achtergrond

Geenstijl

Nederland is niet extreem-rechts

Laat vijf Erkenbranders, een klein peloton Schültenbraunazi's en 1 buikbarbecuedrager je niet van de wijs brengen.

De NCTV heeft een plichtmatig plaatje geschetst van extreemrechts in Nederland. Ondanks de wild-populistische kop boven het persbericht, blijkt eigenlijk uit helemaal niets in het rapport dat er een grote  dreiging is van rechtsextremisme in Nederland. De Mislukte Moskee-Aanslag in Enschede wordt 11 keer genoemd, maar sinds die TERREUR van drie dronken randdebielen die in 2016 een molotovcocktail in het gras naast een moskee lieten vallen, is er hoegenaamd niets meer gebeurd.

Althans. Niet op rechts. We zagen wel een aanslag op Centraal Station 020, een strottensnijder in Den Haag, meerdere vangsten van wapens en munitie in islamitische kringen, talloze jihadistische uitreizigers & terugkeerders en onlangs nog de verijdeling van een groot islamitisch aanslagcomplot, met aanhoudingen in het hele land. Op extreemrechts: krekels. En daarom moet de NCTV nu memes tot online alt-right quasi-misdaad verklaren, omdat ze anders niks extreemrechts kunnen vinden.

Sinds laten we zeggen 9/11, de extreemlinkse aanslag op Fortuyn en de islamitische slachtmoord op Van Gogh heeft heel Nederland - inclusief extreemrechts - zich (gelukkig!) uiterst beheerst getoond. Niet alleen in Nederland, maar overal: als we 1 ding getoond hebben als Westerse beschaving sinds 2001, is het wel terughoudendheid, beschaving en keer op keer de andere wang. ISIS, Charlie, Nice, Bataclan, Berlijn, Brussel, London, Manchester - om over de extreemlinkse, door de NPO gedoogde geweldsuitbarstingen in Hamburg nog maar te zwijgen. Geschokt maar gelaten lieten (en laten) we het over ons heen komen. Online emotioneel, woest vaak ook, maar IRL ingehouden, ingetogen en uiterst beschaafd. Verder dan "boe moslims" roepen met een BBQ voor de buik komt zelfs extreemrechts niet.

Inmiddels voelen moslimorganisaties in Nederland zich daarentegen zelfverzekerd genoeg om een rechtszaak aan te spannen tegen Geert Wilders'  fucking twitteraccount, maar niemand die zich serieus roert tegen het feit (FEIT!) dat de organisatie die dat doet - de 140+ Diyanet-moskeeën in Nederland - wekelijks de haatpreek uit Ankara van de fax trekt, en extreemrechtse Erdoganretoriek in de hoofden van Nederlandse moslims pompt. Haatpaleizen in de hoofdstad kunnen open blijven, ongeacht wat er gepredikt is en wie er onderdak vonden. En iedere belastingbetalende burger die naar de islam wijst, is in de media nog steeds al snel een nazi. Ach, in een bijzin concludeert de NCTV het zelf ook al: extreemrechts is online onaardig, maar IRL irrelevant. En goedkeuring van geweld komt van links en de islam. Binnen dat mediaframe is de rest al snel "extreemrechts".

Het internet weet wel beter. De NCTV trouwens ook hoor: het internet is een overdrukventiel dat de verhitte lucht uit de openbare ruimte digitaal afvoert. Alleen hebben ze die boerenwijsheid die wij allemaal begrijpen niet nader onderzocht...

EXTREME DREIGINGSPOLL

Wat is nou ECHT de grootste dreiging?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

DREIGINGSNIVEAU TERREURAANSLAG VAN 3 NAAR 4

"Dat betekent dat er een reële kans is dat er een aanslag in Nederland plaatsvindt."

@Ronaldo | 12-12-23 | 16:09 | 451 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.