Sleeping Sex VideosSex Vedios Of IndiansShe Hulk SexyBrazzers Hd Movies DownloadKrista AyneJapanese Sex ToyHijaabi PornXnxx KoernDeku R34ChloekreamsChudai Sex StoryCut Ki CudaiMaduras.vomServipornoListcrawler TampaSamba PornográficoOld Man HentaiSexy ChicksClash Of ClanshentaiSunny Leone Hard Fucking VideosHindi Sexy ChudaiOdia Sex DownloadXxx Sunny Leone Video SexMom And Son Sex Videos Tamil91prony.Bobs Burgers PornXxxxxxxxxxxdMoeka MaruiXxxmomsanDesi Bhabhi ToiletPorn 3d GameCumshot To The FaceXxx MasangeSameera Sex VideoSali Ke Sath XxxRussian Teen PornoStar Wars Porn MovieThisvid.comChicas CachondasMikaylah PornFemboy Hypno PornBlowvrOk Porn XxTüek PornAmericannaughty PornEbony Anal BbcRim BbcJablrtvHengaiScarlit Scandal TwitterDeflorationSex MoansDesi Bf OpenHentaied Full VideoAunti Sex ComCfnm Femdom