U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 2
De vakbonden FNV en CNV organiseren zaterdag een demonstratie in Amsterdam voor een 'sociaal Nederland'. De betogers verzamelen om 13.00 uur op de Dam en lopen dan in een protestmars naar het Museumplein. ...

5 maanden geleden door Diederik82

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
LEES MEER OVER

Álle rotzooi (niet alleen sociaal) die de overheid jarenlang al heeft weten te creëren !! begint steeds meer door te schuiven naar de burgers welke hier tegen steeds meer in verzet komen !! En waar gaan de klappen (of mss nog erger !) vallen als dit nog verder uit de kl**wen zal gaan lopen ? In ieder geval (alweer !!) niet bij de verantwoordelijken die deze onrust (= bende !!) langzaamaan hebben weten op te bouwen mede door jarenlange signalen vanuit de samenleving (nog steeds) niet serieus te nemen (op een paar uitzonderingen na dan).

1 Tante Annie    
5 maanden geleden door Tante Annie
2
Meld

Dan zijn ze toch 4 a 5 jaar te laat. Onder VVD en PvdA is sociaal Nederland verleden tijd en sociale voorzieningen rap afgebouwd. Maar ja, als de PvdA aan de macht is hoor en zie je maar weinig van de vakbonden en geven ze al helemaal geen tegengas.
Ik heb het vermoeden dat linkste partijen bij de demonstratie hun opwachting maken en daar weer verkiezingsretoriek laten horen die ze na de verkiezingen alweer heel snel vergeten.

2 Johnboy    
5 maanden geleden door Johnboy
1
Meld

@2 U liegt of bent een fantast. De afbraak van het sociale zekerheidsstelsel is ingezet al jaren terug door kabinetten van VVD en CDA. Uw arbeidsvoorwaarden en hebt u vooral te danken aan het FNV en de linkse partijen. Dat er tijdens de laatste crisis sterk is bezuinigd lag ook wel voor de hand. De overheidsschuld liep nl giga op. Onder een rechts kabinet was er nog veel meer bezuinigd maar dan aan de onderkant van de samenleving. U denkt zeker ook dat als u geen salaris meer verdient, u gewoon geld uit de muur kan blijven trekken?

3 reality    
5 maanden geleden door reality
2
Meld

@3 Dan mij u mij eens vertellen waar de vakbonden waren met de afbraak van de WW, de toename van het aantal flexbanen, en daarbij het afschaffen van werkzekerheid en het verhogen van de pensioenleeftijd?
Waar waren/zijn de vakbonden toen mensen in de zorg massaal werden ontslagen en nu terug mogen komen als vrijwilligers voor het behoud van een uitkering?
Er was inderdaad een tijd dat een vakbondsbestuurder riep: "willen we naar de dam, dan gaan we naar de dam". Toen had je nog een vakbond die opkwam voor de arbeider. Die tijd ligt al heel lang achter ons.

4 Johnboy    
5 maanden geleden door Johnboy
0
Meld

@4 De vakbonden waren er wel maar ook daar was sprake van realisme. Daarnaast hebben we teveel mensen in Nederland die niet lid zijn van een vakorganisatie maar wel hun hand ophouden en commentaar leveren. Doe noemen we parasieten. Vooral de jongeren hebben niet in de gaten wat de vakbonden hebben betekend voor onze welvaart en solidariteit. De bonden roepen dat nog steeds, actie, echter de leden zijn niet meer in beweging te krijgen en de rest van de samenleving levert alleen maar negatief commentaar. Kijk maar naar de acties van de politie en het openbaar vervoer.

5 reality    
5 maanden geleden door reality
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Slavernijverleden ook op Zeeuwse stranden en...
De Gids Slavernijverleden Nederland moet een...

16 uur geleden door NOS

Romney: Trumps oneerlijkheid is misselijkmake...
Mitt Romney heeft gereageerd op het Mueller-r...

19 uur geleden door progressiefliberaal

Aanslagen vergroten religieuze spanningen in...
Tot nog toe waren vooral moslims in het overw...

21 uur geleden door Oog om oog

Geen Amsterdamse wake voor christelijke slach...
Anders dan op 15 maart n.a.v. Christchurch za...

15 uur geleden door Spraypaint

Weerloos meisje in gezicht geslagen en gescho...
De Rotterdamse politie onderzoekt een filmpje...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
krek
Ruim 40 procent van gescheiden mensen heeft a...
alsof financiën het belangrijkste is bij een...

1 minuut geleden door krek

Being there
Benzine prijs nu rond de 1.80 - Media zwijgt ...
@74 Dacht u dat. De meeste mensen die ik ken ...

1 minuut geleden door Being there

Hannie1
Crowdfunding voor moeder Sanne uit Dossier va...
@2 Die geven niet thuis,dus dat wordt de zeik...

5 minuten geleden door Hannie1

Seconda
CU-leider Segers hekelt voorstel Dijkhoff om ...
Segers praat uiteraard voor eigen parochie....

7 minuten geleden door Seconda

Seconda
Greenpeace wil dat volgende Brusselse regerin...
ah, en waar lopen elektrische auto's op???...

12 minuten geleden door Seconda

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig