U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 11
Minister Carola Schouten laat een lijst opstellen van hondenrassen met een verhoogd risico op agressief gedrag. Daarmee wil ze het aantal bijtincidenten terugdringen. ...

6 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
9
2
2
LEES MEER OVER

Agressieve honden? Het gaat eerder om agressieve baasjes die de hond agressief maken.

1 Vrijbuitertje    
6 maanden geleden door Vrijbuitertje
6
Meld

Zijn de blokkeerfriezen nou weer de lul?

2 Hadjememaar    
6 maanden geleden door Hadjememaar
15
Meld

* Verwijderd door de redactie *

3 heatsink    
6 maanden geleden door heatsink

Zet die lui van KOZP er maar bij! ;-D

4 Platvis    
6 maanden geleden door Platvis
2
Meld

Zwart en afgressief zijn ze in ieder geval, hahaha

5 Platvis    
6 maanden geleden door Platvis
3
Meld

Er is geen enkel hondenras met een verhoogd risico op agressief gedrag. Dat agressieve gedrag stopt men erin tijdens de opvoeding/het africhten.

Als je een poedel agressief op gaat voeden, dan is het een gevaarlijke en agressieve hond. Als je een pitbull normaal met alle liefde opvoed, dan is het geen agressieve hond.

En als het gaat om het terugdringen van het aantal bijtincidenten, de kleinere hondenrassen, en dan vooral de Jack Russel, zijn ruimschoots oververtegenwoordigd binnen het aantal bijtincidenten. Maar ja, daar hoor je ze niet over, degene die er de ballen verstand van hebben en gaan puur af op hun onderbuik.

6 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
4
Meld

Oh, en tijdens het wandelen, welke honden blaffen er naar mi en/of mijn hond? Niet de grote honden hoor, maar de kleine keffertjes. De bekende kuitenbijters. Dat komt omdat men het idee heeft dat kleine hondjes lief en schattig zijn en niet afgericht hoeven te worden. De baasjes staan ook altijd maar dom te kijken, en doen helemaal niets aan het wangedrag van hun hond.

Maar, als mijn hond blaft, dan is het plotseling een agressieve hond. Dan is het plotseling niet okay dat een hond naar mensen blaft...

7 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
5
Meld

Er moet een verbod komen op agressieve honden en zeker moet het verplicht worden al dit soort bijtgrage honden te muilkorven.

8 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
6
Meld

@8 Wat zijn agressieve honden? De Jack Russel van de buurman die steeds naar je blaft wanneer je langsloopt is een agressieve hond.

9 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
3
Meld

@7 die grote agressieve honden blaffen dan misschien wel niet maar bijten gelijk zonder waarschuwing.

10 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
5
Meld

@10 Ik stel je een vraag, zou jij deze kunnen beantwoorden? Je hebt het namelijk alweer over grote "agressieve" honden, wat zijn agressieve honden?

Nogmaals, Jack Russels zijn oververtegenwoordigd wat betreft bijtincidenten, twee keer zoveel als pitbulls en rottweilers bij elkaar.

11 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
2
Meld

"Zwarte lijst"? Misschien niet zo noemen anders zijn die kanslozen van de Grauwe Eeuw en SS met haar clubje weer op de teentjes getrapt.

12 Bram brabant    
6 maanden geleden door Bram brabant
2
Meld

""Zo hield de American Veterinary Medical Association, ’s werelds grootste, 20 jaar lang bij welke hondenrassen “de meeste verwondingen en doden veroorzaken”. De conclusie was wel degelijk dat rassen die gekweekt worden om fysiek sterk te zijn en af te schrikken niet alleen de top halen, maar ook het vaakst zich tegen hun baasjes keerden".

Met de pitbull op 1 en de Rottweiler op 2. Uw Jack Russel komt niet voor in de lijst.
Dat ras wordt vooral gebruikt als waakhond. Veel lawaai, maar weinig incidenten.

13 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

@13 In Amerika, waar hondengevechten in sommige delen normaal zijn. Het gaat ook over door gefokte honden.

Probeer het nog eens. Jack Russel, waakhond? Haha, ga niet doen alsof je ook maar enige inhoudelijke kennis hebt.

14 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
2
Meld

Het punt is dat er een generatie is ontstaat die ergo verlengende honden nodig heeft zoals de Amerikaanse Bulldogs en aanverwant.
Leuke pup stoer doen tot een jaar stoer doen na 1,5 jaar moet ie weg niet leuk meer geen flikker geleerd en wordt lastig niet leuk is immers weinig tijd insteken.

Gevolg zie je momenteel bij de asiels.
Onhandelbaar bla en bla.
Gewoon geen fuck aan opvoeding gehad.

Ik ben voor een houdersbewijs van zeg maar 500 euro schrikt de meesten wel af.

15 Eastwood    
6 maanden geleden door Eastwood
5
Meld

@9 Blaffende honden bijten niet, die doen alleen maar stoer.

16 Reagurius    
6 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

@16 Klopt. Totdat de hond stopt met blaffen, en bijt. De hond blaft om je te waarschuwen uit de buurt te blijven, loop je toch langs met je hond bij die Jack Russel, kan de Jack Russel zomaar bijten. Maar nee hoor, dat is geen agressieve hond. Agressieve honden zijn alleen de zogenaamde "gevaarlijke" honden, die mensen gevaarlijk vinden vanuit hun onderbuik en verder nul komma nul verstand hebben van honden.

Domme kortzichtigheid van mensen, meer is het niet.

17 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
3
Meld

@9 Kleine hondjes zijn het ergste, inderdaad. Ik had een paar maanden terug nog ruzie met een onopgevoed teckeltje.
Gelukkig had ik toevallig mijn werkschoenen aan en greep 'ie in de stalen neus. Maar dat heeft dat kleine ettertje wel geweten want even op de rug liggen, deed 'm niet verkeerd. question

18 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@14 Waar staat dat het over doorgefokte honden gaat? Helemaal nergens.
En u gevechtjes doen niet ter zake in deze. Ook daar gaat het niet over.

19 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

Gewoon al die rassen verplicht muilkorven en honden bij bijtincidenten met mensen in laten slapen. Er zijn veel te veel katten en honden in dit land. Bezopen.

20 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
8
Meld

@19 "De conclusie was wel degelijk dat rassen die gekweekt worden om fysiek sterk te zijn en af te schrikken" -- Daar staat dat. Je hebt zelf dus niet eens gelezen wat je hebt gepost, curieus.

Verder gaat het over Amerika, niet over Nederland. Je bent appels met peren aan het vergelijken. En dan zeg je ook nog dat een Jack Russell een waakhond is. Haha, hilarisch!

21 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
1
Meld

https://nos.nl/artikel/2233317-veel-meer-incidenten-met-bijthonden-dan-gedacht.html

Het is een probleem dat slecht in kaart is gebracht.
Claudia Vinke van de Gedragskliniek voor Dieren van de Universiteit Utrecht zei dat er ook gedacht zou moeten aan een houdverbod voor eigenaren met een strafblad. Van de agressieve honden die in 2016 in beslag zijn genomen, had 16 procent van de eigenaren een strafblad, meldde zij.

22 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
12
Meld

@21 Ik ken ze maar al te goed, de boeren met een Jack Russel op het erf. U niet kennelijk. Echter, u geeft wel aan dat het pittige dieren aan. Dat is pas curieus te noemen

Bovendien zijn de conclusies niet waterdicht, zie @22 .

23 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
9
Meld

@18 De hond kan er niks aan doen. Ik kijk dan ook nooit de hond erop aan, maar de eigenaar. Het probleem is dat die bij een confrontatie vaak weglopen.

Welk hondenras dan ook is niet van nature agressiever dan de ander. Sommige rassen hebben eigenschappen om agressief te zijn, maar daar moet je ze dan wel op africhten. Zet een pitbull en een labrador in hetzelfde gezin, geef ze dezelfde opvoeding, en de pitbull is geen agressieve hond net zo min als dat de labrador dit is.

Geef ze een agressieve opvoeding, en het zijn beide agressieve honden.

24 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@20 2 Kangals hier en die ga ik toch niet muilkorven, dan maar even zitten. question

25 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@18 Huh moeten paardenboeren ook veiligheidsschoenen dragen?

26 Reagurius    
6 maanden geleden door Reagurius
0
Meld

@25 Als een kat bijt, dan hoor je niemand. Dan hoeft de kat niet af te worden gemaakt. Ik ken geen enkele persoon met katten die niet door hun kat(ten) is gebeten. Muilkorven die beesten, ook omdat ze vogels grijpen.

Om even aan te tonen hoe hypocriet en kortzichtig mensen zijn. question

27 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@24 Eens. Maar dat beestje moest even weten wie de baas is. question
En het probleem ligt eerder maatschappelijk dan bij de honden inderdaad. Idioten met 3 AmStaffs of Rotties in een rijtjeswoning is meestal al een goed teken van problemen zeg maar..

28 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@26 Nee, maar ze mogen het wel. En bij het handmak maken van 3 jarige paarden die nooit of nauwelijks een mens hebben gezien, doe ik het ook graag. question

29 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

De overheid wil gewoon niet dat gewone mensen honden hebben, althans groter dan formaat veldmuis, omdat zij dan gemakkelijker mensen agressief/dominant kunnen bejegenen zonder dat er enige vorm van reactie komt, behalve totale onderwerping. Honden reageren op gedrag van indringers, en de politie wil graag ogestoord onbeschoft en agressief kunnen doen. Een normale hond zal in de verdediging schieten, en dan gaat de politie gelijk schieten, krijgen ze gelazer mee.

30 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@28 Inderdaad, zo heeft hier iemand drie Alaskan Malamutes, en heeft met twee de grootst mogelijk moeite omdat ze in een rijtjeshuis wonen en de honden niet voldoende beweging krijgen. Zodra ze buiten zijn, willen er twee alle kanten op. De derde niet, die is al oud.

Zelfs in de losloop gebieden kan hij zijn twee honden niet loslaten, geen enkele controle over zijn honden, nul. Als die honden toevallig een keer een lastig kind tegen het lijf lopen, grote kans dat ze het kind grijpen.

Wat mij betreft is er een vrij simpele oplossing. Stel een cursus verplicht voordat je een hond (huisdieren in het algemeen) mag hebben, maar ga niet bepaalde hondenrassen straffen omdat mensen te achterlijk zijn om goed met ze om te gaan.

31 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@31 Verbieden werkt inderdaad niet. Zo was er al eens een pitbullverbod en hielp het nulkommanoppes in het aantal bijtincidenten.

32 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@31 Zo'n idioot moeten ze bij de rechter verbieden om nog huisdieren te houden.

33 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@30 Ik mag aannemen dat de politie ze gewoon afschiet en gelijk hebben ze.

34 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
6
Meld

@32 Verplicht muilkorven op straffe van 10.000 euro moet je opletten hoe het aantal incidenten op straat terugloopt.

35 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
5
Meld

@32 En door dat verbod had ik vanaf het kind zijn het idee dat pitbulls gevaarlijke honden zijn, ik vertrouwde ze niet ondanks dat ik toen al helemaal dol was op honden. Nu ben ik erachter gekomen dat pitbulls geweldige honden zijn, helemaal niet gevaarlijk of agressief. Dat is gewoon een label wat op ze is geplakt omdat mensen niet beter weten, en te dom zijn om zich aan de daadwerkelijke feiten te houden.

En in Nederland zijn nou eenmaal de kleinere hondenrassen verantwoordelijk voor de meeste bijtincidenten. Laten we daar maar een zwarte lijst voor gaan maken...

Vraag me ook wel af hoe ze dat met mijn hond willen gaan doen. Kruising tussen een Rottweiler, Duitse Herder en een Mastiff (recent achtergekomen bij een beter DNA onderzoek, verklaard waarom ze zo groot en zwaar is question). Is een Duitse Herder een agressieve hond? Is een Mastiff dit? De Rottweiler wel volgens de domme mensen...

36 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@35 Primitieve oplossing om elke hond maar te straffen.

37 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@33 Zijn Alaskan Malamutes nu gevaarlijke honden?

38 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Mooi. Wordt tijd

39 chouffleur    
6 maanden geleden door chouffleur
3
Meld

@36 Neuh, allemaal niet agressief wanneer het baasje ervaring heeft. question
1 van mijn vorige honden was een 80+ kg Boerboel die ooit voor hondengevechten was gebruikt. Iedere maand kwam de politie even op de koffie en altijd waren ze tevreden over z'n gedrag. Hij was gewoon altijd goed te pas. question

40 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@37 Hopelijk denken mensen dan beter na bij de aanschaf, neem maar een ander ras zonder die plicht. Abnormaal zoveel vleeseters mensen als huisdier houden. Krankzinnige vormen heeft het aangenomen. In een tijd waar alles naar de tering gaat door landbouw is het houden van vleeseters abject.

41 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
4
Meld

Een "zwarte" lijst??? Moet dat geen roetvegen lijst zijn?

42 greenmango    
6 maanden geleden door greenmango
0
Meld

@41 Ecologisch gezien moet je dan bij de kattenliefhebbers zijn.
Maar elk huisdier is vervuilend, ook de niet-vleeseters.

43 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@42 Getinte lijst. question

44 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@40 Ben op cursus geweest bij een bevriende Amerikaanse "dog handler" in het leger. En zo rond maart volgend jaar mag ik zelf honden opleiden tot militair/politie agent, want dan zit mijn opleiding erop. question

Boerboel, prachtige beesten! Ik heb ze zelf in Nederland nog nooit gezien. Mijn hondje schommelt zo rond de 85kg, hoe vaak ik mensen al niet naar de overkant van de straat heb zien lopen omdat ze bang waren... Sukkels haha.

@41 In plaats van morgen naar de lokale boer te gaan om vers geslacht vlees op te halen voor mijn hond, kom ik wel even bij jou langs voor een Drs. Mezun beentje. Het dijbeen graag, zit lekker veel bloed in, is mijn hond gek op!

45 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@43 Vleeseters heel wat vuiler dan andere dieren.

Tijd om de hond op te eten? Is een prima boekje in deze
https://www.amazon.co.uk/Time-Eat-Dog-Sustainable-Living/dp/0500287902

46 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
3
Meld

@22 Rastype Bijtindex % hondenbezit % hondenbeten.
Bull terriër 4,0 0,2 0,8
Jack Russell terriër 1,4 7,2 10,4
Rottweiler 3,6 1,0 3,5

https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/teckels-net-zo-gevaarlijk-als-pitbulls-wie-bijt-er-nu-vaak

47 Truffelaar    
6 maanden geleden door Truffelaar
0
Meld

@46 Waarom zeiken we dan over fosfaat? question

48 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@45 Dat klinkt als mooi werk. question
En ja, als er weer een Boerboel een baasje nodig heeft, meld ik me misschien wel aan. Uitstekende erfhonden zijn het, hoewel ik niet te klagen heb over Kangals hoor.
Het enige nadeel is dat ze bang zijn voor mijn schoonmoeder maar dat ben ik ook. question

49 Wild Rover    
6 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@47 Uit die getalletjes blijkt juist dat de eerste het gevaarlijkst is, ernstige beten, weinig bezit.
Zou je die cijfers inzake bezit van de jack Russels door trekken naar de Bulletjes 36x 0,8 = 28,8 dus bijna 3x zoveel incidenten als met Jack Russels en dan met een abnormaal hoge bijtindex dus veel schade..

50 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
3
Meld

Zwarte lijst? Oei, zwarte.....

51 janjoker    
6 maanden geleden door janjoker
0
Meld

@41 ,
Mensen kunnen veel minder huisdieren nemen, 2 dieren per gezin is meer dan genoeg. Sommigen hebben een halve dierentuin in huis.

52 Aragon    
6 maanden geleden door Aragon
0
Meld

Mensen, waarom wordt er altijd gefocust op de agressiviteit. Ik wordt liever 10 keer gebeten door een jack russel dan 1 keer door een pitbull! Een dergelijke vecht hond is der mate gevaarlijk in het geval dat deze bijt, dat dit een gevaar voor de samenleving is.

Je kunt dan ook wel een wolf mee op straat nemen en beargumenteren dat hij goed is opgevoed en dus niet gevaarlijk is.

53 KanielOutis    
6 maanden geleden door KanielOutis
1
Meld

@53 Ik denk dat jij de bokaal mee naar huis mag nemen voor meest domme reactie op dit draadje. question

Ten eerste wil de minister het aantal bijtincidenten terugdringen. Dus, Jack Russels moeten op de "zwarte lijst".

Ik wordt liever gebeten door een pitbull dan dat ik aan wordt gereden door een auto omdat de bestuurder niet op aan het letten is en onverantwoord bezig is. Daarom moeten auto's op de zwarte lijst. question

54 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@53 Oh, en vergeet niet dat je ook liever wordt gebeten door een Jack Russel dan door een Labrador, of door een poedel. Dus, van jou moet o.a. de Labrador ook op de zwarte lijst?

... Nadenken voordat je reageert zou al een stuk helpen. question

55 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@54 Je wilt die bokaal koste wat het kost zelf hebben, hè?

56 Hadjememaar    
6 maanden geleden door Hadjememaar
0
Meld

@56 Rustig aan. Mama is je broodjes aan het smeren, en dan kom het busje om je naar school te brengen.

57 Bluth    
6 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@57 Gezien uw avatar komt u niet geheel objectief over.

58 KanielOutis    
6 maanden geleden door KanielOutis
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

14 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

( Video ) Baudet: ‘Dit vraaggesprek is...
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet i...

1 dag geleden door Moskowfiets

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
De Vliegende Brabander
'Verzekeringspremies stijgen verder door extr...
@1Ik heb zondag nog extreem weer van dich...

1 minuut geleden door De Vliegende Brabander

Neobullseye
Aan de kiezers van Nederland...
@72 "FvD gaat eerst het referendum weer invoe...

1 minuut geleden door Neobullseye

Madman_K
Het concept 'ras' is een leugen...
@9 en ons DNA is 98% gelijk met een Aap.Dus...

1 minuut geleden door Madman_K

Bluth
Hoeveel dode kinderen is jouw twijfel waard?...
@832 "Uitgaande dat je vermogen tot begrijpen...

1 minuut geleden door Bluth

Civ
‘Wil Baudet straks ook de sharia invoeren?...
Volgens mij hadden we hier in 1850 ook geen s...

2 minuten geleden door Civ

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig