nieuws

Man (76) gewond bij woningoverval

Op de Valkeniersweg in Rotterdam-Zuid is maandagavond een bejaarde man gewond geraakt bij een woningoverval. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn er met onbekende buit vandoor gegaan.
Twee jonge mannen kwamen rond 20:40 naar het huis van het 76-jarige slachtoffer en deden alsof ze zijn sleutels hadden gevonden. Toen de bewoner na enige aarzeling de deur opendeed, drongen de overvallers binnen. Ze mishandelden de bejaarde man en namen spullen van hem mee.
Volgens een woordvoerder van de politie raakte het slachtoffer behoorlijk gewond, maar verkeert hij buiten levensgevaar. Volgens betrokkenen zou hij wel in staat zijn op korte termijn terug te keren naar zijn woning.
Beide buren hoorden hoe de 76-jarige werd belaagd. "Ik zat tv te kijken en hoorde er wat rare geluiden doorheen", zegt een van hen "help, help werd er geroepen en toen ben ik gaan kijken."
Inmiddels was er al van alle kanten hulp gekomen. "De buurman zag er niet goed uit, hij zat onder het bloed. Hij nog wel lopend naar de brancard toe en zo is hij afgevoerd."
In de buurt wordt geschrokken gereageerd. Een buurtbewoners overweegt veiligheidscamera's aan zijn woning te installeren. Van de daders is zover bekend nog geen spoor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl