door Havermout in Binnenland  ·  190 Reacties

  • 11
  • 1148x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

151 Chat Baker

@138 Ikzelf kom uit de zwarte gemeenschap in NL en leef er nog steeds middenin. Nagenoeg alle zwarten die ik ken - vooral zij die net als ik hier geboren zijn - zijn het (stilzwijgend) eens met de anti-zwartepieten actiegroepen, maar sommigen onder ons voelen zich er tegelijkertijd een beetje ongemakkelijk bij en willen er dus niet openlijk mee geassocieerd worden. Je bent als zwarte namelijk getalsmatig nu eenmaal zwaar in de minderheid; het stikt hier immers van de blanken en andere niet-zwarten, vooral in de dorpen en randgemeenten. Dat alles neemt niet weg dat wij zwarten de ontwikkelingen met tevredenheid gadeslaan.

9
152 Black65

@146 Deels mee eens. Zowel de pro's als de anti's zouden hun acties op gepaste afstand van de kids moeten voeren. Een kenmerk van felle strijd is echter dat grenzen dikwijls worden overschreden.

2
153 Black65

@153 Die reactie waardeer ik. +

0
154 Cody

@152

Maar denkt u werkelijk dat racisme verdwijnt met het verdwijnen van de figuur zwarte piet? Dit is toch symboolpolitiek van het zuiverste soort, met name de snelheid waarin men een traditie wil veranderen, tradities ontstaan geleidelijk en veranderen geleidelijk. Wat er nu wordt bereikt is dat deze symboolpolitiek wat graag wordt aangegrepen om ongefundeerde angst te voeden, en dat je de situatie krijgt dat mensen serieus de hakken in het zand gaan zetten, waarmee je verder weg bent dan ooit.

Waar ik mij overigens het meest aan erger is het gemak waarmee de Amerikaanse cultuur wordt gespiegeld aan de Nederlandse, Blackface IS Amerikaans, en de positie van de afro-amerikaan was aanmerkelijk slechter dan die van de donkere Nederlander hier, de emancipatie van de donkere Nederlander liep min of meer gelijktijdig met de emancipatie van de Nederlandse arbeider.

Desondanks zijn er wel degelijk zaken waar je wel degelijk kwaad over moet maken met name de politieke vertegenwoordiging van de donkere Nederlanders. Daar zou u zich druk om moeten maken ipv een zwartgeschminkte clown zoals zwarte piet

0
155 DaStef

@155 Aanmerking op uw eerste alinea: wij zwarten maken ons daaromtrent geen enkele illusies over. Sterker nog, sommigen onder ons maken van de nood een deugd door hun tere zwarte kroost erop te wijzen dat eventuele (toekomstige) slechte schoolresultaten uiteindelijk zullen uitmonden in een marginaal bestaan à la ZP - lees het zwarte knechtje op de onderste sporten van de maatschappelijk ladder.

Uw tweede alinea: Hier heeft u deels een punt, in zoverre dat de ontwikkelingen maar eveneens de black culture van onze zwarte rasgenoten in de VS door westers-georiënteerde zwarten wereldwijd, waaronder in NL, respectievelijk op de voet worden gevolgd en grotendeels geabsorbeerd. Zo wekt de ongekende agressie van het blanke Amerikaanse politiekorps tegen zwarte rasgenoten aldaar onder zwarte Nederlanders enorme woede op en genereert het een dieper wordend wantrouwen en haat tegen alles wat wordt geassocieerd met de blanke identiteit, zoals jullie geliefde zwarte knechtje hiero.

Uw laatste alinea: Daar is reeds een begin mee gemaakt: onze zwarte heldin Sylvana Simons - zo verguisd op dit forum, timmert thans aan de weg.

3
156 Black65

@156
door Uw reactie, eerste alinea, bevordert de chantage (door opvoeders) zelf de discriminatie
triest!

tweede alinea, idem, Nederland is vooralsnog geen VS

derde alinea, persoonlijk zou ik mevrouw Simons geen heldin noemen
maar dat is ws persoonlijke smaak

1
157 Grootmoeder

@152 Ook eens langs gaan bij BraboNeger, die zeikt niet zoveel op deze draadjes. Zwart is zwart, en Wit is wit.

0
158 briand

@158 Zwart is inderdaad zwart.

1
159 Black65

@156

Ik dank u voor uw reactie, en ik weet nu waar ik u moet plaatsen en uw reacties.

0
160 DaStef

@157

Black65 is een onvervalste internettrol en een hele briljante bovendien,
*ben onder de indruk

1
161 DaStef

@152 : " Dat alles neemt niet weg dat wij zwarten de ontwikkelingen met tevredenheid gadeslaan."

Kun je mij a.u.b. uitleggen waarom je géén verschil ziet tussen mensen met jouw donkerbruine huidskleur en iemand die pikzwart is gemaakt met SCHMINK en juist door die (onnatuurlijke) rode lippen en grote oorbellen eruit ziet als een sprookjesfiguur?

De mensen die nu protesteren willen de schmink verwijderen laten en juist die schmink geeft het overdrevene van de sprookjesfiguur Zwarte Piet aan.

Donkerbruin is toch echt anders dan schmink pikzwart?

Let op : Deze vraag is héél serieus mijnerzijds en absoluut niet bedoeld om donkerbruine mensen voor gek te zetten!

0
162 =*(++)*=

@161
Black65 heeft 't recht zijn mening te spuien, net zoals U en ik
blijft wel staan, dat zijn actie reacties oplevert

zelf ben ik niet zo van opgelegd pandoer en het 'wij contra jullie' verhaal
werkt averechts volgens mij

*nb ben er niet van onder de indruk

1
163 Grootmoeder

@163

Natuurlijk heeft de heer Black65 dat, alleen als ik naar deze mening kijk kan ik mij moeilijk aan de indruk onttrekken dat ik te maken heb met een verdomd goede internettrol

0
164 DaStef

@164
zolang U en ik zelf kunnen lezen, interpreteren en reageren
heeft meneer/mevrouw Black65 weinig tot geen invloed...

1
165 Grootmoeder

Racistische karikatuur? Sinds wanneer is het hulpje van Sinterklaas die door de schoorsteen kruipt en daardoor zwart word racistisch? Het gaat over het verhaal van de bisschop van Myra die kinderen cadeautjes gaf. Niks met slavernij of al die fratsen

1
166 Jan met de korte achternaam

Terug naar het land van oorsprong met dat tuig. Ze integreren niet en willen dat wij ons aanpassen aan hun achterlijke culturen. Geert, kom er maar in.

1
167 samcash

* Verwijderd door de redactie *

168 lomo saltado
169 Sempre

* Verwijderd door de redactie *

170 Chat Baker

@162 Kunt u mij op uw beurt uitleggen waarom uw geliefde zwarte piet tot voor kort kroes haar had en een Surinaams accent ? En hoe komt het dat het gezicht van jullie geliefde zwarte piet pikzwart is van het meermaals door de schoorsteen te zijn gegaan, terwijl zwarte piets witte kraag steevast smetteloos wit blijft....?

4
171 Black65

@171 : In sprookjes / verhaaltjes kan van alles wat in het echt niet kan.

Zo ook bijvoorbeeld een Kerstman met een vliegende slee getrokken door herten.

En een Paashaas die eieren verstopt.

0
172 =*(++)*=

@171 : Bovendien : Ooit wel eens een mens door een schoorsteen met een zak cadeautjes door een schoorsteen naar beneden zien zakken waarbij de cadeautjes nooit zwart zijn geworden van het roet?

1
173 =*(++)*=

@172 U refereert naar sprookjesfiguren... Waarom worden levensechte zwarte kindjes dan jaarlijks steevast op pesterige wijze door hun blanke leeftijdsgenootjes uitgemaakt voor de "sprookjesfiguur" zwarte piet?

4
174 Black65

@173 Nogal wiedes, de cadeautjes bevinden zich immers IN de zak...

3
175 Black65

* Verwijderd door de redactie *

176 Undertaker

@174 Waarom worden mensen uberhaubt uitgescholden, iedereen heeft daar wel eens last van, en onder kinderen komt dat veelvuldig voor, en niet alleen ZP. Denk aan “ Dikzak, Rooie, Kaaskop etc. Daar moeten ouders inspringen. Get over it.

0
177 lisaaatjuh

@176 De harde realiteit zul je bedoelen...

2
178 Black65

* Verwijderd door de redactie *

179 Undertaker

@177 "Get over it?" Dat is uw mening. "Beat it", is voor ons zwarten in deze kwestie slechts de enig juiste formulering.

2
180 Black65

@180 “ Ons zwarten” wil je niet spreken in de naam van alle zwarten, mijn buurman vindt het maar allemaal onzin. Zeg maar “ Onze zwarten in Amsterdam” dat kan wel kloppen en aangezien ik niets meer heb met A’dam boeit me het niet eens.

0
181 lisaaatjuh

@174 : Mijn donkerbruine (niet ZWARTE) kleindochter heeft nergens last van.

Die weet donders goed dat Zwarte Piet ZWART is door schmink te gebruiken en dat dat een andere kleur is als die van haar.

Zie verder @174 !

Toen ik als 8-jarige een bril moest gaan dragen waren de pesterijtjes dagelijkse kost.

Leer je kind van jongs af aan om te gaan met pesterijen. Maak ze weerbaar!

0
182 =*(++)*=

@175 : En al die grote cadeaus dan die niet in een zak passen?

0
183 =*(++)*=

@180 : Onze prachtige donkerbruine kanjer heeft als kind al geleerd niet op pesten over haar huidskleur te reageren omdat het alleen maar héle domme mensen zijn die dat doen! Mensen die zodra de zon gaat schijnen in het voorjaar proberen ook zó bruin mogelijk te worden omdat ze in feite jaloers zijn op die mooie kleur.

En als je valt en je hebt bijvoorbeeld een schaafwond op je knie dan ziet de wond er onder dat hele dunne velletje huid en net zo uit als als bij blanke kindjes!

Dat het belangrijk is hoe ze in haar hart omgaat met haar medemens en het hart van iedereen er exact hetzelfde uitziet.

0
184 =*(++)*=

@182 Wat uw kleindochter betreft: uitzonderingen bevestigen echter de regel.
Reactie op uw allerlaatste zin: vandaar ook dat steeds meer zwarte ouders hun kindjes waarschuwen voor de gevolgen van eventuele slechte schoolprestaties...hen wordt dus op niet mis te verstane wijze te kennen gegeven dat ze dan eenmaal volwassen eindigen als het zwarte knechtje van Sinterklaas!

4
185 Black65

@183 Uw reactie is een open deur.

4
186 Black65

@185 : Mijn laatste zin in @182 luidt : "Leer JE kind van jongs af aan om te gaan met pesterijen. Maak ze weerbaar!"slaat op ALLE kinderen gezien het de voorgaande zin.

Begrijp ja wel wat je verder zelf schrijft over de manier waarop "zwarte" ouders hun kinderen opvoeden? Met : "steeds meer zwarte ouders hun kindjes waarschuwen voor de gevolgen van eventuele slechte schoolprestaties...hen wordt dus op niet mis te verstane wijze te kennen gegeven dat ze dan eenmaal volwassen eindigen als het zwarte knechtje van Sinterklaas!."

Snap je nou zelf niet hoe ongelooflijk STOM het is je kind vol te proppen met dergelijke nonsens?

Noem je dat je kind opvoeden met EIGENWAARDE / ZELFVERTROUWEN, enz.?????

Man, man, man!!! Hoe krijg je het voor elkaar!!!!

0
187 =*(++)*=

@184 De praktijk is echter weerbarstig. Vandaar ook dat steeds meer zwarte ouders de nadruk leggen op het behalen van goede schoolprestaties voor hun zwarte pareltjes in de wetenschap dat als ze eenmaal de arbeidsmarkt opgaan hen bovengemiddelde tegenwind te wachten staat, tenzij ze genoegen nemen met een maatschappelijke positie die vergelijkbaar is met de klassieke piet.

4
188 Black65

@187 Wat voor jou nonsens is, is voor ons zwarten een beproefde wijze van opvoeden. Zo hebben de meeste van mijn neefjes en nichtjes hun hbo-opleiding voltooid en hebben thans een goed betaalde baan en een enkeling studeert zelfs aan de universiteit. Dat koloniale kinderfeest van jullie met zijn stereotype zwarte knechtjes is dus toch nog ergens goed voor... zolang zwarte scholiertjes er maar niet toe gedwongen worden hieraan deel te nemen.

3
189 Black65

@189 : "JULLIE" zijn helemaal niet zó zwart als een ZWART GESCHMINKTE ZWARTE Piet!

JULLIE zijn MENSEN net als iedereen! Bruine MENSEN en géén sprookjesfiguren zoals ZWARTE Piet, de Kerstman of de Paashaas.

Hartstikke normaal dus dat JULLIE kinderen goed kunnen leren.

Stap niet vrijwillig in de slachtofferrol.

Einde discussie mijnerzijds.

0
190 =*(++)*=

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@74 We kunnen best mensen hier opvangen alleen niet onbeperkt natuurlijk. Het zou al enorm schelen als de mensen die geen recht hebben om hier ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Tussenderegels
Automobilist aangehouden in België met 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes

Toch een wat lastiger te innen boete blijkbaar....

3 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@79 Ja best. Wat jij wil....

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Jongens allemaal een keppel op toch ?........

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@72 Het lijkt mij logisch dat zo'n oorlogssitutie mensen niet in de koude kleren gaat zitten dus dat kan de overheid ook zelf wel bedenken. Mis...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@77 Ik sneer niet in 71. F.O. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@76 Je weet wat ik bedoel , ze worden toegelaten en in veel gevallen krijgen ze een verblijfsvergunning....

9 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@75 Ik zit hele stukken hier te schrijven en dan kom jij met iets aandragen wat onderaan in mijn reactie staat waarna jij sneert: "Dat kun je ...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

maarten1234
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@24 ja, blijkbaar snapt dat domme westerse naive volk het niet... die laten de grenzen open staan voor nog 1000den idioten die wellicht een stee...

10 minuten geleden geplaatst door maarten1234

duurendaal
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

De NPO heeft er groot financieel belang bij dat de formatie mislukt: 200 miljoen en een grote reorganisatie van de bestuurlijke functies. Een '...

14 minuten geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Indian Latest New Sex VideoLisa Ann Anal SexMrdeepfakrCumshots SwallowingGoddess Alexandra SnowArtana AdinRachel SteelMalik DelgstyAnal PicSani Liyoni XxxAngela White All PornCreepshots PornTiktok AdultSocial Media HirlsJailyneojeda LeakHaley SpadePopular PornstarsKonan PornComucs PornKstie CummingsKandy Muse HeightKeerthy Suresh Nude FakeSquirting On DickAssamese FukingJp Porn MassageAsian CamgirlsFilme Adulto PornôXxvedioHaley Atwell HotBorntobeboundMia Khalifa HandjobDesi.anal_radiantrose_Hentai TeenMelhores Sites Pornográficos BrasileirosTeenass PicsSinful Deeds VideosPron Xxx VideoBbw TumbleRoc And SahyMonstercock CompIreland PornKrystiana TianaTelugu Bf FilmSuperstarxxxSneha Hot BoobsShemale Glory HoleAfrican PorngraphyKhalyla Kuhn NakedBudhi Aurat Ka Sex VideoPron TeensUllu Web SexHot Porn MmsBoobs CompilationChinese Sexy Video Full HdMai PornBig Boobs DownblouseBig Titties At The BeachRissa AnalPornography On TwitterTentical Porn ComicsEn5Pornografia EsexoAnal AsianXnxxvideos ComPose69Damplios成人 影视Susan Sarandon TittsGiant NipleLicking BallsGay Porn VidsHoby Buchanon Xoey LiValentina Nappi Xxx HdFree X Rated VideoNoeliaxxxEnglish Sex Aunty VideoXnxn PhotoDoja Cay NakedSquirt Big BootyسكسجماعيBrianna Beach Cant ResistLatest Full Porn MoviesRed Tube VdeosWife First Time SwingingSexy Nude BrunetteDorm DareNide Beach VideosHot Blonde Porn StarsMvangokittyXxx Video BloodingJasmine Sandlas PornCamsoda Couple Xxx ThreesomeJapan HentaiTop 10 HentWw Sex Video EnglishXxx Porn Star MovieCreamy SquirtPorn Night SleepingKissing In NudeLunathenoodle PornVirtualreality RedditFree Pornostar PicsBabosas.cokScarlett Johason NakedNatalia CoxxxEffycutiexx OnlyfansRule PornAriella Ferrera PovHd Porn FilmHot Indian Bhabhi BoobPorndish ComForced BjRomi Rain ShowerMom SonfuckPorn DwarvesMature Cam SexPorn Hd LesCheelai HentaiPoun HubSexiest Milf VideoBrazzers Hd MomMidget Anal PornEbony Car MasturbateMindy Kaling PornNatasha NivrMarathi Sex ComNew Xxx PornEmily PornSexy Hot Bhabhi PornKareena Kapoor Ka Xx VideoSexy TransgenderTomi Taylor PornstarCam4 FrenchPorn AgresivoFilmes Pornô Do BrasilHolly Madison NakedPorn At YogaJaybbygirlBangla Sex GolpoGeorgie Lyall SexSex With KamwaliKannada Sex OnlyBae EgyptKateeowenAbigail MorisHenti Huge BoobsHot Nude FuckDanny D All VideoEdyn Blair