Vrouw met rekenmachine
Volledig scherm
Vrouw met rekenmachine © Shutterstock

Wie goed kan rekenen heeft een hoger salaris

Goede rekenvaardigheden en sociale capaciteiten hebben een positief effect op het salaris. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en SEO Economisch Onderzoek (SEO) naar verschillende taken die we uitvoeren op het werk.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’
    PREMIUM

    Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’

    In een paar jaar tijd raakte Frans Nieuwland alles kwijt. Zijn winkel in de Haagse binnenstad moest hij sluiten, zijn huwelijk liep stuk en hij moest zijn woning verlaten. Noodgedwongen sliep hij in een tent in het bos. Met hulp van de gemeente verhuisde hij uiteindelijk naar Den Bosch. ,,Ik voel me hier welkom, maar ik hoop toch snel terug te kunnen naar mijn stad.”
    's-Hertogenbosch, Den Haag