De Jong waarschuwt Ajacieden: 'Ik denk dat ze in het begin gaan stormen'

De Jong waarschuwt Ajacieden: 'Ik denk dat ze in het begin gaan stormen'

05-11-2018 17:13
81

Ajax kan zich woensdagavond met een overwinning op Benfica plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Middenvelder Frenkie de Jong verwacht echter een heet avondje voor de huidige koploper van Groep E.

"Ik verwacht dat Benfica vol voor de winst gaat", vertelt hij aan Ajax Life. "Dit is voor Benfica natuurlijk een soort van laatste kans. Zij moeten winnen thuis, de supporters staan er ongetwijfeld achter, dus ik denk dat ze in het begin gaan stormen. Ik verwacht Benfica verder naar voren, hoger druk zettend. We zijn alvast gewaarschuwd", aldus De Jong.

De Jong erkent dat een goed begin tegen de Portugezen belangrijk is. In de eerdere wedstrijden tegen Bayern München en Benfica gaf Ajax vroeg in de wedstrijd kansen weg. "We moeten goed beginnen, maar dat willen we iedere wedstrijd. Het is niet zo dat het een probleem is voor ons, we moeten er wel op letten. We groeien wel in de wedstrijd, maar dat kan te laat zijn. Goed beginnen, we werken eraan."

Het aanvallende spel van Benfica kan Ajax ook ruimte geven om toe te slaan in de tegenstoot. "Hmm, jawel, maar we moeten sowieso goed voetballen want daarin schuilt onze grote kracht. Als er dan ruimte ligt in de counter, dat is alleen maar mooi."