australië eilanden

Dit zijn de mooiste eilanden aan de oostkust van Australië!

Loek is een geboren en getogen Brabander en compleet verslaafd aan reizen. Van lange weekenden op stedentrip, tot vakanties. En van roadtrips tot meer dan een jaar backpacken. Het doel met mijn blogs op Travesol, is om jou te inspireren en vooral ook te helpen om effectief te reizen en zo volop te genieten! Hij schrijft reisblogs voor een aantal websites en zijn persoonlijke blog is te vinden op www.loek.reislogger.nl. Ook is hij te volgen op Instagram: @loekdev. Deze week deelt hij zijn favoriete eilanden aan de oostkust van Australië!

Australië, het land met meer dan 8000 eilanden eromheen. Maar wat zijn nu de mooiste? En wat maakt deze eilanden nu zo mooi? Hieronder lees je het!

Whitsunday Island

Als je denkt aan een paradijslijk wit strand met kristalhelder blauw water, kom je al snel uit bij Whitsunday Island. Whithaven Beach, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, is de meest bekende en meest bezochte plek van het eiland. Dit strand wordt niet voor niets vaak genoemd als één van de mooiste stranden ter wereld. Het strand heeft zulk fijn zand dat je voeten piepen wanneer je erover heen loopt. Een ander leuk feitje is dat het spierwitte strand niet heet wordt, omdat het voor 99,8% uit silicium bestaat. Het zand voelt aan als poeder en er staat een boete op het meenemen van zand van het eiland af. Het is handig om te gebruiken om je sieraden ermee op te poetsen! In het ondiepe water kun je pijlstaartroggen zien en kleine haaien. De enige manier om dit eiland te bezoeken is door vanaf een zeilboot of motorboot met een klein bootje aan te meren. Het gemakkelijkst is om te vertrekken vanuit de plaats Airly Beach.

australië eilanden3

Lees ook: Duurzaam reizen: 4 tips om je vakantie milieuvriendelijk te maken!

Fräser Island

Fräser Island, te bereiken per ferry vanuit zowel Rainbow Beach als Harvey Bay, is met 120 km. lengte en 24 km. breedte het grootste zandeiland ter wereld. Verken dit eiland per 4-wiel aangedreven auto in een aantal dagen, zo kun je uren over het strand crossen en kun je ook het eiland oversteken door de enkel aangelegen zandwegen. Grote kuilen en hobbels zorgen ervoor dat hier wel wat tijd in gaat zitten. Hoogtepunten van dit eiland zijn de dingo’s die op het strand lopen, deze wilde dieren lijken op een kruising tussen een hond en een vos. Maar pas op, zeker met kleine kinderen: ze kunnen aanvallen. Op het eiland vind je daarnaast de ’Champagne pools’, natuurlijke poels om in te baden waarin steeds weer nieuw zeewater wordt gespoeld. Ga niet zwemmen in de zee, want het wemelt er van de haaien. De meren op het eiland en de zandduinen zijn te mooi om over te slaan. Een ander hoogtepunt op het eiland is het SS Maheno Shipwreck, de restanten van dit schip op het strand aan de oostkust van het eiland zijn een bezoek meer dan waard.

Magnetic Island

Wanneer je op zoek bent naar wildlife is Magnetic Island een perfecte uitvalsbasis. Hier heb je grote kans om koala’s, wallabies en kangoeroes in het wild te spotten. Vooral de koala’s in de eucalyptusbomen zijn een bijzonderheid! Binnen een half uur ben je van de plaats Townsville per ferry op het eiland. Je kunt hier een dagticket voor de bus boeken die je naar de verschillende hoogtepunten brengt, je kunt een scooter huren of één van de grappige roze ’topless’ auto’tjes die je overal op het eiland terugvindt. De Forts Walk op het eiland is een aanrader, daar waar je naast de oude forts de kans hebt om koala’s te zien, al dan niet met hun jong. Een andere gave plek op dit eiland is Rock-wallabie, rotsen waartussen de kleine kangoeroesoort leeft. Met wat mazzel eten ze uit je hand!

australië eilanden2

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

North Stradbroke-Island

Wie op zoek is naar een eiland met de perfecte golven om op te surfen, moet zeker naar North Stradbroke-Island gaan. Op een klein uurtje rijden vanuit de op twee na grootste stad van Australië Brisbane en 25 minuten per ferry kom je aan in de plaats Dunwich. Vanuit daar kun je gemakkelijk per bus naar Point Lookout reizen. Een aanrader is om de North Gorge Walk te doen alvorens je het strand op gaat. Hier zie je de grote golven op de rotsen slaan en heb je prachtige vergezichten. De tocht is 1,5 km. en eindigt bij het strand met de tientallen surfers. In de weekenden worden hier vaak ook surfwedstrijden gehouden. Je kunt hier een surfboard huren, of, wanneer je liever toekijkt, een broodje en een drankje aan het strand. Te voet kun je vanuit daar ook de Whale Track doen van 1,2 km., waarbij je, zoals de naam al doet vermoeden, walvissen kunt spotten in het walvisseizoen tussen juni en november. Wanneer je dolfijnen wilt zien, heb je de grootste kans bij Amity Point, deze plaats is echter niet per bus te bereiken en ligt op 8 kilometer van Point Lookout, een fiets, scooter of auto is hierbij dus aangeraden.

Moreton Island

Wanneer je gek bent op zandstranden, zandpaden, en zandmeren, is Moreton Island perfect. Het eiland is na Fräser Island het grootste zandeiland ter wereld en heeft meerdere hoogtepunten. Zo is een helicoptervlucht boven het eiland een aanrader. Vanuit de lucht kun je de Tangalooma scheepswrakken zien, de witte stranden en met wat geluk de contouren van walvissen. Het huren van een 4-weeldrive is een must om het eiland te kunnen verkennen, en hoe gaaf is het om zelf over het eiland te rijden! Een andere mogelijkheid is om een quad te huren en over de zandduinen te crossen. De westkust van het eiland is uitermate geschikt om de onderwaterwereld te verkennen. Huur een duikbril en een snorkel en bewonder de vele felgekleurde visjes en zie de scheepswrakken van onderwater!

Heb jij één van deze eilanden weleens bezocht? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons