zaterdag 10 november 2018

Blafbrief

Kennelijk loopt het eerder dit jaar verschenen boekje Patronen van bedrog van goudhandelaar Willem Middelkoop voor geen meter, want die pakt alsnog zijn critici aan.

Middelkoop was ooit fotojournalist en werd toen beurscommentator. Eentje die nog altijd beweert dat hij in 2007 in het boek Als de dollar valt de crisis feilloos heeft voorspeld. Maar Willem geloofde ook maar al te graag dat de Amerikaanse regering achter de aanslagen van 9/11 zat. Daarna werd hij niet meer serieus genomen.

Het eerder dit jaar verschenen boekje Patronen van bedrog heeft wat dat betreft niet veel geholpen. De term deep state, een geheime elite die de financiële wereld, de wapen- en oliehandel en de politiek orkestreert, keert er regelmatig in terug. En ook nu weer kan Middelkoop maar geen afscheid nemen van bespotterlijke 9/11 complotten. Hij en medeauteur Dollee beweren bijvoorbeeld doodleuk dat ‘onomstotelijk wetenschappelijk bewijs’ voor de explosieven-theorie van de Twin Towers werd geleverd. Met een beetje googelen hadden ze kunnen weten dat dit volstrekte apekool is.

Het boekje werd reeds in juni terecht volledig gefileerd door de site Klopdatwel en de schrijver heeft nota bene pas op 3 november op zijn privé-adres een aangetekende blafbrief van LUX-advocaten uit Haarlem gekregen.

Niet alleen wil Middelkoop dat Kloptdatwel de recensie verwijdert, ook nog samen met alle reacties die onder de publicatie daarvan op de website Kloptdatwel.nl staan, de auteur moet ook nog publiekelijk excuses aanbieden voor publicatie van die recensie.

Auteur Pepijn van Erp gaat natuurlijk niet in op de eisen: 'Een serieuze discussie over de inhoud durf ik best aan, uw cliënt gaat die publiekelijk uit de weg. Kenmerkend daarvoor is dat hij eerst op Twitter uitnodigt om fouten in het boek aan te wijzen en mij dan vervolgens blockt als ik zulke fouten aanwijs.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten