U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 26
Wat het dubbel wrang maakt, is dat politici die normaal te koop lopen met hun liefde voor verworvenheden als vrijheid van meningsuiting nu niet thuis geven, of zelfs de blokkeerfriezen steunen ...

5 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
25
1
1
47
1
7

@493 @498 De rechtszaak ging niet om snelwegblokkade. Daar staat een boete op van 370 euro. Dat kan het CJIB prima alleen af. De getinte trouwstoetsnelwegblokkeerders kregen ook hooguit een boete.

501 Dune    
5 maanden geleden door Dune
3
Meld

@501 er was ook wel iets meer aan de hand als alleen maar een blokkade.

Ze zijn veroordeeld voor het blokkeren van de A7 bij Joure, maar ook van het verhinderen van een betoging en opruiing.

502 mike45    
5 maanden geleden door mike45
11
Meld

@10
Bedenk je dat van die journalisten nu helemaal zelf? Knap hoor, maar niet juist. Heb je nooit gewten dat journalisten onafhankelijk moeten zijn? Die zullen, hier in het vrije westen, niemand naar de mond schrijven, tenzij je natuurlijk voor Joop of voor Speld je stukjes maakt.

503 Zwartwit    
5 maanden geleden door Zwartwit
6
Meld

@501
"De rechtszaak ging niet om snelwegblokkade."
Niet alleen
Ging ook om verhinderen recht op vrijheid van meiningsuiting

En aangezien dat dat het doel was van die snelwegblokering, wordt dat nu bestraft

504 LGK    
5 maanden geleden door LGK
6
Meld

@502

Klopt. Ook al ben je tegen zwarte Piet, dat betekent per definitie nog niet dat voorstanders jouw demonstratie mogen proberen te stoppdn, of zelfs blokkeren.

Het is van die Pieten haters niet netjes dat zij een kinderfeestje willen boycotten.

Die Friezen zitten fouter.

505 Zwartwit    
5 maanden geleden door Zwartwit
6
Meld

Bericht van Klaas Wilting

Wij leven gelukkig in een rechtsstaat. Een ieder moet zich aan de wet houden. Maar toch, als ik zie hoe de rechter deze Friezen heeft gestraft, bekruipt mij toch een ongemakkelijk gevoel. Voor zover ik het kan beoordelen zijn het gewone, zeker geen slechte mensen. Waren voor de politie ook gemakkelijk te vinden voor verhoor. In mijn tijd bij de politie werden voetbalhooligans, krakers en andere veroorzakers van ellende en rotzooi meestal niet opgepakt en gebeurde het wel dan werd er niet of nauwelijks gestraft. En je moet nogal wat uitgespookt hebben om een straf te krijgen zoals deze Friezen. Ik vind het duidelijk over de Hill. Zowel de Officier van justitie als de rechter wilden ons doen geloven dat het niets met zwarte Piet te maken had. Onzin daar heeft het alles mee te maken. De zwarte Piet discussie is een splijtzwam in onze samenleving. Als de antipieten figuren naar buiten brengen dat ze bij de Sinterklaasintocht willen demonstreren doen de (laffe) burgemeesters het in hun broek en wringen ze zich in allerlei bochten om met die figuren in contact te komen, die dan meestal niet komen. Gelukkig hebben we recht om te demonstreren, een goed recht. Maar goed overleg van te voren met politie en bestuur is belangrijk. De antipieten laten het daarbij afweten. Er wordt altijd gezegd dat het openbaar ministerie namens ons, de burger, optreedt. Gezien de harde woorden en de eis van de officier van justitie in deze Friezen zaak heb ik -en ik denk met mij velen- dat “namens ons” gevoel niet. Nogmaals je moet wel iets verschrikkelijks hebben uitgespookt om 240 uur werkstraf te krijgen. Wellicht dat er hoger beroep volgt, krijgen we dit circus opnieuw.

506 welofniet    
5 maanden geleden door welofniet
3
Meld

@502 Helden dus.

507 Dune    
5 maanden geleden door Dune
3
Meld

@507 want vrijheid van meningsuiting waar hier hele dagen om word geroepen geld natuurlijk niet voor iedereen.

508 mike45    
5 maanden geleden door mike45
6
Meld

@507 Zeker, het had rustig verkeerd kunnen aflopen. question

509 Wild Rover    
5 maanden geleden door Wild Rover
4
Meld

@508 Nope, niet voor extreemlinkse uitkeringszuigers, nee. question

510 Wild Rover    
5 maanden geleden door Wild Rover
4
Meld

@483 met andere woorden als het met geloof te maken heeft mag alles ook straten (snelweg) blokkeren voor een bruiloft.

Duidelijk meten met 2 maten.

511 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@510 precies dat geld alleen voor Nazi's en extreemrechts die moeten hun diarree kunnen laten lopen lol!

512 mike45    
5 maanden geleden door mike45
8
Meld

@511

Nee, de rechter legde de nadruk op dat een groep het recht op demonstratie van een andere groep ontnam

513 LGK    
5 maanden geleden door LGK
7
Meld

3592 donaties
€ 80.008,00

514 OneStone    
5 maanden geleden door OneStone
3
Meld

@514 Anker en Anker advocaten zullen er blij mee zijn question Daar kunnen ze dan toch 160 uur voor werken. 80.000 / een uur tarief van 500 euro.

515 mike45    
5 maanden geleden door mike45
4
Meld

3646 donaties
€ 81.013,00

516 OneStone    
5 maanden geleden door OneStone
3
Meld

Van die ruim € 81.000 die er tot nu toe is opgehaald kunnen ze wel 2x hoger beroep aantekenen.

517 wiseguy    
5 maanden geleden door wiseguy
2
Meld

Daar heb je de website weer van de linkse VARA, De omroep ze de sterren het meeste verdienen, sorry krijgen. Ik wil ze voorstellen om alleen allochtonen lid te maken van de VARA en dat de autochtonen vertrekken bij de VARA. Dan ben ik benieuwd op ze nog steeds die hoge salarissen kunnen betalen.

518 Johnboy    
5 maanden geleden door Johnboy
2
Meld

Zeer terecht dat er hoge straffen aan deze anti-demonstranten opgelegd wordt. Sorry dat ik het zeg, maar het is het simpele volk dat de zwarte piet-folklore in stand wil houden. En dat is prima. Maar het geeft blijk van weinig denkkracht. Men zegt in feite: jij mag die mening niet hebben. Jij mag niet gekwetst zijn dat jij zwarte piet als 'knechtje' van een blanke weldoener ziet. Dat doen wij al heel lang hier en wij laten ons dat feest niet afnemen. Prima. Een te respecteren mening. En daar mag je je hard voor maken. Maar waarom zou die andere partij dat dan niet mogen ? Ja, in een boeren schuur ver weg van de Sinterklaas-intocht. Ja, dat heeft nog al effect. Je wilt je stem op een vreedzame manier laten horen, dáár waar die gehoord moet worden. Bij de intocht van Sinterklaas logischerwijs. In mijn ogen zeer terecht dat deze manier van eigen richting hard bestraft wordt door de rechter.

519 Mac Benac    
5 maanden geleden door Mac Benac
9
Meld

@513 is bij pegida ook gebeurd echter dat schijnt dan weer geen drama te zijn.

520 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

Wat Jelmer Renema niet schrijft.

1. Betreffende het OM
Toen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een folderaar van o.a. Forum voor democratie werden aangevallen voor linkse activisten, heeft het OM bij mijn weten daarna geen van de zogenaamde actievoerders, - gewoon de straatploegen van de linkse partijen - , vervolgd , omdat zij de vrijheid van meningsuiting van andersdenkenden hadden geschonden.
Het OM is evenmin niet geinteresseerd in de vrijheid van vereniging en vergadering ( = actief zijn voor een politieke partij.)

Diezelfde zogenaamde actievoerders zijn ook ingezet om bijvoorbeeld te verhinderen dat de Pegida-beweging naar Nederland kon overslaan en het middel van betogingen kon beproeven om te groeien. Gewone burgers werden afgeschrikt om mee te lopen door een sfeer van bedreiging met straatgeweld te creëren.
Niet bestuurders bepalen in Nederland wie nazi zou zijn, maar de straatschoppers van links.
Het OM heeft geen aanleiding gezien tot vervolging van de AFA's en andere strijders tegen de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie.

Sinds de staatsgreep in Turkije worden in Europa en ook in Nederland Turken die te verwesterd zijn, of banden hadden met de oude nationalisten, door pro-Erdogan aanhangers bedreigd.
Het OM heeft ondanks behoorlijke aantallen aangiften niets ondernomen.
Dat bewijst : in de grondwettelijke burgerrechten van islamitische minderheden is het OM evenmin geinteresseerd.

2. De rechters.
Michael van Zeijl , activist van de Grauwe Eeuw, werd op 31 augustus 2018 veroordeeld tot een boete van 300 euro voor de oproep van tot geweld en het vermoorden van de acteur die Sinterklaas speelt op 16 november 2017 , daags voor de intocht.
Van Zeijl schiep een sfeer van schrik en intimidatie voor ouders en kinderen die naar de intocht zouden gaan.
Geen taakstraf van meerdere werkweken, maar een straf vergelijkbaar met die voor een verkeersovertreding werd hem opgelegd.
De rechter was er niet in geinteresseerd dat van Zeijl dicht tegen terreur aanschurkte en doelbewust ouders en kinderen hun vrijheid van vergadering in de openbare ruimte beoogde te ontzeggen.
De rechter besteedde evenmin aandacht aan het feit dat de actie van van Zeijl eigenriching was. Niet burgers, niet de autoriteiten bepaalden of de Sinterklaas-intocht doorging: nee, hij riep op de intocht met moord af te breken. Moord met voorbedachten rade.
300 Euro boete van de rechter. Want van Zeijl is een linkse activist. Via een of twee tussenpersonen , staat hij vermoedelijk op de loonlijst van de politiek. Dus geniet hij immuniteit.
De boete zal hij ook wel declareren.


OM en rechters zijn pas geinteresseerd, zodra burgers zich verzetten tegen de politiek en het beleid geen draagvlak blijkt te kunnen vinden.
Trekken we de straf van van Zeijl af van die van Mevr. Douwes, die een veel minder ver strekkend bericht op sociale media plaatste en weer terugtrok, dan is het verschil groot.
Zeg 1 uur taakstraf staat voor 60 euro. Dan is de straf van van Zeijl omgerekend 5 uur. Mevr. Douwes is 235 uur zwaarder bestraft voor een duidelijk veel lichter vergrijp, dat in het verleden bovendien nooit werd vervolgd. Inclusief propagandafilmpje van het OM op youtube.

Uitgaande van de eenheid van rechtspleging en professionaliteit van rechters en OM is een zo groot verschil in strafmaat niet te verklaren vanuit het recht.
Conclusie : het verschil is de politieke component. Actievoerders in dienst van de politiek worden niet of nauwelijks bestraft. Burgers die de ambities van politici frustreren des te harder.
Daarmee is dan duidelijk dat OM en rechterlijke macht politieke instrumenten zijn. Ze zijn niet professioneel en ze zijn partijdig.
Na de vonnissen van 9 november 2018 , precies een week voor de volgende Sint Nicolaas-intocht gepland, mogen we dat bewezen achten.


Hoe kunnen we een onpartijdig , professioneel Om en dito Rechterlijke Macht krijgen alsmede een goede rechtspleging in Nederland?
1. officieren van Justitie en rechter moeten onafhankelijk zijn en boven partijen staan. Partijlidmaatschap moet voor hen verboden worden. Wie via partijlidmaatschap maatschappelijke carriere heeft gemaakt krijgt een afkoelingsperiode van 7 partijloze jaren opgelegd.
2. een Grondwettelijk Hof. Nederlanders moeten Wetten aan de Grondwet kunnen toetsen. Zo kunnen we voorkomen dat de politiek via de wet de rechtspleging opnieuw onderuithaalt.
3. financiering van het OM en Rechterlijke Macht worden weggehaald bij Justitie. Ambtenaren op Justitie mogen de officieren van justitie en rechters niet aanwijzen voor rechtszaken.

521 duurendaal    
5 maanden geleden door duurendaal
3
Meld

Bericht uit friezen in opstand:
Een volk wat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.

Hebben ze een puntje mee die friezen question

522 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

3859 donaties
€ 84.625,00

523 OneStone    
5 maanden geleden door OneStone
4
Meld

3933 donaties
€ 85.769,00

524 OneStone    
5 maanden geleden door OneStone
4
Meld

De Natuurkundige Jelle gaat bij Joop even vertellen

Hoe het extreem linkse zooitje over ZWARTE PIET denkt

Het is een schande ……. Optiefen Joop met ophitsen

525 Bollieboos    
5 maanden geleden door Bollieboos
2
Meld

Joop.nl => next. Nietszeggend blogje van links extremisten.

526 Sandokan    
5 maanden geleden door Sandokan
4
Meld

@523 tja daar poets je Jenny's strafblad en 250 uur papiertjes prikken niet mee weg hoor. De frisse lucht zal r goed doen

527 BlackNinja    
5 maanden geleden door BlackNinja
5
Meld

@527 Ik heb een vermoeden dat haar strafblad haar C.V opsiert. En daarbij, zij is eigen baas.

528 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
3
Meld

@528 Wat heeft u toch met strafblaadjes?

Het is wel duidelijk dat velen hier nooit en te nimmer iets kunnen orakelen over een Marokkaan die slechts verdachte is, als men dergelijke strafbare feiten toejuicht. Beseft u dat?

529 E.Meel    
5 maanden geleden door E.Meel
6
Meld

Het is jammer dat de burgemeester die dit veroorzaakt heeft niet voor de rechter geroepen wordt.
Een knap staaltje verantwoording ontlopen.

530 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
1
Meld

@529 Dit gaat niet over een Marokaantje.

531 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@529 Dit gaat over wanbeleid, waardoor burgers zich gedwongen voelen hun kinderen te beschermen, omdat de overheid het af laat weten.

532 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@532 Dit gaat gewoon over 3 strafbare feiten. Daar heeft de overheid niets mee van doen.

533 E.Meel    
5 maanden geleden door E.Meel
6
Meld

@533 Daar zijn ze zich van bewust, dit was een goede oplossing.

534 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@533 En natuurlijk heeft de overheid hier alles mee van doen.

535 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@533 Ten eerste, nooit een demonstratie van een terreur organisatie toestaan in een prominente plek bij de intocht.
En voor zover ik weet is een burgemeester in dienst van de overheid.

536 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

Ze hadden hun paspoort moeten afpakken en uitzetten naar waar ze vandaan komen. Gewoon aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden en anders blijven ze maar in Friesland. Het is niet de eerste keer dat die Friezen hun stempel op de Hollandse cultuur willen drukken. Ze zijn een minderheid maar ondertussen stellen ze wel eisen hoe wij ons als Hollanders moeten gedragen!

537 Mrs. K    
5 maanden geleden door Mrs. K
6
Meld

@537 Spreek voor uzelf .

538 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
3
Meld

@537 Als Hollander sta ik hier volkomen achter.

539 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

Als kinderen in gevaar komen, en overheid en recht het af laten weten.
Dan krijg je dit.

540 Rapunzel    
5 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@537 De enige eisers over wat wij moeten doen zijn dat laffe tuig van KOZP

541 Undertaker    
5 maanden geleden door Undertaker
4
Meld

Och ... die Joop figuren denken dat ze gelijk hebben dat het terecht is. Maar juist deze mensen zijn racisme. Niemand die in Sinterklaas het kinderfeest ziet zal Zwarte Piet als racistisch beschrijven. Net wordt aangepraat door deze zieke gasten. En daarom moeten we nooit toegeven aan deze lieden. JOOP IS RACISME!

542 sparta    
5 maanden geleden door sparta
4
Meld

@542 Breng eens enige nuance in je denken aan. SPARTA IS EEN FIETSMERK!

543 Mac Benac    
5 maanden geleden door Mac Benac
4
Meld

@519 +++++

544 Kubusje    
5 maanden geleden door Kubusje
4
Meld

@519 Hard bestraft? Het waren een stelletje D66-rechters!

545 Mrs. K    
5 maanden geleden door Mrs. K
7
Meld

"Minderheidsrechten staan al jaren onder druk"
Aldus de linkse volksverraderlijke Joop.nl

Maakt niet uit voor Joop.nl, ook al zijn dat terroristische organisaties die Sinterklaas willen vermoorden voor de ogen van onze kinderen.
Ik kots op Joop.nl

546 Voordevuistweg    
5 maanden geleden door Voordevuistweg
2
Meld

@519

Lees eens iets over de lictores voordat u meegaat met die anti zwarte piet terroristenbendes, dat is de oorsprong van zwarte piet.

547 Voordevuistweg    
5 maanden geleden door Voordevuistweg
1
Meld

''Het rechtse deel van het internet had weinig moeite om schijnbaar ergere zaken te vinden, waar even streng gestraft werd als bij de blokkeerfriezen, zoals een geval roekeloos rijden waarbij een slachtoffer viel. Toch gaan die vergelijkingen mank. Dat zit zo: iedere misdaad ontwricht niet alleen het leven van de slachtoffers, maar ook de werking van de maatschappij als geheel. Wie uit een winkel steelt en vrijuit gaat, benadeelt niet alleen degene van wie hij steelt, maar maakt het ook minder waarschijnlijk dat andere mensen winkels willen beginnen. Zo heeft iedere misdaad een impact op de maatschappij als geheel.''

In tijden niet zo'n achterlijk stuk tekst gelezen.

Na die 1e zin denk je al dat er nu een heel goed argument moet gaan komen waarom dit erger is dan iemand door roekeloos rijgedrag dood te rijden. En dan....Echt tegen zoveel achterlijke redenatie kan niemand op

548 Hefan430    
5 maanden geleden door Hefan430
1
Meld

5590 donaties
€ 118.655,00

549 OneStone    
5 maanden geleden door OneStone
1
Meld

@549

Linkje?

550 Zwartwit    
5 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

551 heatsink    
5 maanden geleden door heatsink

@543
Als die piet haters eens beginnen met het aanbrengen van nuance. Lijkt me een goede start. Daar hoef je niet voor aan te kloppen bij mij. De schreeuwers over "racisme" zijn juist degene die verantwoordelijk zijn voor het racisme. Draai het niet om.

552 sparta    
5 maanden geleden door sparta
1
Meld

@552 Tuurlijk, altijd eerst de introspectie bij een ander leggen. Uw moraal ligt in lijn met uw mening.

553 Mac Benac    
5 maanden geleden door Mac Benac
2
Meld

Haha die tweet eronder: “Ooit sprak Jenny Douwes de legendarische woorden: 'met mensen met een strafblad ga je niet in gesprek'. Life comes at you fast, sometimes..”

554 Mrs. K    
5 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@553
De introspectie daar leggen waar het probleem begint.

555 sparta    
5 maanden geleden door sparta
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sri Lanka getroffen door nog twee explosies
Srilankaanse plaats Dematagoda werd zondag al...

1 dag geleden door Querulijn Xaverius,

"All the President's Men" beho...
Degenen die hoopten op een Watergate-achtige...

1 dag geleden door Crezee

Slavernijverleden ook op Zeeuwse stranden en...
De Gids Slavernijverleden Nederland moet een...

7 uur geleden door NOS

Aanslagen vergroten religieuze spanningen in...
Tot nog toe waren vooral moslims in het overw...

11 uur geleden door Oog om oog

Romney: Trumps oneerlijkheid is misselijkmake...
Mitt Romney heeft gereageerd op het Mueller-r...

9 uur geleden door progressiefliberaal


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Aardbezie
Feministe Mona Eltahawy boycot De Balie om op...
@14 showbizz type.....

minder dan een minuut geleden door Aardbezie

Oog om oog
Ook in Nederland worden nog steeds homo's 'ge...
@13 Ik vind het weer ongeloofelijk walgelijk...

minder dan een minuut geleden door Oog om oog

Rapunzel
Ook vandaag weer stank door paasvuren...
Hier ruik je ook niets, maar die beroepszeike...

minder dan een minuut geleden door Rapunzel

Mrs. K
En zo dump je nieuw leven.......
@4 Dat hoop ik ook! Zou veel onnodig leed sch...

1 minuut geleden door Mrs. K

RonMVV
Ook in Nederland worden nog steeds homo's 'ge...
@17 Weet niet wat homo's er van vinden ...

1 minuut geleden door RonMVV

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig