U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 34
De zware vervolging van rechtse activisten, waaronder de Zwarte Pietactivisten, staat niet in verhouding tot de aanpak van ander activisme. Het werkt maatschappelijke tegenstellingen in de hand, stelt mr. Jasper Endeman. ...

4 maanden geleden door Mrs. K

REAGEER MET EEN EMOJI
21
1
1
1
LEES MEER OVER

© Goldrush (die de link eerder in een ander draadje plaatste)

1 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

“Ik kan me goed voorstellen dat dergelijke acties vervolgd worden, maar dan moet dat consistent gebeuren.“

Precies. Het opleggen van een straf is terecht, maar dan in alle andere gevallen ook vervolgen.

2 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Het niet consequent zijn is voor nu misschien het gemakkelijkst. Korte termijn makkelijk zeg maar.

3 Al    
4 maanden geleden door Al
1
Meld

Politieke zaak. De D66'ers willen even aan opstandige boeren laten zien wie de baas is.

4 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
2
Meld

Wel geinig hoe een oud-opperrechter Wilders verweet de stoelpoten onder de rechtsstaat weg te zagen. Even in de spiegel kijken, makker. question

5 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
2
Meld

@2 Dat is precies waar het om gaat, voor iedereen moeten dezelfde regels gelden. Ik krijg soms wel eens het idee dat bepaalde groepen minder snel vervolgd worden, dat ze bij het OM bang zijn voor een opstand (bijvoorbeeld van Erdoturken) of omdat bepaalde groepen in deze samenleving er een handje van hebben om bij elke vorm van kritiek de racismemekaart te trekken. Behoorlijk wat mensen laten zich emotioneel gijzelen door mensen die dat soort naar methodes toepassen, wat tot gevolg kan hebben dat agressieve figuren of mensen die het slachtoffer uithangen er makkelijker vanaf kunnen komen dan mensen die zich niet zo opstellen.

6 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

Ja, dat moet maar eens uitgelegd worden waarom het OM wel de blokeer Friezen vervolgt, en al die andere wegblokeerders niet.
Het OM meet met 2 of meerdere maten en heeft geen blinddoek om.
Echte levensgevaarlijke wegblokkades,s van toeterTurken in trouwstoeten worden niet vervolgd, die kunnen doen en laten wat ze willen.

7 Marrie    
4 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Die club heeft al aangekondigd dat op veel plaatsen tijdens de intocht gedemonstreerd gaat worden... Ik hoop dat er dan ook heeeel veel wegblokkades zullen zijn... en dat de kinderen een fijn feest hebben....

In DenHaag is een verbod om te demonstreren op het Plein... Die club gaat er nu over nadenken of ze wel of niet gaan demonstreren... HET IS EEN VERBOD.... hebben ze watjes in de oren???? En doen ze het toch... hoop ik dat ze bij kop en kont gepakt worden door de politie.... Nee Sinterklaas heeft nu een heeeel rauw en naar randje gekregen door deze neuzelaars!!!

8 Sempre    
4 maanden geleden door Sempre
1
Meld

@6 Een zaak met hoge publieke waarde heeft prioriteit bij Justitie en de Rechtbank.
Ze willen laten zien dat ze er bovenop zitten of een statement willen maken.
Het tegendeel maakt niemand mij meer wijs.

9 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

Ben je blank ben je gewoon de lul bij de justitie dat is nu heel duidelijk geworden en hopelijk komen hier kamer-vragen erover!!!

10 vis    
4 maanden geleden door vis
2
Meld

Heel duidelijk dat het niet consequent is.

"Veel aangehaald is de blokkade op de Erasmusbrug door anti-Pietenactivisten met spandoeken ”verkeer gestremd wegens racisme”. De intocht van Sinterklaas liep daardoor vertraging op. De anti-Pietactivisten werden niet vervolgd. De politie zei ervan: „Er is niemand aangehouden, dat is wel het laatste wat we willen op een dag als vandaag, het is een kinderfeest.”"

11 TheoTheo    
4 maanden geleden door TheoTheo
1
Meld

@8 Ik hoop dat ouders zo slim zullen zijn om met hun kinderen naar intochten te gaan waar de anti-pieten de boel niet komen verzieken. Als al die mensen die zo graag roetveegpieten willen zien nou eens met hun kinderen en kleinkinderen naar de landelijke intocht gaan dan kunnen ze daar gezellig kennismaken met kozp en ervaren hoe ontzettend "verdraagzaam" die anti-pieten zijn. Het lijkt me bijzonder geestig als er alleen maar van die kozp-meelopers met hun kinderen staan en dat die dan alsnog voor racist uitgemaakt worden door de anti-pieten.

12 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

Artikel is alleen voor abonnees...

Overigens ben ik een beetje allergisch voor Reformatorisch: alleen het stigmatiserende "zware vervolging" is al een typisch reformatorisch frame...

De "blokkeerfriezen" hebben zelf hun statement in de openbaarheid willen halen, dat de rechtbank daar op inspeelt gebeurt sowieso in dat soort situaties.

Consequent zijn, daar is jurisprudentie voor. Niet iedere zaak is exact gelijk, omstandigheden worden altijd meegewogen door vrouwe justitia.

13 Manja    
4 maanden geleden door Manja
32
Meld

@11
Een brug in de binnenstad met een maximum snelheid van hooguit 50 km per uur is GEEN SNELweg.

14 Manja    
4 maanden geleden door Manja
25
Meld

@13 Ik houd ook niet van Fienen. Maar ook niet van extreemlinksen. question

15 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@9 Dat denk ik ook. En ik ben dan ook zeer benieuwd of demonstratieverstoorders als Laat ze niet lopen of moskeebezoekers ook aangepakt gaan worden nu er een precedent is.

16 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@15
Ik houd niet van die slappe hypocriete linkse Nederlanders met name die kort geknipte hysterische manwijven.
Je kent ze wel, meestal zijn het de namen die eindigen op een A.

17 Mesjokke    
4 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

@13 Over het reformatorisch Dagblad kan en mag je dat in Nederland gewoon zeggen, maar als je zoiets zou zeggen over een Islamitisch dagblad dan zou je meteen voor racist uitgemaakt worden.

18 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

19 heatsink    
4 maanden geleden door heatsink

@16 Met Justitie ben ik allang klaar. Dat zijn gewoon een stelletje incapabele idioten (en daar heb ik mijn persoonlijke redenen voor).
Natuurlijk niet. Dat komt politiek niet uit en er zijn geen meerdere strafbare feiten gepleegd. De laffe honden.

20 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@16 Ze zullen wel moeten bij het OM, ze liggen onder een vergrootglas en de hele bevolking kijkt mee. Als ze dat soort zaken nu niet op dezelfde manier behandelen dan zal de polarisatie in Nederland alleen maar toenemen.

21 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
3
Meld

@17 Hier hebben we modewinkels voor Hem en Kort Haar. question

22 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@14 Daar gaat het niet om. Het is bizar dat zoiets niet vervolgd wordt. Ook dat was gevaarlijk en had tot ongelukken kunnen leiden en ook was er sprake van dezelfde “dwang” als waarvoor de blokkeerfriezen veroordeeld zijn.

23 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@14 Bovendien is de Erasmusbrug niet zomaar een bruggetje in de binnenstad maar een belangrijke en drukke verkeersader. Naast het gevaar denk ik dat de economische schade door een blokkade minstens even groot is als bij het blokkeren van de A7.

24 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

De rechtbank neemt dit alle verdachten zeer kwalijk. Het recht om te demonstreren is een grondrecht. Verdachten hebben het recht echter in eigen hand genomen. Eigenrichting kan in een democratische rechtsstaat niet worden getolereerd. Het reguleren van betogingen en het handhaven van de openbare orde en veiligheid zijn taken van de overheid en niet van (groepen van) individuele burgers.

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Werkstraffen-voor-blokkeerders-A7-en-initiatiefneemster-blokkade.aspx?pk_campaign=webcare&pk_medium=social&pk_source=twitter&pk_content=uitspraken-en-nieuws

25 Yesterday    
4 maanden geleden door Yesterday
27
Meld

@25 En de arrestaties en veroordelingen van boze Turken toen er speklapjes gebarbecued zouden worden? Juist, ja..

26 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@9 Afgelopen donderdag waren er bij Pauw twee hoofdofficieren van justitie die nu allebei van plan waren om rechter te gaan worden. Ze klaagden over de enorme werkdruk en dat kwam volgens deze mensen o.a. door onzinnige zaken en toen lieten ze als voorbeeld de aangifte van Wilders tegen Rutte en de aangifte van Baudet tegen Ollongren zien. Vervolgens werd er nog even bij gezegd dat ze daardoor geen cold cases konden heropenen, dus eigenlijk kwam het er zogezegd op neer dat ze door wilders en Baudet geen verkrachters en moordenaars op konden pakken. Dat soort mensen zijn de rechters van morgen, die kunnen volgens mij onmogelijk op een onbevooroordeelde manier bepaalde zaken behandelen en dat vind ik echt erg. Ze lieten dan weer niks zien over de anti-pieten die een kort geding aangespannen hebben om de landelijke intocht van sinterklaas tegen te houden, terwijl dat nu heel actueel nieuws is. Heel apart allemaal.

27 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

@27 Nutteloze kutambtenaren. Zeiden ze ook wat over de voorgedrukte massa-aangiften tegen Wilders?
Ik schat van niet. question

28 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

Heel exact bekeken is de vervolging van de blokkeer Friezen eigenlijk (helaas) wel consequent.

AFA, Grauwe Eeuw, KOZP (allen in potentie terreurgroepen en schuwen het geweld niet) en Marokkaanse terrorjeugd in zwembaden worden nooit vervolgd. Alle mensen die autochtoon én voor behoud van onze cultuur zijn worden per definitie wel vervolgd.

Maar dat komt omdat vrouwe Justitia haar blinddoek allang heeft afgedaan, het zwaard in haar hand heeft vervangen door een kromzwaard en de weegschaal met valse gewichten werkt.
Nederland is geen rechtsstaat meer.

29 Pxf7+    
4 maanden geleden door Pxf7+
3
Meld

Idd, goed artikel, we hebben juist als samenleving de trias politica gevormd, om dingen in goede banen te lijden, door goede observatie in tijd en ruimte, immers nu is het 2018 and iets anders als 1863 etc.

Maar de kern blijft, afspraken maken hoe we willen samenleven door kritische observatie.
Denk nu eens de trias politica weg als vb, die in mijn ogen ernstig gefaald heeft.
Denk het weg, en zet 1000 mensen samen voor kritisch overleg en observatie.
Wedden dat na dagen overleg, het onmogelijk is, dat er een gezamelijke statement is van zoiets als, verschillen vechten we uit op een kinderfeest in bijzijn van kinderen?
Nee, gezamelijk zou iedereen zeggen, kinderen op een kinderfeest laten we met rust, als het om volwassen verschillen gaat, ook als de verschillen van mening en observatie extreem groot zijn.
**
Waarom het nu al jaren fout gaat, en kinderen geintimideerd en belaagd worden is mij een raadsel, en geeft in mij ogen aan het volledig falen van de trias politica.
-wetgevende macht heeft gefaald, om een wet te maken als, kinderen op een kinderfeest laat je met rust.
-wetgevende macht heeft niet geluisterd naar 99,99% van haar burgers die op politieke partijen als wetgevende macht stemmen.
-uitvoerende macht heeft in dit geval ernstig gefaald door het OM circus en niet onafhankelijk rechtspreken van een rechter, immers rechtsongelijkheid in andere gevallen.

Quote ==> De uitvoerende macht is verantwoording schuldig aan de wetgevende macht, de wetgevende macht is vervolgens verantwoording verschuldigd aan de burgers. De burgers hebben invloed op de wetgevende macht door middel van verkiezingen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Trias_politica

30 Goldrush    
4 maanden geleden door Goldrush
0
Meld

@2 Is het trouwens zo dat jij de afgelopen tijd wat anders naar de hele toestand bent gaan kijken of zie ik dat verkeerd? Ik dacht me vaag te herinneren dat jij zei dat je al die zaken niet met elkaar kon vergelijken, maar het kan ook zijn dat het een andere reageerder dat gezegd heeft.

31 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

@28 Daar zei hij inderdaad niks over....

32 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
2
Meld

@31 Ik heb er altijd hetzelfde naar gekeken: wel straffen, maar dan ook iedereen.

33 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@25 zo een citaat heeft alleen nut als je een overheid hebt die zorgt voor openbare veiligheid. door de met geweld dreigende kozp bij feestende kinderen toe te laten, voldoet de overheid niet aan haar taak en moeten burgers dus die functie over nemen.

34 Merlinswit    
4 maanden geleden door Merlinswit
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

35 Black65    
4 maanden geleden door Black65

@35 Vind ik ook, zwarte piet is een voorbeeld van het recht op vrije meningsuiting, alles wat daar tegen is moet keihard afgeserveerd worden.

36 chouffleur    
4 maanden geleden door chouffleur
4
Meld

Hoe vaak zijn er geen acties geweest waarbij bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs de snelwegen of grensovergangen blokkeerden. Heeft het OM toen deze figuren voor de rechter gesleept? Ik kan het me niet herinneren.

Het OM moet nodig eens wat cursussen volgen waarom rechtsongelijkheid niet past in ons land.

37 PFL    
4 maanden geleden door PFL
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

38 Uitede aka Espede    
4 maanden geleden door Uitede aka Espede

* Verwijderd door de redactie *

39 Yiroesh    
4 maanden geleden door Yiroesh

@36 Prima, hoe meer antecedenten voor de pro-piet-criminelen, hoe beter.

40 Black65    
4 maanden geleden door Black65
14
Meld

@38 Doe wat je niet laten kan, jullie zwarte pietje is hoe dan ook bezig het veld te ruimen. Zo zijn inmiddels 52% van de jongeren tegen dat racistische icoon.

41 Black65    
4 maanden geleden door Black65
21
Meld

@39 Is dat zo? Zo ja, waarom zijn wij zwarten dan jullie slaven niet meer en waarom hebben jullie ons zwarten dan nog niet uitgeroeid??? Wie is hier ondertussen dan de domme....

42 Black65    
4 maanden geleden door Black65
26
Meld

@42 Jullie? Ik ben niet wit...

Beetje raar verder dat uitroeiing van de ander kennelijk jouw idee van slim is...

43 Yiroesh    
4 maanden geleden door Yiroesh
2
Meld

Dave Roelvink rijdt met 180 km per uur over de snelweg waar 100 de limit was, met een behoorlijke slok op namelijk 2.5 maal het toegestane promillage.
Zijn straf 1500 euro boete, een half jaar rijontzegging en 40 uur werkstraf.
Dus wat is recht en wat is krom bij het O.M.
Blokker Fries 240 uur werkstraf is dus buiten alle proporties.

44 welofniet    
4 maanden geleden door welofniet
1
Meld

@14 Goh moet het dan persé een snelweg zijn om de verkeer veiligheid in gevaar te brengen?

Artikel 5 - Kapstokartikel
Het is eenieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt, of kan worden veroorzaakt, of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. question Tja....

45 Widaan    
4 maanden geleden door Widaan
1
Meld

@42 "Wie is hier ondertussen dan de domme...."
De reactie laat zien dat we ons niet hoeven af te vragen wie hier nu de domme is!
" waarom hebben jullie ons zwarten dan nog niet uitgeroeid"
Wat een achterlijke reactie!, wij "roeien niemand uit", de "zwarte pieten"komen uit hun zelf, nu met bootladingen tegelijk deze kant uit! Zijn we toch nog niet zo slecht als jij verondersteld! s/on

46 Widaan    
4 maanden geleden door Widaan
0
Meld

Lekker belangrijk wat een auteur op een of ander obscure webpagina vindt

47 krek    
4 maanden geleden door krek
9
Meld

@7 "Het OM meet met 2 of meerdere maten en heeft geen blinddoek om. "
Dat mag ik toch hopen dat die geen blinddoek om heeft.

48 RobP    
4 maanden geleden door RobP
8
Meld

@42 Hoe is het mogelijk dat een blanke minderheid eeuwenlang de wereld heeft gedomineerd?

49 RobP    
4 maanden geleden door RobP
8
Meld

Maak ze gewoon allemaal spierwit. Wit van de schoorsteen as.

Ben echt benieuwd wat daar dan weer over gejankt zou gaan worden

50 Hefan430    
4 maanden geleden door Hefan430
7
Meld

Ik mag het niet lezen omdat het zondag is question

Maar wat ik dan wel kan lezen ben ik het wel mee eens.

51 meneer van het nieuws    
4 maanden geleden door meneer van het nieuws
0
Meld

@25 eerder hadden ze er geen enkele probleem er mee.
Dat is nou net het probleem.
Je moet in de uitspraken wel consequent houden.
Nu slaat die uitspraak nergens op.
Nu is de uitspraak duidelijk politiek getint.

52 meneer van het nieuws    
4 maanden geleden door meneer van het nieuws
0
Meld

Met 2 maten meten gebeurd sowieso wel, neem dit geval:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/185118/Pool-krijgt-taakstraf-voor-doodrijden-2-jarig-kind-uit-Heesch-en-haar-opa-en-oma

Voor het tegenhouden van racismeroepers (relnegers) een eis van 240uur..

53 greenpollo    
4 maanden geleden door greenpollo
0
Meld

@41 "Zo zijn inmiddels 52% van de jongeren tegen dat racistische icoon"

Voordat zij met jong zitten, zijn we inmiddels een decennium verder... als het niet meer is. Tot die tijd....

54 Congo    
4 maanden geleden door Congo
2
Meld

Aanvulling @54

Ergo, mijn 2 bloedmooie dochtertjes van 3 zijn nu al idolaat van zwarte piet, en noemen hem ook zo....
En wij als ouder leren ze écht niet dat het paknegers zijn.....

55 Congo    
4 maanden geleden door Congo
1
Meld

@12 "Als al die mensen die zo graag roetveegpieten willen zien nou eens met hun kinderen en kleinkinderen naar de landelijke intocht gaan dan kunnen ze daar gezellig kennismaken met kozp en ervaren hoe ontzettend "verdraagzaam" die anti-pieten zijn"

Och, ook de roetveegpieten zijn straks Piet af.... las al ergens dat de KOZP leden ook al hun ongenoegen over het Sinterklaasfiguur zélf hebben uitgesproken....

56 Congo    
4 maanden geleden door Congo
0
Meld

@56
Ja, het is fout dat sinterklaas blank, een man en niet gehandicapt is geloof ik. Dat is natuurlijk ook enorm kwetsend voor alle gehandicapte zwarte vrouwen in Nederland, dus we moeten de geschiedenis maar weer even aan gaan passen.

57 RoosjeB    
4 maanden geleden door RoosjeB
1
Meld

Zou mooi zijn als de kinderen het heft in eigen hand gaan nemen en volwassenen vertellen dat ze zich met hun eigen volwassen zaken bezig moeten gaan houden.

58 shym    
4 maanden geleden door shym
0
Meld

@48
O ja, ik begrijp wat je bedoelt.
Maar het OM blijft natuurlijk dom, en meet met 2 maten.

59 Marrie    
4 maanden geleden door Marrie
2
Meld

@45
Probeer eens met je auto de verschillende snelheden uit op een stilstaand paaltje.
Het in gevaar brengen van anderen stijgt significant met het oplopen van snelheid. Natuurkundige wetten, die in juridische wetten zijn vertaald.

60 Manja    
4 maanden geleden door Manja
3
Meld

Overigens is het reformatorische clupje in Nederland zo hypocriet als de pest. Vraag maar eens aan die boer, die inmiddels al vijf keer z'n stallen in vlammen op heeft zien gaan....

61 Manja    
4 maanden geleden door Manja
3
Meld

@58
Dat ligt er natuurlijk aan, waar die kinderen vandaan komen, anders hebben we nóg een probleem.. question

62 Strongoli    
4 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

Waarom een zwarte-Piet "activist" meteen weer rechts genoemd moet worden, is mij oók niet duidelijk..

63 Strongoli    
4 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

@63 "Waarom een zwarte-Piet "activist" meteen weer rechts genoemd moet worden, is mij oók niet duidelijk.."

Mij eigenlijk óók niet.
Neem Groningen bijvoorbeeld. Daar is toch het merendeel Pro-Piet en van oudsher toch een aardig links bolwerk.

64 Congo    
4 maanden geleden door Congo
0
Meld

@62 Ik ga er liever vanuit dat er geen problemen zijn maar gemaakt worden.

65 shym    
4 maanden geleden door shym
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Live: de exitpoll van Ipsos bij de NOS
Kijk hier mee naar de uitslagenavondLIVEDe NO...

18 uur geleden door Schildpad

DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en W...
Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden waren...

1 dag geleden door Moskowfiets

'Atheïsme is niet te verenigen met...
Interview met Marcelo Gleiser over hoe belang...

19 uur geleden door progressiefliberaal

De Volkskrant doet oproep om Thierry Baudet t...
De Volkskrant toont een wel héél opmerkelijke...

1 dag geleden door Spraypaint

Forum alsnog nog groter geworden dan VVD ( 13...
Een hele goede morgen? Terwijl u een uiltje l...

6 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Cody
Macron: Als Britten Brexit-deal weer afwijzen...
Macron kan zich beter richten op de problemen...

minder dan een minuut geleden door Cody

21st Century Guy
‘Fascistische en gevaarlijke’ speech verb...
Het is lekker rustig in die ‘boreale werel...

minder dan een minuut geleden door 21st Century Guy

tegenzinnig
Macron: Als Britten Brexit-deal weer afwijzen...
Zegt Macron dat? Nou dan weet ik al hoe het...

minder dan een minuut geleden door tegenzinnig

Weet geen naam
Geen zetels voor Denk...
@118, Toch zijn die 2 zaken niet te vergelijk...

minder dan een minuut geleden door Weet geen naam

Rapunzel
Eva Jinek zoekt FvD-stemmers maar die kijken ...
@1 :D...

minder dan een minuut geleden door Rapunzel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig