Politiek

Aanleiding optreden Ahmed Aboutaleb tegen azc Beverwaard was verkrachting asielzoeker

08-11-2018 11:39

Aanleiding voor de maatregelen die de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vorige week trof tegen kansloze asielzoekers was een verkrachting door een asielzoeker. Dat schrijft de Telegraaf.

Lees ook – Ahmed Aboutaleb wil geen kansloze asielzoekers meer in Rotterdam

Om het aantal incidenten in het asielzoekerscentrum (azc) Beverwaard in Rotterdam terug te dringen, kondigde Aboutaleb een stop op de nieuwe instroom van mensen uit zogenoemde veilige landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië af. Ook werd de beveiliging van het azc Beverwaard uitgebreid en worden overlastgevers zo snel mogelijk de opvang of zelfs Nederland uitgezet. Aanleiding is dat het aantal incidenten waarbij bewoners betrokken zijn in korte tijd fors is toegenomen. Sinds augustus zijn er volgens Aboutaleb al 69 incidenten gemeld. De periode ervoor (april-juli) waren dat er ‘nog maar’ twintig.

De Telegraaf weet echter dat de druppel die de emmer deed overlopen een verkrachting was. Asielzoeker Milko vertelt: “Jullie horen hoop ik toch wel wat daar speelt? Niet? Vorige week is er nog een vrouw verkracht, gewoon door een andere bewoner die ’s avonds naar binnen klom. De politie kwam er met honden bij om hem op te sporen.” Een woordvoerder van het Rotterdamse korps zegt dat de zoektocht niet nodig was.”Er waren misschien agenten van de hondenbrigade bij, maar we wisten meteen de naam van de verdachte.”

Na dit incident was voor Aboutaleb de maat vol, melden bronnen, al vertelde hij er niets over in de brief waarin hij de gemeenteraad inlichtte over de maatregelen.