U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 6
Het dreigt voor boeren een stuk moeilijker te worden om hun veestapel uit te breiden. Ook staan grote wegenprojecten op de tocht na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Nederland stoot te veel stikstof uit, zegt het Hof. ...

6 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
6
2

Jaja, kleine zelfstandigen moeten allemaal DOOD. Dat past niet in de wereldvisie van de fascisten.

1 Ness    
6 maanden geleden door Ness
8
Meld

Er is hoop. Maar de Nederlandse regering en de provincies zullen er alles aan doen om toch door te kunnen gaan met het beleid van meer, groter en groei. Dat zit in hun genen Die kunnen niet anders. Doen al jaren niets anders.

Maar blij met deze onverwachte hulp uit Europa.

2 De Vliegende Brabander    
6 maanden geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

@1
U ziet weer fascisten ? Weet u wel wat een fascist is ?

3 De Vliegende Brabander    
6 maanden geleden door De Vliegende Brabander
7
Meld

**Zelfstandigheid past niet, bedoel ik op 1. Zelfredzaamheid is een zonde. Eenheidsworstmenspoppetjes hebben geen eigen ideëen (zelf de zg identiteit wordt ahw uit de muur getrokken; je mag kiezen tussen 70 ids maar je mag er geen eigen persoonlijkheid op nahouden en al helemaal niet ontwikkelen) en geen eigen inbreng. Zij voegen zich gedwee naar de nukken en grillen van de cokesnuivende elite.

4 Ness    
6 maanden geleden door Ness
5
Meld

Stelletje bemoeials
Wij moeten weer een van de beste en duurste vd wereld zijn

De rest vd wereld groeit door mega vervuilingen en wij worden aangepakt op teveel uitstoot
Nexit

5 Deelname    
6 maanden geleden door Deelname
5
Meld

@1 Boeren zijn geen kleine ondernemingen meer.Er moeten tonnen bij de bank geleend worden om de veestapel nog verder uit te breiden.Het houdt een keer op.

6 jantje van leiden    
6 maanden geleden door jantje van leiden
5
Meld

@3 : ik hou vast aan de oude definitie, die van Mussolini. De bruine laarzendragers waren de afdwingers van gehoorzaamheid aan het fascistisch-economische systeem. De kledij verandert maar de gedachte erachter niet: het onheilige huwelijk tussen monopolisten en staten waarbij de burgers helemaal niets meer te zeggen heeft en als ruwe grondstof wordt beschouwd.

7 Ness    
6 maanden geleden door Ness
3
Meld

Stikstof is alleen schadelijk wanneer je de mens niet als onderdeel van de natuur ziet. Ik bedoel stikstof is niet giftig en de 'schade' aan de natuur is dat de meest stikstof minnende planten het winnen. Maw het wordt er letterlijk groener van. Het blijft natuurlijk.

8 Myth63    
6 maanden geleden door Myth63
4
Meld

@7
En wat denkt u van de burgers dan die al jaren protesteren tegen de steeds maar in omvang toenemende intensieve veehouderij en keer op keer lik op stuk krijgen in democratisch Nederland.
Die steeds maar steeds grotere stallen op hun bordje krijgen met steeds meer dieren.

Heeft u een idee van de omvang van de veestapel in een provincie als Noord-Brabant. Kom eens hier een dag door de provincie rijden zou ik zeggen. En kijk eens naar de plannen die er overal nog liggen voor uitbreiding.

Deze gekte moet een keer stoppen.

9 De Vliegende Brabander    
6 maanden geleden door De Vliegende Brabander
2
Meld

Doordat alleen al zo'n 75%(!) van de Nederlandse varkensproductie is bestemd voor de export, zijn we nooit van de megastallen en de daarbij "behorende" milieuvervuiling af gekomen.
Want niet de milieuvervuiling is belangrijk voor het Rutte-III kabinet (of het dierenleed) maar... de export!

Het is een buitengewoon zware (over)belasting voor het milieu van ons kleine landje, om zó ontiegelijk veel dieren te fokken voor de export.

10 Scorpio    
6 maanden geleden door Scorpio
1
Meld

Wat ze willen is de NL boer kapot maken ten gunste van de gelegenheid om in de voormalige O-blok landen megastallen te openen. Daar moeten ze ook wat te doen hebben dus dat is het grote plan.
Hie waar men steeds beter een boerenbedrijf runt, waar dierenwelzijn steeds beter wordt, dat moet kapot. Naar landen die dierenwelzijn onderaan de lijst hebben staan, als het er al staat. Die zich geen aan geen enkele regel houden, maar dat interesseert de plucheplakkers niets. De pionnen worden verzet en daar is de N boer compleet de dupe van. Daarbij komt nog dat groen weg moet voor woningbouw en infrastructuur om de stroom aan ongewensten oa. van huisvesting te voorzien. Nederland zakdoek-land, kapot en volgebouwd. En ja, hoeveel we ook weten te reduceren... als die instroom door blijft gaan komen we nooit in de buurt van die doelstellingen. Nederland moet zwaar terug met zijn bevolking en dat niet door de autochtonen hier weg te jagen.

11 Bleke Betty    
6 maanden geleden door Bleke Betty
5
Meld

Ik heb niet erg veel sympathie voor boeren, vindt het ook prima als we al het eten importeren. Nederland is een kenniseconomie. Beetje een harde mening. Maar ik sta open voor andere meningen.

12 Tegendraadsgelijk    
6 maanden geleden door Tegendraadsgelijk
5
Meld

@7 Dat is geen fascisme wat u omschrijft.U omschrijft een dictatorschap wat kan uitmonden in fascisme.Voorbeelden zijn Franco en de Zuid-Amerikaanse junta.

13 jantje van leiden    
6 maanden geleden door jantje van leiden
1
Meld

@9 : Ik zou je gelijk geven als dat idd de situatie was overal. Maar ik woon ook tussen de boerderijen (agrarisch hier) en het zijn hier vooral de keuterboertjes, de kleine familiebedrijven die de klos zijn van de maatregelen van de roverheid. De grote boeren krijgen alles voor elkaar want die kopen hun invloed gewoon. En die krijg je niet kapot want economie, werkgelegenheid, export dus belangrijk, en hoe groeter hoe beter. Kijk niet naar wat ze zggen daar op het ministerie maar wat ze DOEN. Ze kelen de biologische, goed bedoelende, natuurvriendelijke boer. Altahns hier in Friesland.

14 Ness    
6 maanden geleden door Ness
3
Meld

ik ben groot voorstander van verstandig klimaatbeleid

15 klimaatbeleid    
6 maanden geleden door klimaatbeleid
8
Meld

ad 14: ook de kleine veeboeren dus. Immense schuren waarin honderden koeien 24/7 opgehokt staan, geen probleem; boer met 50 koeien die ze buiten wil laten grazen, groot probleem.

16 Ness    
6 maanden geleden door Ness
4
Meld

De boeren moeten overgaan op voer waar geen afval van komt. Zogeheten astronauten voer! Wat het extra kost wordt weer terug verdiend door het opheffen van het quotum.

17 Nicks R. Van    
6 maanden geleden door Nicks R. Van
3
Meld

verstandig klimaatbeleid is de sleutel

18 klimaatbeleid    
6 maanden geleden door klimaatbeleid
7
Meld

@15 @18
Zoals in de Oostvaardersplassen bedacht door "deskundige natuur"-mensen?

19 WHuls    
6 maanden geleden door WHuls
3
Meld

@19 ik ben voor verstandig klimaatbeleid

20 klimaatbeleid    
6 maanden geleden door klimaatbeleid
8
Meld

@20
O, ga je niet meer met de auto of met het vliegtuig?

21 WHuls    
6 maanden geleden door WHuls
0
Meld

Ik zie niet in waarom boeren zo'n grote veestapel moeten hebben en ons milieu vervuilen om de export te verhogen. Laat de andere landen zichzelf maar lekker vergiftigen. Vervuiling voor export producten moet verboden worden.

22 niet-alles-geloven    
6 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

@22
U wilt geen export meer voor ons land?

23 WHuls    
5 maanden geleden door WHuls
1
Meld

@19

OFF-topic. Verder is het hele plan van de OVP vermoord door Henk bleker van het CDA. Hij is de veroorzaker van alle ellende daar, door voortijdig de stekker uit een project te trekken wat op een dik jaar na, klaar was.

@23
Drogreden. U wilt blijkbaar geen leefbare planeet voor uw en onze kinderen, maar kijkt alleen maar naar winst? Besef dan goed dat dat "Centjes Verdienen" onze planeet kapot maakt. In een moordend tempo.

24 weerman    
5 maanden geleden door weerman
2
Meld

@24 "OFF-topic. Verder is het hele plan van de OVP vermoord door Henk bleker van het CDA. Hij is de veroorzaker van alle ellende daar, door voortijdig de stekker uit een project te trekken wat op een dik jaar na, klaar was."

@19 Bedoelde ik mee dat de beste stuurlui aan wal staan, en als die zich bemoeien met een vak waar ze geen verstand van hebben krijg je zo'n rommeltje wat we nu hebben.
En dat is begonnen met Mansholt die met bakken subsidie de grootschaligheid bevorderde en daarmee de vrije markt om zeep hielp.
Op de vrije markt was zoiets nooit ontstaan, kan zoiets nooit ontstaan.

"Drogreden. U wilt blijkbaar geen leefbare planeet voor uw en onze kinderen, maar kijkt alleen maar naar winst? Besef dan goed dat dat "Centjes Verdienen" onze planeet kapot maakt. In een moordend tempo"

Waar haalt u die wijsheid vandaan, u kent me helemaal niet, sterker nog u moest eens weten hoe ik gevochten heb tegen die grootschaligheid.
Maar dat betekend niet dat export of winst een vies woord is, het gaat er om of je dat op een eerlijke manier verkrijgt.
Als je een product exporteert wat bestaat uit een gedeelte subsidie (ons belastinggeld), en je trekt dat er niet af bij die exportinkomsten, dan reken je jezelf rijk en is dat niet het werkelijke inkomen.
Als je een product exporteert zonder subsidie (vrije markt), dan is dat echt inkomen en eerlijk verdient.

En als u als burger elke keer op een partij stemt die die subsidiestroom op gang houd in de veronderstelling dat u een goedkoop product kunt kopen (wat niet zo is want uw belastinggeld/subsidie hebt u er al in zitten), werkt u zelf mee aan deze milieuvervuiling.

25 WHuls    
5 maanden geleden door WHuls
0
Meld

@25

U moet beter lezen. Ik gebruikte het woordje "blijkbaar" in mijn @24 , hetgeen betekent dat wat ik schreef, eerder een aanname is. Waar u vrijelijk op kunt reageren. Die grootschaligheid is inderdaad een enorme veroorzaker van veel ellende nu. Verder ga ik niet verder in op economische verhalen; ik zie dat de landbouw en de veeteelt helemaal uit de klauwen gelopen zijn in dit land, met een veel te grote belasting op natuur en milieu als gevolg. Er moet drastisch worden ingegrepen willen we die stikstofdepositie eens goed aanpakken. Helaas werkt LTO-Nederland niet mee; integendeel. Men blijft hangen in de oude mantra van "we moeten geld verdienen!". Als je daarmee je leefomgeving vermoordt, moest men maar eens naar een andere manier van geld verdienen gaan kijken. Helaas hoeven we geen grote, fundamentele maatregelen te verwachten van CDA/VVD-kabinetten; zij beschermen die boeren met al hun macht...

26 weerman    
5 maanden geleden door weerman
2
Meld

@26
U hebt het niet over boeren maar over agrariërs.

27 WHuls    
5 maanden geleden door WHuls
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Slavernijverleden ook op Zeeuwse stranden en...
De Gids Slavernijverleden Nederland moet een...

16 uur geleden door NOS

Romney: Trumps oneerlijkheid is misselijkmake...
Mitt Romney heeft gereageerd op het Mueller-r...

19 uur geleden door progressiefliberaal

Aanslagen vergroten religieuze spanningen in...
Tot nog toe waren vooral moslims in het overw...

21 uur geleden door Oog om oog

Geen Amsterdamse wake voor christelijke slach...
Anders dan op 15 maart n.a.v. Christchurch za...

15 uur geleden door Spraypaint

Weerloos meisje in gezicht geslagen en gescho...
De Rotterdamse politie onderzoekt een filmpje...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Hannie1
Crowdfunding voor moeder Sanne uit Dossier va...
@2 Die geven niet thuis,dus dat wordt de zeik...

3 minuten geleden door Hannie1

Seconda
CU-leider Segers hekelt voorstel Dijkhoff om ...
Segers praat uiteraard voor eigen parochie....

5 minuten geleden door Seconda

Seconda
Greenpeace wil dat volgende Brusselse regerin...
ah, en waar lopen elektrische auto's op???...

11 minuten geleden door Seconda

Seconda
Brunei verdedigt stenigingswet homo's ...
Het geloof van de vrede is de veroorzaker van...

12 minuten geleden door Seconda

greenmango
Amerikaanse politie arresteert vrouw die pupp...
@1 Nou ze heeft de puppies in ieder geval nie...

13 minuten geleden door greenmango

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig