Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Nederturken

05-11-2018 07:01

Kersttrends 2018

Beste Nederturken,

En ja hoor, het is weer zo ver.

De Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF) wil dat PVV-leider Geert Wilders de mond wordt gesnoerd. Deze koepelorganisatie van 144 Turkse moskeeën in Nederland die zegt de helft van alle Nederturken te vertegenwoordigen, is klaar met de ‘haatzaaiende propaganda’ die Wilders verspreidt.

Hoewel de TICF gelieerd is aan Diyanet, het direct onder dictator Erdogan vallende directoriaat voor godsdienstzaken dat de imams levert voor deze moskeeën, hoeft Wilders ook weer niet meteen omgelegd te worden.

In eerste instantie wil de TICF hem slechts mónddood hebben.

Op Twitter.

Er is dus namens de helft van jullie een oproep onderweg naar Twitter met de eis dat het het Twitter-account van Geert Wilders (854.359 volgers) opheft. Als het Amerikaanse (!) mediabedrijf geen gehoor geeft aan die oproep, dan eist de TICF via de rechter opheffing.

En dat alleen maar omdat Geert Wilders op Twitter uitspraken doet die in Nederland níet strafbaar zijn.

Grappig is dat de TICF daarnaast Turkije, Marokko, Pakistan en Indonesië oproept om Twitter in die landen voor de rechter te slepen. Uitspraken van Wilders zijn er volgens de TICF strafbaar, dus is het platform dat ze verspreidt ook strafbaar. Dat is grappig, omdat die landen, jullie eigen Turkije voorop, de ongestoorde doorgifte van Twitter-berichten al een paar jaar bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken. Dictator Erdogan trok zelfs hoogstpersoonlijk al eens de stekker uit het door hem zo verguisde social media-platform.

Ik ga er van uit dat ze zich bij Twitter niet laten ringeloren door een stelletje boze snorren en hoofddoekjes uit Nederland. En dat ze van eventuele processen in achtergebleven gebieden ook niet wakker liggen.

Maar ik wilde toch even kwijt dat ik jullie niet zo heel erg consequent vind.

Als Geert Wilders Mohammed een pedoseksueel noemt, staan jullie op je achterste benen. Terwijl Mohammed natuurlijk gewoon een pedoseksueel was. Meisjes van 9 neuken is niet oké. Maar als dictator Erdogan Nederlanders nazi’s en fascisten noemt, dan hoor ik jullie niet. Terwijl Nederlanders over het algemeen helemaal geen nazi’s en fascisten zijn.

En als jullie dat anders zien, dan snap ik niet zo goed waarom jullie dan tussen die nazi’s en fascisten willen blijven leven. Dan kun je toch beter in het beloofde land gaan wonen? Heb je ook geen last meer van die tweets van Geert Wilders…

Wat ik eigenlijk bedoel: blijf met je poten van onze vrijheid van meningsuiting af!

Brussel en Den Haag zijn heel goed in staat om die zonder de hulp van dictator Erdogan en zijn makke schapen in de diaspora om zeep te helpen.

Groet,

JanD

PS. Dat Amsterdam een aan lager wal geraakte “kankerlul” en “kankerracisten” schreeuwende cabaretier Sinterklaas maakt, bewaar ik ff voor me volgende nieuwsbrief.