Overig
  • 4
De provincie Flevoland mag nog geen edelherten in de Oostvaardersplassen laten afschieten. Eerst moet worden gewacht op de uitspraak in een kort geding dat maandag diende bij de rechtbank in Lelylstad, die op 19 november zal worden gedaan. ...

10 dagen geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
5

De Faunabescherming, een van de organisaties, vindt dat de natuur zelf de balans in het gebied herstelt en wijst op de beschermde status van de edelhert.

Word daar mee bedoelt de herten zelf langzaam een hongerdood te laten sterven?....dan is afschieten toch beter.

1 loki zegt    
10 dagen geleden door loki zegt
2
Meld

Daar hebben we de wolf toch voor?

2 Being there    
10 dagen geleden door Being there
1
Meld

Als mensen een huis vol katten nemen komen er diverse diensten in actie om het te stoppen in het belang van de beesten en de omgeving. Daar laat je de natuur ook niet zijn gang gaan en grijp je in. Zo moet er hier ook ingegrepen worden en de les trekken dat te veel beesten op een afgesloten terrein vragen is om problemen en dat het met natuur helemaal niets van doen heeft,

3 Voorzittershamer    
10 dagen geleden door Voorzittershamer
3
Meld

Nog niet al te lang geleden over dit onderwerp met diverse mensen de discussie gehad over het ontbreken van enig verband met wildernis in Nederland en dat het alleen maar gaat over een mislukt experiment van staatsbosterreur wat natuurlijk in alle toonaarden werd ontkent met de bekende nepfeiten .
Nu dus eindelijk de wet heeft gezegd dat die onnatuurlijke situatie beëindigd dient te worden door het bestand op verstandige wijze terug te brengen tot een acceptabel aantal voor de hectaren waar de dieren kunnen lopen kunnen we hopen op een bestand wat niet meer uit de hand loopt waardoor er geen afschieten op zo`n grote schaal nodig is .

4 agent 357    
10 dagen geleden door agent 357
2
Meld

Oke afschieten mag niet. Het gevolg is dan dat er naar verwachting door verhongering zon 1500 minimaal dood gaan. Bijvoeren mag niet en doen we niet. Het is wild. Een alternatief zou zijn castreren en steriliseren zodat de populatie hetzelfde blijft, maar herten gaan dood als je ze gaat vangen door de stress dus ook dat kan niet.

Ik hoop dat de bestuursrechter zijn verstand gebruikt en afschieten toe te staan om de populatie op normaal niveau terug te brengen. Nogmaals castreren steriliseren kan niet omdat je herten niet kan vangen en dus komen er iedere keer steeds meer en als je niet schiet gaan er veel dood.

5 Jan met de korte achternaam    
10 dagen geleden door Jan met de korte achternaam
2
Meld

De rechter gaat ook nog kijken naar de oude Natura2000-plannen, die een corridor richting Veluwe laten zien. Dat was de bedoeling, maar de vreselijk foute CDA'er H. Bleker schrapte toen dat plan. Een plan wat al bijna rond was en waar ruim 30 jaar aan was gewerkt... Met één pennestreek werd werk van honderden mensen vernietigd!
Goed dat die rechter er toch nog eens even naar kijkt, want de OVP verbinden met de Veluwe (en daarmee de migratie richting Duitsland, via ecoducten mogelijk maken) is nog steeds het beste voor de dieren.
Maar natuurlijk willen die jagers doodschieten..! Dat is hun grootste hobby; dieren vermoorden! En vaak op walgelijke, slechte wijze. Genoeg filmpjes over slechte jagers... Verder kunnen ze lekker verdienen aan al dat malse vlees...

Heeft @5 ook een idee hoeveel dieren er in de andere natuur elk jaar sterven, door 'verhongering' of hoe dan ook? Nou, net als in de OVP zo'n 30 tot 40%. Gewoon, omdat hun tijd gekomen is.
Er was nooit 'honger' in die OVP, dat is lekenpraat. Die dieren gaan in de herfst over op 'winterstand' en gaan interen op hun vetreserves. Dan zien ze er inderdaad mager uit in februari, dan zijn de reserves bijna op! Alleen die dieren die voldoende reserves hebben en gezond zijn, overleven. Dat is op deze hele planeet zo.
Je zult ze in de winter ook geen gras zien eten zoals ze in de zomer doen. 's Winters knabbelen ze op wat boomschors om de darmen in werking te houden, meer niet. Dus ze extra balen hooi geven is onzin. Natuurlijk begonnen ze dat te eten in maart, toen die malloten dat (met de bindtouwen er nog om!) over de hekken gooiden. Het gevolg: een zwaar verstoord metabolisme, en veel dieren stierven alsnog, maar nu met een volle maag. Omdat wij zonodig vonden dat er bijgevoerd moest worden. Waanzin! Het was pure onkunde, ook bij de Provincie die SBB opdracht gaf om bij te voeren. SBB deed dat onder protest, wetende dat dat helemaal niet goed zou zijn voor die dieren. Maar die kantoorambtenaren luisterden liever naar de emotionele oproepen van Tante Truus van drie-hoog-achter die niets van natuur snapt maar alles weet van grote, zielige reeënogen...

Er was wel degelijk al een evenwicht aan het ontstaan. Veel dieren gaan op een gegeven moment vanzelf minder nakomelingen krijgen als er onvoldoende voedselaanbod is. Maar dat valt Tante Miep met haar spandoekje niet uit te leggen. Die was al helemaal door het dolle van die reeënogen en bedreigde zelfs boswachters met geweld. Fijn allemaal, he? question

6 weerman    
10 dagen geleden door weerman
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sinterklaasjournaal verliest bijna 300.000 ki...
Het kinderprogramma Sinterklaasjournaal van d...

24 uur geleden door Moskowfiets

Thiery Baudet: ‘Media maken immigratie...
Thierry Baudet vindt dat de media het onderwe...

22 uur geleden door Moskowfiets

Gert-Jan Segers: ‘Arbeidsmigratie is po...
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers maakt zic...

20 uur geleden door Moskowfiets

Belg bijna dood omdat hij dronk tijdens ramad...
De Belgische politie is op zoek naar iemand d...

24 uur geleden door Moskowfiets

Video - Donkere man slaat blanke vrouw in het...
In deze video zien we een stukje culturele ve...

1 dag geleden door Mediamix


ADVERTENTIE


Laatste reacties
alexandroepimenco
'Nieuwe hack kan verwijderde data van iPhone ...
In feite zou je een foon moeten kunnen kopen,...

minder dan een minuut geleden door alexandroepimenco

beastyboy
'Duizenden 14-jarigen halen geen inenting teg...
@4Juist omdat het niet gemeld wordt, stel i...

minder dan een minuut geleden door beastyboy

pica pao
'Italië niet onder de indruk van dreigende E...
@29"Maar dat is geen reden om nu alle lande...

minder dan een minuut geleden door pica pao

Jan met de korte achterlul
Heel links stemt tegen motie die islam-kritie...
@18Daarbij: ook het hebben van een mening i...

minder dan een minuut geleden door Jan met de korte achterlul

Verwonderd
Klassieke propaganda...
Ik heb eens bij een bedrijf gewerkt die als s...

1 minuut geleden door Verwonderd

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig