Haagse burgemeester verbiedt anti-Zwarte Piet demonstratie nabij intocht Sinterklaas

08-11-2018 14:16

Foto van een eerder bezoek van Sinterklaas aan het Binnenhof te Den Haag. ANP BART MAAT

Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke (VVD) verbiedt activisten van Kick Out Zwarte Piet, zaterdag 17 november, tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Haag te demonstreren tegen Zwarte Piet op het Plein. Dat schrijft het AD.

Lees ook – Haagse PVV wil verbod op anti-Zwarte Piet protesten tijdens intocht Sinterklaas

De activisten mogen wel elders in de stad op een zichtbare en hoorbare plek hun manifestatie houden. Krikke noemt een demonstratie tijdens het kinderfeest op die specifieke plek, het Plein geen optie. Op dit plein in het centrum van Den Haag eindigt de intocht en wordt een slotfeest gegeven.  De Haagse PVV maakte al eerder bezwaar tegen een dergelijke demonstratie.

PVV-raadslid Sebastian Kruis is echter nog niet tevreden. In een reactie laat hij weten: “Een anti-Zwarte Piet demonstratie op het Plein is nu verboden, maar ik wil dat er helemaal geen demonstraties tegen Zwarte Piet tussen de kinderen zullen plaatsvinden in directe omgeving van de feestelijke Sinterklaasintocht. Daartoe zal ik vandaag dan ook een motie indienen bij het begrotingsdebat. Ik heb al veel steun van andere partijen mogen ontvangen.”

Lees ook – Anti-Zwarte Piet activisten bereiden acties voor in 18 steden