door Havermout in Buitenland  ·  44 Reacties

  • 4
  • 437x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Let vooral even op deze zin: >Het zouden universiteiten van de toekomst moeten worden, die ‘Europese waarden en identiteit’ promoten<

Wat zijn die Europese waarden en identiteit eigenlijk? Ik begrijp dat die in het ieder geval de Nederlandse moeten gaan vervangen...

9
1 Mariska3

Slecht idee.

8
2 3RN5T

@1 jij denkt aan de EU jugend ?

10
3 Eastwood

Een Europese propaganda haathut dus.

8
4 toecutter

Meer universiteiten is altijd een goed idee als er voldoende aanwas is.

7
5 Drs. Mezun

@3 ; Wat bedoel je daarmee? Beetje een rare opmerking zo

5
6 Mariska3

@4 Wat is er mis met Europese waarden? U heeft liever Russische waarden?

10
7 Drs. Mezun

@6 nou 1 Europese jeugd question

Wie betaalt die toko trouwens?

8
8 Eastwood

@7 wij hebben Nederlandse waarden die blijken nog steeds beter te zijn dan die van Merkel of macron de twee ‘lijders’ van de EU.
Dus lekker zo laten.

8
9 Eastwood

@9 Nou je Duitse, Nederlandse en Franse waarden ontlopen elkaar niet zoveel joh. Hooguit nuance verschillen en wat traditionele streekgebonden verschillen hier en daar. Wat is er anders aan onze waarden geef eens 3 concrete voorbeelden, ik heb ze niet.

9
10 Drs. Mezun

"In tegenstelling tot de Duitse regering is de Nederlandse overheid helemaal niet zo enthousiast over het initiatief. Minister Ingrid van Engelshoven (D66, Onderwijs) liet weten dat dergelijke netwerken wat Nederland betreft niet nodig zijn. ,,Hoewel Nederland voorstander is van partnerschappen tussen hoger onderwijsinstellingen binnen en buiten Europa, acht het kabinet het onwenselijk dat een geheel nieuw institutioneel netwerk van Europese universiteiten en in de Nederlandse context, hogescholen zou worden opgericht, zoals voorgesteld door de Commissie”, zo werd ze geciteerd door Scienceguide."

Dat zal ze wel snel worden afgeleerd, Soros komt wel met de geldbuidel rinkelen. Het is ook vast geen toeval dat ze hiermee komen nadat ze kortgeleden uitgebreid met Soros hebben gebabbeld, openlijk, bij de Europese Commissie.

Erdogan is een eikel, maar hij had groot gelijk de soortgelijke universiteiten van die fel-gehate politieke tegenstander eruit mikte, dat was ook van dat ideologische spul dat de boel kwam infiltreren ten behoeve van het globalisme en de opgelegde nieuwe "normen en waarden" die daarbij horen, waarbij van het gros van de mensheid een soort identiteitsloze werkmieren worden gemaakt.

Dat soort universiteiten worden dit ook, en die moet je inderdaad niet hebben in NL. Zeker niet als die universiteiten gestimuleerd worden met buitenlands geld en zo de normale universiteiten eruit gaan concurreren, hetgeen mij de bedoeling lijkt.

Vermoedelijk is het ze teveel moeite om al die professoren e.d. per stuk te gaan omturnen, ze zijn nog te goed opgeleid om in hun verhaaltjes te trappen, natuurlijk. Dan maar een smak geld er tegenaan gooien, veel simpeler en sneller.

11
11 Wendel

@10 : Natuurlijk niet, u bent een blankenhater, en daarom ziet u niet in wat de merites zijn van verschillende blanke culturen. U bent niet werkelijk geïnteresseerd, alleen om af te kraken want blank.

9
12 Wendel

@11 Universiteiten van de tegenstander eruit knikkeren?

WTF man je bent nog gestoorder dan ik dacht.

7
13 Drs. Mezun

@12 Ja ja en jij bent een incel typje die zijn kop volgiet met rare infowars achtige complotmeuk zo hebben we allemaal wat Wendel. Volgens mij zie jij met name de merites niet van verschillende politieke stromingen en verschillende soorten mensen. Ik heb daar toch echt minder last van.

8
14 Drs. Mezun

@14 Waardoor ik denk dat mijn eerdere stelling op jou van toepassing is.

11
15 Dune

@15 Jij denkt ook allerhande rare dingen over klimaatverandering dus wat je stellingen waard zijn dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken.

5
16 Drs. Mezun

@7 ; Wat zijn die Europese waarden dan? Het doorgeschoten kapitalisme? Uitbuiting van arbeiders? Afschaffen van de zorgstaat? Het 'zoek het zelf maar uit' principe? Alles voor de elite en niets voor Jan met de Pet?

En wat ik moet denken van 'de Europese identiteit' is me al helemaal een raadsel. Heeft de gemiddelde Nederlander dezelfde identiteit als een gemiddelde Hongaar, Roemeen, Pool, Italiaan of Griek? En verkrijg je die identiteit als persoon omdat de 'Bobo's' besluiten dat je land lid wordt van de EU? Straks komt de Oekraïne erbij en dan plots verandert de identiteit van de gemiddelde Oekraïner naar 'Europees'?

6
17 Mariska3

@16 Jij hebt duidelijk moeite met andersdenkenden. Een fascistisch trekje. Wederom een onderbouwing van mijn eerdere stelling.

10
18 Dune

@18 Boehoe boehoe lees ik in je reactie. Ik moet je je eerste stelling nog zien onderbouwen trouwens, misschien gaat het vandaag gebeuren. Spannend hoor.

5
19 Drs. Mezun

@17 De huidige Europese waarden hebben weinig meer te maken met kapitalisme en schuiven steeds meer op naar marxisme met een een sterke centrale overheid waarbij de burger weinig meer te vertellen heeft.

10
20 Dune

@19 Je bent een typisch voorbeeld van iemand de anderen veroordeelt op basis van eigen gebreken.

6
21 Dune

@10 ; Dat soort opmerkingen kunnen alleen komen van mensen die nooit ook maar enigszins geprobeerd hebben te integreren in een ander EU land. Oké, de Brexit komt eraan maar die is er nog niet dus ik mag GB nog steeds als voorbeeld gebruiken. Ik heb daar geïntegreerd en ik moet echt bekennen dat dat niet gemakkelijk was vanwege toch fundamentele verschillen in normen, waarden, cultuur en identiteit.

Het klassenstelsel dat daar nog steeds werkt, de scheiding tussen mannen en vrouwen, de traditionele genderrollen, het omfloerste in hoe men met elkaar omgaat en zelden elkaar de waarheid zegt, hoe je hoort om te gaan met gastvrijheid, wat is 'done' en wat 'not-done', hoe gaat men om met voedsel, met dieren. En agressie die toch heel anders is dan hier.

3
22 Mariska3

Europa heeft wel degelijk een eigen identiteit, een identiteit gevormd in de loop van ongeveer 1.500 jaar. (Gelezen en gezien vanuit "de geschiedenis" van Europa.)
Gelijk bijvoorbeeld Rusland en China een eigen en unieke identiteit bezitten.
Landelijke "identiteiten" (op Europees niveau) zijn echter relatief vrij recent kijkende naar de bewogen Europese geschiedenis.

Grensoverschrijdend wetenschappelijk onderwijs valt m.i. uitsluitend toe te juichen.
Anderzijds dient wetenschappelijk onderwijs identiteitsloos te zijn, buiten een of enig vakgebied eigen wetenschapsfilosofie, welke weer internationaal is.

Als een universiteiten zich wensen te profileren als: "Instituten welke Europese waarden en identiteit" promoten dan ben ik een fel tegenstander. Immers vanuit deze insteek kan men uitsluitend moeilijker communiceren met instituten welke zich elders ter wereld bevinden.

Dat Europa (en zeker Nederland) behoefte hebben aan een (exporteerbaar) stuk kennis technologie staat buiten kijf.
Maar om "onze" kennis, onze innovaties, gelijk maar cadeau te doen aan Nordrhein-Westfalen (Duitsland) is discutabel.

Maar goed de vraag is welke leerstoelen op dit nieuw te vormen netwerk aangeboden gaan worden, wat worden de "speerpunten"?
Europees recht? Prima.
Europese geschiedenis? Prima.
Europese politicologie? Prima.
Medische faculteit? Prima.
Economie? Prima.
enz.

Ergens doet het "doel" van een grensoverschrijdende universiteit mij denken aan de historisch belangrijke figuur Karel de Grote, (Een boegbeeld van Nordrhein-Westfalen, met name Aken.) en zijn toenmalig doel overigens (toenmalig) gericht op machtsuitbreiding.

Ja, Europees grensoverschrijdend universitair onderwijs ben ik een voorstander van hoewel dit in onderzoek verband al vele jaren plaats vindt echter een uni of uni`s welke spreekt (spreken) over: "Instituten welke Europese waarden en identiteit....." daar heb ik verregaande problemen mee.
Komt het wetenschapsonderwijs en haar uitwerking op termijn absoluut niet ten goede.

"Kennis" en de deling hiervan is globaal, dient niet en nimmer begrensd te zijn, dient los te staan van herkomst, land, nationaliteit, ras of geslacht.
"Kennis" zou de mensheid dienen te dienen. Zonder nationalistische gedachten ("Europese waarden en identiteit"). (Dit zou zomaar een PVV voorstel kunnen zijn.)

Maar misschien begrijp ik dit voorstel verkeerd of overzie de feitelijke intentie.

2
23 Bezorgde Europeaan

@21 Ik noemde dan ook Groot-Brittannie duidelijk niet. Die hebben een ander metrisch systeem en rijden links. Dus ja die doen eigenwijs alles anders. Ik had het over omliggend landen niet dat eigenwijze eiland dat het VK heet.

In grote lijnen kijken we hetzelfde naar voedselvoorziening, watervoorziening, rechtsspraak, handel, vrouwenrechten de lijst is eindeloos. We eten allemaal uit elkaars keuken en we zijn dol op elkaars culturele feesten in veel gevallen en we spreken inline allemaal Engels, we spelen dezelfde games en kijken veelal dezelfde films. We delen muzikale en kunstzinnige theorie. Ook die lijst overeenkomsten is eindeloos. Waarom alleen de culturele verschillen benadrukken?

4
24 Drs. Mezun

@24 Er is maar één metrisch systeem.

4
25 Dune

Een eeuw geleden , 100 jaar geleden liep de eerste wereld oorlog af in een wapen stilstand , een eeuw later je kunt gewoon veilig naar een muziekfestival toe in Duitsland , je kunt veilig op vakantie naar Frankrijk , als Duitser uit Berlijn kun je zonder problemen naar Londen ...

Neen Europese samenwerking is verre van project , en ik vind de Europese Unie gigantische corrupt , en te groot wordend in zijn doen , maar laat ik heel eerlijk zijn , we leven niet eens in zo'n slechte tijd , een eeuw geleden in zuid Belgie was het landschap vernietigend en vol met Loopgraven ...

3
26 MarcusCole

@25 en GB heeft dat ook ingevoerd.

3
27 Dune

@25 Ik had Brits Imperial system moeten schrijven dus je hebt gelijk autist.

Will British people ever think in metric?
https://www.bbc.com/news/magazine-16245391

4
28 Drs. Mezun

@26 De EU is dan ook vooral een Duits-Franse unie. De rest hangt er maar een beetje bij en begint het langzamerhand zat te worden.

4
29 Dune

Autist? Lijkt me wederom een gevalletje projectie. Ga door, het wordt steeds leuker met je.

6
30 Dune

@10 tja fijn ik ben van de Nederlandse nuchterheid iets wat je in geen van de landen ziet.

Dus jou universele kleur is leuk als je bij de EU wilt solliciteren verder is het een verachting van de waarden waar onze voorouders voor hebben gestreden.

4
31 Eastwood

@29 Dan trappen we landen als Hongarije en Polen toch gewoon uit de unie dan kunnen we weer verder met de orde van de dag.

3
32 Drs. Mezun

@32 waarom Duitsland en Frankrijk niet?
Hun arrogante machtsdrang helpt de EU om zeep.

4
33 Eastwood

@23 onze kennis en innovatie namen af na het leunen op een organisatie die alles regelt.
Gemakzucht heet dat.
Helaas komt die niet verder met dat je stofzuiger max 1200 watt mag hebben.

Het nadeel van grote machtsorganen.
Dom dommer akelig dom

3
34 Eastwood

@33 Ik heb geen last van Duitsers en Fransen wel van Polen en Hongaren bovendien willen die laatste landen wel de lusten maar niet de lasten en hebben ze niks te bieden. Ik heb niks met Oost Europeanen en Frans en Duits spreek ik beide prima.

3
35 Drs. Mezun

* Verwijderd door de redactie *

36 hk-sr

@35 Drs. Mezum,

wat is het geboorteland van Nikola Tesla? (Een groot en soms ietwat "ontspoort" wetenschapper.) Juist: Hongarije.
Kijk ook eens welke wetenschappers Poolse "roots" hebben.
Wetenschappers komen uit alle windstreken, zijn in feite nationaliteit-loos.
Het onderwerp (topic) is een Europese universiteit (waar ik een voorstander van ben zolang "nationalistische gedachten" hiermee maar niet verbonden zijn: "Instituten welke Europese waarden en identiteit.....".).

Wetenschap heeft het prachtige voordeel dat deze tak van sport absoluut grenzenloos is, buiten het feit dat sommige landen hun wetenschappers claimen ofwel nationalistisch in- of beperken dan wel exploiteren.
Een ware wetenschapper stelt en kent geen landsgrenzen!
Waar of van wie, bijvoorbeeld, het "anti aids" middel ook vandaan mag komen, het is welkom. Meer dan welkom.

De EU heeft niets maar dan ook niets te maken met wetenschap, de claim hierop of de exclusiviteit.
Of een land de "lusten" en of "lasten" van een EU lidmaatschap wil dragen of genieten staat los van het prachtige werk van nederlandse, Duitse, Hongaarse, Poolse, Zambiaanse, Franse, Zuid-Afrikaanse, Egyptische, Congolese en noem maar een of enig land op, wetenschappers.
Het zal U verbazen maar overal ter wereld (man, vrouw, wit (blank), zwart, pimpelpaars, christen, atheist, moslim, boeddhist enz. enz.) vindt men wetenschappers.
Juist wetenschap is grenzenloos, los van alle (nationalistische) beperkingen.

0
37 Bezorgde Europeaan

@37 Precies en daarom is een Europese universiteit strak plan.

2
38 Drs. Mezun

@37 Copernicus, een Pool. En niet alleen wetenschap. Mijn favoriete componisten komen uit het oosten. Chopin, Rachmaninoff en Tschaikovsky.

2
39 Dune

@38 Drs. Mezun,

daar zijn wij het met elkaar eens behalve op het vlak "Instituten welke Europese waarden en identiteit....." !!
Wetenschap (in het algemeen) heeft niets maar dan ook niets te maken met "nationalistische" (zo je Europees als "grensoverschrijdend nationalistisch" zou kunnen kenmerken) intenties.

Ja, ik ben voorstander van een gesloten netwerk van Europese universiteiten eigenlijk een netwerk van "globale" universiteiten (maar dit bestaat op academisch niveau reeds) zolang deze op internationaal niveau maar met elkaar weten te communiceren.

Echter nimmer: "Instituten welke Europese waarden en identiteit....." want deze uitspraak heeft niets, maar dan ook absoluut niets, met wetenschap te maken! (Wel met "groot" Europees, lees PVV en consorten, denken.)

1
40 Bezorgde Europeaan

@39 Dune,

U schijnt mijn denkrichtingen te begrijpen! (Hoewel ik meer een Vivaldi mens ben, tot verdriet van mijn buren.)

1
41 Bezorgde Europeaan

Ook mooi. Quattro Stagioni.

3
42 Dune

@24 ; Als dat jouw referenties zijn bij 'identiteit' en 'waarden' dan ben je wel heel bekrompen.

1
43 Mariska3

@43 Ik kan moeilijk 1001 dingen opnoemen ik heb meer te doen. Ik dacht ik pik overal iets uit.

2
44 Drs. Mezun

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@38 @36 "Jij daarentegen, verdedigt constant dat beleid" Dat vuige truukje werd op mij ook weer eens toegepast: omdat ik mij nie...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Nederlander had 613 dagen op rij corona en ontwikkelde in die tijd zijn eigen, sterk gemuteerde coronavariant

De man was tijdens de coronacrisis wel gevaccineerd, maar dat mocht niet baten.Eerste klas vaccin. 🤗...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@36 Ik verdedig geen enkel beleid. Ik erger me alleen groen en geel aan jullie stompzinnige opmerkingen. Alles uit de onderbuik maar geen idee h...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

groetmoeders >> grootmoeders...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Franse luchtmachtkolonel: 'Macron is een psychopaat' - Dissident.one

@1 Dus die kolonel is een nationalist en macron een psychopaat, of is het volgens jou andersom?...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@50     "Gek eigenlijk, want zijn eigen vrouw is hier niet geboren maar blijkbaar toch welkom" Overigens net als de moeder van Ge...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

Bevolen"Een vrouw bedekt haar hoofd omdat Allah, de Verhevene, haar dit heeft bevolen.""Wij willen er wederom op attenderen dat de Isl...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Sarcoff
Franse luchtmachtkolonel: 'Macron is een psychopaat' - Dissident.one

@1 O, zit daar verschil in dan? 🙃...

13 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@30 Iedere witte Nederlander is een klagende gierigaard. Zit in hun cultuur....

13 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@17 Ik zie het. Interessant. Er staat wel heel veel materiaal over de maanlanding op Wikipedia. Mooi dat het allemaal zo goed gedocumenteerd is....

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Katrina Kaif Ki XxSexe ViyeurVer Videos PornFaggot PornMelanie Marie Jays Povسكسي محارم عربيMayanti Langer Hot PicsMovies Free PornPorn LibraryBest Blow Job Porn SiteLes Stars NuesFilmes Pornô ViolentoXreindeersBones Tales The ManorXhamster TeacherReporn HdPainful Anal CompilationAsh Kash SextapeTwinks DadsYoga PornolarıDanielle Bregoli Nude LeaksLive Webcam Sex ChatSleepover Sex VideosSneaking AnalBelly Button Licking PornExploitedteensFrench Porn AmateurReality King.comStraight Guys Having Gay SexBangali SexxFree PornsextubeSazon De Puerto Rico LeakedThemjbaby OnlyfansTeens Ffm PornEbony Humping PillowCumming DeepthroatRough Doggy PornCamsidaChloe Difatta LeaksFirst Time Bf HdAmateur GilfMasterbate And Chill.Pprno VideosNames PornstarsPornhartLady Police SexAbella SkiesOldgay Men PornMia Marin VideosMr Deep Fake PornEscorte Paris 13Blacl AmbushSexe HardTurkish Gay PornMia Malkovia NudesIndian Girls Sex ImagesTonic FilmsKonosuba Hentai MangaRoadsidexxxXxx Videos Sis BroXxx Sex Mp4WetkittyKunwari Dulhan Sex MovieTori Black AnalTusaka AoiFree Use RedditDaddy StepXxx Hindi MeinIndian Porn GirlfriendMom And Son Shared Hotel RoomLesban NudeBabby Sitters PornXxx Indian Sexy MovieMarathi Bhabhi XxxSunny Leone Hot SexxMinecraft Porn GameErothtsXnxx FrançaisVoyeur LivCouger NudesHelen Mitren NudeTessa Fowler NudesGirlfriends PornNormal Porn For Normal PeopleBlue Film Blue Film Blue Film Blue Film Blue FilmKokkuFreeshemalepornBjpornDefine SodomizationCambro TvSexe Tag.Flexible PornCury MilfsTrinity Moore NakedBouncing Big Natural TitsNerd XxxEmanuelle Chirqui NudeBig Lady Sex VideoFemale Masturbation PornPorn WatchCute Chinese PornPrank OjolWeskey PipesHitome.laIsla-moon NudeMistress RockCartoon Sex PositionsRagini Mms SexDesi Sex OnlineDesi Xxx BhabhiBest Fucking PositionLactating Busty Step Cousin . Michelle AldreteRiya Sen Nude VideoCumming On DaughterFitness Asian PornJerkoffgamesDouble D TittiesEating Creampie CuckoldHentai Game GalleryD P Wife PornBhauja Sex VideoXxx Hindi Hot Sexy VideoNuru Massage Cream PieThe Best PorngamesDesi Randi Xxx VideosFillippino PornSis SeducesBikinimilfmomJada Stevens 2022Jazlyn Ray PornXxx Com ComCartoon Sex Sex SexXxx Video ClassDon PornExtrememtubeFreehardcore PornographyEnglish Girl Xxx VideoEnglish Subtitles SexBokep Mamah MudaHindi Movies For AdultsToonily MeFilmes PornorSexy Megan FoxXxx Oil VideoNaino Ki Jo Baat Naina JaaneTastyblackBrcc VenusBedpagwVideo Anal CaseiroTiffany Amber Theisen Nude