U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 28
De ‘midterm’-verkiezingen die vannacht plaats vonden in de VS hadden een opvallend resultaat. Historisch gezien verliest de zittende president veelal en wordt hij/zij op die manier via de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in bedwang gehouden. ...

5 maanden geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
45
13
3

Ten koste van de Trump haters.
Haha.

1 Weetal    
5 maanden geleden door Weetal
24
Meld

Nederlandse Journaals en andere krantjes zullen teleurgesteld zijn en proberen natuurlijk nog ff een andere draai aan te geven

2 wijs    
5 maanden geleden door wijs
23
Meld

* Verwijderd door de redactie *

3 Denisova    
5 maanden geleden door Denisova

Ach de echte macht zit achter de schermen, de poppenkast eromheen is om het verkoopbaar te maken.

4 Nerva    
5 maanden geleden door Nerva
10
Meld

Laten we eerlijk zijn:
Trump is de best.
En ehh @3
Fijn dat je je verlies toegeeft door
te gaan schelden.

5 Weetal    
5 maanden geleden door Weetal
22
Meld

Al weken meldt elke analist en politiek commentator dat de Senaat in Reublikeinse handen blijft; het betrof verkiezing van 32 senaatsszetels in dieprood Republikeinse Staten. En nu zou het dan tegen alle tradities en historie ingaan dat de Reps de Senaat niet verliezen. Kijk dan heb jesls aluhoedje website Sceptr dus je huiswerk niet gedaan. Btw vergeet niet de extra gouverneurschappen die de Dems hebben afgesnoept. Dat wordt een happy gerrymandering ( gunstiger kiesdistricten creeeren) volgend jaar meg oog op 2020! question

6 BlackNinja    
5 maanden geleden door BlackNinja
36
Meld

@5 ik doe niet mee aan de verkiezingen

7 Denisova    
5 maanden geleden door Denisova
31
Meld

@6 he kom op nou gun ze nou nog een beetje plezier dat ze toch nog iets hebben gewonnen.
En dat ze minder hebben verloren dan andere presidenten hebben gedaan, hoewel ik dan wel weer zou willen weten hoe het procentueel zit.

Morgen of zo gaan we dan wel weer vertellen dat opnieuw een meerderheid van de bevolking van de VS Trump niet pruimt.

8 streek    
5 maanden geleden door streek
25
Meld

@8 een x % heeft op de reps gestemd ondanks dat ze m niet pruimen. De huidige economische boom is gebouwd op drijfzand, deeld vruchten van Obama, deels gekocht met een vreselijk dure belasting lastenverlichting die het begrotingstekort naar duizelingwekkende hoogte hebben gebracht in....tijden van voorspoed, wat hoogst opzienbarend is en slecht nieuws voor de toekomst. Komt er een economische kink in de kabel voor 2020 dan zullen die voordeel van de twijfel stemmers elders hun heil gaan zoeken.

9 BlackNinja    
5 maanden geleden door BlackNinja
29
Meld

Dit artikel van Sceptr toont in elk geval aan vanuit welke hoek Sceptr komt.

10 Crannbuidhe    
5 maanden geleden door Crannbuidhe
28
Meld

@9 ja dat zijn de vaste stemmers, die heb je hier ook en die gaan ook altijd stemmen.
Het mooie van deze verkiezingen is dat het duidelijk is geworden dat een stem telt, ook al probeert men op alle mogelijke manieren het stemmen lastig te maken.
Hopelijk zal de opkomst in 2019 voor 2020 ook weer heel hoog zijn.

11 streek    
5 maanden geleden door streek
23
Meld

@6 [32 senaatsszetels in dieprood Republikeinse Staten.]
maar kijk naar de algemene trend in die staten: helemaal niet zo diep-rood meer als vroeger. Ook daar is duidelijk wat aan de gang, naast de algemene trend in de USA waardoor de GOP naar de toekomst toe rekening moet houden met een afkalvende aanhang.

12 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
24
Meld

@12 precies.Dat heet dus ' net stand houden'. En gridlock verzekerd..Wat een succes voor de man die de Washington swamp wel even ging opruimen.

13 BlackNinja    
5 maanden geleden door BlackNinja
22
Meld

Dit is tenminste een helder artikel dat even duidelijk uit de doeken doet hoe het US systeem in elkaar zit en wie wat beslist en beïnvloedt. Erg handig.

Jammer dat de Dems nu het budget in de wurggreep hebben, daar kunnen ze bijvoorbeeld, wat de schrijver al zegt, mee gaan dwarsliggen zodat Trump die illegale immigranten niet meer kan tegenhouden. Wel cruciaal, vind ik dat.

14 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
16
Meld

Rekenen is moeilijk voor sommigen. Trump heeft mss verloren in het huis maar historisch gewonnen in de senaat. Het impeach gezever gaat nooit gebeuren. Nancy Pelosi zei al eerder dat het geen prioriteit heeft. Mede omdat ze niks hebben , en muellers resultaten geheim blijven. Maar ook omdat de democraten denken dat ze de Russia bla bla kunnen blijven uitmelken.

Tegelijkertijd lopen er nog altijd onderzoeken naar diverse Democraten dat nog naar buiten moet komen. De Senaat kan en zal alles tegen houden. Daarbij zullen de komende weken nog veel wetten door gevoerd worden voordat het huis wordt vervangen.

Dan heb je het verlies van Florida en Texas. 2 Belangrijke staten landelijk en invloedrijk gezien.En de Democratische kandidaten die in die districten daar hebben gewonnen moeten wel compromissen maken met de republikeinen.Dat zal ook botsen binnen het huis. . En dat heb je nog mensen als Sen. Joe Manchin, stemde voor Brett Kavanaugh. Een redelijk nuchtere man voor zowel links als voor rechts.

Daarbij zijn de republikeinen ook af van de never trumpers binnen de partij.Trump zal in zijn termijn nog zeker 2 rechters in het Hooggerechtshof vervangen, gezien hun ouderdom, met pro republikeinen plaatsen, wat voor levenslang telt .En dit geld ook voor de federal courts.

Daar heeft hij het huis niet voor nodig. En dit geld voor meer dingen zoals Noord Korea , trade deals en treaties.

De Democraten daar in tegen hebben meer radicale leden er bij gekregen.Bij deze wordt nu al verwacht dat het binnen de partij zelf zal botsen. Het enige wat de democraten kunnen doen is of door gaan met hun onzin en verzet en daardoor Trump in de kaart spelen en het volk tegen zich werken. Ben Shapiro zei het gisteren perfect (en die is geen trump fan!!!) "Trump needs someone to punch against. Now he can make House Democrats his punching bag".

Of toch in bannen en mee werken op bepaalde vlakken zoals infra, zorg en de grenzen. De Republikeinen zullen ook de ID pas gaan eisen, iets wat democraten niet willen. Ik kon nergens een echte overwinnings- gevoel of uiting vinden bij de linkse nieuws anker, of bij de machthebbers binnen en rondom om de democraten. Ze hebben de afgelopen jaren veel verloren. En zitten nu vast in het huis. De bedoeling was de Senaat er bij te hebben . Dit in verband met o.a 2020. En Trump kan het nu rustiger aan doen en hoeft minder bot te zijn.

De senaat heeft een termijn van 6 jaar. Het huis heeft een etrmijn van 2 jaar .

15 Tyler    
5 maanden geleden door Tyler
17
Meld

Trump krijgt veel grotere problemen:
Hoe krijgt hij zijn belastingverlagingen gefinancierd.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/372767-beleggers-laten-amerikaanse-staatsleningen-links-liggen

16 Prof. Zuurbekje    
5 maanden geleden door Prof. Zuurbekje
21
Meld

Blauwe golf blijft uit.,Niemand dacht dat er een blauwe golf zou plaatsvinden.Zoals de peilingen uitwezen was de Senaat niet haalbaar en zou het huis op de republikeinen heroverd worden.

17 jantje van leiden    
5 maanden geleden door jantje van leiden
16
Meld

@14 [odat Trump die illegale immigranten niet meer kan tegenhouden]
Is feitelijk niet eens een echt probleem... het wordt tot probleem opgeblazen.

Er zijn veel grotere problemen in de USA, zoals het leegstelen van de bevolking door de elite (GOP dingetje). Zie daarvoor ook het feit dat de inkomens in de USA onder druk staan ondanks de groeiende economie. Kun je raden waar dat geld naar toe gaat.

18 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
23
Meld

Oh en voor de Blue wave believers. Hier zijn jullie eigen propagandisten van CNN en co. Diep teleurgesteld en concluderen geen Blue wave.

https://www.youtube.com/watch?v=iqKSB7qI6ZY

19 Tyler    
5 maanden geleden door Tyler
13
Meld

Hoe staat het nu met de muur?

20 Criticaster    
5 maanden geleden door Criticaster
15
Meld

Helaas is bij veel Amerikanen het kwartje nog niet gevallen dat de 45ste de verkiezingsbelofte de belangen van de werkende Amerikaan te behartigen al op 21 januari 2017 heeft laten vallen en zich sindsdien puur als een elite-georienteerde president heeft opgesteld, zie daarvoor de belastingverlagingen die alleen de grote bedrijven en de rijkste 1% bevoordelen, met het snel toenemende begrotingstekort waardoor de sociale voorzieningen onder toenemende druk komen, tot gevolg!

Gaat allemaal ten koste van de gewone Amerikaan!

21 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
26
Meld

@6 het betrof verkiezing van 32 senaatsszetels in dieprood Republikeinse Staten"

Nee, dat heb je helemaal fout.

22 JackKropotkin    
5 maanden geleden door JackKropotkin
12
Meld

@21 Kijk, de eerste tekenen van realisme bij de trumpofoben dat die hele blauwe golf voornamelijk een wens is gebleven.

23 JackKropotkin    
5 maanden geleden door JackKropotkin
13
Meld

@19 Dems - GOP : 230 - 205 is voldoende "blue wave" en aan de hoge kant van mijn eerdere inschatting (Dems 15 tot 25 zetels meer dan GOP)

De 45ste zal nu echt gecontroleerd gaan worden en deals moeten gaan sluiten. Gaat de 45ste goed gek van worden... wat ik je brom.

24 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
26
Meld

@24 [ Gaat de 45ste goed gek van worden... ]

En heel (twitterend) internet met hem.

25 -Koeievla-    
5 maanden geleden door -Koeievla-
13
Meld

@25 je hoeft dat getwitter van die gek niet te volgen....

26 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
18
Meld

@15 Het kan Trump lastig genoeg gemaakt worden, ook zonder impeachment. De democraten hebben nu vrij spel wat betreft onderzoek en kunnen de Trump organisatie mooi tegen het licht houden. Als blijkt dat Trump corrupt is krijgen ze wellicht zelfs de Republikeinen zover om hem te laten vallen.

27 Zucht    
5 maanden geleden door Zucht
15
Meld

@27 en die onderzoeken zullen er zeker gaan komen...

28 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
19
Meld

Bij de russen zijn ze snel tevreden.

29 Moien    
5 maanden geleden door Moien
15
Meld

@22 zeker 10 staten zijn sinds 2016 Trump terrein. De dems verliezen ( tot nog toe) 2 en meerdere staten zijn de stemverschillen rond de 1%. Dat is niet indrukwekkend van de Reps en al zeker niet tijdens een goed draaiende economie.

30 BlackNinja    
5 maanden geleden door BlackNinja
11
Meld

@1
hoezo "ten koste van"....??? de democraten hebben het huis van afgevaardigen, dus er is in ieder geval een rem op dat ongeleide projectiel...
dus hooguit, tot teleurstelling van.

31 ikzelf    
5 maanden geleden door ikzelf
13
Meld

@15 "En Trump kan het nu rustiger aan doen en hoeft minder bot te zijn."

Nee, de oranje baby zal zijn zin niet krijgen en zal nog harder gaan krijsen, ik zie nog wel wat white nationalists opstaan om trump zijn zin te geven.

32 Jewkakka    
5 maanden geleden door Jewkakka
19
Meld

@24 de compromissen zijn grappig een dag later.

De enigste die er gek van worden zijn de addicts hier.

33 Alexis    
5 maanden geleden door Alexis
3
Meld

@20 Delen van die muur staan er al heel lang.

34 profdrmrir    
5 maanden geleden door profdrmrir
3
Meld

De democraten-fans hier verkneuteren zich al op onderzoeken naar Trump door de Dems.
Al 2 jaar zijn de democraten bezig met allerlei onderzoeken. Elke keer weer een afgang.
(de laatste afgang was het bekennen van Ford dat zij gelogen had over de aanranding Kavanaugh).
Hoe het met Mueller met zijn Russia onderzoek verder gaat, dat zullen wij spoedig weten.
Ik verwacht op zijn hoogst een paar kleine visjes. De Dems zullen juichen en dansen.

35 Karl    
5 maanden geleden door Karl
6
Meld

@4 "...Ach de echte macht zit achter de schermen..."

'De echte macht' is niet langer te lokaliseren achter de schermen sinds Trump president is en een deel van de reële politieke macht, ondanks felle tegenstand, naar zich toe heeft getrokken.
Bush en Obama waren puppets en de macht lag toen vooral bij de media, de (geheime) diensten en de anonieme systemen.....dat ligt nu allemaal anders....

36 CoolMemories    
5 maanden geleden door CoolMemories
6
Meld

Ik zie vandaag eigenlijk alle trumpolina's alleen maar met hun ogen dicht en met hun vingers in de oren staan, roepende: NANANANANA.

37 Hadjememaar    
5 maanden geleden door Hadjememaar
13
Meld

@43 Ja, Bush was slechts een puppet van de globalisten en de oppermachtige globalistische lobby's en diensten...!
Pas trump heeft deze diensten en lobby's weer, ondanks felle tegenstand, in nationaal belang gesteld om verder bloedvergieten en verspillen van triljoenen te stoppen.

38 CoolMemories    
5 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@38 verkeerde draad

39 CoolMemories    
5 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@21

"..zie daarvoor de belastingverlagingen die alleen de grote bedrijven en de rijkste 1% bevoordelen"

Lulkoek...
Tot 24.000 dollar betalen gezinnen nu helemaal geen belasting meer ...
Bedrijven als Amazon verhogen de minimumlonen vanwege het Trump tax-plan.
Apple bouwt nieuwe bedrijven in de VS , en haalt vele miljarden kapitaal terug
etc.etc.

De democraten moeten over hun schaduw heenspringen , en stoppen met het tegenhouden van vooruitgang.

40 Vageali6888    
5 maanden geleden door Vageali6888
4
Meld


@34 "Delen van die muur staan er al heel lang"

Inderdaad, zelfs mede gefinancierd door Obama... hilarisch

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-muur-van-trump-die-heeft-obama-al-gebouwd~b04fd8fe/

Wel veel lettertjes, zal wel niet mee gaan vallen....

42 Congo    
5 maanden geleden door Congo
2
Meld

@42

Even afmaken , niet mis mee

43 Vageali6888    
5 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

Dus Schild en Vrienden zit ook in de groep “ Hoe te antwoorden op de Blauwe Golf” . Het Erkenbrand -sjabloon duikt overal op. Het is wel erg doorzichtig van aanpak moet ik zeggen.

44 E.Meel    
5 maanden geleden door E.Meel
17
Meld

@42 Wist u dat niet ? Aandoenlijk.

45 E.Meel    
5 maanden geleden door E.Meel
17
Meld

@36
Nou ik ben benieuwd.

46 Nerva    
5 maanden geleden door Nerva
1
Meld

@45 "Wist u dat niet? Aandoenlijk"

Uw reacties worden wat minder scherp lijkt.
Uiteraard wist ik het anders zou ik @42 niet aanhalen....

De reactie was ook gericht aan iemand die erg verontwaardigd was over de muur "van" Trump.....

Het wordt ook laat voor u.... ik neem het u niet kwalijk.

47 Congo    
5 maanden geleden door Congo
1
Meld

@5 Ging ze weer schelden, dat doen die linkse types nogal eens, wat dat betreft lijken ze ook op
N Afrikanen.
Het komt gewoon doordat ze niets zinnigs in te brengen hebben.

48 Positivo    
5 maanden geleden door Positivo
3
Meld

Miljarden en de hele media van de VS, excl. Fox News, krijgen de blauwe golf niet aan de gang. Maar elke intelligente kiezer zal nooit op iemand stemmen die door de extreem linkse filmsterren en zangeressen worden aangeprezen.

49 niet-alles-geloven    
5 maanden geleden door niet-alles-geloven
3
Meld

Een fascist als U, doet het woord positief oneer aan.

50 leefvandaag    
5 maanden geleden door leefvandaag
3
Meld

Grappig, dat bubbel denken. Het is maar wat je een blauwe golf noemt, maar Amerika heeft wel blauwer gestemd van de vorige keer. Ik geloof 10 punten ofzo. Dat is best wat.

51 AJ74    
5 maanden geleden door AJ74
3
Meld

@42 : En veel leugens.

52 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@52 "En veel leugens."

Ah....U vertrouwt de volkskrant niet betreffende Obama en zijn deel aan de muur?

Wellicht de NOS méér van uw gading?:

'Eerdere presidenten waren ook streng voor immigranten' - http://nos.nl/l/2155918

53 Congo    
5 maanden geleden door Congo
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wat AG Barr zei versus wat het rapport van Mu...
Zoals blijkt, waren de beschrijvingen van Bar...

14 uur geleden door GreyB

Fatshaming in de trein
Ach, die heeft sowieso wel 2 stoelen nodig, m...

8 uur geleden door Aardbezie

Intimidatie, geweld en winkeldiefstallen door...
"De Ter Apelers waren tot nu toe geduldig, ma...

1 dag geleden door Febee

Heel Afrika weldra een islamitisch continent?
Wordt het zwarte continent het nieuwe slagvel...

1 dag geleden door Inter

‘Badr Hari accepteert dopingschorsing n...
Badr Hari mag voorlopig niet in actie komen....

12 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Violier
Penetrante rooklucht van Duitse paasvuren tre...
@9 Ja. Is elk jaar zo trouwens. ...

minder dan een minuut geleden door Violier

Fleur48
Ex-architect van de Notre Dame: Dat was geen ...
" Computerstoring mogelijk oorzaak van brand ...

1 minuut geleden door Fleur48

Reagurius
Verkeersonveiligheid neemt toe, mobieltje lei...
Ja schiet dan ook eens op met die zelfrijdend...

1 minuut geleden door Reagurius

RonMVV
Een derde van de Amerikanen gelooft niet dat ...
@30 En waar zeg ik dat Bruut zeg, dat he...

1 minuut geleden door RonMVV

Robin
Strategieën om vaccinweigeraars te overtuige...
citaat uit @136[ Deze opmerking getuigd ...

1 minuut geleden door Robin

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig