achtergrond

Geenstijl

Uitspraak #Blokkeerfriezen. 240 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk voor Jenny Douwes

De uitspraak in het showproces van de eeuw. Daar gaan we dan.

We schakelen live over naar Ljouwert alwaar de Blokkeerfriezen te horen krijgen hoe lang ze moeten schoffelen vanwege verkrachting van kinderen... beroven van omaatjes... gooien van een handgranaat... verkrachten en vermoorden van een meisje... het tegenhouden van een rabiaat clubje Nederlandhatende totaalvervelio's die eens lekker in de zak naar Spanje moeten klimmen om daar het goede gemoed te verstieren. Strafeisen zijn hier nog te vinden en UitspraakUpdates hieronder, we doen mee met de rechtbankverslaggevers, dus doe F5'en.
UPDATE: Rechtbank gaat eerst een samenvatting van het vonnis voorlezen.
UPDATE: Niet bewezen dat de stinkbussen met kinderhaters zijn afgesneden op de A7. VRIJSPRAAK dus voor het met geweld of dreiging met geweld verhinderen van een betoging. Op twee na: Jan en Sybolt hebben kennelijk gedreigd met geweld tegen de losers in de bus.
UPDATE: La Douwes schuldig aan opruiing, maar vrijspraak voor betrokkenheid bij de blokkade. Ze was niet aanwezig bij de blokkade.
UPDATE: LOL, de Blokkeerfriezen moeten de huur van die stinkbussen dokken. Dat kansloze en ridicule voorstel van KOZP om een workshop bij te wonen bij Nederland Wordt Beter wordt natuurlijk afgewezen.
UPDATE: "Was niet aan de Blokkeerfriezen om te bepalen of KOZP mocht demonstreren. Ernstige inbreuk op recht KOZP om te demonstreren." Onvoorwaardelijke celstraffen gaan echter te ver, vindt rechter.

Daar gaan we!

UPDATE: Rechtbank veroordeelt de eerste groep tot een taakstraf van 120 uur - of 60 dagen vervangende hechtenis.
UPDATE: Een 27-jarige man uit Twijzelerheide krijgt vanwege psychische klachten een taakstraf van 80 uur.
UPDATE: 34-jarige man Koudum was voorman op de A7. 180 uur.
UPDATE: 22-jarige man uit Oentsjerk maakte WhatsApp-groep aan. 180 uur.
UPDATE: 29-jarige man uit Dokkum liet blote kont zien. Had al strafblad. 180 uur.
UPDATE: 34-jarige autosloper uit Damwâld werd onlangs veroordeeld voor brandstichting. Krijgt 200 uur taakstraf en 1 maand voorwaardelijk.
UPDATE: 56-jarige motorrijder uit Heerenveen krijgt 200 uur taakstraf en 1 maand voorwaardelijk.
LA DOUWES UPDATE: Jenny Douwes krijgt 240 uur taakstraf en 1 maand voorwaardelijk. WEET JE WAT JE OOK HAD KUNNEN DOEN VOOR 240 UUR?

Reactie Jenny Douwes

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.