Extreemrechts Duitsland: ‘Merkel blijft beter weg van herdenkingen WOI’

© AFP

De leider van de Duitse extreemrechtse AfD vindt niet dat Duitsland moet deelnemen aan de herdenkingsplechtigheden rond het einde van Wereldoorlog I. ‘We kunnen nu niet van kant veranderen, de overwinnaars steunen en naast mijnheer Macron door de Arc de Triomphe gaan lopen’, zei Alexander Gauland zondag op de Duitse zender ZDF.

pvm

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is al het hele weekend in Frankrijk om de Wapenstilstand, die zondag precies honderd jaar geleden werd ondertekend, te herdenken.

En dat is dik tegen de zin van extreemrechts. ‘Ik denk dat het verkeerd is om de geschiedenis te herschrijven en deel te nemen aan de overwinningsviering van de geallieerden’, zei AfD-leider Alexander Gauland zondag op ZDF. ‘Duitsland heeft de oorlog verloren, en het beleid dat WOI heeft veroorzaakt kende meerdere oorzaken’, zei hij. ‘Onder meer de Duitse klunzigheid’.

‘We kunnen nu niet van kant veranderen om de overwinnaars te steunen en door de Arc de Triomphe gaan lopen naast mijnheer Macron’, klonk het in een sneer aan Merkel.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen

Meest gelezen

Hoofdpunten

DS Shop & Acties

Meest recent