Binnenland
  • 2
De vakbonden FNV en CNV organiseren zaterdag een demonstratie in Amsterdam voor een 'sociaal Nederland'. De betogers verzamelen om 13.00 uur op de Dam en lopen dan in een protestmars naar het Museumplein. ...

10 dagen geleden door Diederik82

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
LEES MEER OVER

Álle rotzooi (niet alleen sociaal) die de overheid jarenlang al heeft weten te creëren !! begint steeds meer door te schuiven naar de burgers welke hier tegen steeds meer in verzet komen !! En waar gaan de klappen (of mss nog erger !) vallen als dit nog verder uit de kl**wen zal gaan lopen ? In ieder geval (alweer !!) niet bij de verantwoordelijken die deze onrust (= bende !!) langzaamaan hebben weten op te bouwen mede door jarenlange signalen vanuit de samenleving (nog steeds) niet serieus te nemen (op een paar uitzonderingen na dan).

1 Tante Annie    
10 dagen geleden door Tante Annie
1
Meld

Dan zijn ze toch 4 a 5 jaar te laat. Onder VVD en PvdA is sociaal Nederland verleden tijd en sociale voorzieningen rap afgebouwd. Maar ja, als de PvdA aan de macht is hoor en zie je maar weinig van de vakbonden en geven ze al helemaal geen tegengas.
Ik heb het vermoeden dat linkste partijen bij de demonstratie hun opwachting maken en daar weer verkiezingsretoriek laten horen die ze na de verkiezingen alweer heel snel vergeten.

2 Johnboy    
10 dagen geleden door Johnboy
1
Meld

@2 U liegt of bent een fantast. De afbraak van het sociale zekerheidsstelsel is ingezet al jaren terug door kabinetten van VVD en CDA. Uw arbeidsvoorwaarden en hebt u vooral te danken aan het FNV en de linkse partijen. Dat er tijdens de laatste crisis sterk is bezuinigd lag ook wel voor de hand. De overheidsschuld liep nl giga op. Onder een rechts kabinet was er nog veel meer bezuinigd maar dan aan de onderkant van de samenleving. U denkt zeker ook dat als u geen salaris meer verdient, u gewoon geld uit de muur kan blijven trekken?

3 reality    
10 dagen geleden door reality
2
Meld

@3 Dan mij u mij eens vertellen waar de vakbonden waren met de afbraak van de WW, de toename van het aantal flexbanen, en daarbij het afschaffen van werkzekerheid en het verhogen van de pensioenleeftijd?
Waar waren/zijn de vakbonden toen mensen in de zorg massaal werden ontslagen en nu terug mogen komen als vrijwilligers voor het behoud van een uitkering?
Er was inderdaad een tijd dat een vakbondsbestuurder riep: "willen we naar de dam, dan gaan we naar de dam". Toen had je nog een vakbond die opkwam voor de arbeider. Die tijd ligt al heel lang achter ons.

4 Johnboy    
10 dagen geleden door Johnboy
0
Meld

@4 De vakbonden waren er wel maar ook daar was sprake van realisme. Daarnaast hebben we teveel mensen in Nederland die niet lid zijn van een vakorganisatie maar wel hun hand ophouden en commentaar leveren. Doe noemen we parasieten. Vooral de jongeren hebben niet in de gaten wat de vakbonden hebben betekend voor onze welvaart en solidariteit. De bonden roepen dat nog steeds, actie, echter de leden zijn niet meer in beweging te krijgen en de rest van de samenleving levert alleen maar negatief commentaar. Kijk maar naar de acties van de politie en het openbaar vervoer.

5 reality    
10 dagen geleden door reality
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Hooligan' Jan heeft geen spijt van...
EINDHOVEN - Hij stond zaterdag vooraan bij de...

19 uur geleden door ontken

PvdA stelt vragen over ´extreemrechtse...
De Partij van de Arbeid (PvdA) in Rotterdam w...

1 dag geleden door Inter

Jesse Klaver roept politiek op afstand te nem...
GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft zondag o...

1 dag geleden door Inter

Rechter bepaalt dat Trump geen illegale immig...
Een federale rechter in San Francisco heeft b...

4 uur geleden door Nu.nl

PVV dient motie in: lintje voor de blokkeer-F...
Een onalledaagse motie maandag in de Tweede K...

15 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gratiebarmhart
Vader van door anti pieten bedreigd meisje! L...
Ja de nette brave anti pietjes het bedreigen ...

minder dan een minuut geleden door Gratiebarmhart

lisaaatjuh
Vader van door anti pieten bedreigd meisje! L...
@93 Moeders toch.... je had het ook kunnen ne...

minder dan een minuut geleden door lisaaatjuh

Bram brabant
Anti-pieten: "We zijn nog te braaf tegen Zwar...
Flikkerstraal toch een eind op mafkees....

minder dan een minuut geleden door Bram brabant

Proemevla
Rechter bepaalt dat Trump geen illegale immig...
@148Onzin, de VS helpt die landen al met ho...

minder dan een minuut geleden door Proemevla

sockknitter
Sneeuwpret wordt steeds zeldzamer...
@3 Ik bedoel ook de skihellingen in de bergen...

1 minuut geleden door sockknitter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig