Trump begint bezoek Parijs met uithaal naar Macron (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  148 Reacties

  • 9
  • 950x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99
Met nog een toevoeging 'afhankelijk moet zijn van (de grillen) van de 3 grote machtsblokken'.

11
101 GreyB

@53 waarvan heeft Trump ons in vredesnaam bevrijdt dan?

9
102 Diederik82

@100
Ongeveer inderdaad, het betekent 'rekening houdend met'.
Maar dan nog lees ik niet dat de VS als dreiging wordt gezien..

10
103 GreyB

Maar we zullen vandaag wellicht horen wat Macron ermee bedoelde..
Vertaalprobleempje van Frans naar Engels en vice versa lijkt me hier het probleem.

10
104 GreyB

@103 . Dat betekent het niet. Het betekent "met betrekking tot" of "betreffende". Ik zou u willen aanraden hier niet over in discussie te gaan met iemand die is afgestudeerd in (zoals dat toen nog heette) de Engelse Taal- en Letterkunde.

1
105 Vandeprinsgeenkwaad
106 GreyB

@104 . Dat is niet uit te sluiten, dat er iets "lost is in translation" van het Frans naar het Engels, maar de Engelse tekst is kraakhelder.

1
107 Vandeprinsgeenkwaad

@106 . Google Translate? Nee, echt?

1
108 Vandeprinsgeenkwaad

@108
En ook andere vertaal pagina's..

Maar je zult als geleerde wel gelijk hebben.

10
109 GreyB

@109 . Ja, dat heb ik in dit geval.

1
110 Vandeprinsgeenkwaad

@104

Wat de Franse kranten berichten is dit:

"Selon M. Macron, il faut «nous protéger à l’égard de la Chine, de la Russie et même des Etats-Unis», qui viennent de se retirer d’un traité de désarmement nucléaire datant des années 80 et dont le président, Donald Trump, critique régulièrement l’Otan, au point de faire douter ses alliés européens de la fiabilité de Washington en cas d’agression."

In het Nederlands:

"Volgens Macron moeten we ons "beschermen tegen China, Rusland en zelfs de Verenigde Staten", die zich kort geleden hebben teruggetrokken uit het uit de 80er jaren stammende denuclearisatie verdrag en wiens president Donald Trump de NATO regelmatig bekritiseert tot aan het punt waar hij betwijfelt of de Europese bondgenoten wel op de steun van de US kunnen rekenen wanneer zij worden aangevallen."

4
111 Endandit

@111
Kijk, dat is al wat duidelijker...

8
112 GreyB

@111 . Ook in de Franse tekst is het duidelijk dat Macron de drie landen in een adem noemt.

3
113 Vandeprinsgeenkwaad

@113

Maar Macron noemt daar wel een aantal zeer zwaarwegende redenen waarom de EU de US niet langer als een betrouwbare bondgenoot kan beschouwen.

5
114 Endandit

@31
Je hebt gelijk, maar Macron is een nog groter probleem. Als het aan Macron ligt wordt Europa overspoeld met miljoenen moslims die hier niets te zoeken hebben. Macron is met list en bedrog op zijn positie gekomen en de Fransen lusten hem niet meer. Dat ligt bij Trump toch anders, zoals van de week weer is gebleken.

9
115 Al

@114 . Yep. En geef hem eens ongelijk.

1
116 Vandeprinsgeenkwaad

@115
"Macron is met list en bedrog op zijn positie gekomen en de Fransen lusten hem niet meer. Dat ligt bij Trump toch anders...."

Hilarisch weer..
De man van 6500 leugens is eerlijk op zijn positie gekomen ja..with a little help from his Russian friends.
Trump wordt door een meerderheid niet meer gevreten, is afgelopen week gebleken..

9
117 GreyB

@116

Ik geef hem dan ook geen ongelijk.
In de juiste context, met die redenen erbij, heeft Macron gewoon volledig gelijk.

Trump heeft een behoorlijke tijd geleden al in niet mis te verstane woorden te kennen gegeven dat hij zich geen zak zal aantrekken van de intentie waarmee de NATO is opgericht en niet zonder meer van plan is om zich aan de bestaansreden van de NATO te houden.
En daarmee is de hele NATO feitelijk ondergraven en heeft het geen bestaansrecht meer. Trump ziet de NATO blijkbaar als een middel om zijn eigen militaire apparaat weer op te bouwen nadat hij ergens een kapitaal aan raketten verschoten heeft in oorlogen die niet door de NATO gesteund worden.

5
118 Endandit

* Verwijderd door de redactie *

119 E.Meel

Macron is zoals een Franse president vaak is nogal anti-Amerikaans maar dat ie de VS als bedreiging ziet getuigt wel van lichtelijke dementie. Maar goed, Macron wilde ook Petain posthuum onderscheiden dus zo vreemd is zijn gekte ook niet.

8
120 JackKropotkin

@63
Die bevrijders draaien zich om in hun graf.

7
121 -Koeievla-

* Verwijderd door de redactie *

122 E.Meel

@121

De Amerikanen speelden eigenlijk nauwelijks een rol bij het einde van WO1.
Het is vooral de Franse bevolking geweest die enorm geleden heeft.

Wanneer je door het noorden van Frankrijk reist door het Departement de La Somme, van de snelwegen af, dan kom je het ene na het andere monument tegen, begraafplaatsen van buitenlandse gesneuvelden. Bordjes langs de weg waar de linies op bepaalde momenten lagen.
In zelfs het kleinste dorpje staan monumenten voor de gevallenen in WO1. Het leeft daar nog steeds enorm.

6
123 Endandit

US heeft al die tijd na WOII Europa als kolonie bezet gehouden. Nu komt daar een eind aan, want Europa kiest voor een eigen leger, liever dan nog langer bezet gebied van US te zijn. De NAVO is het leger van de NWO, de VN is namelijk het zelfbenoemde bestuur van de NWO. Als je dus niet zonder meer aan VN onderhorig wilt zijn als land, moet je geen NAVO meer bekostigen of eraan bijdragen, militair gezien, maar je eigen leger hebben.

Alleen moet er dan wel gewaarborgd zijn, en niet alleen in het begin om de tegenstanders zoet te houden maar onomkeerbaar, dat het EU-leger niet wordt ingezet tegen de autochtone bevolking van EU.

11
124 Wendel

@87
Dat betekent inderdaad 'met betrekking tot', vrees ik.
Maar waar Macron dit positief bedoelde (en zelfs in lijn met eerdere uitvallen van Trump zelf!), kiest Trump er nu ineens voor om het op een vileine manier te interpreteren. Dat kan niet anders gezegd worden.

6
125 -Koeievla-

@123 : US heeft anders wel die zware herstelbetalingen van Duitsland afgedwongen en Duitsland en de Duitse bevolking stelselmatig verketterd en gedemoniseerd, op elke denkbare manier geprobeerd, een nieuw Wirtschaftswunder onmogelijk te maken.

US had ontzettend last van technische achterstand bij Duitsland, op ieder gebied. Daarom moest Duitsland kapot, als economische concurrent.

5
126 Wendel

En Trump heeft helemaal gelijk. Er is absoluut geen EU leger nodig en hoe halen ze het in hun hoofd om daar geld voor uit te trekken als ze hun verplichtingen aan Nato niet eerst eens nakomen.

7
127 PFL

@127

Voor de goede orde: de EU komt haar verplichtingen aan de NATO wel degelijk na.
Daarnaast heeft Trump al zonder enige restrictie aangekondigd dat de US niet zonder meer háár verplichtingen aan de NATO zal nakomen.

6
128 Endandit

@127
Welke verplichtingen komen ze niet na?

8
129 GreyB

"Hij riep de Europeanen op om liever hun bijdrage voor de NAVO te betalen. Die instelling wordt nu vooral door de VS gesubsidieerd, aldus de Amerikaanse president."

Dat mag ook wel meneer Trump, als de VS hun invloedsfeer wil behouden, dan zijn daar kosten aan verbonden.

4
130 garriet

@130

Feitelijk is het natuurlijk zo dat de US er zelf voor heeft gekozen om een buitenproportioneel deel van hun budget aan de wapenindustrie te spenderen.
Daar kan Trump dus de NATO de schuld niet van geven.

Wat Trump feitelijk graag zou zien is precies hetzelfde als wat hij op alle andere fronten wil: dat het buitenland opdraait voor de overheidsuitgaven van de US.

Trump gaat volgend jaar tegen een enorm probleem aanlopen wat dat betreft.
Ten eerste zal het Huis zeer kritisch zijn en zijn wildere plannen de nek om draaien.
Ten tweede is de animo bij beleggers voor Amerikaanse staatsobligatie behoorlijk gedaald, dus lenen zal ook nogal lastig gaan worden.

3
131 Endandit

@123
Jemig, ken je geschiedenis man. Dankzij de Amerikanen werd de impasse in de loopgraven doorbroken en moesten de Duitsers op de vlucht.
Ze waren dus wel degelijk belangrijk. Doorslaggevend zelfs.

3
132 Stiplaats

@126
Uit de duim gezogen geschiedsvervalsing en stompzinnig complotdenken.

4
133 Stiplaats

@132

In eerste instantie voornamelijk in psychologische zin. Qua aantallen en bewapening hebben ze, zeker de eerste tijd, nauwelijks iets toegevoegd.
Degenen die WO1 daadwerkelijk gewonnen hebben zijn de miljoenen soldaten die, ten koste van miljoenen levens, op de diverse fronten bleven standhouden.

Net als in WO2 hebben de Amerikanen zich helemaal buiten de oorlog gehouden totdat ze zelf werden aangevallen.

2
134 Endandit

"Macron zei te geloven in een ‘sterk en soeverein Europa’."

Ik kan mij anders zeer goed herinneren dat we ook geloofden in een sterk en soeverein Nederland.
Macron is wel de laatste die het over soevereiniteit mag hebben, alleen maar bezig soevereiniteit af te pakken van de EU landen samen met zijn geliefde Duitse troela Merkel.

@126
Door die herstelbetalingen werd NL gedwongen om afstand te doen van Papoea Nieuw Guinea, de gevolgen daarvan worden niet in de media gebracht maar zijn afschuwelijk, er vindt een genocide plaats op de Papoea's door de Indonesische moslims. Het was ook mede de reden dat de Bersiap periode ongehinderd plaats kon vinden.
Grappige ^^ vind ik dat men ons wel weet te vinden voor smartegeld wegens dit of dat, maar het leed wat Nederlanders is aangedaan en de verliezen die ze hebben geleden zijn nooit gecompenseerd. ja, nationaal heeft men wat geld ontvangen voor de wederopbouw, maar personen die vaak alles kwijt waren hebben (bijna) niets ontvangen.

7
135 Bleke Betty

@135 toevoeging:
In 1960 maakte Nederland schoon schip met de herstelbetalingen die Duitsland vanwege de oorlog en vijf jaar bezetting schuldig zou zijn.Nederland kreeg na drie jaar loven en bieden 280 miljoen gulden (127 miljoen euro) uit Bonn overgemaakt. Daarnaast kreeg prins Bernhard nog eens 1 miljoen gulden vanwege het verlies van familie-landgoederen.
Dat was amper 1 procent van de eigenlijke schade, die in 1945 was geschat op 25,8 miljard gulden. Bovendien moest Nederland voor die 280 miljoen ook nog de na de oorlog geannexeerde armzalige 69 vierkante kilometer Duitse grond met de plaatsjes Elten en Tudderen teruggeven.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/griekenland-eist-165-miljard-aan-herstelbetalingen~b42cb7be/

5
136 Bleke Betty

@70 Net als die journalist van CNN die zich niet gedraagt in het WH question. Gewoon rechtsomkeer naar Atlanta.

9
137 JackKropotkin

@75 “Trump vind dat wij in de EU niet genoeg oorlogsmaterieel aanschaffen in de USA.”

Het is jammer dat er altijd zo’n complotterkronkel bij moet.

6
138 JackKropotkin

@138 laten ze eerst maar eens die F35 leveren waar Nederland al 10 jaar op zit te wachten, klagen dat wij niet genoeg besteden aan defensie maar de orders niet uitleveren dat gaat niet samen.

4
139 mike45

@134
Pas toen de Russen steeds verder oprukten kwam men in Europa in actie, bang als ze waren dat de invloedssfeer van Rusland groter zou worden. De miljoenen doden bij de Russen worden vaak gevoeglijk maar even genegeerd.

6
140 Bleke Betty

@140

Die Russen rukten toch op met de Duitsers op de punten van hun glimmende laarzen.
Zonder het terugduwen door de russen, hadden we nu ons brood jn Marken moeten betalen

Onze vrijheid en een hart gelag voor rusland. Vele miljoenen doden

2
141 Zwartwit

Heel normaal om een eigen leger te hebben en niet aan de pijpen van de US te hangen die de laatste jaren volkomen onbetrouwbaar zijn geworden

1
142 Gazelle

@141
Maak er maar een hard gelag van. Sorry

0
143 Zwartwit

@140 Gaan we weer. Stalin heeft via het Molotov–Ribbentrop Pact Hitler voorzien van alle grondstoffen die hij nodig had om het Westen te veroveren. Toen hebben de Nazi's en Sovjets Oost-Europa verdeeld. Dat was het begin van de 2e WO. Door Rusland en Duitsland en hun expansie drang. Stalin hoopte dat het Geallieerde en Nazi's elkaar uit zouden putten en dat kwam terug in zijn gezicht met alle gevolgen van dien. In Frankrijk, België en boven Engeland is er gevochten. Op Zee en in Afrika is er gevochten. In Azië en de Grote-Oceaan is er gevochten. Wat je ook nog vergeet is het feit dat de V.S helemaal niet klaar was voor een oorlog.

"De miljoenen doden bij de Russen worden vaak gevoeglijk maar even genegeerd."

Of de miljoenen doden door de Russen. De deportaties en moordkampen in Siberië. Niemand is de offers van de Russische soldaten vergeten, maar net zo goed moet je slachtpartijen van de Sovjets niet vergeten.

3
144 VaY

@144
Gaan we weer, die Vay toch, net een pitbull met een bot! question

5
145 Bleke Betty

@145 Geschiedenis moet je leren en niet uit een hoge hoed toveren wanneer je weet dat je amper iets weet.

4
146 VaY

@146
ik baseer mij op mensen die er meer verstand van hebben als jij. En als jij iets zou weten, zou je weten hoe weinig je weet. Het is een verstandig mens die begrijpt dat hetgeen hij weet een fractie is van wat er te weten valt. question

3
147 Bleke Betty

Macron heeft gewoon gelijk. Heb verder geen probleem met Trump, maar als je roept "America first" heeft dat als gevolg dat de rest van de wereld zich MOET gaan afvragen of ze daar in mee willen gaan.

NAVO heeft geen plek meer in de veranderende wereld. Amerika als wereldmacht staat op instorten, China is de volgende. Wen er maar vast aan.

2
148 MetBoerenVerstand

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

34 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

37 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

39 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

41 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

2 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

2 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

2 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Asian Sleeping PornBritney Amber BlackedBig Black CocksexX HansterFaltal ModeNude WomanNude Women GifChristie Stevens PornPorn MemeeSexs RussiaTeenpics PornChinese Porn VideosTamanna Hot ThighsHand SexIndian Hot Actress XxxJasmine Daze AnalJennahaze PornSexwap 24 ComAlice Goodwin NudePorn Directed By WomenLexi Rivera NackedPorn Rape AnalIndian Tight PussyXxx Hindi Sex FilmXxx Videos Son Force MomTeen Brother Sister PornDani Daniel Full MovieCamripsTgirl CreampiedCougar PornstarsMother And Daughter In ThreesomeOnlyfans TorrentGénération BiNataliexking NudeDsvr-1306European Blue FilmTamil Sex Scandal VideosIndian PornhdXxx Indian HomemadeMan Cums In WomanJennifer Aniston NudaMeltymochiXxx Videos In Hindi DubbedBoobsassDrinking PornShibuya Kaho JavAudio Erotic StoriesEroge De Subete Wa Kaiketsu DekiruPorn Tv IndianAi Celeb PornPorn Animation MonstersWanda LustAssjob CumshotsXxx Video 2023DickhddailySexy Bf Sexy Bf Sexy Bf Sexy Bf SexyAva Addams YoungChantas BitchesCrossdress Comics PornPornô PornolandiaLndian XxEbony Lesbian Trib PornNathalie Emmanuel NudwAlexandra Daddario Nude Scene True DetectiveJe Montre Masex TapeBbw CrepieRickysroomXnxx Sex Tamil VideoAbigailmorrisPrincess Peach PorngameHidrori RoseFucking In WaterBigfyckClassic Pron VideoVintage Black PornVideo Porn MessageCojiendo Con HijaGirlsmasturbatingMelkor Mancin Porn ComicsPlaypoy PlusAdam4adam.Big Tit JapaneseShaiden RongueAmrikan BfGf Bf Indian SexLee Michaels JewelersBobbi BlissBollywood Actress Hot SexIndian Nri XxxSailing NudeRule 34 SoundRule 34xAdult Siteالسكس المصريS W E E T I E F O XDanaka Patrick NudePanda PornerPornnannySex In SpanishPorn Dirty PornLesbianincest StoriesTupes Of PornPorn Xxx LFast Time FuckEva Mendes TitsAime PornNew Girls SexNaked Thai WomenPornografia Com BrasileiraTeenager Amateur AnalAnimation Naked WomenKorean AmateurpornHotomi TanakaDesi Webseries XxxNodiyaGoodsex MoviesTaylor Jones XxxAyumi AnimepornLesbian Anus PornJessica KizaDesimmsNepali Girl SexSexxxxvedioBf Local HdBengalisexvideosWca Production Porn VideosPornos En EspañolDownloadhd Porn VideosFree Porn Granny PornMilf Librarian Is Secretly Addicted To Eating CumLexi2legit Onlyfans LeaksDesperate PornBrazzers DownloderMefode.netDemi HawksXxx PussyEmily Addison Porn VideosRhonda Rowsey NakedVoissa FrWitch HentaiItsthemadsTyler AbronVirginie Efira NudeSapna Bhabhi Xxx VideoIransexXfuckHindi Sex CallBrazzers Step DadNew Massage PornMommy Teacher Porn