Vrouwen, zo krijg je wél het loon dat je verdient (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  25 Reacties

  • 0
  • 371x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En daar gaan we weer met de mythe over de loonkloof.

Vrouwen verdienen niet minder dan mannen! Ja, als je alle werkende vrouwen neemt, en alle werkende mannen, dan verdienen vrouwen gemiddeld minder. Dat komt bijvoorbeeld omdat vrouwen meer deeltijd werken. Maar ja, maak dat de feministen maar eens wijs...

3
1 Bluth

Gaan ze ook langer werken dan mannen ? Ze worden toch ouder ? Toch ?

2
2 Berpke de Poes

Gewoon hetzelfde presteren als mannen voor dezelfde functie. Meer is er niet nodig.

1
3 solidsteel

@1 En waarom werken meer vrouwen deeltijd? Dat heeft ook een reden, en dat is een punt waar een verstandige feministe ongetwijfeld mee zou komen aanzetten als tegenargument.

Vergelijk het aantal deeltijd werkende vrouwen bijvoorbeeld maar eens met de Scandinavische landen. Wat doen ze daar anders?

3
4 Gewoon een student

@4 Omdat ze daar voor kiezen.

3
5 solidsteel

@3 Niets is makkelijker dan als blanke hetero man in Nederland te beweren dat discriminatie op de arbeidsmarkt/werkvloer niet bestaat. De cijfers bewijzen echter het tegendeel.

3
6 Gewoon een student

@6 Niets makkelijk dan de blanke hetero man te beschuldigen van je eigen falen.
De cijfers bewijzen helemaal niet het tegendeel. ze bewijzen enkel dat er een verschil is tussen mannen en vrouwen.

3
7 solidsteel

@4 Tsja, waarom is binnen de gevaarlijke beroepen 99,99999% man? Dat heeft een reden...

Een verstandige feminist mag best met dat argument aan komen zetten. Veeg je zo onder de tafel door het feit te benoemen dat vrouwen nou eenmaal vaker de zorgtaak op zich nemen omdat ze er meer geschikt voor zijn.

En als je nu gaat zeggen dat vrouwen worden gedwongen tot die deeltijd banen, dan ga ik je uitlachen.

2
8 Bluth

@6 Mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen, hetzelfde aantal uren werken en dezelfde ervaring hebben, verdienen hetzelfde.

1
9 Bluth

Moeten die vrouwen maar om meer loon durven vragen. Dat ze minder verdienen dan mannen is compleet hun eigen schuld.

3
10 Yiroesh

@8

En welke reden heeft dat? Wie a zegt, moet ook b zeggen.

@9

Kun je hier een bron voor geven?

0
11 Pegasus

@11 Omdat ze dat niet willen.

2
12 solidsteel

@11 Omdat mannen over het algemeen beter geschikt zijn voor dat soort beroepen door onder andere de lichamelijke bouw.

https://www.payscale.com/gender-lifetime-earnings-gap

1
13 Bluth

@11 Als vrouwen minder zouden verdienen dan mannen voor exact dezelfde prestaties , dan werden er geen mannen aangenomen.

1
14 solidsteel

@7 Lees de rapporten van het SCP eens. Er is in Nederland sprake van ernstige arbeidsmarkt/werkvloer discriminatie. Vrouwen behoren tot één van de categoriën die daar onder lijden.

2
15 Gewoon een student

@15 Discriminatie of keuze's?

1
16 solidsteel

@8 “En als je nu gaat zeggen dat vrouwen worden gedwongen tot die deeltijd banen, dan ga ik je uitlachen“.

Het is toch echt zo. In Nederland is het nog altijd de norm dat vrouwen de meeste tijd doorbrengen in het huishouden. Vooral als er sprake is van kinderen. Dat gaat vaak in praktijk niet in combinatie met een full-time baan dus werken ze vaker part-time.

Ik weet niet precies hoe het geregeld zit. Maar in Scandinavische landen hebben ze zover ik weet een geweldig systeem wat de opvang van kinderen betreft. Vrouwen krijgen daardoor meer de vrijheid om een eigen carrière op te bouwen.

2
17 Gewoon een student

@17 Misschien gewoon geen kinderen nemen als je fulltime werken zo belangrijk vindt.

1
18 Yiroesh

Ik dacht dat moslims er ouderwetse meningen op na hielden maar als ik dit topic doorlees heb ik me blijkbaar vergist.

0
19 Criticaster

Welk bedrijf, welke werkgever, welke instantie geeft een vrouw minder salaris, voor het zelfde werk wat mannen verrichten, omdat het een vrouw betreft?

Ik geloof daar geen ene moer van.... Dat vrouwen eind van de maand wat minder op hun rekening bijgeschreven krijgen, dan ligt aan het minder werkzame uren, opleiding, ervaring etc. Dus niet omdat zij vrouw zijn........

1
20 LoydMorris

@18 Dan werken we weer andere problemen in de hand zoals vergrijzing.

Gewoon niet discrimineren op welke grond dan ook. Dat is in directe overtreding met het fundament van onze grondwet. In mijn ogen zou deze strakker gehandhaaft moeten worden.

1
21 Gewoon een student

@21 Die loonkloof komt niet voort uit discriminatie maar uit de vrouwen zelf. Vragen hun werkgevers niet om opslag, kunnen niet onderhandelen en zijn veel te passief wat betreft salaris. Hun schuld, hun probleem.

3
22 Yiroesh

@13

Je had het over 'gevaarlijke beroepen', je opmerking over geschiktheid is een aanname zolang je dat niet kunt onderbouwen.

Uit eigen ervaring weet ik dat er bijvoorbeeld vrij weinig vrouwen de militaire of civiele luchtvaart ingaan niet omwille geschiktheid, maar puur om de cultuur die er heerst. Uiteraard is dit slechts een persoonlijke observatie en geen statistisch gegeven.

De bron die je aangeeft laat daadwerkelijk een verschil in salaris zien tussen mannen en vrouwen in gelijke beroepsgroepen. De verklaring dat deze specifieke versgillen zouden komen door verschil in ervaring en werktijden wordt weer niet onderbouwd.

0
23 Pegasus

Enkele jaren geleden, nog halvewegen de crisistijd was ik van werkgever verandert.
Ik was qua salaris amper vooruitgegaan maar ik vond wel een uitdagende functie.
Toen het eenmaal beter is geworden met de economie vroeg ik om opslag, met veel pijn en moeite heb ik 100 euro opslag gekregen. In de loop van tijd was er gehele onvrede ontstaan op mijn afdeling qua salaris waardoor diverse collegas vetrokken zijn en elders meer konden verdienen.
Collegas vertelden aan mij dat zij wel waren gebleven als er wat gedaan kon worden met salaris, maar daar was vanuit MT weinig speling met verwijzing dat men een hele stapels aan CV's had liggen van potentiele vervangers.
Naar maanden van zoektocht en 3 collegas minder is man tot conclusie gekomen dat salaris toch niet marktconform was en zijn dan nieuwe mensen aangenomen die voor zelfde functie velemale betere voorwarden kregen. De hele afdeling heeft maanden met hogere werkdruk gezeten en vaak overuren gedraaid. Toen dacht ik zelf na 3 jaar en enkel 100 euro aan verhoging te hebben ontvangen kom ik wel in aanmerking voor eern correctie van mijn salaris immers mijn nieuwe collgas met zelfde functie verdienen 400 euro soms 600 euro meer. Tot verassing zat hier wederom weining spelruimte. Toen heb ik de overstap gemaakt naar een andere werkgever en ben 1000 euro vooruit gegaan.

dus om lang verhaal kort te maken die loonkloof is ook onder mannen erg scheef.

0
24 fricare

@17 En dan ga jij net doen alsof al die vrouwen daartoe worden gedwongen, en dat is helemaal niet zo. Kinderen gaan niet samen in combinatie met een full time baan? Goh, wie had dat nou gedacht? Iedereen natuurlijk. Dan moet je maar geen kinderen nemen, zo moeilijk is dat nou ook weer niet.

Ja, daar hebben ze een geweldig systeem waarbij de ouders de kinderen niet opvoeden, maar de opvang. Mensen kiezen er zelf voor om kinderen te nemen, en vervolgens deponeren ze de kinderen ergens anders zodat de ouders hun leven kunnen lijden. Prachtig systeem!

@23 Inderdaad, over gevaarlijke beroepen en niet over de luchtvaart wat geen gevaarlijk beroep is. Ja hoor, bij Defensie ligt het weer aan de cultuur, dat is de kortzichtigheid van de vrouwen die jij kent. Ik heb het over beroepen zoals diep in de oceaan glasvezel aanleggen, dat soort gevaarlijke beroepen wat voor 99,9999% wordt gedaan door mannen. Waarom? Vrouwen zijn er niet voor geschikt.

Daarom ga je ook geen vrouwelijke Commando zien, vrouwen zijn daar nou eenmaal niet voor geschikt

2
25 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@32 Nope:"The South Atlantic Anomaly (SAA) is an area where Earth's inner Van Allen radiation belt comes closest to Earth's surface, dipping...

zojuist geplaatst door Mevrouw Stemband

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@29 Betrokken geweest bij 54 ruimte missies. Dat is nogal wat. Specialist op het gebied van de magnetosfeer....

zojuist geplaatst door wildersfan

Schildpad
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

Frans als grote smurf en dan Jette als brilsmurf, Jesse als moppersmurf, Yesilgöz als smurfin, Wilders als Gargamel en Caroline als Azrael.Ik...

1 minuut geleden geplaatst door Schildpad

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@23"Het ISS vliegt dagelijks door een deel van de Van Allen Belts"Nope, de ISS vliegt op 400 kilometer hoogte, de Allen Belts beginnen z...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Malinois
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@11The burning Monk.Ik heb 'm ooit ook gezien.Ik moet er nu telkens weer aan denken.Die man bleef gewoon zitten zoals hij zat. Heeft g...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@15 Ja, dank je, dat weet ík wel. Maar volgens mij kun je beter 13 iets uitleggen als jeniet erg vindt, aangezien die degene is d...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@29 Interessante man. En hij heeft ook een mooie rekenmachine. ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@40 Dat was omdat beide partijen niet over de middelen beschikten om over een veel grotere afstand elkaar te raken?...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

VBOH
Voor het eerst koala's te zien in Nederlandse dierentuin

@1Ik heb 37 jaar geleden wel eens koala's gezien in Antwerpen zoo.Weet nog dat die dieren heel veel last van stress hebben. Ze moeten ook ve...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@108 Nee, ik vind het vooral knap, dat je, laat ik voorzichtig zijn, na67 jaar nog steeds niet aan zelfreflectie kan doen, wanneer je wat opschr...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
PoenhubBrazzers 4kXxn Videos TeluguMilf Rough SexPorn HihThe PhatnessKotenoAmateur Females MasturbatingKysten Ritter NudeBeth Behrs SexyTamil Heroine NudeReal Daughter And Father PornBf Video Sexy VideoPorn Hindi Audio VideoGood Head PornLesbians Deep Kissing PornHttp.//xhamster.comLeabian Porn HotDesi Gold PornMarathi Desi SexEbony MasterbatinPorngropingAye Papi ComicsZbideosMarge Simpson HentaiLesbian Ass PornMahabharat XxxIndian Licking VideosX Videos Hindi FilmI'm Stuck PornVídeos PornografiOnlyandivip NudePorn HombreSmalltits MilfFamily PerverseHot Bridget MoynahanJlo PornIran SexseReddit Gone Wild StoryRachel Hunter NudeBrittanya PornFollado DormidoGabbie Hanna LeakedPorn No MercadoSarah Banks PornographyXxx Sex Video 3gpHttp XnxxXxx At NightRacquel DarrainSex Sex BlueSunny Leone Hd X VideoRomantic Passionate SexCouple Make LoveJapenese Mature PornFree Blackporn VideoLexinton StelleCuck CompilationNaked Teen NudeLesbian Seduction Old YoungFake NudesHow To Find Porn On TwitterCams PornPorn Tube GranniesDevilsfilmesسكس عراقياتKaty Perry NeakedKing Of Diamonds Miami PhotosChristie Brimberry PornDemon Slayer PussyMerrick Deville PornMulher Pelada XxxCâmera Privê OnlineAubrey Plaza Nude SceneDesixnxx2 NetXxx Home PornMaya BiojuDotm-004Indian Lesbian NudeDoggy Facing CameraDoublelist.Mishelleyboo NudeAbbywinrersEvangiline Lily NudeXxn Hot VideosPriyanka Pandit ViralMidwestemma OnlyfansLive Sex CamsJavstoriHentireadSexemodel/comHot Kannada Sex VideosSpit XxxStripper OutfitBrazzers LickingHunny Bunny SexPorn Belly PunchMignonne ComRargbtorrentHinata HentiShraddha Kapoor Hot SexyKhalsa College Amritsar ResultSouthekayi In EnglishAtomi ShoriSkye Sutton NudeBf Movie Full HdShilpa Shetty SexAssoasses ComXvideo RedDanny DaniealsPorn Star PunishedAnissa Kate FeetIndian Gay Sex ChatHollywood Sex ScenesBengali Real SexSunny Hd BfPublic Groping PornHot Intimate Sex VideosMilu BlazeAunt Cass TitsHoolywood NudeXconfrssionsPorndude.ckmXnxx ConSexual Positions VideoNew Xxx PhotoXnxx Long HairBig Belly PornJorhat PornGirls Video BfForeplay Couple VideoBest Bj EverFree Film AdultCock Rubs PussyPuretaboo.c OmSissy CreampieEmma Stone Sex SceneWww TxxxEuropean Sex MoviesRachitaramsexHit Hot PornNude Movie ClipsDykexxxPornpDulce MoonJonnhy SinsGujrati Sex MovieXx Xx18HotxxxBoy And Aunty Sex VideosHot Gif Sex