De Amerikaanse president Trump
NOS Nieuws

Ook Fox News en NBC schrappen omstreden campagnefilmpje Trump

Ook de Amerikaanse tv-zenders NBC en Fox News Channel stoppen met het uitzenden van een reclamespotje van president Trump. De reclame liep al mee op beide zenders, maar is nu na felle protesten op internet teruggetrokken. Eerder weigerde CNN de omstreden reclame uit te zenden omdat de zender die racistisch vond.

In het spotje is een groep migranten te zien die onderweg is naar de grens met de Verenigde Staten. In de reclame worden ze "gevaarlijke criminelen" genoemd. Ook toont het spotje een Mexicaan die in februari veroordeeld werd voor de moord op twee agenten in Californië. Hij zei destijds in de rechtszaal dat hij "er alleen spijt van heeft dat hij er maar twee heeft vermoord".

Fox News Channel, de zender die Trump en zijn regering volop steunt, heeft het spotje inmiddels teruggetrokken. Het is niet duidelijk hoe vaak het filmpje is uitgezonden. Televisienetwerk NBC toonde de advertentie rond het veelbekeken programma Sunday Night Football en de ochtendshow van nieuwszender MSNBC, Morning Joe. Beide zenders gaven geen uitleg bij het besluit.

Facebook

Ook Facebook heeft de advertentie inmiddels van zijn site gehaald. Het bedrijf zegt in een verklaring dat de reclame in strijd is met het advertentiebeleid. "De video kan op Facebook geplaatst worden, maar het kan niet tegen betaling worden verspreid", zegt het bedrijf in een verklaring.

De campagneleider van Trump, Brad Parscale, heeft woedend gereageerd. Hij stelt dat CNN, NBC News en Facebook ervoor gekozen hebben om partij te kiezen voor de illegalen in de VS. "De Fake News Media proberen te controleren wat je ziet en hoe je denkt." Hij maakte geen opmerking over het besluit van Fox News, waarschijnlijk een van de belangrijkste bronnen van informatie voor veel Trump-aanhangers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl