U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 2
Christenen die opkomen voor de waardigheid van het ongeboren leven kunnen geen donateur meer zijn van KWF Kankerbestrijding. ...

7 maanden geleden door Shit...Fan...WhatAMess

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6
3

Mijn god.... wat een sukkels... deze lieden zijn al net zo erg als die gasten van dat andere geloof...

1 LoydMorris    
7 maanden geleden door LoydMorris
6
Meld

Achterlijke relidebielen.

2 Crezee    
7 maanden geleden door Crezee
5
Meld

Laten ze maar opkomen voor het geboren leven.

3 Commodus    
7 maanden geleden door Commodus
0
Meld

Die religekken zien liever iemand met kanker, langzaam...heel langzaam letterlijk wegteren door die rot ziekte kanker.

4 loki zegt    
7 maanden geleden door loki zegt
2
Meld

Interessant debat. Iemand met een andere mening sukkel en debiel noemen. Zeer gefundeerd Als je problemen hebt met embryoselectie ben je een sukkel en debiel.

Maar ja. Als je er bij een discussie al op voorhand van uitgaat dat jij gelijk hebt en de waarheid in pacht mag je ook wel meteen elke fatsoensnorm overboord gooien. Dat hoort ook wel bij intelligente mensen die de waarheid in pacht hebben -> schelden en vernederen. Of toch niet ?

5 De Vliegende Brabander    
7 maanden geleden door De Vliegende Brabander
11
Meld

christentuig geen haar beter dan moslimtuig

6 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
8
Meld

Enigste waar ik aan doneer..
En dat blijf ik doen.

7 annie    
7 maanden geleden door annie
4
Meld

Dus embryo's mogen niet geselecteerd worden?
Gewoon 1 kiezen en de rest vernietigen?
Ben dan gewoon tegen ivf ipv jezelf zo belachelijk te maken. Op deze manier verheerlijken ze een lijdensweg. Net als moeder Theresa deed...

8 Aunti    
7 maanden geleden door Aunti
2
Meld

@6
Valt me van je tegen RonMVV. Als het om voetbal gaat ben je altijd zo blij als er normaal over gesproken kan worden. En dan vlieg je hier op zo'n manier uit de bocht. Nee, had ik niet verwacht van iemand als jij.


9 De Vliegende Brabander    
7 maanden geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

Maar de ogen gaan steeds meer open. Eigenlijk moet ik nergens meer van opkijken. Veel mensen zijn niet meer in staat tot normale reacties en beginnen meteen met schelden en het wegzetten van de ander. Heel jammer.

10 De Vliegende Brabander    
7 maanden geleden door De Vliegende Brabander
1
Meld

Christenhonden en het ongeboren leven.

Zodra je geboren bent mag je het uitzoeken, misbruikt en geslagen en verstoten worden, want dat is de wil van god. Maar wee oh wee als iemand aan een ongeboren cellenklompje komt.

11 Drs. Mezun    
7 maanden geleden door Drs. Mezun
7
Meld

@10 Hoezo Christentuig impliceert niet dat alle christenen tuig zijn. Het impliceert dat het christendom ook vol tuig zit. Wat is er niet waar aan die observatie?

12 Drs. Mezun    
7 maanden geleden door Drs. Mezun
5
Meld

@9 Ik zeg NIET alle christenen en moslims tuig zijn Alleen de extreme iedereen mag geloven Maar niet opdringen

13 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
4
Meld

@12 Bedankt Jij snapte wat ik bedoelde

14 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
4
Meld

paniek om niets....

15 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
7
Meld

@14 Stukje logica toch?

16 Drs. Mezun    
7 maanden geleden door Drs. Mezun
4
Meld

@13
Je kunt het mooi brengen. Het is al goed. Overigens begrijp ik dat dat christentuig waar je het over hebt jou hun zienswijze opdringt. Komen ze aan jouw deur ? Bestoken ze jouw met e-mails of folders ? Bedreigen ze jou ? Eisen ze van jou dat jij ook niets doneert aan het Kwf ? Hoe moet ik dat opdringen zien ?

PS - je hoeft niet te reageren. Dat begrijp je wel.


17 De Vliegende Brabander    
7 maanden geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

@16 Ja dat is het

18 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
4
Meld

Even los van de vraag of mensen niet gewoon in vrijheid moeten kunnen beslissen waar ze hun geld aan uitgeven is het natuurlijk belachelijk dat het onderzoek naar Kanker en de genezing ervan afhankelijk is van de giften van de burgers terwijl we ons blauwe betalen aan belasting.
Onlangs ging er 100 miljoen naar onderwijs in andere landen ( laat ze lekker zelf dokken) om over het grote geld weggooien an Kaag aan terroristen maar te zwijgen. Geef dat geld aan research van kanker en andere ziektes. Dat zou een veel betere besteding zijn en onderzoek onafhankelijk maken van giften.

19 PFL    
7 maanden geleden door PFL
3
Meld

Waarom nog oppassen als je de straat oversteekt als je je lot in gods handen legt?

20 Reagurius    
7 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

@6
Voor mij niet... als ik moet kiezen dan leef ik, en blijkbaar ook vele moslims, toch liever in landen met op christelijke gebaseerde normen en waarden............

21 Lias    
7 maanden geleden door Lias
2
Meld

@21 Ja ik ook

22 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
2
Meld

quote:
Bij deze techniek worden na een kunstmatige bevruchting alleen ivf-embryo’s zonder genetische aanleg voor een erfelijke aandoening geselecteerd en in de baarmoeder teruggeplaatst. Ouders kunnen zo voorkomen dat ze een ernstige genetische aandoening of ziekte doorgeven aan hun kinderen.

Hier zijn de gereformeerde figuren dus op tegen. Zij zien liever dat er niets aan gedaan wordt en dat kinderen geboren worden met open ruggetjes, hazelipjes, hartklep problemen, aangeboren longafwijkingen en dergelijke, er niet bij stilstaande dat, mocht er een god bestaan, deze god zelf de mogelijkheid gecreeerd moet hebben om de selectie te kunnen laten plaatsvinden, evenals de mogelijkheid om de eitjes weer terug te plaatsen bij de aanstaande moeder.

Een god die dit afwijst is een beest. Eigenlijk net als zijn/haar aanhangers.

Kortom, gereformeerd of op andere wijze christelijk, Moslim, van welke tak dan ook of jaweh aanhangers...................... Allemaal één pot nat.

23 Zwartwit    
7 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

@17 Ze lopen in Afrika mensen te besmetten met LHBT haat, ze lopen straks weer in baarmoeders te purken in de VS, veel christenen zijn tegen vaccinaties en daarmee een gevaar voor mijn kinderen, ze komen aan de deur zeuren, ze hebben bizarre waandenkbeelden over de wereld door dat boek, ze laten kinderen doodgaan want de wil van god, ze verstoten kinderen in bepaalde gemeenschappen als ze homoseksueel blijken en dan nu dit weer enz, enz, enz.

Ik heb wel een paar puntjes van kritiek ja. Het ergste is dat christenen onderling het nog voor elkaar opnemen ook ik hoor nooit christenen dat die zaken hierboven slecht zouden zijn, laat staan dat ze ertegen ageren.

24 Drs. Mezun    
7 maanden geleden door Drs. Mezun
3
Meld

@23 "Zij zien liever dat er niets aan gedaan wordt en dat kinderen geboren worden met open ruggetjes, hazelipjes, hartklep problemen, aangeboren longafwijkingen en dergelijke"

Maar dan gaan ze er wèl voor bidden, hoor. Zo erg is dat dus helemaal niet...

25 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
3
Meld

Je mag geloven wat je wilt maar ik geloof dat alle moslims, christenen, joden enc.
Randdebielen zijn.

Want ik mag ook geloven wat ik wil. question

26 meneer van het nieuws    
7 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

Beter nog, geef helemaal geen geld voor dit goede doel ten bate van de al zeer rijk gevulde kassen van de kankerindustrie, die een biljoenenomzet heeft. Kanker is de ideale ziekte, vanuit het standpunt van Big Farma gezien. Je kunt zieken met angst voor de dood als wapen van alles wijsmaken, je kunt er zoveel mogelijk giftige troep in die mensen proppen, je kunt eindeloos testen met gevaarlijke methoden zodat mensen - vooral vrouwen - kanker krijgen van de testmethode (borsten met geweld platdrukken bv) en eindeloos opereren. En als mensen dan doodgaan is de oorzaak natuurlijk kanker. Die industrie is te winstgevend om een geneeswijze te tolereren. https://duckduckgo.com/?q=cancer+industry&t=ffab&ia=web

27 Ness    
7 maanden geleden door Ness
5
Meld

@27 Ben je nu ook al antivaxxer, anti-medische wetenschap-complottertje?

Jij wordt met de dag gestoorder..

28 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@25

Er worden onderzoeken gedaan naar gebedsgenezing.

Uitgebreid onderzoek heeft bewezen aangetoond dat mensen met simpele aandoeningen en zelfs zeer ernstige dodelijke aandoeningen 50% kans hebben op herstel en 50% op non-herstel.

https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/vu-brengt-onverklaarde-gebedsgenezingen-in-kaart~af134c8d/

De fenomenen worden zelfs door het VU in kaart gebracht question

Er wordt dus echt geld vrijgemaakt voor onderzoek waarvan ieder weldenkend mens al kan bepalen dat het berust op pure toeval.

29 Zwartwit    
7 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

Aangezien ik het artikel niet kon lezen omdat ik dan eerst een account aan moest maken, heb ik een andere link gezocht over het onderwerp.

Wat is er mis als er erfelijke borstkanker in de familie voorkomt en men een kinderwens heeft maar wel drager is van het foute gen en er een kans bestaat dat het wordt overgedragen op de kinderen, maar dat je er ook voor kan kiezen om embryoselectie te laten doen, zodat men vooraf zeker weet dat er niets mis is met de genen die kanker kunnen doorgeven?

Het is geen abortus maar gebeurt al in het vroege embryonale stadium!

Een kind ter wereld laten komen die een verhoogde kans heeft erfelijke borstkanker te ontwikkelen of het weer door kan geven en de kans heeft er zelfs aan te overlijden dat is humaan! Dit kan voorkomen worden en als iedereen dit doet zal het in de toekomst niet meer voorkomen! question

https://theworldnews.net/nl-news/petitie-roept-christenen-op-niet-te-doneren-aan-kwf-kankerbestrijding

30 Nieuwsgierig    
7 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@6 Radicale gelovigen is tuig alleen deze zijn waarschijnlijk niet gewelddadig

31 GOTCHA666    
7 maanden geleden door GOTCHA666
4
Meld

@30 Het artikel


Christenen die opkomen voor de waardigheid van het ongeboren leven kunnen geen donateur meer zijn van KWF Kankerbestrijding.

Dat stelt het burgerplatform CitizenGO in een petitie die sinds deze week wordt verspreid.

Aanleiding is de financiële steun van KWF Kankerbestrijding aan een in januari afgerond promotieonderzoek naar de veiligheid van embryoselectie. Bij deze techniek worden na een kunstmatige bevruchting alleen ivf-embryo’s zonder genetische aanleg voor een erfelijke aandoening geselecteerd en in de baarmoeder teruggeplaatst. Ouders kunnen zo voorkomen dat ze een ernstige genetische aandoening of ziekte doorgeven aan hun kinderen.

Het onderzoek richtte zich op embryoselectie op grond van het erfelijke borstkankergen BRCA; een gen met een voor vrouwelijke dragers variabele kans op het krijgen van borstkanker van 60 tot 80 procent. CitizenGO benadrukt dat daarbij embryo’s worden vernietigd waarvan niet vaststaat dat ze ooit ziek zullen worden.

„Dit onderzoek was enorm belangrijk voor de vrouwen die eraan meededen”, reageert Mischa Stubenitsky van KWF Kankerbestrijding. „Embryoselectie bij borstkanker mag al sinds 2008.” De woordvoerder benadrukt dat elk door KWF gesteund onderzoek vooraf is getoetst op haalbaarheid, relevantie en wetenschappelijke kwaliteit. „Deze studie is ook eerst langs een onafhankelijke medisch-ethische commissie gegaan.”

KWF respecteert de geloofsovertuiging van de petitieopsteller en de ondertekenaars, stelt Stubenitsky. „Het overgrote deel van de studies die wij steunen, heeft echter niets te maken met embryoselectie en gaat bijvoorbeeld over de preventie en de behandeling van kanker. Mensen kunnen ook gericht doneren aan projecten die voor hen onomstreden zijn.”

32 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
3
Meld

@32 Dank je wel!

33 Nieuwsgierig    
7 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@29 En nu maar bidden dat een gerenommeerd vakblad het wil publiceren question

34 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
2
Meld

@31

Daar verschillen de meningen over. Het zijn wel de gelovige ouders die hun kinderen het woord van god hun lichaampje inslaan, hun kinderen misbruiken, hun kinderen vaccins onthouden, niets tegen besmettelijke ziektes ondernemen en sex zonder voorbehoedsmiddel promoten, wat weer geslachtsziektes en andere zaken tot gevolg kan hebben

35 Zwartwit    
7 maanden geleden door Zwartwit
2
Meld

@12 Drs. Mezun
"Het impliceert dat het christendom ook vol tuig zit. "

Bij de Islam (jouw favoriete knuffelclubje) zit altijd nog meer tuig.
Dus onbegrijpelijk dat je zo kortzichtig bent.

36 Minco    
7 maanden geleden door Minco
4
Meld

Natuurlijk heb je ook gekkies bij het Christendom. Er zijn tenslotte honderden stromingen.
Van zeer gematigd, nauwelijks de bijbel gelovend, tot zeer streng in de leer.

37 Minco    
7 maanden geleden door Minco
0
Meld

@17

Ik ben in een gereformeerd nest opgegroeid waar de wil van de kerk soms met een end hout werd ingeslagen. Dat is de onderdrukkende vorm van religie in persoonlijke sfeer.

Kijk je naar ons land en haar wetten dan zie je dat religieuzen ook daar een dikke vinger in de pap hebben en hun geloofsregeltjes aan anderen willen opdwingen.

Neem de mildste van de groep, het CDA bijvoorbeeld. Zij hebben:

Tegen het homohuwelijk gestemd (2000)
De enkele-feitconstructie doorgedrukt (1994) en later tegen diens afschaffing gestemd (2014).
Gestemd voor gedwongen sterilisatie van transgenders (2013)
Gestemd tegen lesbisch ouderschap (2013)
Een actieve campagne gevoerd tegen de legalisering van euthanasie (2001)

38 Pegasus    
7 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

Het is te hopen dat die christelijke mensen met een kinderwens die drager zijn van het erfelijke gen dan wel zo humaan zijn om niet koste wat kost een baby te willen en het gen zo weer doorgeven, maar dan kiezen voor bijvoorbeeld adoptiekinderen!!!

39 Nieuwsgierig    
7 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Ik ga niet op een link van 'RD" klikken als er iets gigantische gekleurd is het wel die krant / website ... neen dank u.

40 MarcusCole    
7 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@37
En dat is bij de islam dus hetzelfde maar daar hoor ik je nooit pleiten voor nuance.

Buiten dat is zijn de christenen zeer goed vertegenwoordigd in de politiek - zie @38 - en moslims niet. Ook Rutte is nogal gelovig.

41 PuurHagelslag    
7 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@35 Daar verschillen de meningen helemaal niet over

42 GOTCHA666    
7 maanden geleden door GOTCHA666
5
Meld

Jammer, dat ze zich wel druk maken over de waardigheid van de embryp, maar niet om de waardigheid van de mens, die deze soort kanker krijgt.

43 sockknitter    
7 maanden geleden door sockknitter
1
Meld

@19

Volledig gelijk, iedereen mag zelf weten of die doneert of niet, maar moet je dan daarvoor een petitie starten?

Dit zijn gewoon een stelletje fundamentalistische christelijke mafklappers

44 DaStef    
7 maanden geleden door DaStef
1
Meld

@41 PuurHagelslag
"En dat is bij de islam dus hetzelfde maar daar hoor ik je nooit pleiten voor nuance."

Nee, is totaal niet hetzelfde bij de Islam. Hoe kom je daar bij?
Slechts een heel klein deel van alle moslims zijn gematigd. Bijna 99% zijn soennieten of sjiieten.
Bijvoorbeeld als je naar kijkt naar homo-acceptatie, in Nederland is de minste acceptatie voor homo's bij moslims.
Zijn nog erger dan de strengste Christenen.

46 Minco    
7 maanden geleden door Minco
5
Meld

@29 Van de 15 casussen zijn er inmiddels 11 afgevallen staat in jouw link van Trouw te lezen.
Dat verklaart al een heleboel! 15 casussen van mensen die een gebedsdienst hebben bijgewoond om te vragen voor genezing en god heeft de twijfelachtige eer dat hij er heel misschien maar 4 daarvan heeft gehonoreerd????
Het onderzoek wat huisarts Dick Kruijthoff samen met VU heeft gedaan daar horen we volgens mij ook nooit meer iets van en zal wel een stille dood zijn gestorven.

Het filmpje van de huisarts is in de link van Trouw niet meer te bekijken maar nog wel op vimeo

https://vimeo.com/197596365

Waarom gebedsgenezing altijd omstreden is:

https://visie.eo.nl/2017/01/waarom-gebedsgenezing-altijd-omstreden-is/

Een mislukte genezingsdienst:

“Ik heb je nu al meerdere malen horen roepen dat God altijd geneest, laat het dan maar eens zien.”

Ik voelde me inwendig boos worden en stond ineens voor de microfoon. Ik zei tegen Jan Zijlstra: “We kunnen vanavond aan deze hele discussie een einde maken over het wel of niet genezen van mensen, als jij deze jongen hier ter plekke geneest. Ik heb je nu al meerdere malen horen roepen dat God altijd geneest, laat het dan maar eens zien.” Achter me hoorde ik een paar mensen boe roepen en een grotere groep mensen applaudisseren. “Nu is niet het goede moment,” zei Jan Zijlstra. “Hoe kun jij bepalen of het voor God wel of niet het goede moment is?” vroeg ik. De discussieleider brak in en zei dat de discussie voorbij was. Ik ben kwaad weggelopen.

https://goedgelovig.wordpress.com/2010/02/10/6-een-mislukte-genezingsdienst/

47 Nieuwsgierig    
7 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@47 Bij mij heeft een gebedsgenezing anders uitstekend gewerkt.

Ik heb daarna nóóit meer gebeden.

48 LanCaster    
7 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@1 Daarom zitten ze ook in dit kabinet.

49 Johnboy    
7 maanden geleden door Johnboy
0
Meld

@41 Er zitten 16 (!) moslims (te veel) in onze tweede kamer. SGP en CU - de groepen die dit soort maffe ideeën opperen/steunen - hebben er 8.

Dus hoezo zijn de christenen goed vertegenwoordigd?

50 Pxf7+    
7 maanden geleden door Pxf7+
5
Meld

@50

Je vergeet CDA.

51 Pegasus    
7 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@51 Nee, die vergeet ik niet. Het CDA mag dan van oorsprong christelijk zijn (en in naam nog steeds), ze zijn pragmatisch. Zijn zelfs niet allemaal christelijk! Ze baseren zich op gezond (nou ja, welke partij doet dat question ) verstand en niet op de bijbel.

Daar waar de leden - en vrijwel alle stemmers - van CU en SGP elke zondag twee keer ter kerke gaan is dat bij leden - en alle stemmers - zeker niet het geval. Er zijn er die gewoon op zondag werken, winkelen, lol hebben en zeer zeker niet elke week naar de kerk gaan. Een heel groot deel gaat dat zelfs helemaal niet.

52 Pxf7+    
7 maanden geleden door Pxf7+
5
Meld

@52

Dan verwijs ik je graag naar @38

53 Pegasus    
7 maanden geleden door Pegasus
1
Meld

@52 Kleine correctie:

Daar waar de leden - en vrijwel alle stemmers - van CU en SGP elke zondag twee keer ter kerke gaan is dat bij leden VAN HET CDA - en alle stemmers - zeker niet het geval.

54 Pxf7+    
7 maanden geleden door Pxf7+
4
Meld

@50
Baseer je die 16 moslims in de Tweede Kamer op dat lijstje waar ook Jesse Klaver op staat?

55 PuurHagelslag    
7 maanden geleden door PuurHagelslag
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te...
In Duitsland heeft de speciale regeringsgezan...

1 dag geleden door Graaier1000

Vaccins en autisme - wetenschap blijft met on...
Vaccins en autisme zijn niet gekoppeld of gea...

1 dag geleden door Wilmama

Autochtoon, kom je witte enclave uit!
Autochtone Amsterdammers zijn hun dominante p...

7 uur geleden door Crezee

‘IQ-racisme vermomd als wetenschap kan...
Zijn zwarte mensen per definitie dommer dan h...

1 dag geleden door Crezee

Putins media blij met steun ‘oppositiel...
De leider van de oppositie in Nederland denkt...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Weed High
EU-verkiezingen: wachten op de eerste prognos...
@1 kennelijk veel mensen die voor Oekraïnse ...

minder dan een minuut geleden door Weed High

Xmod
Autochtoon, kom je witte enclave uit!...
Autochtonen moeten meer gaan stelen en vrouwe...

minder dan een minuut geleden door Xmod

PuurHagelslag
Opt-out-systeem orgaandonatie tast recht op z...
Het tast hoogstens het recht op laksheid en l...

1 minuut geleden door PuurHagelslag

xtremy
NRC checkt: ‘Frans Timmermans schond EU-reg...
E.meel, ik ben niet bang voor jou of een van ...

1 minuut geleden door xtremy

Tempelier
Ov-staking rond Schiphol verboden door rechte...
@12 Op deze onzin ga ik niet eens in, wens je...

1 minuut geleden door Tempelier

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig