In het voorjaar moest Mark Zuckerberg zich in Washington verantwoorden voor  kiezersmanipulatie via Facebook bij de presidentsverkiezingen van 2016.
Volledig scherm
In het voorjaar moest Mark Zuckerberg zich in Washington verantwoorden voor kiezersmanipulatie via Facebook bij de presidentsverkiezingen van 2016. © AP

Facebookpolitie draait overuren: verkiezingen test voor Zuckerberg

Ook voor Mark Zuckerberg staat er veel op het spel deze Amerikaanse verkiezingen. Lukt het zijn ‘Facebookpolitie’ om kiezersmanipulatie via nepnieuws uit te bannen? ,,Het roer moet drastisch om.”

  1. Waarom schieten westerse bondgenoten wel Iraanse drones uit de lucht bij Israël en niet bij Oekraïne?
    PREMIUM

    Waarom schieten westerse bondgeno­ten wel Iraanse drones uit de lucht bij Israël en niet bij Oekraïne?

    In Oekraïne worden na de met succes afgeslagen aanval van Iran op Israël vragen gesteld over het verschil tussen de westerse luchtverdediging van het ene land en het andere. Waarom kon Israël voor 99 procent worden beschermd en waarom komt Oekraïne er zo bekaaid af? De vraag wordt luider na de aanval op de stad Tsjernihiv, waarbij achttien doden vielen. ,,Oekraïne kun je alleen op bepaalde vitale punten verdedigen met raketschilden, de rest daartussen uiteindelijk met F-16’s”, zegt een expert.
  2. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.