door SergioLeone in Politiek  ·  10 Reacties

  • 4
  • 375x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En nu weer een verder versoepeling van het ontslagrecht. Schande. Er moeten landelijke stakingen komen.

1
1 SergioLeone

Natuurlijk heeft het kabinet geen oog voor de burger. Geen enkel kabinet heeft oog voor burgers. Burgers zijn slaven die moeten werken tot ze dood neervallen na een heel leven de rijksten der aarde nog verder te hebben verrijkt.

1
2 thestranger

"Kabinet heeft geen oog voor burger"

Welke burger?
Is die ooit in beeld geweest bij Rutte c.s?

0
3 in holland

Busker ik geef u +++++++++++++++++

0
4 Interessant

Is dit een nieuw beleid en geluid van de FNV. Of is deze ook behept op een baantje in Brussel zoals een van zijn voorgangers?

2
5 Verwonderd
6 SergioLeone

De link werkt niet. Hieronder de tekst:
AMSTERDAM - Het kabinet doet er alles aan om de belangen van multinationals en werkgevers zo goed mogelijk te behartigen, maar laat de gewone burger volledig links liggen. ,,Dit is een kabinet voor de bedrijven en niet voor de mensen”, zegt FNV-voorzitter Han Busker in een gesprek met De Telegraaf.

De vakbondsman bereidt zich voor op een grote manifestatie volgende week zaterdag op de Dam in Amsterdam. ,,Wij willen daar laten zien waar de verkeerde keuzes van dit kabinet vandaan komen. We zijn begonnen rondom de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting. Dat was de aanleiding om aan mensen te laten zien dat er twee miljard cadeau werd gedaan aan buitenlandse aandeelhouders.”

Volgens Busker heeft het kabinet geen oog voor de onvrede die er heerst in de samenleving. ,,Na het stoppen met de afschaffing van de dividendbelasting is er weer een verdeling gekomen. Het geld gaat nog steeds naar de bedrijven, de winstbelasting wordt ook nog eens verlaagd. En dat betekent minder geld in de collectieve pot waar de overheid goede dingen mee kan doen.”

Werkenden krijgen ook lastenverlichting deze kabinetsperiode. Mag het bedrijfsleven dan niet ook een deel krijgen?

,,Nee. Die twee miljard voor dividendbelasting stond ook niet in de verkiezingsprogramma’s en dat geld wordt alsnog aan bedrijven gegeven. Ondertussen gaan de btw-tarieven omhoog, wat slecht uitpakt voor de koopkrachtplaatjes. We zien dat alles maar naar de bedrijven gaat. De mensen merken dat het geld niet aan onderwijs, veiligheid of zorg wordt uitgegeven.”

We hebben in Nederland toch een prima gezondheidszorg en onderwijs?

,,Als het gaat over de bevlogenheid van de mensen, zeg ik keihard ja. Maar als we kijken hoe ze hun werk moeten doen en onder wat voor druk ze staan dan komt die kwaliteit alleen maar omdat deze werknemers bevlogen en betrokken zijn en niet omdat we het goed georganiseerd hebben in dit land.”

Staan de werknemers dan zo onder druk?

,,Ja, die staan enorm onder druk.”

Waaruit blijkt dat?

,,Je hoeft alleen maar naar de verhalen te luisteren van de mensen in de zorg en het onderwijs. Het water staat ze aan de lippen. Datzelfde geldt voor de veiligheidssector. De politie heeft net keihard actie moeten voeren vanwege de hoge werkdruk. Het gaat niet alleen maar om loon, maar ook over de vraag of werknemers fatsoenlijk hun werk kunnen doen. En dat heeft alles te maken met het feit dat het geld wegvloeit naar het bedrijfsleven in plaats van te investeren in de samenleving.”

Zien werkgevers deze problemen dan niet?

,,Als we er met ze over praten zien ze het ook, maar vervolgens leunen ze achterover. Werkgevers denken dan aan hun eigen agenda en vinden het wel prima.”

Hoe zou u dit kabinet willen karakteriseren?

,,Dit is een kabinet voor de bedrijven en niet voor de mensen.”

Dus een werkgeverskabinet?

,,Absoluut!”

Is dat ook merkbaar op de werkvloer?

,,De onrust is enorm op de werkvloer. Dat zien we overal en de actiebereidheid neemt met de dag verder toe. Mensen willen ook wel eens profiteren nu de economische crisis voorbij is.”

Maar in veel sectoren komen gewoon cao’s tot stand. Blijkbaar valt het dus wel mee met die onrust onder de werknemers.

,,Het gaat om een breder verhaal dan alleen wat er in cao’s speelt. Het gaat ook over pensioenen, het eerder stoppen met werken en bestrijding van de armoede bijvoorbeeld. Het grotere sociale plaatje.”

Bent u het er mee eens, zoals VNO-voorzitter Hans de Boer onlangs verkondigde, dat het economisch belang van multinationals erg groot is voor Nederland?

,,Wij willen geen enkel groot bedrijf uit ons land wegjagen. Dat is onzin. Maar het is niet nodig om ze constant financieel in de watten te leggen, dat is namelijk niet de reden dat die bedrijven hier zitten. Het besluit van Unilever zegt genoeg.”

De beslissing van Unilever om al dan niet te verhuizen naar Rotterdam bepaalde de uitkomst van het debat over de dividendbelasting. Wat vindt u daarvan?

,,Ik vind dat een bizarre situatie en een gevaar hoe we dit land met elkaar vormgeven.”

Een gevaar?

,,Het kan niet zo zijn dat multinationals in dit land zoveel te zeggen hebben. Natuurlijk hebben deze bedrijven invloed en lobbyen ze ook, maar het kan niet zo zijn dat een topman van een bedrijf met een sms’je bepaalt waar een bedrag van twee miljard euro naar toe gaat. Ik vind dat stuitend.”

Wat vindt u van de houding van topmannen en president-commissarissen op het moment dat zij zich verdedigen als hun bedrijf in opspraak is gekomen? Bijvoorbeeld over topsalarissen en fraude?

,,We zien dat ze vaak losgezongen van de realiteit besluiten nemen. En dan moeten ze vervolgens onder maatschappelijke druk zo’n besluit weer terugdraaien. Dat is niet de manier om draagvlak te creëren voor dit soort ondernemingen. Het is te gek voor woorden dat zulke exorbitante bedragen aan topsalarissen worden betaald, dat je kunt frauderen, maar dat de verantwoordelijken blijven zitten. Een normale werknemer op de werkvloer hoeft maar een heel klein foutje te maken en het ontslag wordt aangezegd. Er kan geen sprake zijn van klassenjustitie in dit land.”

Even terug naar de bijeenkomst volgende week. Hoeveel mensen verwacht u eigenlijk op de Dam?

,,We zitten nog steeds in de opbouwfase, maar ik hoop dat er duizenden mensen naar de Dam zullen komen.”

Een volle Dam moet toch wel lukken? Zo groot is het niet.

,,Eeeeeh, nou voor ons is het vooral belangrijk dat we zullen doorgaan. Dat is ook de lijn die we uit hebben gezet.”

0
7 SergioLeone

En wat betekent het FNV dan voor de burger?dat PvdA bolwerk heeft de hard werkende burger ook in de kou laten staan...

1
8 Hangingmen

Zo voelt het inderdaad vaak.
En daarvoor hebben we ze niet in dienst genomen.

1
9 Hein2

FNV en CNV hebben samen de SPAW opgetuigd. Een potje dat ze privaat kunnen afromen en dat werkgevers verplicht moeten inhouden op het loon van werknemers bovenop alle lasten en sociale premies en werkgeversbelasting. De vakbonden rekenen zich nu al rijk met de miljarden die er in gaan stromen en lustigjes met belangrijke titels en topmensen kunnen worden afgeroomd. Net zoals ze met de pensioenen doen. Vakbonden zijn belangrijke finance mensen geworden met het geld van werknemers. Pseudobankiers.

De meeste mensen hebben niets aan de SPAW want ze keert alleen uit aan mensen die 20 jaar achtereen in dienst zijn bij een werkgever met dezelfde CAO. En het kost ALLE werknemers tientallen euro's per maand, honderden per jaar. EXTRA. Zeg maar dag koopkracht. Dit was niet meegerekend en het heft de totale koopkrachtplus op en brengt het in de min.

Dankzij de gekochte poldervakbonden.

1
10 purelogica

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Ik zie een kernoorlog eerst er uit de Arabische landen komen dan uit Rusland.Maar goed, als het gebeurt dan is het maar het beste dat de hele ...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Gaat Bosma dan ook weer z'n prinsevlag speldje dragen? Want volgens hem heeft de nsb die toch nooit gebruikt. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Primera wil eigen keten tabakswinkels opzetten om verkoopverbod in 2030 te omzeilen

Prima! De mens onderwerpen aan de wil van de Staat is tegen iedere vorm van heerschappij. De mens moet zelf kunnen beslissen of er gerookt dient...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@1 "De kernraketten staan al richting Europa " Ja, en dat zelfs vlak aan de grens met de NAVO. Dat zou de NAVO eens moeten ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@24Niet zo draaien en kronkelen Snorrie, ik heb het niet over Israël of over diens acties, maar over alle extreme religieuzen! die hun rel...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@18 Met een goed oplosmiddel krijg je het wel gedaan!...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

icnivad
In je anus of vagina een fakkel de Kuip binnensmokkelen, hoe waarschijnlijk is dat?

er is laatst nog een vrouw gelanceerd met 15 fakkels "aan boord" 😀...

10 minuten geleden geplaatst door icnivad

Nicks R. Van
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Dan zit na Oekraïne al een ander land in de planning om aan te worden aangevallen. Dat gaat niet zonder munitie, dus zorgt Rusland er voor daar...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Motherand DaughterpornHardcore Lesiban PornPelículas Eróticas GrátisTeen SybianTeen Nude ForumHistórias Em QuadrinhospornoJogos Pornos 2dVideos Porno XxxSine Lon XxxSex Life Shower SceneSex Film Full MovieItslunarliv EromeReshma And Salman VideosEbony Lesbians HumpingEnony BjPorn VoygerJacquie Et Michel PornographieBrett RossiSamerican PornXxxauntCute Teen Porn VideosNatasja MalkovaNuwbie NudesListcrawler OrlandoMegantheestallion NakedFree Indisn PornGenderxfilmsPixie PornMy PussyFat Teen PornBiggest Black PornCuckquean HumiliatedWife Riding BbcBig Titties DancingFeederism PornTurnupmonsterx2Jav TorremtPhotos Pornographiques GratuitesNude Girl TeenPornô De GaysNokar MalkinCaptions PornCumming In Mommys Mouth3d Porn CarttonTeresa Palmer SexyIndain CreampieSchool Days Hentai6ar6ie PornHd Malayalam Sex VideosSex With Two BoysBangladeshi Aunty SexFlingster.conFilme Pornográfico CaseirosSpank TwinksAnimated BlowjobSexe MoveHannah Owo LeakedNude On IslandSexy Girl Fucked HardMia Khalifa BeautifulYoutube With PornXxxbbw PornLes Plus Belle Femme NusPorno PornoCodi VoreGay Sex VidiosKajal XnxGreen XxxChatur BaHindi Sex AuntyWedgies PornhubAsult MangaPhotoacomphantesSanny Leone Xxx PicRomenticpornXxx Japanese Wife CheatingXxtikSexruraWww Xxx Video BpBlowjob AsianYennefer NakedIndian Sexy Porn MovieXxx Videos BiharFicking VedioXxl VedeoSquirt IrgHentaibedtaAida Cortes XxxPassion SexBlazil PornMotherboy PornSexy Video Tik TokRaipur Red Light AreaBig Tit Lesbians TribbingMr Deep FakesNala PornMeru The Sucubus PornBj WifeFree Xxx ComBlack Man Fuck White GirlTumblr Naked MenLaylaadrayaSexxy Hot MovieColegialasxxxTitty SlappingLtina AnalTaboo Movie OnlineMeowkoBrianna Beach All NaturalLesbian Black Porn VideosNaked Teenage VideosHq BabesFilmes Pornograficos BrasilVideos Pornos LesbicosBilie Eilish SextapePornnnnWomen Public FlashingEscort Girls Near MeUncesored HentiaXx.videos AnimeFemale Post Orgasm TortureFilm X Français GratuitXhamster Apk18teenpornPandamovidsBig DildoXhamster BlackedHomemadefuck VideosDelightful HugBokep Japan MomBig Tits BlogCoco Fr Chat GratuitZapnovinhaSophie Mudd ToplesDevar Bhabhi Web SeriesTamil Akka Sex StoriesYinyleon GifsSissy BlowjobVideos De Pornografia BrasilAimee Carrero NudeBig Tits CumshotLily LanesSex Picture Video DownloadPatin List NakedGay SextingGianna Michaels 2022JavhihjTranstender PornAcompanhantes BbwRocky Emerson